Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Poradnik dla magów (i druidow). (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4075)

Voo-Kio 04-08-2004 15:53

Wiem ze w tym dziale to moze troche glupio brzmiec ale nie wiem gzie chodzic expic na 20 lvl sorc mlvl [szkoda gadac X( ] 26. Przyczytalem caly ten dzial i nadal nie wiem. Guardy, PoH czy moze jeszcze cos innego. Jak dotad expilem na dwarfach/ rotach. Aha.Mam zamiar wyjsc z miasta na ok. 30 mlvl. Z gory dzieki za rade .Pozdrowienia :P .

Koko 06-08-2004 01:37

Hej. Jako że na moim świecie kopalnie dwarfów na niższych poziomach są pozajmowane to poszukuje alternatywnego miejsca do expienia sorcem 28lvl, 36 mlvl. W grę wchodzą takie miejsca jak:
-Mintwain (czy jak to sie pisze)
-PoH (nie cały oczywiście:cyce, ds i ten obszar)
-Ghoustland(powolne DSy z hmm)

W żadnym z tych miejsc nie byłem, proszę doświadczonych graczy o wskazówki jak się gdzie expi sorcem.

Gremlin 06-08-2004 20:30

re: Up
Midwallin bedzie dosyc ryzykowne, ale fajny exp i loot, w sumie chyba narazie lepiej trzymaj sie bramy.

POH - osobiscie bardzo tego miejsca nie lubie, pelno balwanow ktozy chca ci udowodnic ze powinienes sobie poszukac innego miejsca do expienia. Wielka polapka w razie najmniejszego laga, raczej robic lootbaga nie ma szans wiec tylko to co dasz rade ze soba zabrac.

Ghostland - Nie wiem czy wszedzie tak, ale na Ghoulach ostatnio na Secura tlok niemaly, a na DS to trzeba zchodzic z invisem bo malo jest miejsca na uciekanie.
Mozna sie przebic na nizszy poziom i wtedy sytuacja wyglada duzo lepiej (malo ludzi, mieszane potwory), ale zanim znajdziesz dobre miejsce pewnie zginiesz z raz czy dwa

Major 06-08-2004 21:41

ja expie na guardach!

dla pacców polecam roty na darashi ja mam 31 elder druida i teraz expie na soldkach i guardach ale ogolnie jest spoko :D :D

jasiek - Aldora 06-08-2004 21:48

???

Ja jestem początkującym sorcem. Na 8 - 12 lvlu bede expił nie używając run. A jak już zaczne używać runy to co wtedy. Na co mam iść używając runy HMM i GFB. Odpowiadajcie privem plx plx plx.

Koko 06-08-2004 22:23

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Gremlin
POH - osobiscie bardzo tego miejsca nie lubie, pelno balwanow ktozy chca ci udowodnic ze powinienes sobie poszukac innego miejsca do expienia.
No właśnie zadałem to pytanie bo u nas na serwie wlasnie tak jest na dwarfach guardach. Expią tam goście nawet z ~60 lvlem i są bardzo zdenerwowani gdy się wogóle wejdzie na piętro gdzie oni expują, nawet jak chcesz iść niżej! X(

jasiek - Aldora 09-08-2004 20:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jasiek - Aldora
Ja jestem początkującym sorcem. Na 8 - 12 lvlu bede expił nie używając run. A jak już zaczne używać runy to co wtedy. Na co mam iść używając runy HMM i GFB. Odpowiadajcie privem plx plx plx.

Prosze pomużcie mi. Napisałem tego posta co jest cytowany 26 lipca i nadal nie doczekałem sie odpowiedzi. Prosze was jeszcze raz o pomoc.

Xserose 16-08-2004 11:52

.........

ktos pisal ze nie widzal sorca z brust arrowsami niech zacznie grac na isarze i niech mnie troche poobserwoje :D:D:D
chociaz i tak nie ma duzego dmg to zabawa jest przednia przed ostatnim ubdate to byl jeden z leprzych sposobow huntowania gs-ow bo okladalem po dwa na raz teraz tego nie prubujcie (wicie zaczely wbijac utani hur)

re up:
z hmm mozesz na ds-ach w hell gate a od 20 lvlu na guardy :]

Lolita kosmita 16-08-2004 12:30

Jesli masz pacca do expienia sorcem druidem polecam rowniez waspy na darashi zaden loot ale za to latwy exp

Simsung 17-08-2004 19:30

Cyklopy

Dla nisko pozimowych dridów , paladynów i magów polecam pójscie do Gór Cyklopów. Da sie tam zablokowac cyklopa i mozna je eksterminowac jeden po drudim :] (testowane :P)

Drich 18-08-2004 12:55

skoro to jest poradnikow dla sorcow/drutow to prosze o mape jak dojsc do smokow na edron ( kolega mowi ze to idealne miejsce na "dsowanie") ale nie jestem pewien jak tam dojsc :P i jezlei bym znalazl te skale to czy tam od razu sa smoki czy ma sie chwile na zrobienie dsow ?

