Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Pierwszy, sondaż przedwyborczy wykonany na zlecenie Trogira przez Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=49147)

$corcerer 05-09-2005 00:20

Jakkolwiek chciałem uniknąć dskusji politycznej tutaj, ale okazało się że jednak nie jest to możliwe.. Dobrze zatem, porozmawiajmy tutaj.

Cytuj:

Prezydent musi być człowiekiem nie kontrowersyjnym, schludnym, dobrze sie prezetujacym. W chwili obecnej jedynym człowiekiem nadającym sie na to stanowisko jest W.Cimoszewicz.
Jasne, wybierzmy totalnego pacana, który nic nie wie, byle się ładnie prezentował... I, wytłumacz mi, jak Cimek nie jest kontrowersyjny? Olał komisję nie zeznając przed nią (a skoro nie zeznaje, to znaczy że ma coś do ukrycia, nie?) Ta cała akcja z Jarucką, cudowne rozmnożenie oświadczeń majątkowych, no i w końcu to wspaniałe "jest pan świnią." Nie ma to jak spokojny, cichy, niekontrowersyjny prezydent.

Cytuj:

1. To że ktoś chodzi w garniturze nie znaczy że jest schludny i ma pożądne maniery.
Masz rację, przydałoby się na przykład przestać wyzywać dziennikarzy od świń.
Cytuj:

3. Donald sepleni.
Prezydent Kennedy miał tyle problemów zdrowotnych, że hoho i jeszcze troche, co jakoś nie przeszkodziło mu w byciu prezydentem.
Cytuj:

3. Co do tego że jest zwykłym arogantem dbającym o siebie i "czerwoną dynastię" komuchem się nie zgodze. Mało tego to co Ty napisałeś jest jedną wielką kupą śmiechu. To właśnie PO i PiS z całej lewicy zrobiła "czerwoną dynastię". Jest to wymysł prawicy mający na celu dobranie sie do władzy.
Jasne. Lesio miller to taki fajny dziadziuś, on nie ma nic wspólnego z komuchami. Cimoszewicz też - przecież on taki porządny, mucha nie siada po prostu. Jasne. Oni wcale nie utrzymywali żadnych kontaktów z dawnym PZPR. Pewnie. To tylko wymysł tej "be" prawicy żeby oczernić prawdziwych, czystych, swpaniałych ludzi! jak oni tak mogą! (czuje Giertyzm)
Cytuj:

Na zachodzie lewicy sie nie określa "komuchami" tylko w Polsce, ludzie którzy nie trzymają z kościołem są źli, są "komuchami".
Bo na zachodzie Lewica nie była związana z Rosją i nie działała na szkodę państwa, zabierając wolność słowa i wyznania, sprawiając, że wyraz niepodległość był jakąś mżonką dla świrów? Zmieniając nazwę państwa, zabierając koronę z godła państwowego? Starczy, czy mam szukać dalej?
Cytuj:

Po za tym patrząc w przeszłośc nie zbudujesz porządnego, prawego, dobrze rządzonego państwa.
Jasne, olejmy przeszłość. Solidarności nie było, tekst „Droga do światowego pożaru rewolucji wiedzie przez trupa Polski" też nigdy nie został wypowiedziany. Chcesz zapomnieć o historii, o tym, co wycierpieliśmy od zaborców?
Cytuj:

Czy dziś na każdego niemca mówisz hitlerowiec ?
Tylko na tego, który z własnej woli był w NSDAP? Jakbyś nie zauważył, to nasza wielce kochana lewica jest w prostej linii kontynuacją działaczy PZPR-u.

A abstra***ąc od dyskusji, prosiłby o zostawienie rodzin rozmówców w spokoju - jak masz wjeżdżać na czyichś rodziców, to wybacz, ale lepiej zamknij się. Tak samo, jeśli nie masz żadnego argumentu w ręce, to lepiej nic nie mów.

