Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   serpent sword vs spike sword (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=25995)

Ziem Magic 17-03-2006 19:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Straznik
Chyba, że dla kogoś co się skilluje:D

Koleś,skilluje to się knifem;)

@topic
Wg. mnie lepszy serpent.Lepiej mieć więcej ataku w broni 1-ręcznej.

M.pl 19-03-2006 16:54

żal

Rany ludzie troche mi was żal.Może powiecie mu żeby kupił bp ice rapierow co?:D :D :D .
Serpent Sword 26 15 41 oz. 1 ręczna

Spike Sword 24 21 50 oz. 1 ręczna
Pomyślcie spike ma 24 atk i 21 def, a serpent o tylko 2 większy atk,czyli spike ma o 6 więcej defa.

:lucznik: Palladyn vs :elf: Elf. Elf wins!!
:mag: Druid vs :elf: Elf. Druid wins!!
Druids cool
:x:

Czemu w Tibii nie ma :kon: .......bo by smierdziało!

Rhodd 19-03-2006 17:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez M.pl
Rany ludzie troche mi was żal.Może powiecie mu żeby kupił bp ice rapierow co?:D :D :D .
Serpent Sword 26 15 41 oz. 1 ręczna

Spike Sword 24 21 50 oz. 1 ręczna
Pomyślcie spike ma 24 atk i 21 def, a serpent o tylko 2 większy atk,czyli spike ma o 6 więcej defa.

:lucznik: Palladyn vs :elf: Elf. Elf wins!!
:mag: Druid vs :elf: Elf. Druid wins!!
Druids cool
:x:

Czemu w Tibii nie ma :kon: .......bo by smierdziało!

Czlowieku... Na cholere mu def na takim lvlu? Chodzi o szybsze bicie expa a nie bloczenie...

M.pl 19-03-2006 17:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rhodd
Czlowieku... Na cholere mu def na takim lvlu? Chodzi o szybsze bicie expa a nie bloczenie...

Pomyśl jak otoczą go ze 4 roty dostaje hity i to nie małe, a tak zawsze pare defa sie przyda;)

Rhodd 19-03-2006 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez M.pl
Pomyśl jak otoczą go ze 4 roty dostaje hity i to nie małe, a tak zawsze pare defa sie przyda;)

Dobra, wychodze... Nie mam sil

Marcin Fresz 19-03-2006 18:53

Masz taki level ze i tak nic nie bedziesz blokowal. Serpent lepszy bo wiecej ataku a wiec i latwiej wbijac i za wiecej. Pewnie i tak bedziesz expil an trolach czy dwarfach wiec i tak nic Cie wbijac nie bedzie.

M.pl 19-03-2006 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin Fresz
Masz taki level ze i tak nic nie bedziesz blokowal. Serpent lepszy bo wiecej ataku a wiec i latwiej wbijac i za wiecej. Pewnie i tak bedziesz expil an trolach czy dwarfach wiec i tak nic Cie wbijac nie bedzie.

Mam knighta 13 lvl:baby: i tak sobie nim skilluje osiągnelem 56/55(dobre??)
i jak ototcza mnie ze 4/5 dwarfow czy rotów dostaje hity(raz dostalem 158o )

Mateq 25-03-2006 12:55

Noobowski temat bo to jasne ze wybralbym ta bron ktora ma wiecej ataku czyli Serpent Sword.

M.pl 27-03-2006 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mateq
Noobowski temat bo to jasne ze wybralbym ta bron ktora ma wiecej ataku czyli Serpent Sword.

Co wam ludzie kurd*.Nie tylko atk się liczy.2 atk!!.Phi!ale 6 atk to już dostaje mniejsze obrażenia.A pozatym,temat nie jest noobowski(po prostu jest problem który nożyk:D wybrać.

Cytuj:

z tseba wybroż sierpint swarda,z tseba wybroż sierpint swardaz tseba wybroż sierpint swarda,l
ludzie spokój dajcie..Blokowałem,a raczej lurowałem draga do mojego kolegi sorca ale dostałem combo 86 z GFB i ze szponka 76 więc def się przyda:p :baby: :baby: :baby: .

Edytuje:błędy zrobiłem specjalnie.

Vil 28-03-2006 01:11

Z wiekszym defem dostalbys 75 albo przy pechu 80+ bo hity sa losowe ...

