Cytuj:
No właśnie, i dlatego zaraz idę do komputerowego zarzodkiewka jest superić jakiś procesor czy coś. Będzie i nowy procek i kasa w portfelu, ha!
|
Oszukiwanie w tibii to nie jest nawet jedna setna przestepstwa w rl life! Nie mozna porownywac tibii do rl, bo tibia to zwykla gra komputerowa jak kazdy inny pasjans.
Cytuj:
Rozumiem, że w innych grach RPG ustawiasz sobie też 150 lvl i potem napieprzasz, "czerpiąc z tego przyjemność"?
|
Nie znam takiej gry, gdzie mozna sobie ustawic 150 lvl i napieprzac.
Cytuj:
A w FPP króluje "god mode on" z poziomem trudności "very easy"? No racja, to też jest taaaaaka przyjemność z gry!
|
Nie, w fpp ustawiam na ogol wysoki poziom trudnosci bo jak jest niski to gra staje sie nudna. Natomiast co innego w tibii, tibia to taka dziwna gra ze trzeba 100 godzin trenowac postac zeby w ogole sie nia bawic bo wczesniej jest gorsza od paccmana. Dlatego w tibii lepiej sie przygotowac do gry botem, a pozniej juz czerpac przyjemnosc.
Cytuj:
O ile jednak do gierek singleplayer nikt Ci nie zagląda, bo to jest twoja sprawa jak grasz, z pomocą czego etc., o tyle w grach multiplayer wszelakie cheatowanie jest po prostu próbą wybicia się ponad lepszych. Bo przecież inni ludzie są po prostu od Ciebie lepsi. Pod względem tego, że mają więcej czasu, który mogą przeznaczyć na granie. Ale nie, zaraz. Przecież oni według Ciebie są uzależnieni! No tak, to faktycznie debilizm poświęcać tyle czasu na kupkę pixeli.
|
Cheatowanie jest robione po to, aby pozniej miec taka postac, ktorą grajac mamy przyjemnosc z gry. Nie wmawiaj mi ze lubisz skilowac z 10 na 70, zeby czerpac przyjemnosc z gry, bo i tak ci nie uwierze. Tak jest w tibii, bo w tibii zeby cokolwiek robic trzeba 100+ godzin postac trenowac, a to nie jest przyjemne. Natomiast w innych grach takich jak call of duty czy counter strike od razu mozna sie nawalac i jest z tego zabawa. W tibii tego nie ma, bo po wyjsciu na main to se mozesz trolla zabic i sie jarac co najwyzej. A granie w tibie 10h na dobe (skilujac lub na soldach albo innych tego typu potworach) jest po prostu nudne, nie wierze ze sie komus to podoba. Wiec po co sie nudzic w tym czasie jak mozna wlaczyc bota i pograc we wspomniany wyzej call of duty, a pozniej jak to sie znudzi miec radosc z tibii dobra postacia?
Cytuj:
Tak samo, jak na kupkę pixeli w Call of Duty, Counter Strike, Command and Conquer etc. etc. Tylko tam usprawiedliwiane jest to tym, że "bardziej się opłaca".
|
Nie bardziej sie oplaca tylko jest to ciekawsze i mniej monotonne i sprawia przyjemnosc. Nie wmówisz mi przeciez chyba ze skilowanie przez 10 godzin jest tak samo ciekawe jak gra przez 10h w inne gierki typu call of duty. A pozniej jak juz zrobilismy postac to wracamy do tibii i mamy z niej radosc.
Cytuj:
No właśnie! Bo przecież pieniądze są dla niektórych CAŁYM światem. Ech, jakiż ja jestem ograniczony, wierząc w ludzką uczciwość, honorowość, bezinteresowność i parę innych, miłych cech charakteru.
Znalazłem sens swego życia. Od teraz oszukuje wszędzie, gdzie się da. uwielbiam jeść bananyać moralność. Grunt, że będe taki, jak "ci ludzie, co w życiu mają najwięcej pieniędzy" i zagram na nosie wszystkim uczciwym frajerom.
|
Ja napisalem najmniej sie narobic, a nie oszukiwac. Oszukiwac mozna w tibii bo to tylko gra a w rl life nalezy tak robic zeby sie nie narobic a miec kase, no chyba ze ktos najbardziej lubi pracowac.
Cytuj:
No tak. To może kup sobie po prostu postać? Patrz, to dopiero oszczędność czasu! I prądu! Nie trzeba mieć włączonego kompa na czas działania bota. Żyć nie umierać! I wspomożesz chociaż człowieka, a nie dostawce prądu i neta. Czemu by nie? To też jest nielegalne. Chyba nie powiesz mi, że czujesz się związany z postacią, której Ty sam nie zrobiłeś? W którą włożyłeś jedynie kase za prąd i net, sporadycznie sobie pogrywając? To i tak wyjdzie drożej, niż kupienie postaci. I czasu więcej zajmie. Śmiało! Oszczędzaj jak się da!
|
Skoro sie i tak siedzi przed kompem i gra w ciekawsze gry to mozna wlaczyc cave bota, prady wiecej nie zejdzie bo i tak jest wlaczony komputer. A tibia jest ciekawa dopiero od 50+ lvla, wiec kupowac sie nie oplaca.
Cytuj:
Z moim netem DUŻA ^^ bot na przerwie w połączeniu się nie wyuha.
|
Czlowiek tez sie nie wyuha.
Cytuj:
Chodziło bodajże o sytuację, że ktoś jest z Bangladeszu czy innej wiochy. Otóż nawet po dynamicznym można kraj rozpoznać (chyba... specjalistą nie jestem).
|
A jesli naprawde stamtad jest?
Cytuj:
O, to, to! Tego mi brakowało. Przecież przyjemność w RPG płynie z ulepszania postaci... takie jest moje subiektywne uczucie, chociaż - co muszę Podraz.'owi przyznać, hunt na silnych potworkach też jest przyjemny.
|
Wybaczcie, ja was wszystkich szanuje i licze sie z waszym zdaniem ale w zyciu nie uwierze ze ktos lubi skilowac lub bic potworki ponizej 100 expa.
Cytuj:
boterzy byli, sa i beda. ja nie uzywam bota, gram od lutego i mam dopiero 18lvl. wkurzaja mnie ludzie, ktorzy siedza na bocie przez 3 dni i sie ciesza ze maja 40lvl. niech graja uczciwie. widzialem ostatnio na innej stronie o tibii(ktora wspiera uzywanie botow) poradnik, jak miec 20lvl w 3 noce. polegal on na ustawieniu w okreslonych miejscach bota. tacy ludzie juz mnie dobijaja. ja kiedy gram, robie runki, questy, expie itd. nie wrzucam bota, bo wg mnie to lamerstwo i debilizm ludzi, ktorzy juz jak ktos wspomnial nie potrafia do niczego dojsc. panowie, kobieta lekkich obyczajówA!!! blagam was grajcie uczciwie i nie niszczcie juz i tak popsutego klimatu tych trzech magicznych literek R-P-G
|
Po co sie nudzic skoro mozna sie nie nudzic i miec lepsza postac niz sie nudzac? Klimat rpg nie sprawia wiecej przyjemnosci niz dobra zabawa dobra postacia.
|