Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Era rycerzy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=58951)

hide 28-02-2006 12:45

Uuu.. Ale ukryłeś tą informacje :>

Radament Hellfire 28-02-2006 14:26

Mi sie zdaje ze duzo ludzi wybiera knighta bo gra sie nim najlatwiej zazwyczaj ludzie ktorzy graja pierwszy raz wybieraja wlasnie knighta bo to zadna filozofia idziesz i lejesz czasem potrenisz.

Fallener'ek 28-02-2006 14:42

Mi sie knightem zawsze dobrze gralo, ale po uptade swiatecznym jest znacznie lepiej.Mialem 3 knighty 40 lvl+ przed uptade, teraz mam knighta 41 lv, po uptade i gra sie znacznie lepiej...nie ma porownania ;) :axeman:

Exolius 28-02-2006 19:51

@Migdas
Mi 1% do 4mlvl wchodzi co około 15 utevo luxów (15x20=300)

A teraz ja sie coś spytam: ile czasu zajmuje zrobienie ze skilli 48/48 do 65/65?

Pietru 28-02-2006 22:05

Mnie sie wydaje ze magowie sa lepsi po update:dance: .Np. knight nawet na 40 levelu bedzie bal sie np druida na 25 gdyz ten moze walnac mu niezle z roda+ obrazenia od run+summon.Wiec magowie powinni przestac sie bac przynajmniej knightowB) .Palladyn bije z dystansu wiec ma wieksze sznse na ubicie takiego druidka ale mozna walnac druidem z Sd co na pvp-enforced jest bardzo oplacalne gdyz bp uhow i sdkow zwraca sie!!!
Nie zapominajcie ze runki mozna kupic!!!
Magami od 14 levela mozna chodzic z convice creature gdyz jedna runka kosztuje tylko 80gp! Druidzi moga sobie je stworzyc juz na levelu 16!;)
A druidkiem ( lub magiem) na niskim levelu mozna chodzic na dwarf guardy ;p( najlepiej od levela 13 z rozdzka na ten sam level).
Palladynem najszybciej mozemy sie wybrac z skilami 35 ale to jest niebezpieczne ze wzgledu na mala ilosc many(no chyba ze kupisz sobie runki leczace ale predzej zbankrutujesz :faceoff: ).No a knightem wydaje mi sie ze skile 50 shieldingu i tercza z 30 obronami jest dobra do uciekania bo jezeli damy full atak to wtedy niezle nad obije taki guard:D .

Mnie sie najlatwiej gra magami chociaz palladyn byl maja 1 postacia wiec mam do pallkow respect ale to jest kwestia przyzwyczjenia;p

Jezsli chodzi o zarabianie nie zapominajcie ze druidzi czerpia podwojana kase ( z minosow lub innych potworkow+runy nawet w tym samym czasie).

Mikelp 28-02-2006 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pietru
Magami od 14 levela mozna chodzic z convice creature gdyz jedna runka kosztuje tylko 80gp!

Tak. I co taki 14 level sobie zconvincjuje? Rata? -.-

Duch Niespokojny 28-02-2006 22:37

Cytuj:

A druidkiem ( lub magiem) na niskim levelu mozna chodzic na dwarf guardy ;p( najlepiej od levela 13 z rozdzka na ten sam level).

Zaj***iście się to opłaca - będziesz się ganiał z jednym guardem 5 minut po całej jaskini aż cię dopadną inne. Poza tym trzeba najpierw jakoś zejść na dół na piętro guardów, gdzie zwykle kilka siedzi zaraz przy wejściu i oczyścić resp zanim będzie można spokojnie expić.

Maniack 28-02-2006 23:34

knightem się gra trochę lepiej..., nie bardzo dobrze ale trochę lepiej
dzięki częstszej exura. nie trzeba tracić uh. można wcześniej trenić na ślime.
dzięki temu ze mf daje więcej czasem sie opłaca solowac cos z exori.\
mlvl rosnie tyle samo czasu. ino trzeba spalic 4x więcej many i 4x więcej spelli.

