Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Dziwny opis.... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=42065)

WSH 16-07-2005 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Człowiek honoru
No to popatrzcie na to...
13:45 Mystick Tomek: you are men
13:45 Noodles: Woof!

Czyli już wiemy że jednak Noodles jest człowiekem.Trzeba znaleść jakiegoś NPC który powie o nim coś wiecej.Ja juz pytam o Exalibuga i Noodlesa w Carlin.
arlin.

Cytuj:

17:29 Hell Nararielu: Hail Queen 17:29 Fenbala: HAIL TO THE QUEEN! 17:29 Barbara: HAIL TO THE QUEEN! 17:29 Queen Eloise: I greet thee, my loyal subject. 17:29 Hell Nararielu: excalibug 17:29 Queen Eloise: A mans tale ... that means 'nonsense', of course. 17:29 Hell Nararielu: Noodles 17:29 Queen Eloise: This beast scared my cat away on my last diplomatic mission in this filthy town. 17:29 Barbara: LONG LIVE THE QUEEN! 17:29 Fenbala: LONG LIVE THE QUEEN! 17:30 Queen Eloise: Typical behaviour for males!
nic ciekawego :(

Teddy Burn 16-07-2005 17:19

Cytuj:

No to popatrzcie na to...
13:45 Mystick Tomek: you are men
13:45 Noodles: Woof!

Nie wiem o co w tym chodzi. Powiedziales "Jestescie mezczyznami", a pies zaszczekal.

Dwarf 16-07-2005 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Teddy Burn
Nie wiem o co w tym chodzi. Powiedziales "Jestescie mezczyznami", a pies zaszczekal.

Jestes mezczyzna... a ktos mowil ze ktos tam zamienil kogos tam (:P) w psa... juz wiesz o co chodzi? Ze noodles to czlowiek zamieniony w psa.
Men-to to samo co man... wg. słownika xD men(patrz man)
man- (men) mezczyzna czlowiek napisalem to najwazniejsze

Teddy Burn 16-07-2005 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwarf
Jestes mezczyzna... a ktos mowil ze ktos tam zamienil kogos tam (:P) w psa... juz wiesz o co chodzi? Ze noodles to czlowiek zamieniony w psa.

Obawiam sie, ze "men" znaczy "mezczyzni".

Heliwurab 16-07-2005 19:45

Cytuj:

Zaraz tam bede i editne posta xD

Edit@
13:23 Mystick Tomek: hi
13:23 Abran Ironeye: Hail, Mystick Tomek!
13:23 Mystick Tomek: excalibug
13:23 Abran Ironeye: If someone would bring me that weapon I could reshape the realm... and reward this hero beyond his dreams.
13:24 Mystick Tomek: king
13:24 Abran Ironeye: I would like to see a true warrior-king in Thais... like in the old days. But who knows, perhaps one day the tides of fatewill bring such a man to power. Who knows...
na więcej pytan nie odpowiadal xD
Teraz npc z bronmi
13:26 Mystick Tomek: excalibug
13:26 Romella: I heard the amazons are after it.
13:27 Mystick Tomek: king
13:27 Romella: The only royal thing we feel here is the royal tax.
Podobnie jak hero nic wiecej nie mówiła ;(

Gdy prosiles krolowa o pomoc, ona odsylala cie do tego goscia.. wiec powinieneś go też o pomoc poprosić... SPRÓBUJ TO ZROBIĆ.
jeszcze jedno. Said something about a man in Edron that could get it for him.
Jeśli dobrze zrozumialem, trzeba porozmawiać z gościem z Edron.. pewnie to ten co sprzedaje AOL.. NIECH JAKIŚ PACC POPYTA SIE NA WYSPIE EDRON, moze cos z tego wyjdzie..

Dwarf 16-07-2005 19:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez heliwurab
Gdy prosiles krolowa o pomoc, ona odsylala cie do tego goscia.. wiec powinieneś go też o pomoc poprosić... SPRÓBUJ TO ZROBIĆ.
jeszcze jedno. Said something about a man in Edron that could get it for him.
Jeśli dobrze zrozumialem, trzeba porozmawiać z gościem z Edron.. pewnie to ten co sprzedaje AOL.. NIECH JAKIŚ PACC POPYTA SIE NA WYSPIE EDRON, moze cos z tego wyjdzie..

Eremo nie jest na Edron ;) ale warto sie go spytac... niestety nie mam pacca.

Człowiek honoru 16-07-2005 20:51

Oka po 1 ja mama paccai moge iśc go zapytać ale nie wiem gdzie on jest...
Co do 2 kwesti w tej pomocy to chodzi tylko o uleczanie zły trop ;(

Caer 17-07-2005 01:30

@Up:
Skoro masz PACC'a, przepytaj jeszcze Melchiora w Ankrahmun. On się szwęda po całym mieście, ale trochę pobiegasz i może wyciągniesz coś ciekawego. Na Edron jest jeszcze NPC z outfit'em Hero (nie pamiętam jak się nazywa), jego też przepytaj, jeśli możesz ;) Jeśli znajdziesz tego hero (znajduje się przy przejściu do północnej części Edron) wyptaj go o "Princess Lumelia".

@Topic:
Dzisiaj, po kilku tygodniach znowu zalogowałem się do Tibii ;) Przepytał kilku NPC w Thais i nic się nie dowiedziałem. Myślę, że idziemy złym tropem...