I jeszcze, dla rozluźnienia:>
Cytuj:

Podsumujmy działalność Maklera Wszystkich Polaków.
Na razie wiemy, że:

1. Miał akcje Orlenu, ale ich nie miał, bo były córki.
2. Kupił je w ofercie pierwotnej, ale ponieważ nie mógł tego zrobić, to kupił je na rynku wtórnym.
3. Miał na to pieniądze, ale ponieważ ich nie miał, to brał kredyt (bo, jak wiemy, ubogi jest).
4. Sprzedał je w styczniu 2002, ale ponieważ chciał w grudniu 2001, to tak naprawdę sprzedał je w grudniu.
5. W deklarację ich nie wpisał, bo wypełniał ją wg stanu na kwiecień, (a jak wiemy sprzedał je w styczniu czyli w grudniu). Kiedy pisał o akcjach Agory, to wydawało mu się, że jest rok 2001 i już miał skrobnąć o Orlenie, kiedy przypomniał sobie, że jest rok 2002.
6. Zrobił korektę swojej deklaracji, z tym, że niczego nie poprawiał, bo pytania były niestosowne.
7. Zatrudnił wariatkę jako asystentkę i dał jej do wypełniania swoje deklaracje, ale nie dał ich, bo to wariatka.
8. Deklaracje wszystkie są, ale oczywiście niektórych nie ma, bo w styczniu znaleziono je w domu wariatki.
9. Pozostawiał wzory swych podpisów w jakichś komitetach (na wszelki
wypadek - jakby ktoś chciał mieć upoważnienie ministra SZ).
10. Podpisy są jego, ale on ich nie składał. Składała je pieczątka z komitetu.
11. Pieczątka była, ale się zmyła i nie wiadomo gdzie jest (ostatni raz
widziano ją w plecaczku).
12. Pełnomocnictwa okazały się oryginalnie sfałszowanymi kopiami.

Wszystko to w przypadku człowieka, który całe życie siedział w PZPR i SLD, i jednocześnie jest ponadpartyjny, wycofał się z polityki, ale jest marszałkiem i chce być prezydentem, układa się w bardzo logiczną całość.

Drackmir 05-09-2005 00:25

Pewnie że Maciej Giertych a dlaczego ?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok
Maciej Giertych - Ojciec stwórcy Giertych Jugen (czytaj: Młodzerz wszechpolska)

a dlatego ;)

Tasior 05-09-2005 15:19

@Hiey'n'Gohan
Wielkie dzięki :P
@topic
Jak nie Tasior to Cimoszewicz
PS.Dawał to ktoś? http://www.joemonster.org/article.php?sid=5028

Fiy 05-09-2005 16:40

Cytuj:

Jasne, wybierzmy totalnego pacana, który nic nie wie, byle się ładnie prezentował... I, wytłumacz mi, jak Cimek nie jest kontrowersyjny? Olał komisję nie zeznając przed nią (a skoro nie zeznaje, to znaczy że ma coś do ukrycia, nie?) Ta cała akcja z Jarucką, cudowne rozmnożenie oświadczeń majątkowych, no i w końcu to wspaniałe "jest pan świnią." Nie ma to jak spokojny, cichy, niekontrowersyjny prezydent.
Czy uważasz że Cimoszewicz to pacan ?

Cytuj:

Masz rację, przydałoby się na przykład przestać wyzywać dziennikarzy od świń.
To nie Cimoszewicz, blokuje mównice, i zniesławia innych polityków.

Cytuj:

Prezydent Kennedy miał tyle problemów zdrowotnych, że hoho i jeszcze troche, co jakoś nie przeszkodziło mu w byciu prezydentem.
Wada wymowy nie jest problemem zdrowotnym.

Cytuj:

Jasne. Lesio miller to taki fajny dziadziuś, on nie ma nic wspólnego z komuchami. Cimoszewicz też - przecież on taki porządny, mucha nie siada po prostu. Jasne. Oni wcale nie utrzymywali żadnych kontaktów z dawnym PZPR. Pewnie. To tylko wymysł tej "be" prawicy żeby oczernić prawdziwych, czystych, swpaniałych ludzi! jak oni tak mogą! (czuje Giertyzm)
Nie mówie że nic nie ma wspólnego, śmieszy mnie tylko porównywanie go do czerwonego obywatela Rosji.

