Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Pacc karta platnicza (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26661)

Pasorzytek 29-05-2005 21:54

Poradnik napisany bardzo dobrze tylko jest jeden poważny błąd na ostatnim obrazku

valid from to co zaznaczyles to jest ważna od a nie ważna do
expires end to jest do kiedy

Ashlon 29-05-2005 21:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pasorzytek
Poradnik napisany bardzo dobrze tylko jest jeden poważny błąd na ostatnim obrazku

valid from to co zaznaczyles to jest ważna od a nie ważna do
expires end to jest do kiedy

Fakt, nie przygladalem sie tak obrazkowi (na mojej karcie jest tylko jedna data, dlatego ;)). Ale wiadomo, o co chodzi.

Pasorzytek 29-05-2005 22:01

jezeli masz dostep do obrazka to lepiej popraw bo ludzie zanim przeczytaja caly temat to moga cie jechac za to ze jest zle ;p

Podraz 01-06-2005 19:03

Visa?

Ja mam WIEEELKI problem. Mianowicie zaplacilem kartą "visa expres" tam przy kupnie byla karta viza ale bez expres czy moge kupować paca właśnie visa express

@Topic
GRATZ dla ciebie poradniczek GIT

Szymonorius 05-06-2005 13:41

Jak można zapłacić z polskiej karty w polskim banku?

Jak można zapłacić z polskiej karty w polskim banku? Przecierz nie ma w wyborze waluty polskich złotówek chyba że jakoś sie samo zrobi że weźmie złotówki a ja podam że płace w euro :( . I weźmie złotówki zamiast euro :confused:

frezio 05-06-2005 16:21

help

1. mam prosbe czy mozecie podac argumenty swiadczace o tym ze napewno nie wyczyszcza moim rodzicom karty??
2.na poczatku ankiety o pacca podaje sie imie i nazwisko i czy musza byc takie same jak tam w miejscu posiadacza karty bo karta matki a to moj pacc. :)

khazad 05-06-2005 17:40

juz wielokrotnie kupowalem pacca za pomoca swojego "plastiku" i jeszcze ani razu nie zdarzylo sie ze moje konto zostalo wyczyszczone. takie same obawy mogla by miec twoja mama placac karta w pierwszym lepszym sklepie w polsce.

dane powinny sie zgadzac. tam gdzie sie pytaja o dane wlasciciela konta w grze powinno sie odawac swoje dane, a tam gdzie pytaja o dane wlasciciela karty nalezy podac dane wlasciciela karty.

Mikelp 06-06-2005 16:13

A ja mam troche offtopicowe pytanko...mianowicie:
Wiem ze mozna zalozyć konto dla mlodocianych (z wlasna karta). Jesli na pewno mozna to od ilu lat??

Eldon 06-06-2005 19:21

Pomocy

w danych trzeba podac tzw. Securi code na karcie nie ma a jak zostawiam puste pola to pokazuje ze mam wpisac!!!!!!!!

Eldon 06-06-2005 19:32

o sorki podpisem bylo zamalowane :))) ju zamowilem pacaa JEEE:D

Kumagoro 11-06-2005 16:17

A da się tym zapłacić?
http://www.kartyonline.net/galeria_d...bank_przod.jpg

Jak widać to jest Visa

Kumagoro 11-06-2005 20:56

Sorry za double posta ale chcę to wysunąć na szczyt

Co mam wpisać w "security code" kiedy nie mam security code, podobno nie działa wpisanie niczego, mam wpisać 000?

Ashlon 11-06-2005 21:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kumagoro
Co mam wpisać w "security code" kiedy nie mam security code, podobno nie działa wpisanie niczego, mam wpisać 000?

Mialem ten sam problem i po prostu zostawilem pole puste - dzialalo.

@down : moze warto sprobowac? ;)

Kumagoro 11-06-2005 21:25

Ktoś pisał że nie działało, może od niedawna NIE można zostawiać pustego...

Kumagoro 11-06-2005 21:42

Cóż, najpierw muszę wpłacić kasę na kartę ;) bo to e-karta jest, specjalnie do kupowania przez internet :) Na codzień jest pusta

Zomos 13-06-2005 06:43

Loozik

A napiszcie mi jak sie kupuje pacca kartą maestro , bo to karta mojego starszego i niewiem czy to cos jak master card czy co :/ powiedźcie plz czy sie da kupić maestro.

Blaha 13-06-2005 07:21

Ja ponawiam pytanie Kumagoro da się płacic ekarta czy trzeba czegoś innego szukac?

Babek 13-06-2005 22:14

Spox poradnik...

Świetnie napisany,nawet mój stary to przyznał :P .Dzieki temu za pare dni bede mial Pacc'a <jupi>
Wielkie gratz jeszcze raz.

Ashlon 14-06-2005 13:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blaha
Ja ponawiam pytanie Kumagoro da się płacic ekarta czy trzeba czegoś innego szukac?

Warto sprobowac. Trudno, zebym wiedzial, czy wszystkie karty dzialaja ;) Moglby ktorys z was sprawdzic i napisac mi, uwzglednilbym to w poradniku.

@Zomos : bodajze jest ona nawet w spisie, wiec problemu byc nie powinno.

Raul 14-06-2005 13:35

Dobry poradnik, robiłem dokładnie tak jak było i pacc w 5 minut już był. :)
Tylko to ostatnie zdjęcie z datą wygaśnięcia karty jest trochę mylące jak się do końca nie doczyta, że to błąd.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:00.