![]() |
Cytuj:
I bylo jeszcze toche duzo snow o laskach hehe ;p |
Niektorym to tylko laski w glowie :P A czy przyjazn sie nie liczy?
|
Taube, bardzo ciekawe wypowiedzi...
Pamiętam, kiedyś miałem taki krótki koszmar.... To było gdy oglądałem telewizje ( dokładnie jakiś ciekawy film ) i gdy była reklama zasnołem.... Śniło mi się nic.. w ogole wszędzie ciemno i nie mogłem się ruszyć, próbowałem ruszać rękami, palcami ale to nic nie dawało, w końcu myślałem że umarłem aż w końcu się obudzilem :o? spałem okolo 10 minut =) |
@up
Ja BARDZOOOOOOOOOOOO rzadko (chyba 3 razy w zyciu) mialem takie cos, ze jak ide spac zamykam oczy i nie umiem sie ruszyc noga palcem nic! ale wiem ze leze, co dzisiaj robilem tylko ze nie umiem sie ruszac ;p ciekawe przezycie ale to po okolo 3-5s mija =/ ;p @ down O.o anyway kiedy ogladalem na TVP 2 jakis tam film dokumentalny ze choroba polegala wlasnei na takim czyms co ja mam ale nie mialem takich objawow. |
@up, upup
Moim zdaniem jest to tak zwany letarg.Czyli tak jakby swiadome przejscie do snu.Zazwyczaj tego nie czujemy ale czasem.....sie zdarza Nie jestem tego pewien ale takie jest moje zdanie |
Najpierw:
Taube, proszę, skomentuj ten sen!!! A oto ten sen: Byłem chyba w powietrzu. Tak jakby niematerialny. Była jakaś biała sala z drewnianym stołem i krzesłami dookoła. Na krzesłach siedzieli ludzie, i omawiali, czy Karol Wojtyła ma zostać biskupem. Podali szczegółowy plan jego wczorajszego dnia, choć dziwne, że ów plan zupełnie się nie różnił od mojego planu rzeczy, które wczoraj robiłem. W tym momencie, muszę powiedzieć że zdałem sobie sprawę że to tylko sen. Potem się kłócili, czy Karol Wojtyła będzie dobrym biskupem... w momencie podania odpowiedzi obudziłem się... A oto jeszcze sen który tydzień temu zaczął mi się śnić, aż do dzisiaj, bo dzisiaj miałem tamten sen: Byłem na wielkiej alei w środku Tokio. Szedłem chodnikiem. Padał deszcz i była burza. Byłem ubrany w cylinder i garnitur a w ręce trzymałem taką diamentową jakby laskę. Nie mogłem zrozumieć, czemu jestem tak ubrany. Potem śni mi się, że potykam się o kamień. Niby nic, ale obudziłem się za biurkiem ze szkła i stali w nowocześnie urządzonym gabinecie. Za oknem są moi koledzy. Rozmawiają o czymś, ale nie wiem o czym. Znowu jestem ubrany w taki strój jak wtedy. I na tym kończy się sen. |
@Mattiz
Oszczedze Taube nerwow i odpowiem za nia. Na samym poczatku tematu ktos napisal ze podczas snu mozg laczy rozne fakty w nielogiczna calosc. Obejrzales sobie "Karol, czlowiek, ktory zostal papiezem" i tera masz sny ztym zwiazanym, bo w to ze masz zdolnosci patrzenia w przeszlosc to watpie. |
@mattiz
1. Podświadomie chciałbyś zostać księdzem, a Karol Wojtyła jest twoim autorytetem. 2. Strasznie kręci cię robienie kasy; chcesz rozkręcić biznes w Japonii. @down: widzisz, analiza snów nie jest taka trudna, trzeba tylko wiedzieć czego szukać. (Będzie ze mnie niezły psycholog ;)) |
Rzeczywiście, bardzo lubię Japonię i chciałbym tam pojechać. Zgadłeś, że lubię ekonomię i chciałbym mieć biznes w Japonii. Co do drugiego - kiedyś chciałem, ale teraz już nie chcę.
|
Ja zawsze jak mam sen to jestem jakby to ujac "Zwolniony". Moje rucha sa takie jak slimaka ... :P
|
Edit: Skasowac, nacisnąłem nie tam gdzie trzeba.
|
Co dziwniejsze, ja w ogóle nie ma snów :(
|
Cytuj:
|
O matko.... O_o... nie ma mnie kilka dni i wszyscy mnie wołają... :P
no to hmn.. od początku? Cytuj:
ludzki mózg jest odwieczną zagadką :), ja jedynie mogę się powoływać na orientację w przestrzeni jeśli gdzieś byłam, bądź miałam mapę w rękach.. to już podbiega chyba pod déjavu, bądź po prostu jakieś bardziej mentalne rzeczy ;) Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
to jest taki strach, że coś co dobrze znamy nagle stanie się czymś innym, że nie potrafimy odnaleźć tego, co jest dla nas oczywiste.. chyba takie sny są dość częste w dzieciństwie – gdy nie mamy jeszcze większej pewności siebie :) dokładnie ich znaczenia nie znam bo (i tu gwoli wszelkich pomówień ;P) specem jednak nie jestem, a mówię na wiedzy pobieżnej, skojarzeniach psychologicznych i własnych snach :) hmn.. kto by się nie bał nagle zgubić drogę do domu? to są jedne z najbardziej stresujących dziecko snów :) gdyż znajdując się w jakimś obcym miejscu nie wie gdzie jest i nie myśli o własnym domu, a gdy ten jest tuż obok i wszystko jest takie samo, stoi na wyciągnięcie ręki.. a jednak nie można się do niego dostać – to gorsze niż marchew na patyku przed osiołkiem! :P a te ostatnie sny ;) to pewnie po części wynik twojej sympatii do tej aktorki Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
fiu.... no to ten długaśny post skończony XD d.Taube |
I znów sen mi się powtórzył. Znowu ten "pocałunek życia"...
|
Ja przez bardzo dlugi czas nie zapamietywalem swoich snow... Dopiero nie tak dawno zaczalem pamietac co mi sie snilo, i po przeczytaniu posta Taube, w ktorym pisze, ze w snie mozg porzadkuje pewne fakty, stwierdzilem ze to w duzym stopniu racja. Gdy sie obudzilem, usiadlem na lozku i zaczalem przypominac sobie co mi sie snilo. Okolo 70% rzeczy, ktore mi sie snilo ma odniesienie do jakichs wydarzen z niedalekiej przyszlosci... Niektore sa bardzo mocno powiazane, a niektore mniej.
|
Już nie mam zamiaru spać serio. Znowu "poftórka"...
|
@up qwa ty to masz szczescie z tymy snami =/
Pamietam jeszcze za dziecinnstwa jak snilo mi sie ze, Lecialem statkiem kosmicznym w ktorym miscilo sie przedszkole (tylko). Byly 2 pokoje w jednym byla sala wszystkie dzieci siedzialy i sluchaly Najgorszej Pani w przedszkolu nikt jej nei lubil poprostu =/ Wszedlem do 2 pokoju i lezal na stole wulkan :) co sie potem okazalo AKTYWNY XD Odrazu wybuchl, a stateczem sie rozlecial =/ Snilo mi to sie 2x w te sama noc hihi =] =* |
Hmm...
Ale miałem badziewny sen dzisiaj Byly takie walki dzieci, na śmierć i życie... Pamietam jak rece łamałem innym dzieciom ;P |
@up ahahha wymiatasz plx ;d
Ps - Sadysta =/ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:51. |