Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Muzyczne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=280)
-   -   Metal (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=231717)

Hakuoh 13-07-2010 01:49

Polski thrash/death metal? DRAGON!!
http://www.youtube.com/watch?v=5g3CY...eature=related

Seeleesee1992 13-07-2010 10:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghernie (Post 2771489)
To Black River jest z Polski? ;o

Oczywiście, że Black River jest z Polski.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mojżesz (Post 2771539)
Tak w ogóle, to zgłębiał się ktoś z was w depresyjny black?

Jeżeli Silencer to depresyjny black metal, to tak. Tz. przesłuchałem ze trzy kawałki, zobaczyłem jeden nieoficjalny teledysk (Sterile Nails and Thunderbowels) i podziękowałem. W ogóle to wokalista, zaraz po nagraniu płyty trafił do zakładu psychiatrycznego...

Kabe 13-07-2010 11:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Seeleesee1992 (Post 2771563)
zobaczyłem jeden nieoficjalny teledysk (Sterile Nails and Thunderbowels) i podziękowałem.

Ja wyłączyłem w 1:20, ogólnie to masakra i wymiękłem.

Cytuj:

W ogóle to wokalista, zaraz po nagraniu płyty trafił do zakładu psychiatrycznego...

Nie dziwie się.

Vil 13-07-2010 11:48

http://www.metal-archives.com/band.php?id=8476

tak, to prawda.

Kabe 13-07-2010 11:52

To nieźle ten typ musiał być pokopany...

K.Jay 13-07-2010 11:59

Silencer to dsbm, także się nie dziwcie.

K.Jay

Ghernie 13-07-2010 12:37

Oglądam właśnie Unofficiala Sterile Nails. Stwierdzilem, ze podkład jest całkiem fajny, gorzej juz ze słowami i "intonacją" :D
W sumie ujdzie, gdyby tak tylko było odrobinkę mniej "okrzyków radości".
http://www.youtube.com/watch?v=7kDuGlw2NUo

btw. Inne gatunki (tzw. Nie-Metal) też przecież mają swoich samobójców. Tylko oni wyskakują przez okno, przepowiadając to 3 lata wcześniej ;)

Lotress 13-07-2010 13:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dieFK (Post 2771544)
@Lotress:
Jeśli chodzi o GLAM Metal a HEAVY Metal, wszystko to ma swoje drobne różnice, jeśli chodzi o teksty piosenek, klimat w jakim były tworzone, miejsce (!) oraz przede wszystkim każdy taki osobny "gatunek" metalu ma swój kawał historii.

A strona muzyczna?

Voon 13-07-2010 15:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dieFK (Post 2771544)
@topic:
GIRLSCHOOL! Pierwszy kobiecy zespół heavy metalowy, dziewczyny często grywały z Motorheadem [polecam znaleźć na youtube coś, co zwało się "Motor Headgirl School" ;)]

Albo po prostu Headgirl. Ale tak, dobra kapela, Please Don't Touch zrobiony w ramach współpracy z Motorami zajeżdża głowę (choć odchodząc od metalu: Meteors zrobili równie dobrą wersje), Bomber już mniej. Twórczość solowa równie świetna, naprawdę warta kapela.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghernie (Post 2771573)
btw. Inne gatunki (tzw. Nie-Metal) też przecież mają swoich samobójców. Tylko oni wyskakują przez okno, przepowiadając to 3 lata wcześniej ;)

Ale kurwa z toporem na dzieci?!

@
A, już wiem co miałem spytać apropo polskiego metalu: Kojarzy ktoś z was Magnus? Gdzieś mi ostatnio podleciał i mi kopara opadła, jak się dowiedziałem, że to polski skład.

Maldoryz 13-07-2010 15:03

dziekuje za wymienienie w tym temacie zespolu Nargaroth, strasznie mi sie spodobal.

Mojżesz 13-07-2010 15:10

Cytuj:

Jeżeli Silencer to depresyjny black metal, to tak. Tz. przesłuchałem ze trzy kawałki, zobaczyłem jeden nieoficjalny teledysk (Sterile Nails and Thunderbowels) i podziękowałem. W ogóle to wokalista, zaraz po nagraniu płyty trafił do zakładu psychiatrycznego...