Sty!a 18-08-2004 13:53

jesli wyjdzie poradnik to prosze o aktualizacje poniewaz wyszedl nowy patch i np. jesli ktos bedzie chcial isc na 25 lvl na gsa bo przeczytal ze da rade bo ucieknie to sie przykro zdziwi...

Wukio 19-08-2004 09:33

Ok. Poradnik spoko wiem gdzie expic ale nie wiem jak. Np takie solidki,cyce,ds. Gdzie isc zeby dobrze doexpic. Jaki tam jest spawn , czy mam uzyc niewidki,mana shielda,jakie runy wzionsc ze soba? Prosze o odpowiedzi na moje pytanka.

Z gory thx.

Drich 19-08-2004 12:11

@Up

-soldki masz na -2 poziomie kopalń obok kazo-bez zadnych utana vid i mana shield, zabijasz hmmami uciekajac

-cycki w mount stere~ na polnocny-wschod od thais-bez zadnych utana vid i mana shield, zabijasz hmmami uciekajac

-dsy masz masowo w HG (trzeba miec klucz zeby tam dojsc) tutaj nie radze isc ponizej 20 lvla bo masowo czasami moga byc ds:)-zabijasz uciekajac,niewidka jak masz laga i kilka cie goni

Wukio 19-08-2004 12:16

Thx. Wyjontkowo mi sie spodobal ten sposob z ds. Nie wiem jak tam dojsc. Gdzie moge kupic/znalezc klucz do tego hell gate. Prosze o dokladne wytlumaczenie gdzie to.

Z gory thx.

Freeman 20-08-2004 10:55

Wszystko ladnie pieknie ale niestety nie mozna zastosowac tego w praktyce... Tak naprawde to gdzie expic na czym i z czego zalezy TYLKO od mlvl... Czesto zdarza sie ze uhmaker dobrego high lev. Knighta ma wiekszy mlvl niz 30 lvl sorc/druid. Moim zdaniem urzywanie runek ponizej 20mlvl to marnotrastwo ( ryzykujesz duzo bo zabijasz wolno , nigdy nie zwracajacy sie loot ) Tak na prawde gra sorcem / druidem zaczyna sie od 35 mlvl wtedy to mozna " cos" pograc a poki co pozostaje meczarnia z rotami. Pozdro all

Freeman 20-08-2004 11:04

RE:

Nie wiem tez dlaczego nikt nie poruszyl tematu Fire Devili. Maja malo hp, daja w miare expa, a i loot sie trafi. Jesli mamy niewidzialnosc + hmm mozna poszalec. Na taki hunt polecam miejsce "spike sword questa". Jesli umiesz w miare sprawnie poslugiwac sie runkami to mozesz szybko i bezpiecznie nabic expa. Jedyny mankament jest taki ze jesli niewidka znika a kolo nas jest 3++ devile dead w 1 sec. :D Zycze udanych lowow i nice loota

szalik 27-08-2004 18:31

poradnik dla magów ^^

NIe wydaje mi sie zeby druid lub sorcc po ostatnim update mógł solowac gs`s

One dostaly speeda i im jakis red gwaizdki z tyłka leca :)
Ja narazie chodze na dragi mam druida 20 lvl i 31 mlvl ( po 200 z sd juz wale w draga :P)

A dla wszystkich CYA in tibia !!!!!!!!!!!!
Tibia RUleZZZzz :D

mati sorcek 30-08-2004 13:58

Gdzie expic??

Mam 16 lvl i 19 mlvl i skille 18/21.Nosza na sobie i nosze w rekach take rzeczy:serpent sword,dvarfen shield,soliderhelmet,scale armor(plate przypatkiem
sprzedalem w carlin :( )brass llegsy i leather boots!!

Gdzie mam expic z HMM FB GFB??

Solo :miecz: http://tibia.pl/images/monsters/slime.gif

Teamhttp://tibia.pl/images/monsters/dwarfguard.gif

Najlepsza runahttp://tibia.pl/images/spells/gfb.gif

Bardzo prosze o + 8o

Astredo 30-08-2004 17:25

Super poradnik

do kturego sie nie stosuje:P na roty polazłem na 8 lvl tak że mnie 3 biły i straty hp 3 do 4 hp (mialem dobry stuff) :baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:23.