Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Axe czy club ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=5422)

Prus 06-07-2004 17:52

Moim zdanie AXE jest lepsze od CLUBA. ale ja i tak sadze ze SWORD RULLEZ

Swiety pal 14-07-2004 15:40

moim zdaniem jest lepszy axe (chociaz jest drozszy od beznadziejnego cluba) pozadne axe sa dwureczne ale za to jak wala :D :D :D

Adaras 14-07-2004 16:39

Ehh ludzie. Czy wy wszyscy umiecie oceniać broń wg. statów? Rozumiem, ale każdy powinien wybierać wg. gustu !!! Wszystko zależy od skilli postaci. A jeśli mam podać inne argumenty, to m.in:

16:43 You see a war hammer (Atk:45 Def:10).It weighs 85.0 oz. <-- 85!

A Gis waży "jedyne" 180 ><" Cena też inna....

Grimgnaw 16-07-2004 17:41

Wybierz axe . ;)
Nie oplaca sieoszczedzac kosztem jakosci.
Axe sa mocniejsze i lepsze.
Ja kiedy grałem knightem to inwestowałem w swordy. :]
ale ty musisz sam zdecydować .

Powodzenia w graniu :))

Froggerr 16-07-2004 19:08

Człowieku bierz tylko Axe to jak mówią że axe jest gorsze od sworda w obronie to kłamią wląśnie axe są najlepszymi broniami i niedawaj sobie wćiskać kitu że swordy są lepsze X( X( pozatym axe ringi są częśćiej spotykanie więc ja sobie zakładam wyjątkowo rycerzyka używającego swordów bo nim będe expił tylko na 2 potworach czyli na cycach i soldierach z kturych wypadają axe ringi a z drugich clubringi czy tam na odwrut.
A tak pozatym to ty lepiej wybieraj czym chcesz bić ale oczywiśćie doradzam Axe

PiXik 22-07-2004 13:21

axe-szeroki wybór broni lepsze staty
Club-war hammer do pkowania co na światach pvp none nie ma znaczenia
Swordy-Ah te rarki magic long sword:P Giant sword dużo waży dużo kosztuje ale i tak jest dobry;)Bright Sword-Chyba lepszej broni do blokowania nie znajdziesz chyba że Sov.

Flipek 16-04-2005 09:35

taaaa... Swordy rulezz najlepsze niby najdroższe ale najlepsze jeżeli masz jakieś większe ambicje (mam na myśli że chcesz być knight z ponad 50 lvl)
Axe są łatwo dostępne i tanie, moim zdaniem opłaca sie nimi walić
club do dupska z nimi najtańsze i najsłabsze :P

[edit]
aha i do axe są też łatwo dostępne axe ringi (sypią się z dwarf guard na przykład)
sword ring to z orc leadera albo w fortecy djinów
club ringi to nie wiem z kąd sie biorą :confused:

Adaras 16-04-2005 10:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Flipek
club ringi to nie wiem z kąd sie biorą :confused:

Z cyklopów.

Cytuj:

Bright Sword-Chyba lepszej broni do blokowania nie znajdziesz chyba że Sov.
Broń do blokowania? Ech. Jeżeli nie używasz tarczy, oczywiście, że tak...
Przy blokowaniu liczy się def tarczy, np. nie wolno trenować z bronią mocniejszą w defie niż posiadany shield (tzn. wooden), bo shielding nie rośnie ._.

krzysio 17-04-2005 15:47

AXE AXE AXE club to badziew jak zrobisz knightem 60 level bedziesz lazil z war hammer albo skull staff a zresztom axe lepsze od sworda duzo porównajcie se bs do f-axe na securze (tam gram) f-axe7-8k a b sword
20-25k i fire axe ma o 2 wiecej atak a dragon lanca to miodzio
i stonecucer(czy jakos tak) lepszy od magic sword

Mumakil 19-04-2005 12:12

KIEDY LUDZIE ZROZUMIEJA??
def nic niedaje w broni od tego jest tarcza, co z tego ze w 2handed cos daje jak i tak hity w nas wchodza jak w maselko
AXE RULEZZZZZZZ bo ma najwiekszy atack , fire axe i stonecutter to porostu wymiatacze , a z 2handed dostepnych wymiata nic innego jak d lanca:D

