Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   7 Grobów - ciąg dalszy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=61490)

kaxiorek 25-06-2007 01:21

2up
Tak sie składa ze 666 był to znak Cesarza Nerona wiec to nie jest nic ;p

Tom The Tanner 25-06-2007 06:28

Cytuj:

widzałem te miejsce a czasem nad tym światełkiem jest studnia??
Hmm... autorowi tej wypowiedzi chodziło o te słynne "światełka w studzience". xD Są takie, a i owszem. Takie światełko jest też w cave pod Al Dee, pod 7 Grobami, zupełnie bez powodu. Gdyby ktoś szukał - radzę wyłączyć Light Hacka wbudowanego w klienta.

Cytuj:

Prze 7 grobów mozna zdobyć klucz do minomaga- czyli spike sworda
Najarałeś się petów zapewne i majaczysz. ;< Też tak mam.

Cytuj:

Ps. co to za ots :p
Rozmowa o OTS jest na tym forum zabroniona. Karana bardzo wysoko. ;o

Cytuj:

Cytuj:

Co do spika - mówią że każdy item w tibii da się zdobyć...
W Tibii tak, na rooku nie.
Mówią, że można zdobyć wszędzie, od Czeczeni, aż po horyzont, po jakąś zabitą dziurę o nazwie Trzepowo. Ale w praktyce może być inaczej (może, bo jak jest to nikt nie wie).

Vial

Rocket Slayer 15-10-2008 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez R0bCi0 (Post 2298774)
refreshrefreshrefreshrefreshrefreshrefreshrefreshr efreshrefreshrefreshrefreshrefreshrefreshrefreshre freshrefreshrefresh

Bana ci, archeologu!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MinotaurRokslayer (Post 2298815)
Swieta racja:]

O k***a! <patrzy na nick>

Edit
Cytuj:

myslisz ze taki kozak jestes jak gwiazdkami przeklenstwo zaslonisz?
Nie. Nawet jeśli, to co ci do tego?

Prezydent_czuwa 16-10-2008 16:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2298829)
O k***a! <patrzy na nick>

myslisz ze taki kozak jestes jak gwiazdkami przeklenstwo zaslonisz?

neji13 17-10-2008 16:27

Miejsce to jest związane z nekromacją, aczkolwiek nie pienicznie mi tu o golden keyu, tunele pod all dee to przypadek.

PS.
Szukaj tajemnicy nekromacji!

WisniaQ 21-10-2008 15:28

Witam serdecznie.

Ostatnio szperając po terenach rooka, odnalazłem coś, co może być związane z tematem. Mianowicie, proszę zwrócić uwagę, że kamieni w pomieszczeniu ze szkieletami jest 7. Dokładnie tyle samo ile grobowców.
Jeżeli jest ktoś chętny do dalszego rozważania, rozwiązywania tej zagadki na serwerze Nova to zapraszam :)

Zamieszczam screena:
http://img185.imageshack.us/img185/8045/88253938nj6.jpg

RookeR 21-10-2008 16:30

@up

Jeżeli nad grobowcami jest siedem takich samych drzew to też jest jakieś powiązanie? Albo jeżeli w Poison Cave (-2) jest respawn 7 pająków to ma to jakieś powiązanie z grobami? Wątpie... Po za tym, co skały mają do grobów? Są od nich oddalone... Ja w tym rzadnej zagadki nie widze...

Pozdrawiam =]

WisniaQ 21-10-2008 16:43

@up
To nie musi być zagadka. To może być po prostu zwrócenie uwagi na liczbę 7 i wykorzystaniu jej gdzieś :)

neji13 21-10-2008 20:09

Zgadzam się z @up

Nie koniecznie jest to powiązanie ale zastanowiło mnie to, i tu i tam respia sie skeletony zastanowie sie nad tym

Madasaki 21-10-2008 20:13

7 to liczba szcześcia i doskonałości (Z bibli i mitologi)
Po drugie 7 to liczba takanajczestrza. Czasem z chłopakami jak robimy jakiegoś RPGa to muwimy 7 albo atakujie nas 7 ludzi. Czyli to tylko przypadek

WisniaQ 21-10-2008 21:34

@up
Zgadzam się oczywiście, że to może być przypadek. Ale powiedzcie czy zaszkodzi sprawdzić? Myślę, że nie :)

@down
A zauważyliście, że respów Skeletonów na całej wyspie jest także 7? ;)

^Trial^ 21-10-2008 22:12

;)

Co niektorzy to powinni bajki pisac.. ;D

RookeR 21-10-2008 22:26

@2xup

Sprawdzić? Tylko powiedz mi w jaki sposób ^^
Teraz będziemy się bawić w numerologie? W sumie lepsze to niż mówienie kolejnym trollą że ich pan i władca Shadow Rex nie ma Sofa...

Ps. WisniaQ edytuj posty, głupio to wygląda: twoj post, inny post, zaś twój.

Pozdrawiam =]

Hakuoh 21-10-2008 22:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neji13 (Post 2306327)
Zgadzam się z @up

Nie koniecznie jest to powiązanie ale zastanowiło mnie to, i tu i tam respia sie skeletony zastanowie sie nad tym

Zaoszczędź sobie czasu i nam nerwów.

daro8159 25-10-2008 19:45

nie chce być troche niemily ale czy ktos nie zauwazyl, ze liczba grobow zgadza sie z iloscia szkieletow (przy pelnym respie) tam wystepujacych :p jezeli juz to bylo mowione wczesniej to przepraszam ale moim zdaniem to jest pic na wode fotomontaz tak jak tarantula w poison cave albo ghoul. dali to po to zebysmy szukali czegos czego nie ma

Marcin24 25-10-2008 19:49

Cytuj:

nie chce być troche niemily ale czy ktos nie zauwazyl, ze liczba grobow zgadza sie z iloscia szkieletow (przy pelnym respie) tam wystepujacych :p
Rzeczywiście naprawdę dziwne. Ale myślę (to zupełny strzał, nieprzemyślany, nie sprawdzony, nie mam bladego czy zielonego pojęcia czy tak jest naprawdę, nie bijcie plx), że to dlatego, bo szkielety szkieletową tradycją wychodzą z grobów.
Przynajmniej te szkielety chodź trochę rozumują.

Hakuoh 25-10-2008 19:57

To samo mozna porównać z 3 szkieletami w drodze na Katana Room (3 groby).

daro8159 25-10-2008 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2310790)
To samo mozna porównać z 3 szkieletami w drodze na Katana Room (3 groby).

no wlasnie dlatego ja uwazam ze to jest poprostu kolejna zabawa cip'ow i nic wiecej, co innego jakby te groby byly przy mino albo innych potworach nie majacych nic wspolnego ze smiercia

Marcin24 25-10-2008 22:28

Cytuj:

no wlasnie dlatego ja uwazam ze to jest poprostu kolejna zabawa cip'ow
3 groby i 3 szkielety. Zaraz się posikam ze śmiechu.
@down
Skoro nie masz nic do dodania to jest to offtop.

Diablo91 25-10-2008 22:52

@2xup

Zabawa Cipsoftu ? Hmm... Raczej próba nadania klimatu :P. Jak są 3 groby to ile ma być trupów(skeletonów)? Chyba logiczne że 3...

@Topic: (żeby offtopu nie było ;D)

Nie mam nic do dodania.:P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:04.