Knight Simon Dark lord 17-07-2005 08:49

up@
ten gość na edron nazywa sie "avar tar" i o excalibugu mówi że kest ukryty gdzieś na Pohu na ziemiach knightów czy coś w tym stylu wydaje mi się że on mówi o KWT i że na samej gorze to jest to by znaczyło że jest jakieś dojście albo będzie w next updatcie sam mam klucz do tej wieży jak bede miał lvl dobry to tam popopatrze (dobry lvl czytaj-taki że gs mi nic nei zrobi)

Człowiek honoru 17-07-2005 09:04

A skąd wziąsc ten klucz ja mam 39 lvl knnight i zblokuje se te gski nawet 2

@Edit
Ten starczec z ank nic nie mówił ;(

Adek 17-07-2005 10:13

patrzcie
abra fara:you are women
noodles:woof

Knight Simon Dark lord 17-07-2005 10:31

Cytuj:

A skąd wziąsc ten klucz ja mam 39 lvl knnight i zblokuje se te gski nawet 2

@Edit
Ten starczec z ank nic nie mówił ;(

ten klucz można dostać gdzieś z okolic nie wiem dokładnie gdzie bo go dostałem od koelgi jak kończył z tibią i potem przeczytałem na stronie że to klucz d KWT więc albo jest jakieś inne wejście tam (jakiś teleport lub coś) albo dorobią jakieś wejście w updatcie kiedy to ludzie będą zajmować się tiquandą a nie KWT :P

Teddy Burn 17-07-2005 10:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwarf
Men-to to samo co man... wg. słownika xD men(patrz man)
man- (men) mezczyzna czlowiek napisalem to najwazniejsze

patrz man l.m. ;)

Tedson 17-07-2005 11:14

..

Simon ja sie tam z toba pakóje!Niema jak ja tez sie zabardzo tym przejołem ;D

Tedson 17-07-2005 11:14

..

Simon ja do KWT sie z toba pakóje.Moze cos znajdziemy ciekawego ;]

Człowiek honoru 17-07-2005 11:23

no cóż bez klucza nic nie zrobie :(.... pozostaje tylko sie wypytywac...

Waleczny Theo 17-07-2005 14:22

Oka jezeli chodzi o Knight Watch Tower - to nie wiem niestety jak wejsc do srodka ale wiem gdzie jest klucz - klucz mozecie znalesc tam gdzie ornamented shield na pohu - do rozwalenia jest kilka dragow i 2 dle. Co do jeszcze jednej tajemnicy to jezeli spytacie sie Lorie nad Thais o "quest" mowi ze poszukuje mistic bone - gdy dalej z nia gadalem powiedziala ze jest pod domem necromanty na poh. Bylem tam szukalem z qmplami 2 i nic nie znalazlem niestety jezeli ktos cos wie niech tu napisze o Knight Watch Tower albo Mistic Bone.

Caer 17-07-2005 16:35

Niech osoby które mają PACC, przepytają Avar Tara(dzięki Simon ;)) o "Princess Lumelia", księżniczkę, której służyli Hero. Może to nas zbliży do excalibuga... Nie wiem czemu, ale wydaje mi się to ważne. Nawet jeśli to nie to, to odpadnie kolejny wątek i dojdziemy do celu drogą eliminacji ;)

HoHi 17-07-2005 17:51

Avar Tar

To moja rozmowa z nim
17:51 Your last visit in Tibia: 15. Jul 2005 23:16:12 CEST.
17:53 Dawid Bedi: hi
17:53 Avar Tar: Greetings, traveler Dawid Bedi!
17:53 Dawid Bedi: Princess Lumelia
17:54 Avar Tar: See you later.
17:54 Dawid Bedi: hi
17:54 Avar Tar: Greetings, traveler Dawid Bedi!
17:54 Dawid Bedi: excalibug
17:54 Avar Tar: I am sure it's hidden in a vault of the Nightmare Knights beneath the Plains of Havoc. I plan an expedition to go there and rout out the Ruthless Seven, but I have to save the world first.
17:55 Dawid Bedi: Princess Lumelia
17:55 Dawid Bedi: weapon
17:56 Dawid Bedi: kruzak
17:56 Dawid Bedi: king
17:56 Avar Tar: I am on a quest for the Thaian king ... as usual, of course.
17:56 Dawid Bedi: noodles
17:56 Dawid Bedi: basilisk
17:56 Dawid Bedi: marvik
17:56 Dawid Bedi: druids
17:57 Dawid Bedi: power
17:57 Dawid Bedi: zatragil
17:57 Dawid Bedi: bye
17:57 Avar Tar: See you later.

Tym razem rozmawiałem z Daniel Steelsoul
18:11 Dawid Bedi: hi
18:11 Daniel Steelsoul: Greetings and Banor with you, Dawid Bedi!
18:11 Dawid Bedi: excalibug
18:11 Daniel Steelsoul: With this weapon in my hand, I would teach the servants of darkness the true meaning of the word fear.
18:11 Dawid Bedi: Princess Lumelia
18:11 Dawid Bedi: weapon
18:11 Daniel Steelsoul: Look for Willard, our local blacksmith.
18:12 Dawid Bedi: kruzak
18:12 Dawid Bedi: king
18:12 Daniel Steelsoul: LONG LIVE THE KING!
18:12 Dawid Bedi: noodles
18:12 Dawid Bedi: basilisk
18:12 Dawid Bedi: marvik
18:12 Dawid Bedi: zatragil
18:12 Dawid Bedi: bye
18:12 Daniel Steelsoul: PRAISE TO BANOR!

A i jak się nazywa gubernator i gdzie go mogę znaleźdz? :p

Caer 17-07-2005 17:57

@Up:
Udaje, że nic nie wie ;) Tak serio, to myślałem, że coś powie... Możesz się jeszcze zapytać gubernatora Edron? Ja postaram się dzisiaj pójść do Venore i pogadać z NPC z outfit'em hero, też nie pamiętam jak sie nazywa :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:50.