![]() |
wg mnie
Powiedziałbym to tak:
-Paladin - sam nim gram i przyznam ze jest niezle, ide z jakims knightem do kazo ktory przyblokuje mi pierwszy resp guarda, a potem juz se moge expac jak chce,30minut-10k + loot. Oczywiscie z wszystkim trzeba sie wracac gdy skoncza sie bolty lub Cap. mam slabe lacze wiec jest ciezko bo nie nosze tarczy jakos se radze i jest looz :>. -Knigth - skille ida wolniej niz u palla, jedynie shielding. Blokuje, zarabia duzo kasy. jesli mialbym juz nim grac to po to zeby zbierac bolty z mino arch. do palla :). Nudna postac. -Druid - 3h i 20min = 2-2,5k. Tak wyglada to z Uhami. Mniej czarow niz sorc no ale dosc szybko tymi UHami kase zarabia. Tez sie moze znudzic. Trudno nim wyexpic. -Sorc - No siła jego czarow wyzsza niz u druida, z poczatku trudno expic, no ale potem.. 1 sorc high lvl w miescie moze zrobic Armageddon Podsumowujac: 1.Pall 2.Druid/Sorec 3.Knight |
Powiem jedno
Sorcie są naj naj naj naj najlepsi bo mają duzio czarów a potem to taaaaaaak miotają że gościu....... |
Tak miotają że gosciu co? Ze gosciu przezywa jego Ue dopada go i kopie mu dupsko(knight).I tak knight jest najlepszy.
|
Wedlug mnie jest tak:
1.Druid-bogaty i fajnie sie nim gra 2.Knight-hihg lvl to wymiata 3.Sorc-silne czary sd,ue 4.pallek-jak dla mnie nudnawe |
Dla mnie najlepszą profesią jest Sorcerer 8)
1) Sorcerer 2) Palladyn 3) Rycerz/Druid :] |
Knight-70lv 10bp uh i niewidzicie chłopa w rodzimym mieście przez tydzień.Na wysokich Lv jest jak Taran niema dlaniego przeszkody nie do zdarcia.Jeżeli jestes mało lub średnio doświadczonym graczem wybierz jego.
Pallek-O nim to można już poematy pisać na szerokich terenach jet kozak na pk jest kozak gdyby jeszcze miał tyle samo capa co knight to by rządził a tak jest tylko bardzo dobry.Dla graczy początkujących i średniozawansowanych jak znalazł. Sorc-no ten koles jest debeciak na lv powyżej 60.Sdeki może robic stosukowo wcześnie(w końcu 25mlv to niejest aż tak dóżo).Zabawy jest nim w miare upłuwu czasu co niemiara a właściwie do sorc jest w porządku to jest taki bardzo mocno zaupgradeowany drut bez możliwosci uh ale za to z sd.sredniozawansowani gracze jak i mocno zawansowani bendą mieli z nim sporo uciechy. Drucik-moim zdaniem to jest małe nieporozumienie.Oprucz uh nieposiad nic co go wyrużniaz tłumu. Cipy powinny cos z nim zrobic bo jego jedyna rolą jest byciem uh meakerem dla knighta.Co wiecej druid to taka chodząca pierdoła a pozatym czy kots widizał druida ktru chce byc zły do szpiku kości.Przecierz druid jest stwożony do zbierania kwiatków i ziułek na łące. Dla mało zawanswowanego gracza jest nikim , dla średniozawansowanego gracza moze byc czym w rodzaju odszkokczni, dla specjalisty od tibi jest ylko uh meakerem i nikim pozatym. No to by było na tyle jeśli chodzi o moje wypociny mam nadzieje że choć trosze zaspokoiłem waszą ciekawośc :P ;) :) :) |
re: Up
