Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Club czy sword dla rycerza??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=362)

Gepard 14-08-2004 22:24

Swordy sa o wiele wiele lepsze ale Cluby latwo dostac. Wybierz swordy chociaz ciezko dostac ale kupic sobie serpenta lub Spika i wyskilluj sie to bedzie dobrze z pozniej fsa lub brighta ;]

Malutki :) 15-08-2004 19:22

Zdecydowanie radze Ci zebys wybral....Axe:p.

Club:
Szybko dostaniesz dobra bron, typu War Hammer, jest ona jednak gorsza od Dragon Lancy, Guardian Halabardy i Giant Sworda. Dobra, jednoreczna na Cluba jest Skull Staff, jest on jednak drogi wiec...jesli mowimy o tanich broniach to Morning Star, C-Mace, Dragon Hammer. Zdecydowanie odradzam Ci skillowania na Cluby:)

Sword:
Drogi jest GS, jednak ma o 1 atk. wiecej od War Hammera, a na wiekszych Skillach duzo to daje. Dobra, jednoreczna jest Bright Sword, kosztuje mniejwiecej tyle co skull staff a ma lepsze statsy. Tanszy jest FS, jednak lepiej juz zbierac na BSa. Jesli myslisz o broniach gorszych to pozostaje ci Serpent Sword, Spike Sword. Wsumie niepogardzam swordem:p.

Axe:
Na Axe Dragon Lance, droga ale bardzo dobra, duzo ataku, i na duzych skillach duzo daje te 2/1 ataku wiecej. Guardian Halabarda, tania, lepsza od War Hammera, jak niemasz kasy na DLa, kup to, jest bardzo dobre. Jednoreczne: Knight Axe, bardzo tanie, ma dobry statsy jak na taka cene, spokojnie mozesz z nia expic. Fire Axe, droga, ale juz ma te swoja 38 ataku:). Na Twoim miejscu ZDECYDOWANIE wybralbym Axe. :]

Pozdrofka

Zbyniek22 20-08-2004 23:33

Swordy są leprze ale na początku łatwiej zdobyć cluba, to zależy od Ciebie :P

Master woxari 22-08-2004 18:43

Mi sie wydaje ze dla knighta chyba sa najlepsze axy nie sa najdroższe i sa calkiem dobre dla druida czy maga to tylko cluby chociaz jak ma sie duzo kasy to mozna i walczyc swordami

Mortis Virtus 24-08-2004 11:33

Nie słuchaj nikogo nie bierz ani cluba ani sworda Tylko bierz AXE!!!
najlepsze ataki w tibii- na DEF nawet nie patrz i tak on ci w niczym nie pomaga :D:D:D

Poldek 24-08-2004 11:55

Stary Nabijaj tylko ze swordow jak jestes knightem !! Swordy sa najlepsze dla knightow !! Chociaz czasem drogie i ciezko dostempne !! Mialem knighta na 15 lvl skile 54/46 na lunara bylem z kumplem PK i tylko do Pekowania swordy uzywalem bo sa najlepsze !! Shakowali mi postac i wszystko zabrali !! A mialem Bright Sworda !! Szkoda postac dalej istnieje ale nie gram !!! Moge sie za nia zamienic jak ktos chce !! Bo odzyskalem haslo !! :) :miecz:

Poldek 24-08-2004 11:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mortis Virtus
Nie słuchaj nikogo nie bierz ani cluba ani sworda Tylko bierz AXE!!!
najlepsze ataki w tibii- na DEF nawet nie patrz i tak on ci w niczym nie pomaga :D:D:D

Jezu ale ty lol jestes !! Niewarzny Defens w broni !!! Jak mozna byc takim noobem jak ty ?? Im wiekszy def w broni tym wieksze szanse nawed jak nie masz tarczy ze zablokujesz atak !! Ale koles ty lol jestes ! Malo wiesz o swiecie !!! :miecz:

MeFF 27-08-2004 21:17

Cluby są tansze i latwiej je dostac ale w śrud sworduw są egzemplarze prawie niedozdobycia po kosmicnych cenach ale za to z jakimi atakami. niebende sie klucił ale jak niemasz hajsu to kup sobie cluba a jak cie stac na luksusowy towar to niezly mieczyk u pasa to jest cos!!!!

