Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki inne, niezwiązane z Tibią (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=210)
-   -   Tibia na TELEWIZORZE !!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=50237)

Del'Rav 13-06-2006 20:24

@topic
Niezły poradnik...
Wypróbowałem ten patent i działa:P
Spox... gram se w tibie na telewizorze.

Kalisiok Knight 13-06-2006 20:26

Ja już to wypróbowałem zanim były jakie kolwiek poradniki na ten temat. Ale mówie wam, że jak tylko byście to spróbowali to odrazu z tego zrezygnujecie. Najlepsza jest tibia na KOMPIE! Może jedna się to przydać do oglądania filmów. Włączasz film na kompie i oglądasz na telewizorze ;]:baby:

Broken Heart 04-07-2006 23:44

Mam klopot....

Otoz mam pewien klopot, otoz posiadam kartę graficzną GeForce 4 MX 440 z polskimi sterownikami i niemoge znalesc tego panelu , który jest u Ciebie, a dokladnie tego przelaczenia na telewizor :baby: , u mnie jest cos takiego:
http://img382.imageshack.us/img382/646/nvidia9ag.jpg
licze na szybka pomoc :cup:

EDIT: Juz nie trzeba, okazalo się, że nawet nie muszę tego ustawiac :cup: POZDRO
PS: Zarypiascie sie gra w FIFE WOrld Cup'a na TV ;p

pitaborek 05-07-2006 19:37

Grałem tak w Need for speed u2. zrypanie sie tak gra bo jest wszystko zamazane.:evul:

Spliner 14-07-2006 10:31

Poradnik może sie przydać wielu osobom, jednak myśle że granie w Tibię może być średnioprzyjemne (tak jak powiedzieliście TV działa na niskich rozdzielczościach, a Tibia brew pozorom jest bardzo szczegółowa). Dla mnie podłączenie TV do kompa to pestka. Osobiście uważam że jeśli chce sie grać na czymś większym to lepiej kupić sobie dobry monitor LCD 32" i przedłużke kabla DVI ;) :D

Mordenar 05-08-2006 20:00

Nawet fajnie to wygląda tylko szkoda ,że są zakłócenia na ekranie. Jednak zostane przy kompie . Wole na Tv oglądac filmiki ściągane z neta .

borcio992 06-08-2006 03:34

ja mam problema udalo mi sie uruchomic kompa na tv ale jest obraz czarno bialy ale mam zato stara karte graf ( s3 virge gx2 ) i niema tam ustawienia :s jak to zrobic help ( mam sterownik do tego + powerstrip)

Zjedz Skreta 06-08-2006 06:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kalisiok Knight
Ja już to wypróbowałem zanim były jakie kolwiek poradniki na ten temat. Ale mówie wam, że jak tylko byście to spróbowali to odrazu z tego zrezygnujecie. Najlepsza jest tibia na KOMPIE! Może jedna się to przydać do oglądania filmów. Włączasz film na kompie i oglądasz na telewizorze ;]:baby:

dokladnie tibia i tak ma slaba grafike
a na tv przy okolo 30 calach bedzie wszystko tak duze ze bedziecie musieli jezdzic wzrokiem po calym ekranie aby wszystko zobaczyc :)
radze lepiej ogladac filmy na Tv !;)

SuNShiNe 06-08-2006 08:45

Świetny Poradnik! , napewno mi sie przyda , pozdro Tibia.PL

Pozdrawiam
SuNShiNe

juggernaut 06-08-2006 16:55

:) :) lepszy monitor od TV

Kozyr 12-08-2006 14:48

Heh kozak poradnik gratuluje elegancko napisany poprawnie !!!!:) POzdro

Jamajczyk 23-08-2006 12:43

Witam. Przeczytalem caly poradnik jak i wszystkie posty, lecz nie moge sobie poradzic z czarno bialym ekranem tv, ustawiam na PAL B i PAL G niestety to nic nie daje, dalej mam obraz czarno bialy ;/

Hedo 23-09-2006 21:37

bardzo przydatny poradnik;)

Rakso Safi 28-11-2006 19:46

wszystko posłączyłem ael mam problem
obraz jest czrno-biały
odrazu uprzedzam że sprawdzałem wszystki pal (w tym pal-b i pal-g)
proszę o pomoc

kirikiri 30-11-2006 18:07

ja mam inny problem
obraz kolorwy ale tekst migocze i to strasznie wali po oczach jak zmienie nasycenie zeby byl czarnobialy to tez migocze
a np. przy wyborze PAL-M to obraz zajebisty tylko czarnobialy nic nie migocze i wogole tylko wtedy nieda sie zmienic na kolor ;/

czym jest spowodowane te migotanie ??

Oski-Ziom 14-12-2006 18:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cossma (Post 531458)
Jeszcze raz spójrz w opcje karty graficznej (pewnie używasz karty Nvidia) i ustaw na PAL B lub PAL G :D

krok nr 5 na fotce z ustawieniem kart NVIDIA
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam także pomysł na nowy poradnik dotyczący Instalacji XP dla początkujących.
Co wy na to ?

UWAGA... DAM DOBRE ITEMKI NA TIBI....PISZCIE DO MNIE NA EAMILA JAKIE MASZ ITEMKI,LVL i GDZIE GRASZ ! [email protected]

Oski-Ziom 14-12-2006 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kirikiri (Post 1105175)
ja mam inny problem
obraz kolorwy ale tekst migocze i to strasznie wali po oczach jak zmienie nasycenie zeby byl czarnobialy to tez migocze
a np. przy wyborze PAL-M to obraz zajebisty tylko czarnobialy nic nie migocze i wogole tylko wtedy nieda sie zmienic na kolor ;/

czym jest spowodowane te migotanie ??

UWAGA... DAM DOBRE ITEMKI NA TIBI....PISZCIE DO MNIE NA EAMILA JAKIE MASZ ITEMKI,LVL i GDZIE GRASZ ! [email protected]

Saturasss 20-12-2006 16:58

czarno bily obraz

ej sorry ale zrobilem wszystko tak jak w poradnkiu ustawilem pal-g i obraz czarno bialy pozniej zrobilem pal b i tez czarno bialy prosze o pomoc

Cossma 26-12-2006 11:38

@up
a być może masz ten sam problem co kolega.

tez mial czrno-bialy obraz jesli urzywał kabla euro,
kompozytowym powinno działać

Najemnik Bobi 01-01-2007 17:19

Po 1. Trezba miec TV 100HZ
Po 2. MAM TAKI SAM PROBLEM!!! :P:P
Po 3. Kto nam pomoże??

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:32.