Cytuj:

Bo na zachodzie Lewica nie była związana z Rosją i nie działała na szkodę państwa, zabierając wolność słowa i wyznania, sprawiając, że wyraz niepodległość był jakąś mżonką dla świrów? Zmieniając nazwę państwa, zabierając koronę z godła państwowego? Starczy, czy mam szukać dalej?
No jasne że na zachodzie Lewica nie była związana z Rosją, bo na zachód już nie sięgneła łapa Rosji. Przez to jesteśmy pokrzywdzeni, ale to właśnie zawidzięczamy naszym zachodnim kolegom. CO do reszty były to zabiegi konieczne do uniknięcia wojny. Silniejszy wygrywa.

Cytuj:

Jasne, olejmy przeszłość. Solidarności nie było, tekst „Droga do światowego pożaru rewolucji wiedzie przez trupa Polski" też nigdy nie został wypowiedziany. Chcesz zapomnieć o historii, o tym, co wycierpieliśmy od zaborców?
Czy ja napisałem że chce zapomniec ?

Cytuj:

Jakbyś nie zauważył, to nasza wielce kochana lewica jest w prostej linii kontynuacją działaczy PZPR-u.
Nie.

Trogir 05-09-2005 18:18

Przepraszam za wyzwiska - ALE: Cimoszewicz powiedział, że robił źle, ponieważ to element kampanii -.-, Solidarność nie zrobiła tego co było założone. Cimoszewicz był jest i będzie komuchem i zawsze będzie miał takie poglądy...Tak btw. to stanu wojennego nie wprowadził Cimoszewicz tylko Jaruzelski, ale oczywiście wszyscy są mądrzejsi -.-
@up
Lewica JEST kontynuacją PZPRu!!! Znajdź se gdzieś listę członków PZPR i porównaj do listy SLD i SDPL. Jak juz sprawdzisz podaj mi nazwiska, które się powtarzały -.-

Fiy 05-09-2005 18:20

@Trogir, kto powiedział że stan wojenny założył Cimoszewicz ?

Dobra, sądze że starczy już tej klutni, porozmawialismy sobie i tyle. ; - )
Każdy zna zdanie każdego z nas, wiec dajmy sie wypowiedziec innym.

Pogromca pk 05-09-2005 19:59

Pozwole sobie na skomentowanie kilku spraw:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matek
Wyobraz sobie ze przyznal se do tego;]

Jesli ktos chce w Polsce zrobic kariere polityczna, nie moze mowic ze "za komuny bylo lepiej", lub ze robil dobrze bedac w PZPR/bedac przeciwnikiem Solidarnosci. Cimoszko nie mial wyjscia, musial powiedziec, ze mu przykro, ze tamto bylo zle. Na ile to szczere - warto popatrzec na jego sztab wyborczy - pelno szych PZPRu.

Cytuj:

moim zdanie pan C jest najlebszym kandydatem, bo IQ przewyzsza pozostalych o jakies dwa progi.
O jakie dwa progi?! Co najmniej o 50 punktow! Z kazdym rokiem jego IQ zwieksza sie o 3 pkt. Jesli tak dalej pojdzie, Cimoszewicz dogoni Dode Elektrodę.

Cytuj:

może nawet uważam żę komuna była poniekąd dobra. Tyle na ten temat.
Jesli dobrze pamietam, pewien dzialacz solidarnosci odpowiadal mlodym ludziom, ktorzy twierdzili, ze "za komuny bylo lepiej": "Synku, ty nie wiesz jak było za komuny."

Wracajac do cimoszewicza - skoro taki inteligenty, to powinien byc zbawieniem dla kraju. Ale zaraz zaraz... przeciez on byl premierem! Czy nie mial okazji wykazac sie swoja madroscia? Nie widze efektow. Sam nie znal sie na swojej robocie, co wyszlo podczas przesluchania przed komisja sledcza (bezpieczenstwo energetyczne panstwa...).

btw: Kiedys w TV pokazywali taki obrazek: Wielki plakat LPRu z usmiechnietym (!) Romanem Giertychem, a pod nim plakat Cimoszewicza, z hasłem: Niech połączy nas Polska!

Cyxell 05-09-2005 20:01

Ave Tusk Lepper Sux!!

