![]() |
Hehe, takiś zapalony? dobra :D Wal na 4385781 - ale jak mi piśniesz słowo 8)
EDIT DOWN: właśnie na tym polega cała zabawa z robieniem bannerków. Powiem wszystko w swoim czasie (myślę że część osób wie skąd są niektóre z nich) |
@SwiFty: Gdybyś zabrał się jeszcze za laya to by było cool, te bannerki są na maxa wypas !! Najbardzioej mi się podoba ten niebieski (z podłurznych) i wszystkie te mniejsze :). Ale skąd masz te grafy ?? bo chyba sam nierysujesz :P
|
propozycja nr 3
|
No dobra, attention ! Oświadczam że zabiore się za tego laya na dniach i coś strzele na szybko.
Co do propozycji 3 - to zdecydowanie pomyliłeś gry - odpada, wzbudza za duże skojarzenia... |
Cytuj:
|
http://dobo1337.republika.pl/tibia_strona_szot_1.jpg
http://dobo1337.republika.pl/tibia_strona_szot_2.jpg http://dobo1337.republika.pl/tibia_strona_szot_3.jpg ok. to jest to co ja robie. gora strony (grafika) zmienia sie zaleznie od dzialu (forum to forum. swieczka strona glowna, medalion to dzial przemiotow) Uprzedzajac fakty odpowiadam na pytania: 1. tibia.pl nie dostanie przemilej pani prokurator bo wszystko co widzicie jest moja produkcja 2.po lewej ma byc wiecej guziczkow, to tylko pokazowka. chcialbym zeby wszystkie guziki nie byly widoczne od razu, ale zeby po najechaniu klawiszem na guzik dzialowy otwierala sie lista poddzialow. jesli to niemozliwe to wywalilbym czesc poddzialow ze strony glownej na podstrony (eg. mapy) 3.to tylko jpg pokazowy, wiec wszelkie komentarze ze tekst jest obciety sa nie na miejscu :P 4. jpg spral mi troche ta grafike :P. zalatwie to pozniej 5. w dolnym prawym rogu beda sie pojawiac losowe elementy graficzne. tutaj macie kostke. bedzie wiecej do wyboru. 6. bronie oddzielaja newsy 7.forum nie ruszone bo nie wiem jak to ma wygladac po zmianach aaa. wyjezdzam niedlugo i bede we wtorek. wtedy odpisze na wasze bluzgi :P |
hmm Yon.. jeśli będzie jakieś głosowanie w którym będę mógł wziąć udział to masz mój głos na bank...
tylko jedno zastrzeżenie.. czy to cudo nie wydłuży przypadkiem czas otwierania strony o jakieś 2-3 minuty? :P A tak btw.. jeśli tak to byc może jest rozwiązanie :) otóż każdy możę przechowywać grafiki u siebie( tak jak w grze Red Dragon) po zalogowaniu w opcjach ściągasz plik z grafikami a następnie zaznaczasz, że chcesz kożystać z takiego rozwiązania i podajesz ścieżkę dostępu do foldera... dość praktyczne ale nie wiem czy dało by radę to tutaj zrealizować :P ) |
aa. od razu tlumacze. tutaj macie wszystko jako 1 jpg. w ostatecznej wersji to bedzie zlozone z kawalkow i bedzie zajmowalo o wiele mniej miejsca. szacuje ze cala grafika strony bedzie wazyc mniej niz 500kB.
