Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   38 lvl w 5 dni? ne wspominając już o skllach... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=36782)

Mr Zagadka 02-06-2005 21:20

Afff...

W ostatnim czasie poznałem aż tylu debili, że teraz wierze, iż można zrobić nawet 40 lvl samemu...
Są tacy co mogą poświęcić całego siebie na ten tydzień może 4 tygodnie...
Czasem i więcej.
Afff...

Ja ostatnio tylko skilluje bo mam bardzo cieńkie skille...

Khazar 02-06-2005 21:33

Jest to w pelni mozliwe wg mnie. Jezeli ciekawi jestescie ile czlowiek potrafi siedziec non-stop plackiem przed kompem grajac w tibie to poczytajcie sobie:
http://forum.tibia.com/forum/index.p...hreadid=795861

Mr Zagadka 03-06-2005 12:53

Może wypowedź aministratora??

Napewno wielu administratorów oglądało ten temat...
Ale żaden z nich nie wypowiedział się na ten temat...
Chciałbym aby przynajmniej połowa administratorów napisała co o tym myśli
A po 2 dniach zamknięcie tematu...
(te 2 dni po to aby każdy użytkownik forum mógł skomentować wasze wypowiedzi)

Ja uważam, że można.
Chodź na początku wcale tak nie myślałem...
(przekonaliście mnie)

Wojen 03-06-2005 23:12

@ up

A kto to jest administrator? Jest to osoba znajaca sie lepiej lub gorzej na tibii. Zreszta skoro ma czas zeby czytac to forum to niespedza calego wolnego czasu na graniu :p ie jest to jakis bóg. Poczytaj stare tematy to zobaczysz ze oni tez popelniaja bledy.

@topic
Jak masz wolne od szkoly, pracy to i mozliwosci grania ile ci sie chce to nie ma sprawy zebys nabil 40 lev w 5 dni. na trening i 20 level potrzeba 2 dni. potem po 6 leveli dzienie, czyli jeden na 3 godziny :) a to jest wykobnalne dla wprawionego gracza.

Bandita 04-06-2005 09:58

Wiadoma rzecz, że jest to możliwe... podziel konto z bratem (ojcem, matką itd.) i jeśli chociaż trochę umiesz grać powinieneś tego dokonać. Zacząłem niedawno grać na Aurei i w 5 dni zrobiłem 28 lvl i 72 skilla w discie palladynem, ale to co innego bo to stary serwer.... Znajdź kolege, który pomoże ci sie wybić po 10 dniach kiedy będziesz w czołówce przestań dzielić z nim konto, później możesz się z nim umówić na pewne zrehabilitowanie się koledzę drobną sumką pieniężną lub eq.

Tasiu 04-06-2005 10:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bandita
Wiadoma rzecz, że jest to możliwe... podziel konto z bratem (ojcem, matką itd.) i jeśli chociaż trochę umiesz grać powinieneś tego dokonać. Zacząłem niedawno grać na Aurei i w 5 dni zrobiłem 28 lvl i 72 skilla w discie palladynem, ale to co innego bo to stary serwer.... Znajdź kolege, który pomoże ci sie wybić po 10 dniach kiedy będziesz w czołówce przestań dzielić z nim konto, później możesz się z nim umówić na pewne zrehabilitowanie się koledzę drobną sumką pieniężną lub eq.

Czlowieku... To ma byc wykonane legalnymi sposobami, a nie dzieleniem konta...

Masmix 04-06-2005 11:02

omg... Wychadzac szybko z rooka, masz wszystkie expowisa wolne, mozesz isc gdzie chceesz. btw. Mam kolege ktory po tygodniu (szkolnym -5 dni) mial 40, gdy ja dobijalem 45 on dobijal 54, a na 100% gra sam

Mike_10 04-06-2005 20:45

Ja do tego

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mr Cherry
Niedawno dołączono do tibii 4 nowe światy: (24 maja)
*Berylia
*Grimera
*Guardia
*Honera

Od tamtego czasu minęło 5 dni (29 maj)
Mam pytanko,
Jak można zrobić taki lvl, jak ma ten koleś w ciągu tych 5 dni:

Name: Katrina Knurd
Sex: female
Profession: Elite Knight
Level: 38
World: Grimera
Residence: Carlin

Rozumiałbym gdyby to był palladyn...
Z dista na Cyclopsy... ten 38 lvl mógł by być, ale knight??