Matek 05-09-2005 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pogromca pk
Jesli ktos chce w Polsce zrobic kariere polityczna, nie moze mowic ze "za komuny bylo lepiej", lub ze robil dobrze bedac w PZPR/bedac przeciwnikiem Solidarnosci.

Jak pewnie zauwazyles Cimoszewicz kariery nie musi robic.

Cytuj:

Cimoszko nie mial wyjscia, musial powiedziec, ze mu przykro, ze tamto bylo zle. Na ile to szczere - warto popatrzec na jego sztab wyborczy - pelno szych PZPRu.
Ani slowem nie powiedzial, ze mu bylo przykro. POwiedzial, ze wtedy wierzyl w tamten system - ale jemu sie dziwic? On poznal demokracje w tym samym czasie co reszta polski. Ale znajdz mi jego wypowiedz, ze za PZPR bylo dobrze?

Cytuj:

Wracajac do cimoszewicza - skoro taki inteligenty, to powinien byc zbawieniem dla kraju. Ale zaraz zaraz... przeciez on byl premierem! Czy nie mial okazji wykazac sie swoja madroscia? Nie widze efektow.
trudno zobaczyc, jesli sie nie patrzy. Ale to chyba jego Rzad przeprowadil reforme administracji i ubezpieczen spolecznych? Jak na rok pracy to duzo. Ale najlepiej pamietac jego wpadke z powodzianami - za ktora zreszta przeprosil juz po dymisji.

Jakos nikt nie wspomni, ze to cimoszewicz zaopczatkowa akcje 'czyste rece'. Nowelizajca ustawy antykorupcyjnej to tez jego sprawa zreszta. Ale najlepiej krytykowac bezpodstawnie. Bo slowa 'komuche jest sie przez cale zycie' nic nie kosztuja...

Adrayen Spold 05-09-2005 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez $corcerer
A abstra***ąc od dyskusji, prosiłby o zostawienie rodzin rozmówców w spokoju - jak masz wjeżdżać na czyichś rodziców, to wybacz, ale lepiej zamknij się. Tak samo, jeśli nie masz żadnego argumentu w ręce, to lepiej nic nie mów.

Niestety, jest taki rodzaj userow, ktoremu koncza sie argumenty, i zaczyna robic zlosliwe komentarze dotyczace czyjchs rodzicow, wyzywa od dzieciakow... tylko kto tu wtedy jest dzieciakiem?

edit:
Z ostatniej chwili (05.09.2005)

"Według najnowszego sondażu przygotowanego przez PBS dla "Gazety Wyborczej" Donald Tusk może liczyć na 41 procent poparcia i deklasuje najgroźniejszych rywali: Lecha Kaczyńskiego (21 proc) i Włodzimierza Cimoszewicza (19 proc.). Także Platforma Obywatelska znacznie poprawiła swoje wyniki - na początku września chce na nią głosować 38 procent badanych. Drugie miejsce wśród partii zajęło Prawo i Sprawiedliwość z 23 procentowym poparciem."

To jak do tej pory najwyzszy wynik w sondazach dot. tych wyborow zarowno prezydenckich, jak i parlamentarnych. Mam nadzieje ze Tusk bedzie dalej szedl jak burza, i zostawi konkurentow daleko w tyle.

Pacek 05-09-2005 20:47

ja mając 18 lat i będąc pełnoprawnym obywatelem tego pieknego panstwa zwanego Rzeczypospolitą Polską zagłosuje na kaczyńskiego. Boże uchroń nas przed ludźmi pokroju TUSK, popatrzcie na niego ludzie i powiedzcie czy chcecie aby tak wyglądał człowiek który ma nnas reprezentować przez najbliższe 5 lat, a ty Boże widzisz i nie grzmisz. Nie wiem gorszym kandydatem jest chyba tylko Giertych i Borowski

Belvedor 05-09-2005 20:47

Co wam przeszkadza? Cimoszewicz BYL komuchem. I dlaczego nie moze zostac prezydentem? :O Kwasniewski to tez komuch! A jakos stara sie isc naprzod ku przyszlosci wraz z demokracja. Nie wytykajcie bledow przeszlosci, tylko patrzcie na terazniejszosc i przyszlosc plxxxx