Akurat Silencer jak dla mnie to muzyczne dno. Mówiąc o depressive miałem na myśli głównie Shining, bo muzyka grana przez tą kapelę to kawał niezłego, progresywnego i klimatycznego blacku z elementami jazzu. Dodatkowo okraszonego taką otoczką i klimatem, że pięknie wpasowuje się w standardy dsbm. Zresztą, Lifelover i ColdWorld też dają radę.

Seeleesee1992 13-07-2010 15:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mojżesz (Post 2771612)
Mówiąc o depressive miałem na myśli głównie Shining

Jak będzie czas, to i za ten zespół się wezmę ;)

@down
Kurde, a ja myślałem, że cała rozmowa zejdzie w końcu na panny z pejczem, odziane w lateks ;P

Vil 13-07-2010 15:25

I nie mylić mi tu dsbm z bdsm.

dieFK 13-07-2010 15:37

Z polskiego thrashu:
Cursed Carnival - chłopaki z Opola bodajże, znalazłem ich kiedyś przez last.fm i nie żałuję. Radzę właśnie na laście znaleźć, mają tam gdzieś link do ściągnięcia całej płyty za darmo.

Przy okazji chętnie usłyszę Waszą opinię na ich temat. ;)

@Lotress:
Jeśli tak bardzo chcesz poznać różnicę między Glamem a Heavy, to zrób dwie rzeczy:

1. Puść sobie najpierw Motley Crue - Dr. Feelgood, a zaraz później Iron Maiden - Number of the Beast.

2. Obejrzyj film p.t. Metal: A Headbanger's Journey.

Kabe 13-07-2010 16:19

Co do Girlschool, to fakt kapela na prawdę godna polecenia. Zaraz przesłucham utwory tych polskich kapel, które tu padły. Może przekonam się do polskiego metalu w co wątpię, ale spróbować nie zaszkodzi :D

Lotress 13-07-2010 18:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dieFK (Post 2771621)
@Lotress:
Jeśli tak bardzo chcesz poznać różnicę między Glamem a Heavy, to zrób dwie rzeczy:

1. Puść sobie najpierw Motley Crue - Dr. Feelgood, a zaraz później Iron Maiden - Number of the Beast.

2. Obejrzyj film p.t. Metal: A Headbanger's Journey.

Serio nie mam zamiaru tracić czasu na słuchanie słabej muzyki i oglądanie takich filmów, tak więc proszę, byś "wytłumaczył" mi tutaj na forum, czym takim różni się glam metal od heavy metalu.

Kabe 13-07-2010 20:16

Mógłby ktoś polecić jakieś mocniejsze Thrash metalowe kapele, i od razu jakieś ich albumy? :)

Lotress 13-07-2010 20:26

Thrash metal ssie, ale polecam ci Voivod, chyba jedyna kapela która daje radę z thrashu. Ukradnij z internetu "Dimension Hatröss" oraz "Nothingface". I napiszę jeszcze na przyszłość, żebyś trzymał się z dala od Metalliki i Slayera, a przede wszystkim Metalliki :p

Kabe 13-07-2010 20:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2771673)
I napiszę jeszcze na przyszłość, żebyś trzymał się z dala od Metalliki i Slayera, a przede wszystkim Metalliki :p

Dlaczego? Lubię ich słuchać. ;)

Seeleesee1992 13-07-2010 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kabe (Post 2771668)
Mógłby ktoś polecić jakieś mocniejsze Thrash metalowe kapele, i od razu jakieś ich albumy? :)

Ogólnie w Thrashu raczej nie siedzę, ale jakbym miał komuś coś polecić, to były by to: Slayer, Testament, Exodus, Kreator, Sodom, Annihilator. I jeżeli chcesz coś mocniejszego, to możesz spróbować Virgin Snatch - niby thrash metal, ale w większości z growlem. Sorry, że nie podałem albumów, ale na razie nie mam czasu na rozpisywanie się, najwyżej później editne ;P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:21.