tak naprawde to tutaj jest malutko grafiki.... jak bedzie za duzo to moge ciac :PPP poza tym, zapamietywanie grafik w przegladarce to tez dobry bajer :D |
Po a) nic nie wiedze
Po b) 500 kB to jak na gfx strony dość dużo ... (myśl o ludziach z modemem. Będzie im sie to ładowało z 5 minut !! ) |
swifty:
a) ja tez b)10kb to tez mniej niz 500kB. nie wiem ile to bedzie wazyc ostatecznie. zapewne tyle ile potrzeba.. |
Cytuj:
p.s GO Go Yon!!!! :D :D :D |
:D fajne :D
jedno ale: te przerywniki pomiędzy newsami (wlocznia itd) niepasuja :/ - jeżeli to jest na pergaminie to raczej jakieś wywijasy lub tez borderek wokoł tematu newsa - ale to moja opinia only... drugie ale: grafa na stronie powinna ważyc niewięcej niż jakieś 40kb - 70kb ---> 500kb to dużo za dużo - to jakbyś takiego jpg dał na tło w 100% jakości. |
... Bannerek swiftyego i lay yonka i stronka jest piekna >.< Probowalem swych sil i wyszedl szit... Musze sobie zalatwic psp i jakis poradnik bo dla mnie to co wy robicie to magia :D
BTW: czy stoi cos na przeszkodzie do umieszczenia layouta by yon? Bo... wymiata :D Nie pogodzilbym sie ze strata takiego talentu... |
Uwaga ;) Wrzucam opinie.
Yon, świetny lay (tylko "zostaw tę świecę", jak mówiłem 8) ). Poza tym mógłbyś to zrobić we flashu (np. sam navbar) wtedy zajmowało by to wszystko razem ok. 20 kb. Jak sie zmieści w 150-200 to powinno być git. Prazyciski wyrażniej, Loga wyszły super. Co do napisu Tibia.pl to zorbiłbym lepiej (nie żebym się chwalił), ale też może być - wkomponowuje się. Reszta, czyli układ koloru czcionek, pogrubienie, schemat newsa to dla php'owców, więc to na potem. Mi się bardzo podoba. Jedyne co bym zmienił to przyciski po lewej. U góry wyglądają ładnie, ale na czarnym tle jest już dużo gorzej. Pomyśl nad czymś innym. Najlepszy lay obecnie w pracach :) EDIT : Prośba do drogich adminów o podanie jakiegoś terminu końcowego czy cuś :] |
Yon - ty wygrałeś jak dla mnei
Co do bannerów. T później swifty umieści móhj b ja nie zdąże. O ile skończę, ale możę tak |
|
propozycja nr 4
http://mkudaciak.webpark.pl/konkurs/propozycja-nr-4.jpg -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- propozycja nr 4a http://mkudaciak.webpark.pl/konkurs/...ycja-nr-4a.jpg -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- propozycja nr 4b http://mkudaciak.webpark.pl/konkurs/...ycja-nr-4b.jpg Oceniajta :) |
Pachnie mi to szablonem, ale nie będę osądzał.
Pierwszy projekt bez żadnych dadatków luzacki i najlepszy, tylko monokolorystyczny. Reszta do bani bo ni z gruszki ni z pitruszki te tarcze i miecze... Logo stapia się z layoutem oraz z line'ami i z buttonami Jeśli chodzi o pomysł, to nawet ładny, ale bardziej mnie ujął lay yona, ponieważ ma ciemny klimat i więcej kolorków. Ale pracój dalej, bo jest niezła podstawa do zrobienia czegoś fajnego. Apropos. Nie zrobilibyście czegoś oryginalnego? Np jakieś nietypowe ustawienie navbaru czy coś? Wszystko tak standardowo że szok... EDIT: Zmusiłem się do zaczęcia robot nad tym layoutem ;p będzie coś może w środę... |
Do kiedy trwa konkurs? Bo ja, że tak powiem profesjonalnie zajmuje się grafiką i chciałbym wystartować. Zacząłem już pracować nad layem dla tibi.pl tylko nie wiem do kiedy mam się sprężać :]
|
Wlasciwie nie ma ograniczenia, zrob a jesli sie nam spodoba to na pewnio ujzy swiatlo dzienne jako glowny lub alternatywny lay tibia.pl
Niech moc bedzie z Wami, graficy :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:21. |