Do tego palladyn:
skille dista: 61
jego dane:

Name: Hephesus
Sex: male
Profession: Paladin
Level: 29
World: Grimera
Residence: Carlin

Na podst. tiba.com

Musze się przyznać, że gram już w to 4 miesiące...
i mam 51 dista...
i 23 lvl (dużo dead'ałem przez lagi)
Może niegram tak intensywnie jak oni
Od pątku do niedzieli...

Macie coś do powiedzenia na ten temat??
Może wy też tak umiecie??
Mace jakieś taktyki??

___<Piszcie>___

Ja w sprawie tej Katriny dziś jest 4 czerwca i ona ma 41 lvl

Shalov 04-06-2005 22:02

ja nie mam pojecia

Xeltix 05-06-2005 01:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
38 lvl = 780K exp
Na larwach moj rekord to 12k exp w ciagu godziny (druidem).

4 dni = ~100h

Zakladajac ze potrzeba 5h na przejscie Rook + zaopatrzenie sie w podstawowy sprzet (scale armor quest, kupic clerical mace, przejsc sie po brass legs i jakas tarcze) i wytrenowac skille do 30-40 (tyle zeby trole/roty/larwy padaly w 2-3 ciosach).

Pozostaje 95h z ktorych trzeba spac przynajmniej 20h, wiec mamy 75h na expienie, zakladajac ze caly czas bijemy larwy wychodzi akurat 38 lvl, jesli polecimi exterminowac ghoule na 15 lvl to zamiast 12k/h robimy 20-25k/h i zostaje jeszcze czas na trening.

Technicznie jest mozliwe zrobienie takiego lvl... praktycznie sadze ze dzieli konto i za jakies 2-3 tygodnie bedzie mial ladnego bana :) (CIP zbiera dowody).

@Trudno udowodnic dzielenie jesli gracie z jednego komputera
Nie trudno jestli postac jest online przez 23h na dobe :)
23h w ciagu doby mozna pograc raz, moze 2 dni po kolei, jesli postac jest offline przez 5 godzin w tygodniu to latwo sie domyslic ze dziela konto (nie ma ludzi ktozy moga wypoczac spiac 1-2h na dobe, malo kto zadowala sie nawet 4-5 godzinami snu, wiekszosc ludzi spi 6-8 godzin na dobe).

Zawsze lubie sluchac jak cos mowisz madrego ale Mojego ojca zadowala 2 godziny snu dziennie :DDDDDDDDDDD

Haan 05-06-2005 09:53

Gdyby poświęcić sie 100% tibi i spędzić 100% zcasu pzred nią, jest to możliwe. Jak dla mnie pzry 3 ownerach jet to do zrobienia.

Loguje się około 16 ja serw wyjdzie. Zanim zrobis ię tłok (17-18) juz pwninieb być 5lvl+, Znaim wszyscy wepchaą sie na dobre expowiska powinien być 6-7lvl. Jka dla mnie to max 3h. Dalej tzreba wbić 4.2k expa-2.6k expa= 1.6k expa. To jest tragedia, bo duuużo ludzi. Powino się udać all ponizej 10 godzin.

@ktoś UP

4H rook na nowym serwie? Jak ci leci exp 150/h to na pewno. Jak dla mnie: pzreczytałeś, że ludzie czasem przechodzą poniżej 4h (na starych serwach, gdzie na rooku mało ludzi) i wydaje Ci sie , ze na nowykjets tak samo. MOja rada: zagraj kiedyś a się pzrekonasz.

-Jest jeden sposób. Trzeba kilku osób. Należy zablokować wejsćie do jaksini trolli w pacc-arena. (Ktoś staje w wąskim pzrejściu i stawai kzresło za sobą) lub w innych miejscówach.

MAIN:

SKille 40+ broń atk: 20+ (najlepiej około 30) wjazd na larvy. BIjemy all i loot dajemy koledze, który trenuje na gurze. OG sprzedaje, kupuje to co trzeba (life fluid, mana fluid, jakieś runy).

khazad 06-06-2005 02:35

zrobienie 8 levela od zera na forterze zajelo tyle samo czasu co wytrenowanie knighta w axe z 29 do 39 na swampach.

Wyciszony 28-10-2008 14:01

To jest tak zwany "pieprzony archeolog", na przyszłość.

oddmanek 04-11-2008 09:42

Oczywiście jest to możliwe !!!

Wcale nie trzeba grac cały czas. Wystarczy po 5-6 godzin dziennie :D
Na starych swiatach z rooka wychodze w 1,5 godziny a na nowych max 3. W jeden dzien ostrego grania tj ok 8 godzin mozna 20level wbic :D pozdro :D

Niedowiarki niech sie ucza grac!
Nigdy z zadnego bota nie korzystalem

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:40.