Prawda ze 70 lvl knighta nie mialem, ale na 65 lvl 10BP Uh na dzien to malo jesli chce sie solidnie expic. Knight jest taka sobie srednio dobra postacia poza lvl zanim moze uzywac UH kiedy jest po prostu cieniarzem. Paladyn to PK moze byc na kolesiach 20 lvl nizszych od siebie, na porownywalnych lvl (mowimy o graczach 40+ lvl) nie ma specjalnych szans zabic nikogo kto jest przygotowany. Sorc: - Na 60 lvl po wywaleniu UE ma mniej zycia (mana shield) niz knight na 60 lvl, wiec walka UE tutaj odpada. - SD moze tez druid strzelac. Druid: - Druid moze tez czyscic quest roomy tak samo jak sorc uzywajac mana shield i SD, w tym ze tutaj druid na 60 lvl ma juz ponad 2k zycia (zycie + mana) w chwili gdy sorc ma ledwo powyzej 1k (zycie + mana - 800 many na UE), czyli w praktyce robote ktora moze wykonac druid na 55-60 lvl z SD (lub knight na 70 z exori) potrzeba sorca na 80 z UE. - Druid ma taki bajerancki czarek heal friend, oczywiscie trzeba miec do tego PAC (tak samo jak do UE) Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
1.Palladyn
2.Knight -sorc-druid |
gra role tez ile czasu bedziesz gral
jesli dlugo to wez sorca (duzo czsu spedzisz na nabijaniu mlv) jesli natomiast nie lubisz zmudnego i powolnego expienia, tylko gwaltownie dazyc do celu wybierz Pala :P NIC NIE RULLEZ :P |
Spoko spokom ja wiem że są druidy co wymiatają jak cholera ale no panowie przecierz wiekszośc z knightow ma uh meakera na niższym lv bo runki drogog wychodzą(chociarz ostatio loota z kopalni mialem 27k a worek wazył 16000.oz ale to inna sprawa) rozwazałem to pod kątem przydatnosci kazdej postaci dla mało doświadoczonego gracza i jakoś tak to wyszło no i nie czepiać mi sie bo inaczej pogadamy :)) ale musiscie przyznac że jak na noob(bo nie uważam siebie za experta) może byc taki mini tyci tyci poradniczek :baby:
Grałem Druidem i miałem 45lv ale zrezygnowałęm bo mnie zmuliło X( do tego grałem w większośc rpg i jrpg i prawie zawsze druid zbiera ziółka zobacz sobie Astrerixa i Obleiksa Dzieciaku o newypowidaj sie jak nie kumasz bazy X( |
jezeli chce sie grac dlugo to warto wybrac druida albo sorca poniewaz trzeba poswiecic czas na nabijanie mlvl
wydaje mi sie ze najszybsza postacia do zrobienia jest palek ale to nie jest udowodnione ;) |
według mnie najlepszy jest pal bo najszybciej można chodzić na dobre potwory co się zwiąże z szybkim lvl ja na 11lvl już chdziłem na cyce
|
Nie ma na to jednoznacznej odpowiedzi, która z profesji jest najlepsza. Gdyby taka odpowiedz istniała każdy gracz miałby tą samą profesję, a tibia była by nieciekawa i monotonna, każda profesja jest inna i ma swoje plusy jak i minusy, każdy specjalizuje się w czym innym, dlatego świat tibii nie jest nudny. :miecz:
|
Ja w każdej grze gralem knightem i dla mnie jest super ;]
|
Heh, powiem ci tyle mam ten sam problem co ty ;P
|
ciężkie pytanie
Grałem druidem no i na 20 lvl stwierdzilem ze nic prucz uh on nie umie pożytecznego, dzieki namowom doktora x przeżuciłem sie na palka i nnie żałuje to postać pasująca do mnnie szybka mocna i magiczna 8o
uważam że do każdego człowieka i jego sposobu grania pasuje inna postać :] wiem jestem NEWBIE ale co mi tam lubie pomagać ludziom a oto porada: Grajcie tom postaciom kturom gra nie jest dla was nie przyjemna. mondre co :tongue: :baby: ale ze mnie noobek hehe :p życze powodzenia |
a ja zycze powodzeni twojej nauczycielce od polaka zby nie dostala zawalu jak widzi jakie ty byki strzelasz.
|
Ja grałem wszystkimi profesjami nie ma najleprzej profesji wszystkie sa fajne. :P
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:25. |