Vashresamunuh 19-04-2005 13:04

@up Wierz mi albo nie, ja moim knightem robilem test. (skile 53/51, lvl 19). Bilem toporami. Eq to plate set, guardian shield, dwarven axe/hand axe. Gdy mialalem zalozony dwarven axe, hity siadaly po 5-10. Gdy zalozylem hand axe, skoczyly b. drastycznie w gore, nawet do 39. Z tego testu wynika ze obrona broni sie liczy.

xemmoe 19-04-2005 14:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adaras
Z cyklopów.

Broń do blokowania? Ech. Jeżeli nie używasz tarczy, oczywiście, że tak...
Przy blokowaniu liczy się def tarczy, np. nie wolno trenować z bronią mocniejszą w defie niż posiadany shield (tzn. wooden), bo shielding nie rośnie ._.

LOOOOL
Wiekszej bzdury nie widziałem.
Def broni ma ogromne znaczenie przy blokowaniu.
Spróbuj sbie zablokować takiego hero na początku z FSa a później użyj BSa to zobaczysz różnice.
Tak czy inaczej nie wprowadzaj innych w błąd.
A shield rośnie niezależnie od statów tylko od blood hitow...

Ontopic:
Na ptanie axe czy club odpowiem: SWORD...

Adaras 19-04-2005 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xemmoe
LOOOOL
Wiekszej bzdury nie widziałem.
Def broni ma ogromne znaczenie przy blokowaniu.
Spróbuj sbie zablokować takiego hero na początku z FSa a później użyj BSa to zobaczysz różnice.
Tak czy inaczej nie wprowadzaj innych w błąd.
A shield rośnie niezależnie od statów tylko od blood hitow...

Bullshit. Poczytaj sobie temat: "sword, axe czy club?" - Tam też o to poszła rozmowa, nawet MatKus napisał podobnie. Podawałem, przykłady. Uwierz, nieraz blokowałem samą tarczą i z bronią i efekt jest ten sam.
Ty też staraj się nie wprowadzać innych w błąd ;)

Cool 26-04-2005 00:17

najlepiej jest walic w axe, mają one najwiecej ataku a obroną nie trzeba sie tak przejmować.Na quescie anhilator ma sie do wyboru z broni axe i sword, nie ma cluba!!! Topory sa tańsze od swordów i np. fire axe ma wiecej ataku.

Alucard pan ciemnosci 26-04-2005 21:31

kup se lepiej sword

na knighta bardziej pasuje sword ale polecam fire axe ale kup se lepiej sword!!!!!

Hunters-Head 27-04-2005 17:51

Ja jako doświadczony gracz radzę ci walczyć axe... ponieważ axe sa bardzo tanie i w porownaniu do swordow mają większy atak i def. a i po trzecie axe ringi sa bardzo łatwo dostępne.

"Moja rada, na uwadze miej joł ..."(tede)

alco morix 28-04-2005 07:12

Swordy I Gowno Ze Sa Drogie Ale Najlepsze Cool

Vermyn 28-04-2005 09:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hunters-Head
Ja jako doświadczony gracz radzę ci walczyć axe... ponieważ axe sa bardzo tanie i w porownaniu do swordow mają większy atak i def. a i po trzecie axe ringi sa bardzo łatwo dostępne.

"Moja rada, na uwadze miej joł ..."(tede)

Maja lepszy atak, def słabszy.

Shadow warrior 08-05-2005 22:05

polecam swordy, a jak masz malo kasy to cluby (battle hammer atk 24 jest dostępny w sklepie u Sama za 350 gp.)

xemmoe 08-05-2005 22:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adaras
Bullshit. Poczytaj sobie temat: "sword, axe czy club?" - Tam też o to poszła rozmowa, nawet MatKus napisał podobnie. Podawałem, przykłady. Uwierz, nieraz blokowałem samą tarczą i z bronią i efekt jest ten sam.
Ty też staraj się nie wprowadzać innych w błąd ;)

W takim razie po co Cipsoft wprowadził def do broni???
DLA ZABAWY?
Zastanów sie a później pisz...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:48.