Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Potwory ktore najtrudniej sie zabija (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3618)

mogadige 13-06-2004 16:22

Moim zdaniem najtrudniejszym potworem dla knighta jest
Hunter X( X( X(

Sprawdz to

Trzciniak 15-06-2004 17:46

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez mogadige
Moim zdaniem najtrudniejszym potworem dla knighta jest
Hunter X( X( X(

Sprawdz to
Hunter wcale taki trudny nie jest, najlepiej t go jechac na 30~ lev, wtedy to na dwa strzały. Ale jak masz uhy i nie masz lagów to spokojnie na lev 20.

Doro 16-06-2004 18:36

Kasowanie starych postów

Ozon18 21-06-2004 18:28

Hunter, Hunter i jeszcze raz hunter.
Ale mam już na gnojka sposób :D
Nie ruszać się i na def. Jak się ruszasz ro wtedy bierze 40 - 100, a jak stoisz w miejscu blokujesz na tarcze albo hity ci zadaje za 4-10 hp. Nigdy nie uciekaj przed potworami atakującymi z dystansu bo nie blokujesz tarcza i tracisz dużo hp!

Dark Templar 21-06-2004 21:54

Niektórzy mówią, że Witch jest trudna. Tak tylko najlepiej zabijać Witch na Amazon Camp na górce, gdzie Witch nie ma gdzi uciec. Ostatnio nie udało jej się nawet strzelić we mnie z Fire Fielda :)

A co do tematu to myślę, że Hunter jest zmorą Knightów, a Warlock niby nie najlepszy potwór, to jest jednak najgroźniejszy. Sprawdźcie statystyki: Demonów ginie dużo jednak Warlocków bardzo mało.

spider-bialystok 21-06-2004 22:09

jakby patrzeć na statsy to bardzo dużo ludzi od rata ginie :D :D :D Btw. Ciężkie są fire devile no i moje znienawidzone SCORPY(wpadnij do dziuy z 6 takimi, na niższym lv, nawet ropnąć nie ma jak) X( Nie mówię o potworach typu demon, walrock bo one są trudne z natury ;)

Rogal 22-06-2004 08:18

Ja stawiam na pierwszym miejscu ElfaArcista (bo zabic z bliska lub starzałów lub boltów lub tylko z SD) i Huntera (ROzwala wszytko co ma 15 lvl nizej i nie ma sie szans na dystanca walki)
Wybrałem ich bo zawsze dla to dla kinghta to nie wiem (chyba piekło już lepsze) paladyna tez i jak druida i osrca tylko palek,druidek lub srce maja nie wiedzialnoś ale knight nie.... X(

Arsene Lupin 24-06-2004 19:48

Najgorsze są slimy gdyż szybko się mnożą i ghoule bo mocno biją i leczą się choć dla pala łato ściągnąć je z daleka ;)
Wredne są terz bersy choć nie mają dobrej obrony są szybkie i silne.

BOGOWIE WOJNY, WZYWAM WAS,
MÓJ MIECZ JEST PRZY BOKU MYM.
SZUKAM ŻYCIA HONORU,
WOLNEGO OD FAŁSZYWEJ DUMY.
ZŁAMIE BICZ JEDNYM
MOCNYM POZDROWIENIEM.
OKRYJCIE MNIE ŚMIERCIĄ
JEŚLI KIEDYŚ WAS ZAWIODĘ.
CHWAŁA, MAJESTAT, JEDNOŚĆ
CZEŚĆ, CZEŚĆ, CZEŚĆ !

shodek 25-06-2004 11:21

heh....

Tak czytam ten temat i postanowilem sie podzielic moimi wlasnymi doswiadczeniami... :)

GS - Wiele osob mowi ze jest baardzo mocny (fakt ma duzo zycia) ale z wlasnego doswiadczenia powiem wam ze mi (Knight obecnie 19lvl 46/43) nie zadawal duzych hitow... Spotkalem go juz z ~10 razy w bliskim starciu i po dluzszej chwili odpuszczalem sobie jak UH nie bylo a hity dostawalem 50-i max 93 jakie dostalem w calym swoim zyciu od GS-a... (moze fart ale przy 10GS-ach ?)

Scorpio - Uuuuu, tego robaka nienawidze, ehh... ten poison...

Mino Mag - Noo ten pan to nie jest wiekszy problem jak sie do niego podejdzie, ale wlasnie w tym problem zeby podejsc...

Hunter - Kolejny pan ktory potrafi dac w kosc... Na otwartym terenie raz go spotkalem i w 1 sekundzie 3 hity po ~100 przy full defence, ginac stracilem P-legi to zaraz kumpla wołam (45lvl wtedy, Pozdro Meistic) i fakt ze lał je bez problemow ale hity ladne wchodzily w niego...

Orc Berserker - Masakra, jak przywali to zaboli... Narazie je omijam chociaz spotkalem go tez w zamku kolo Ab'Dendriel to 2 hity dostalem i w nogi...

DS - Ojjj, nie radze podchodzic knightom, dostalem 3 hity po ~70 i w nogi, pozniej sie okazalo ze 70 od DS-a w jednych hicie dostac to jest duzy fart...

