Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Własna Firma Tibijska (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=29068)

jakubek08 05-01-2007 19:00

powiedzcie mi jaki jest sens robienia firmy, skoro np. bp uhow chodzi po 3k, mozemy go sami sprzedac, a jak sprzedajemy przez firme, to jeszcze cos kasy musi isc dla szefa, a drozej sie napewno nie sprzeda, wiec po co....?? (mowie o non-pvp)

Thebill 05-01-2007 22:59

@up
nioobki tez musza miec jakas zabawe

Karmnik 16-02-2007 21:31

Szukam Pracy

szukam pracy na swiecie Berylia mam 16 paladyna i 15 na rooku :crusader:

NoooBeeeK 16-02-2007 22:32

Według mnie noobski pomysł... po pierwsze troche zadrogo... po drugie jak ktos robi slub to raczej am tez znajomych... u mnie na wejsciu stało pieciu kolegow i pilnowalo zeby nikt nie wszedl... dekorowanei zadrogo.... bez sensu... u mnie na slubie bylo z 30 osob kady przyniol po krzesle i po kwitku np.... i jakos poszlo :) pomysl sie nei sprawdzi...

Voldemort 27-02-2007 17:31

A ja mam taki pomysł, założyć firme płatnych morderców(albo jakoś tak).:evul:
Np. ktoś Cię dednie :kat: no to będziesz mógł się odegrać jak będzie większy LVL :]
Ceny to np. 20K(lub więcej, nie wiem dokładnie) za 100 LVL:berserk: plus koszt runek:D

Hadugg 27-02-2007 18:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor (Post 292613)

Przy dwudziestu druidach i zamówieniach rzędu 80-100bp tygodniowo można naprawdę zbić fortunę, ale raczej tylko na starych światach. Na nowych nie ma aż takiego zapotrzebowania na runy.
Przy cenie 3k/bp uh 220gp idzie na bp+blanki, 2k dla driuda a reszta(780gp) dla szefa. Niby mało, ale 100x780=78000gp tygodniowo.....ciekawe kto powie, ze to mało. Taki interes jest wart zachodu tylko jeżeli jest szansa sprzedać uhy po 2.5k+ za bp.

Ciekawe jaki druid bedzie chcial wstapic do takiej firmy w ktorej za bp uh dostanie 2k, jezeli sam moze sprzedac go za 3k.

Wedlug mnie takie firmy to glupi pomysl, poniewaz ta gra stworzona jest do tego aby wbijac levele i skille, robic questy, a nie bawic sie w biznesmena. Przez takich jak wy ludzie zamiast cieszyc sie wysokim lvlem placza w katach ze ktos ich oszukal.

SunCat 12-07-2007 21:25

B)Więc tak:
Z tymi firmami to nie taki glupi pomysl, no moze niektore niedochodowe lub bez klientowe, ale sa ludzie (w tym ja) ktoezy nie tylko chca nabijac lev. itd. bo np. taka praca sprawia im frajde... popieram robienie firm... zreszta ja tez robie "firme" albo raczej zakladzik.

UWAGA PONIZEJ ZNAJDUJE SIE REKLAMA, JESLI NIEC HCESZ JEJ CZYTAC WYSKOCZ PRZEZ OKNO!!! :D

Urodziny, imieniny a moze zwykly valentynkowy prezent...
Po co meczyc sie z robieniem tortow!!! Zamow tort a dostarczymy go w okresie 2-3 dni do karzdego miasta!!! (oprocz rooka oczywiscie)
Cennik:
-Tort zwykly (Cake): 5gp
-Tort ozdobiony (Decorated Cake): 10gp
-Tort ozdobiony + swieczka (Party Cake):13gp
-Kremowy tort (Cream Cake):10gp
-Walentynkowy tort (Valentine's Cake): 15gp
oraz:
-Ciastoludek w okresie swiatecznym:15gp
Koszt paczki pokrywa klient cena za dostarczenie do rak wlasnych przez kuriera zalerzna od kursu, dzialamy na terenie Swiatow: Harmonia
, Aurea

Taki sobie zakladzik, i raczej nidochodowy... ale coz... wlasny...B)

PS:Szukam rąk do pracy na Harmoni w Thais lub Carlin zglaszac sie na mojego Maila

Obywatel 12-07-2007 22:10

Tez mam firme z kumplamni na Azurze. Cóż frima jest wielofunkcyjna (skupowanie itemow: kusze, luki, strzaly i bełty różnej maści), catering (skupujesz żarcie od noobów a potem sprzedajesz taniej jak w karczmie) lub sam wytwarzasz/polujesz, i oczywiście runy.

A poradnik "really good".

Gordo-Sambrath 26-07-2007 22:10

Rozkręt firmy?

Tylko jak przygotować tą firmę?Na przykład gdzie można urządzać wesela jak na przykład chcesz przenieść meble to ci jakieś nooby zabierają!I co można zrobić?

TheVelos 26-12-2007 23:13

A ja wymyśliłem super sposób i szybko na nim zarobiłem.
Jaki to pomysł? Otóż zbieramy butelki, fiolki itd. i szukamy beczki z piwem, winem i innymi alkoholami.

Dalej:
ładujemy ich cały bp (tak z 12 bp) i najpierw po qmplach mowimy, że sprzedajemy alkohol w większych ilościach.