Belvedor 05-09-2005 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Belvedor
Co wam przeszkadza? Cimoszewicz BYL komuchem. I dlaczego nie moze zostac prezydentem? :O Kwasniewski to tez komuch! A jakos stara sie isc naprzod ku przyszlosci wraz z demokracja. Nie wytykajcie bledow przeszlosci, tylko patrzcie na terazniejszosc i przyszlosc plxxxx

Cytuj:

ja mając 18 lat i będąc pełnoprawnym obywatelem tego pieknego panstwa zwanego Rzeczypospolitą Polską zagłosuje na kaczyńskiego. Boże uchroń nas przed ludźmi pokroju TUSK, popatrzcie na niego ludzie i powiedzcie czy chcecie aby tak wyglądał człowiek który ma nnas reprezentować przez najbliższe 5 lat, a ty Boże widzisz i nie grzmisz. Nie wiem gorszym kandydatem jest chyba tylko Giertych i Borowski
Boze uchron nas przed Toba -.-
Dla Ciebie liczy sie tylko wyglad zewnetrzny? :O ( Choc moze nie, bo kaczynski jak swinia wyglada ) Tusk ma inteligecje, ktorej brak Kaczynskiemu. Owszem, cos tam poprawil w wawie, ale niech na przy tym pozostanie...

Ps zamiast edytuj dalem cytuj -.^

Wacox 05-09-2005 22:08

Szyszkowska i Bochniarz to stare slepe kur*y lampucery.Jak je widze to mam bezwarunkowy odruch wymiotny. Sorry za wulgaryzmy.

Cangure 05-09-2005 22:11

Buehehe, Ja za Tuskiem. A co do wyborów lookajcie mój podpis :)

Hakuoh 05-09-2005 23:54

Buhehehe...Przeglądałem dzisiaj Angore i zwróciłem na pewnien tekst o Cimoszewiczu. Podobno jakiś reporter RMFu "chyba" spytał wprost Cimoszewicza: Czy może pan powiedzieć co pana łączy z Anną Jarucką? Zaś on odpowiedział: Jest pan świnią! Mógł o to samo spytać Jarucką :D.

Matek 06-09-2005 09:34

Tak jako ciekawostke:

Wybory prezydenckie I tura:
Donald Tusk 41 proc., Lech Kaczyński 21 proc., Włodzimierz Cimoszewicz 19 proc., Andrzej Lepper 7 proc., Marek Borowski 3 proc. Maciej Giertych 3 proc., Jarosław Kalinowski 3 proc., Janusz Korwin-Mikke 2 proc.

TiTuS 06-09-2005 18:23

Gdybym mógł głosować to zagłosowałbym na Donalda Tuska :]

Tomkos 06-09-2005 18:44

Tusk i Po, jakoś mam antypatie do Pisu :s chodź nie wiem dla czego.

Shweppes 06-09-2005 18:51

A ja pójdę w ślady scorca, i zamiast wychwalać Tuska (najlepszy kandydat) powiem co nieco o innych ; p.

Cimoszewisz: Jego "jest pan świnią". wymądrzanie się przed komisją, poprawianie ortografii jej członków mówią same za siebie. Cudowne rozmnożenie oświadczeń też nie jest zbyt przekonujące.

Kaczyński: Zrobił nieco dobrego dla stolicy, i tam nadaje się duzo bardziej niż na prezydenta

Borowski: Cóż, cichy i ukryty. Jak ma działać jak Kwaśniewski ostatnio (Łukaszenko i pobicie polaków w Moskwie) to ja dziękuję.

Lepper: Khym?

Korwin-Mikke: Chce zostać prezydentem w swojej "ukochanej ojczyźnie", w której nawet nie mieszka rotfl.

Giertych: Trzeba to komentować?

Henryka Bochniarz: Cóż, to samo co Borowski

Kalinowski: patrz > Borowski

Gabriel Janowski/Maria Szyszkowska/Liwiusz Ilasz/Bolesław Tejkowski: Kto to jest? Ciekawe kto na nich zagłosuje, skoro nikt ich nie zna ; p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:18.