Wasyl 11-08-2005 18:48

treniłem clubami i przekonałem sie ze są słabe :( Teraz trenuje swordami (mają wiekszy atk, chociaz są o wiele droższe) :confused: najlepszy dostępny club - skull staf , a najlepszy sword - magic sword (jakby ktos nie wiedzial to z questa) B)

Lord Of Knight's 14-08-2005 10:55

Eh

A ja bym wybrał Axe :p .. Axe jest tańsze od sworda.. (przynajmniej na moim servie) .. A club to się nie liczy w rachube i co będziesz walil ze skull staffa co ma 33 ataku ... Z w hammera..... Najlepiej D lance ma najwiecej ataku ale mniej obrony niz swordy a więcej niż cluby... Pozatym na Annihalatorze co weźmiesz albo SCA,SOV,Prezent do domku do ozdoby albo do sell (chociaz sellnięcie go to katusza) .. To musiż wziąśc demon arm.. Takie moje zdanie

Przem Pascal Pall 16-08-2005 13:05

club

club jest tanszy.mój brat ma druida m sword
sword jest drogi
porównaj gragon hammera i fire sworda
są tak samo dobre ale g hammer kosztuje 2-4 k a fire 10-16 k
:) B) :] :cup:

dominik16 16-08-2005 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Phykson
Według mnie lepsze swordy, bo zauważcie dh ma podobne statystyki jak fs nawet troche słabsze, o ile sie nie myle, a jest chyba najlepszą bronią z typu club jednoręczną. A ze swordów jest jescze dużo lepszych broni np. Giant Sword.

Tyle ze gs jest dwureczny :P

atrureks 17-08-2005 00:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez chrzanu5
ja wybralem club bo mam skull staffa kupilem za 11k chyba mi sie oplacalo co nie??? przed tem mialem c-mace ale bylo dosyc cienkie jak na moje wymagania teraz na demonki chodze z kolega znam goscia co ma 100 ktorysa tam level i lata z ice rapierem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! n NIE WIEM SKAD ON GO MA|)

urzekła mnie twoja opowiesc :o

ice rapier jest dostepny z raczej prostego questa drakonia :p

Elite Mati 17-08-2005 01:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez chrzanu5
ja wybralem club bo mam skull staffa kupilem za 11k chyba mi sie oplacalo co nie??? przed tem mialem c-mace ale bylo dosyc cienkie jak na moje wymagania teraz na demonki chodze z kolega znam goscia co ma 100 ktorysa tam level i lata z ice rapierem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! n NIE WIEM SKAD ON GO MA|)

lol to jemu sie nie oplaca latac z ice rapierem bo po uderzniu mu znika a tak pozatym ice rapier wypada dosuc czesto z vampiruw

Vil 17-08-2005 02:34

@up : daj sie dziecku podniecic ze zaistnial na forum

eot plz

ZoMo 17-08-2005 08:27

porównaj gragon hammera i fire sworda

Ale porównaj sobie jaka ma wage dh a fire sword

mastercomputer 18-08-2005 14:37

Jak masz pacca to lepiej używać swordów, bo można pójść na questa z magic swordem i masz wypas.

Ellenhorin 18-08-2005 14:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mastercomputer
Jak masz pacca to lepiej używać swordów, bo można pójść na questa z magic swordem i masz wypas.

Glupszej argumentacji jeszcze nie slyszalem , myslisz ze on zdobedzie magic sworda ? , nie sadze ze jest noobem ale watpie zeby udalo sie to chocby 2% ludzi z tego forum

@Topic
Wybierz swordy bs = dobry atak i def i cluby to wogole kicha aktualnie

Gryzul 19-08-2005 22:58

Hmm z knightem to jest inaczej powinienes wybrac swordy bo do bloczenia sa idealne ale jezeli nie wyrobisz na eq to polecam axe maja najwiecej ataku.
Na knightcie gralem axami i naprawde nie nazekalem. A cluby dla knight sa najgorsze maja tylko jeden plus a mianowicie war hammer jest tani i latwy w zdobyciu tak w sumie to ci nieiwle pomoglem ale rob co chcesz :D:D:D.

kaczi 20-08-2005 00:24

Taaak...
Dalej mówcie Gimliemu co ma wybrać... Bo przeciez się nie dowiedział przez te dwa lata...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:54.