Pan Podziemia 26-06-2004 15:11

moze ja powiem jakie potwory najgorzej sie zabija na roku to oczywiscie roty minotarły i orki spermeny na nich 3ba po prostu uwazac albo atakowaci ich w grupie :D

Haker 26-06-2004 18:25

Hmm

Punktacja w skali 1-5

Na rooku:
Root 3
Spirman 2
Minos 1

Main
Demon 5 :))
Gs 4
Arcanist 4,75
Mino mag 3
Mino archer 2 < dla slabego palka to masakra>
Hunter -||-
Rat -5 8)

Ostach 27-06-2004 20:56

Na rooku grożne są też Cave Raty, jak się wpadnie tam gdzie jest ich 3 to natychmiastowy dead!
A na mainie to Hunter - kiepsko uzbrojony Knight ma b. małe szanse na przeżycien spotakanie z nim. A oprócz Huntera to oczywiscie Demon, Warlock i Behemot ;)

Almexian 30-06-2004 10:04

Hunter jest powaznym przeciwnikiem, ale tylko dla knightow oraz paladynow. mag oraz driud maja czar niewidzialnosci i wystarczy, ze podejszie i napier..... Huntera. Ale pamietam jak pierwszy raz gralem w tibie rycerzem, ktory mial 17 lvl i w miare dobre skille. Poszedlem do mino castle i wlazlem na taka wierze, a tam byl hunter. Jakims cudem go zjechalem do czerwonego życia( bo dobił go jakis paladyn :( ), ale mimo wszystko bylem z siebie dumny. Hunter to rowny przeciwnik.

Deser11 03-11-2007 08:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nightkin (Post 37267)
Z punktu widzenia paladyna:
* Elf Arcanist - po prostu masakra, szybko sie leczy, mocno bije, wiecej ich nie chce spotykac =)
* Hunter - to chyba wiadomo - wypuszcza do 3 strzal naraz, bez uhow nawet nie podchodzic :)
* Mino Mag - podobno jest na nie jakas dobra taktyka, ale ja zanim go zabije przynajmniej do zoltego zjechany jestem.
* Fire Elemental - bez komentarza ~

Pozostale, ktore zazwyczaj pozostawiaja dosyc znaczny slad na naszym zdrowiu, to: Elf Scout, Mino Archer, Fire Devil, Witch, Orc Shaman (nienawidze leczacych sie potworow)

To tyle - jak na moj gust zabijanie ich samemu nie ma wiekszego sensu (przynajmniej na nizszych levelach), lag = latwa smierc.

o lol, to chyba jakis 14lv pal ze skillami 50 na dista;p myslalem ze minotaur maga to palkiem bierzez na 2-3 razy i nie ma z nim wiekszych problemow :baby:

Wroneczki4 03-11-2007 21:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raczeq (Post 36908)
Zakladam ten temat aby ostrzec wielu graczy na rozne potwory ktore moga sprawic wielkie problemy.

Hunter- 1 z najgorszych potworow bije ok 10-100hp:/ w dodatku ucieka na lagach prawie nie do zabicia.
Najlepiej go zabic albo dochodzac do niego albo szybko strzelajac z hmm

Elf Scout - gdy jest 1 to looz ale gdy pare rzuci sie na nas to mamy biede:/
Gfb jezeli jest ich wiecej albo w nogi:D

Jezeli sie gdzies pomylilem prosze mnie poprawic ;)

LOL... jesteś newbe czy noob??

potwory które najtrudniej sie zabija to stwory typu:
~~>behemoth
~~>demon
~~> demon lord
ITP~~
taki hunter jest latwy do zabicia wale sd i po czopku nawet jak mam 20lvl --.--

jak chcesz zaśmiecić forum to może mądrzejsze rzeczy napiszesz z laski swojej newboyu:baby:

Pomocny Murzyn 03-11-2007 21:34

Zobacz date, a skąd możesz wiedzieć jak się zabija behe? Chyba, że byłeś na nim swoim pro evul charem...

azuarqui 03-11-2007 21:40

pytanie!!!!

jak mam ściągnąć tibię??
pisze, że błędny kod 13, nie wiem o co chodzi
przez przypadek usunąłem i teraz mam problem

pozdrawiam i dziękuję

Orog 04-11-2007 12:44

Cytuj:

demon lord
Jaki demon lord do cholery ?

Ghazarbana jest najciężej zabić - przecież to patrząc na ogółem wszystkie potwory - proste..

Thundeross 04-11-2007 13:18

Moim zdaniem dla paladina najgorsza jest pristessa bo potrafi wyssac mane(mi max 115 wyssala) a wiekszosc palow leczy sie exura vita

Donpeyot 05-11-2007 01:29

@up:dla maga tak samo wqrwiająca -> tylko mort/sd , wysysa manę i jeszcze ucieka

@topic - tu chyba chodzi o stosunek zdobywany exp/trudności z ubiciem.

Dla mnie No.1 to pierstessa , fe , dwarf geomancer ->wszystkie marny exp a zabić je to osiwieć czasem można.

No2. mino magi i huntery - pojedyńcze cienkie ale w grupie albo z obstawą potrafią namieszać.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:41.