Na początku miałem komenty: ale debil, nikt tego nie kupi itd.
Posiedziałem w tym 3 dni a potem?
Potem zacząłem ogłaszać się na trade, na każdym raidzie... dosłownie wszędzie.
I jak zarobiłem?

-backpack to wydatek rzędu 20 gp
- nazbieranie tych kilkunastu butelek to też chwila czasu /(orki wywalaja je)
- potem przytarganie i napełnianie to też chwila.
Ale:
1 bp =400 gp 8o 8o
Wiem, że to dziwnie brzmi, że z tym kupe roboty, ale jak nazbieramy te butelki to potem jest z górki.
W trzy dni nazbierałem pełno tego i zarobiłem łącznie 42k.
Do tego, żeby mi się robota nie nudziła, co kilka bp dawałem jedną butelkę trucizny, krwi, moczu, słowem= co mi się podobało.

Możemy też poprosić o pomoc w tym (chodzi o butelki i inne naczynia, te worki na wode elfow też są przednie). Ludzie czasem wezmą je dla Was, czasem nie, ale kasa i tak jest dla Nas.

Dalej:

kiedyś zrobiłem firmę "kopaczy".
O co chodziło?
Wynajmowało się knighta 100+++++++ lvl (dużo podst) najlepiej z utani hur. Reszta ekipy zbierała hatchety, loot z soldierow itd.... .czyli wszystko, co dało się sprzedać i ładowało się do bagów.
Przy tych bagach stał knight, żeby jakichś jaj nei było, że ktoś coś tam wam ukradnie.
Co jakiś czas knight kursował do depo z którymś z bagów, a my pozostałe chowaiśmy w innych lub pod innymi.
Powiecie, że lepiej samemu zrobić ładnego lootbaga.
Ale:
- możliwość okradzenia
- jakiś pk może na Was wyskoczyć <jak zobaczy choćby i 10k podst w jednym bagu to się zaświeca biała czacha>
- można czasem nawet ze strachu wyrzucić swojego baga do wody.

pelicus 27-12-2007 19:47

Witam!!

Firma???
Bardzo dobry pomysł!!!!
Sam kiedyś miałem taką , trochę gp z tego było ale to dawne czasy...

Dziś się tym nie zajmuję, lecz jeśli jakaś firma chce to robię stronki i reklamuję takie przedsięwzięcia gdzie się da!!!!

Zainteresowany??? Napisz [email protected]
Koszt forum ok 3zł
a serwisu całego mniej więcej 10zł

Diego_PB 31-12-2007 19:29

Osobiście podoba mi sie firma towarzyska i chętnie bym do takiej wpadł ;)

Voon 31-12-2007 20:01

Diego_PB:
A co to takiego? Może chodzi nie o firme a o agencje? A to może jakaś rekompensata za realne życie?

tibianos-95 01-01-2008 17:16

Moja firma

Zapraszam do mojej firmy z jedzeniem strona firmy to Strona Firmy<KLIK>

MARR 02-02-2008 22:53

ale ktora opcja na www.tibia.com

homik363 17-04-2008 08:11

firma

Jak sie zakłada sie firmę w tibii.??
Czy trzeba sie gdzieś rejestrować???

rasialdo1 08-06-2008 11:17

Bardzo Dobry Poradnik!!

Miki94 29-06-2008 23:33

Batdzo fajny poradnik jednak mam problem z wyborem firmy. Ochroniarska nie bo mam 40lvl a koledzy maksymalnie 80, Firma robiąca runy nie bo większość to knighci i palkowie a Hotelarska fajn ale ryzykowna. Kupie gh za 10k i jak przez pierwszy miesiąc nic nie wyjdzie to strace dużo kasy. Fajna jest ta co urządza imprezy ale problme będzie z klientami bo większość woli sama urządzić. Ma ktoś jakiś pomysł na dobrą firmę ??????

utamko 04-07-2008 09:37

Witam mam Specjalnie dla was

Igim 04-07-2008 13:32

Poszukuje : Druidów,paladynów...
Wymagania :
-Postać na świecie Secura ...

Pisać Na PW , w temacie lub na GG : 9336053
Wy robicie fooda ja go skupuje w nastepujacych cenach...

-Hams -3gp,300gp/100szt. BP-6k
-Meats -2gp,200gp/100szt. BP-4k
-Rolls -1gp,100gp/100szt. BP-2k
-Breads -1gp,100gp/100szt. BP-2k
-Apples -1gp,100gp/100szt. BP-2k
-Fishs -2gp,200gp/100szt-BP-4k
-Mushrooms - 2gp,200gp/100szt.-BP-4k
-Dragon hams - 5gp,500gp/100szt.-BP-10k

Mushrooms,Fishs,Dragon Hams dostępne są wyłącznie z potworów... (fish również z wody |potrzebujesz wedki i robali|)

Ceny skupu nie są wysokie , ale na 13 lvlu mysle ze sa wystarczajace...

(Zauważcie ze magic lvl urośnie wam jak z górki,używając czaru ''create food''-potrzebny 13lvl)
A poniewaz czar robi jedzenie losowo... najlepiej będzie jak będziecie sprzedawac fooda po 100szt...

FOODA SKUPUJE OD WTORKU! (08.08.2008.r.)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:03.