![]() |
Chcialem powiedziec tylko tyle, ze regulacja ilosci klatek na sekunde nie pomoze w lagach-jest to tylko pomocne jesli mamy kompa ponizej wymagan sprzetowych tibii, lub nie chcemy, aby gra zzerala nam cala pamiec.
w zaden sposob nie wplywa to na polaczenie z internetem, tak jak ilosc uruchomionych programow(chyba ze wymagaja polaczenia z netem-kazaa, gg,itp.),ktos juz zreszta o tym wspominal za to dobrym pomyslem jest nie uzywanie badziewia typu tibiagg czy cos w tym stylu. programy tego typu laduja sie miedzy nasze ip a serwer gry, aby wprowadzac zmiany(zalezny od tego co uzywamy), przez co sygnal dociera dluzej i lagi sa wieksze |
~Help plx !
No ja mam takie lagi od paru dni że jak stoje w miejscu to niemam lagów a jak chce isc to zaczyna mi lagowac a widac ze inni sobie chodza bez lagow czyli tak jagby jak bym mial tylko ja lagi ;(
HELP ! |
pewnie i tak juz tu prawie nikt nie zagląda no ale nic. Dostałem taką wiadomość od mojego admina :
"Port 7171 jest puszczony na szybszym lacze od ponad 1miesiaca. Na laczu tym dzialaj takze strony www wiec lacze nie jest przeciozne w innym wypadku by nie dzialaly. Gra/program ktory Pan uzywa prawdopodobnie dziala na innym porcie lub wykorzstuje jakis dodatkowy port. Prosze sie o to dowiedziec" No to chce mu podac IP serwera na którym gram czyli JULERA!. MOże ktos mi powiedziec jaki to jest??. PS. Napisali że moze byc jakis dodatkowy port. Jest jakis taki port? PoZDrO! |
Zmienił się temat z IPkami serwerów.
Pierwszy post już jest zedytowany, ale jakby ktoś nie zauważył: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=22543 Pozdrawiam, gonzo. |
Cytuj:
PoZdRo! |
Odpowiedz od administratora
Witam. Pisalem do administratorow sieci z prozba o z wiekszenie przepustowosci... otrzymalem nastepujaca odpowiedz
Przepustowosc dla tego adresu nie jest ograniczana, zatem transmisja z nim nie powinna byc gorsza, niz dla reszty Internetu. Panska przepustowosc wynosi 160kbps w godzinach szczytu (x2 poza, x4 w nocy). Czy taka przepustowosc powinna wystarczec zeby nie miec lagow?? Bo bardzo czesto je mam... re plz |
Powinno stykać. Ale przepustowość to nie rzeczywista szybkość twojego łącza.
Oznaczo tyle, ze server nie pozwoli na szybszą wymianę informacii między tobą a serverem Tibii. Rzeczywista prędkość może być znacznie mniejsza. Zależy to od: Odległości Mocy przeliczeniowej servera Ilośći osób z nigo kożystającego itd/utp. |
Pomocy !!!!!!!!!!!!
mam neostradke i nie moge pogiercować w tibie . Przestawiam framerate na 25-30 ale i tak current framerate wynosi 3,5-6 nie wiem co robić bo giercować sie prawie wcale nie da . Więc prosze o jakiekolwiek rady bo mam takie lagi ,że hooooo. I to chyba raczej wina czegoś u mnie bo jest tak na każdym świecie mam procka 2 GHz Celerona . Pomocyyyyyyyyyyyyy :( NIECH KTOŚ SIE ZLITUJE :confused:
|
Smieszny problem
Mam lacze radiowe, podobnie jak kolega. Kompy mamy mniej wiecej podobne, jednak on nie ma lagow a ja tak. Jak to mozliwe?
|
Ja również od jakiegoś czasu (pół roku prawie) mam cholerne lagi, choć wczyeśniej nie miałem. Mam łącze radiowe. Przepustowość wynosi 260kbytes/sec, a po 22 nawet do 600kbytes/sec.
No i cały czas mam lagi, chociaż między 22.00 a 10.00 już są dużo mniejsze i da się grać. Tylko że ja jeszcze chodzie do gimnazjum więc nie bede grał o tej godzinie, bo muszę się wyspać. Powiedzcie mi, czy przyczyna moich lagów to zmiana anteny? Bo stronki mi się pięknie szybko wczytują. |
Ja mam jeszcze jeden sposob na lagi, ale tylko w windows XP:
Wciskamu alt+ctrl+delete i pokazuje sie menedżer zadań. Wybieramy PROCESY, szukamy procesu Tibia*****, klikamy prawym Ustaw priorytet->powyżej normalnego. Powinno byc lepiej, chociaz jesli korzystamy z innych programow podczas grania to one zaczna mulic ale taka jest cena mniejszych lagow :) |
Ja mam neo 128 KBitów/s = 16 KBajtów/s ( nie pamietam gdzie jest duze a gdzie male B :p )
Problem moze byc w tym ze my za wolno wysylamy informacje do servera. Na ulotce on T.P.S.A jest informacja ze predkosc DO klienta wynosi 128 a OD kienta tylko 32. Gdy pokarzemy okienko Neostradki-lacze moze byc wogóle niezajete, ale jest tam pokazana predkosc otrzymywania danych, a moze wlasnie jakis program cos wysyla :( |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
I jak można sprawdzić port i IP danego serwera (bo czekam na powstanie nowego serwera |
Przydatne narzędzia
nie to tylko jeden z adresów, serwer który przechowuje dane o kontach i chyba każdy ze światów to osobna maszyna z osobnym ip.
Żeby sprawdzić ip z którymi się łączy program Tibia możesz użyć albo systemowego netstat***** albo ściągniętego z sieci tcpview - ten od razu pokazuje, który program ustanowił dane połączenie. |
Czy ty wiesz co to FAQ?
FAQ to zbiór najczęściej zadawanych pytań i odpowiedzi na nie.
Ty napisałeś, że to jest faq, a to nie jest faq! |
Wszystko pozytywnie:) koniec z lagami wielkie dzieki:P :)
|
Przez lagi wiele razy zaliczyłem deda. :( Chrzanić je
|
Siemka, ja mam pytanko. Kiedyś Tibia chodziła mi bezproblemu. Ale miałem wirusa i po naprawie kompa (w komputerowym) Tibia zaczeła sie tnonć i wogóle sie nieda grać. :( Tnie sie nieustannie, bezprzerwy. Moze wiecie co zrobić?? Bo ja niemam pojencia :( pomorzcie w miare mozliwosci ;(
|
8. Jeśli Ci się nudzi (;)) możesz wyrzucać zbędne obiekty do wody (np. ciała, niepotrzebne przedmioty). To teoretycznie odciąży serwer zmniejszając lagi.
Wszyscy wrzucamy zbedne rzeczy do wody!! NIE BEDZIE LAGOW !!11 Z twojego poradnika wynika, ze najlepiej nic nie miec wlaczonego na kompie tylko sama Tibie... 00oooo Zero lagow!! Nabbuu~ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:11. |