Def broni nawet jesli liczy sie gdy uzywasz tarczy przy blokowaniu ma znaczenie drugo- albo i trzeciorzedne..

Mithgar XX 28-03-2006 01:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
Z wiekszym defem dostalbys 75 albo przy pechu 80+ bo hity sa losowe ...

Def broni nawet jesli liczy sie gdy uzywasz tarczy przy blokowaniu ma znaczenie drugo- albo i trzeciorzedne..

Dokladnie..
Szkoda, ze nie wszyscy to wiedza, i co pewien czas slysze teksty typu: walczysz axe,a ja mam bsa on ma 30obrony, ja blocze lepiej bla blabla, tak naprawde prawdziwe blokowanie zaczyna sie od potworow rangi gsa, a wtedy roznica kilku punktow obrazen w jedna czy w druga strone jest naprawde nieistotna
btw 90% potworkow ,,elitarnych'' atakuje za pomoca magii, wiec staty broni i skile niewiele ci dadza...

Kobielak 29-03-2006 11:59

def sworda daje, sam srawdzalem poszedlem na ghula i mialem bsa i tower shielda nalozylem oba- nie bil wogle, zdjolem shield i trafial raz na 10 zdjolem bsa i trafial caly czas, zalozylem shielda i taka sytuacja jak z bsem

Vil 29-03-2006 14:39

Wiadomo, ze sama bronia spokojnie mozna blokowac, sprawa kreci sie wokol tego, czy jesli mamy tarcze wlicza sie def broni mniejszy od defa tarczy.

Ecik Zawodowiec 29-03-2006 16:35

Ja wolę spike :) Ładniejszy i wogle dla mnie spoko sowrd :) Kiedyś nim expiłem az do 15 lvla :) huiahsuhais

Variatuncio 29-03-2006 21:41

Mmm

raczej spike bo ma wiecej defa a przy dobrych skilach te 2 punkty ataku to prawie nic

Frost Blazer 29-03-2006 23:31

Osobiscie bym ci polecil kupic to co tansze i uzbierac szybciej na fire sworda mysle ze bedzie to raczej serpent poniewaz leci z dragow a nie z vampow poza tym ma wiecej ataku i szybciej kase uzbierasz:cygaro:

frick 30-03-2006 10:29

lol

@EDIT
humm,ja powiem tak,nie bede nigdy bloczyl bsem bo uzywam axow ktore sa swoja droga najlepsze :) a roznice poczuje ogromna,na prawde...ja teraz skiluje wiec nie pujde wyprobowac Twojego sposobu,ale mam kolege (ktory jest retired niestety;/ ) i wiem jak bloczyl,bo akurat mial bsa.biegal z demonka i jak szedl bloczyc to zeby capa na uhy miec nie bral bsa,tylko sama tarcze i mowil ze roznica praktycznie zadna, bo co to jest +/- 2 uhy na dragach? ;p

BTW. Ja tez slucham metalu =) Up the Irons![/quote]

Noo ale bs jest bardzio leciutki, juz lepiej byloby zostawic chyba buty i np; scarf czy tam platinum ...
Ja nie wiem jak mozna isc bez broni na blokowanie, przeciez jakby zalozmy paldi shoterzy a ciebie otoczylo 3 dragow w rogu ? kkthxcya
Wez serpenta, przy skilach 30 bedziesz walil hity 50+ i szybko doexpisz na lepsza bron

Maciek:) 30-03-2006 22:24

:)

jak bedziesz mial dwarven shield i spike sword to bedziesz lepiej blokowac ale ze serpentem bedziesz lepiej walic:)a tak wogle to dobre skille na 14 lvl widac ze skillowales bo ja wogle nie skillowalem i na 15 mam 39/24:P

yattaman 04-04-2006 21:18

serpent SUX. Po tygodniu uzywania wymienilem go na spike'a.

behemort 04-08-2006 14:31

Odwieczny konflikt

Ahh tak... Odwieczny konflikt między Spike Swordem, a Serpent Swordem :]
Sam mam problem z czym chodzić :) Ale chyba raczej Spike Sword...
Te 2 punkty ataku mniej... niewiele, a mówi się że 1 punkt ataku jest warty 2 punkty defa więc 4 punkty def. A spike ma przecież 6 punktów def...
Jakby serpent miał 1 punkt ataku więcej to by były sobie równe, ale co kto lubi. :p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:14.