Update najbardziej ulepszył sorca i druta
a szczegulnie druta (e-vita 180, e-sio zostala na 70)

AncienciQ 01-03-2006 00:12

Najbardziej podoba mi sie to ze moge uzywac czarow o 4 razy czesciej niz zazwyczaj, to jest : utevo gran lux, haste, oraz berserk...ale to ze mana rosnie 4 razy szybciej, i tak oznacza ze mlv rosnie jak przed update, poniewaz wymagane jest 4 razy wiecej many do spalenia

losq 01-03-2006 09:13

>Sorc
Przed upadatem wbilem na faccu sorca 44 lvl ~ ganialem z mieczykiem jeszcze i expienie bylo naprawde trudne i nieoplacalne i zalosne ;] ..po update zakupilem paca i ganiam z wandem i exp leci szybciej i przyjemniej caly czas. Oczywiscie wanda wspiera sie roznymi runkami w zaleznosci od sytuacji i potworkow ;] Generalnie ten update dal wielki plus sorcom i drutOM, ich znaczenie w grze wzroslo.

>Drut
Jednak gorsza sytuacje ma druid ze wzgledu na brak czarow energy beam i great energy beam, energy wave, UE, ale za to ma exure sio ktora sie przydaje zeby uhac knightow podczas huntow (hehe male pocieszenie)/

>Knight
Oczywiscie mozna sie podniecac exurka itd itp ale knighci zawsze mieli
latwa robote i watpie czy to sie zmieni.

>Palek
Duzo jest gadania o lomiacych sie spearach ale mimo to zaradny palek sobie poradzi w treningu a ludzie by ciagle narzekali. Jego duzym minusem sa stosunkowo male hity jaki zadaje z boltow.. naszczescie moze wspomoc sie sd .

To sa moje odczucia co do profesji w Tibi jaki jest ich aktualny stan. Prosze o opinie ;]

Tabulator 01-03-2006 11:37

Co do srocow myślę że masz rację, drutów chyba też knight jak knight idzie i tłucze potworki- palem z dobrym distem tez mozna ładnie zadawać i nie jest źle a łamiące się speary da się przeżyć;)

Todix Dain 01-03-2006 14:06

era knightow? tak! :dance: gdyby nie to ze sorce i druidzi dostali rody i wandy

Zenon Burcymucha 01-03-2006 23:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nyksus
Siema

Tak więc zastanawiałem się długo zanim napiszę ten temat. Chodzi mi głównie o tej Uptade świąteczny. Tak bardziej to o Knightów. Wydaję mi się że po uptadzie knight jest o wiele lepszy. Pewnie niektórzy z was zadadzą sobie pytanie " czemu ? ". Już wam mówię. Otóż gdy mana szybciej się odnawia Knight może więcej przetrwać. Np. blokuje draga i mu się mana szybko odnawia to szybko robi Exura. Tak samo z Utevo Lux. Niestety jest jeden minus, Magic Lvl tak wolno rośnie że strach się bać. Ale jednak wydaję mi się że to nastała ERA KNIGHTÓW. A co wy o tym sądzicie?

P.S : Mi się knightem teraz gra o wiele lepiej ^^.

Mlvl rosnie tak samo jak przed update :p

Cadonis 02-03-2006 11:15

Cytuj:

Np. knight nawet na 40 levelu bedzie bal sie np druida na 25 gdyz ten moze walnac mu niezle z roda+ obrazenia od run+summon.Wiec magowie powinni przestac sie bac przynajmniej knightowB) .

Rotfl. Niech jeszcze biorą takie druidki run do full capa... żyć nie umierać ;)

Aqiet 05-03-2006 12:17

hmmm,
ten ostatni update wlasciwie zmotywowal mnie do gry drutkiem, wczesniej mialem go tylko do uhow.wczesniej gralem palkiem (tez po update) ale jakos drutkiem znacznie przyjemniej musze przyznac. jesli chodzi o expienie to jest milo, bardziej mi odpowiada wziecie powiedzmy volcanic rod + 15 ryb niz calej sterty hmmow. moze hity z rod/wand nie sa jakies kosmiczne, ale nie jest zle, mi wystarcza. co do robienia runek to mysle ze cipy sie troche zlamily tymi levelami wymaganymi, mysle ze jakby zrobili uhy od 15~17 i szybciej robiace sie soule to by obrut runkami na rynku sie zwiekszyl. ja na przyklad robie sobie ihy i sell, bo z kads kase jakas potrzebuje, a z huntow nie mam tyle co knight :/
pozatym warto zauwazyc ze taraz runki sie robi szybciej niz przed update, no i nalezy zauwazyc ze teraz drutom/sorkom mana robi sie 1ptk/1 sek, czyli 6x szybciej, co juz wogle powoduje ze nawet low lv moze walic co chwila z exura gran, konkretnie co 40 sekund

Ziem Magic 16-03-2006 19:02

He he...Ja się tam cieszę z update...jestem sorkiem i sprzedaje HMM za 2k bp:evul:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:21.