![]() |
Pomoc mile widziana ~~
A ja mam takie pytanko, mianowicie jak zmienic skórke tibii ??
Chodzi mi np. o zmiane wygladu "paska z hp, lub mana" ... Widzialem jush gdzies to ale, zapomnialem gdzie ;p Jezeli dobze mysle to takie pliki moge znalesc w "tibia.pic" lub "tibia.cfg" ... Ale jak je rozpakowac ?? __________________________________________________ __________________________________ Prosze niech sie wypowie ktos, kto zna sie na rzeczy ... I loodzie moi kochani nie pytajcie sie 100x o ta sama rzecz, przeczytajcie najlepiej caly temat ... |
ej to jak zmienie w paincie te obrazki to bede miał u siebie takie??
|
Ale ja chce go mieć tylko jak do jasnej ciasnej:(
|
Cytuj:
|
Mam pytanko
Proszę, czy możesz mi podać link do Tibia Sprite EDitor bo na FAQ Crowala nie znalazlem odpowiedniego ( jakis rapidshare.de ) Blagam pomóż!!:baby:
|
Ściągasz normalnie z rapidshare.de. Najpierw klikasz free a potem przepisujesz kod i ściągasz (czasami trochę trzeba poczekać ale wtedy pisze).
|
Jak wlaczyc ten program extract spritesalbo jak sciagac Tibia Sprite Editor
Prosze pomozcie:( |
Ja mam takie pytanie czy w katalogu sprites ma być ponad 10 000 obrazków?
I czy drzewa mają być podzielone na częsci?(zwykle 3-4 pień,korona, druga cześć korony)I czy można to jakoś zmienić.Proszę o odpowiedź.:( \\\Edit Szkoda |
@up
Tak. Nie da się tego zmienić (z tego co wiem). |
W F.A.Q Crowala sie nie doogadam mam tylko 1 sprawke: skad do jasnej ciasnej mam wziasc tibia.spr???? bo tu pisza wszystko tylko nie jak wziasc tibia.sprX(;(
|
Moooje pierwsze cudeńko wiem ze jest pare błędów ale łade co ?http://img118.imageshack.us/my.php?i...mekfake5eg.jpg
|
Tibia.spr jest w folderze z klientem tibii.
|
???
Sciagnelem TSE 7.6 i jak zedytowalem pliki i je wzucilem w gre to mam bugi graficzne np: zepsuly mi sie mosty...HELP PLAX!!!!;(
|
up: może zmieniłeś rozmiar albo jakość? musi być 32x32 i zapisane jako mapa 24-bitowa
jaki numer ma brass shield? potrzebne mi!! |
Mam pytanie. Czy można zmieniać nazwy tych obrazków na swoje ? Np. numerek ze studded armorem zamienić na nazwę studded armor. Pozdrawiam i z góry dziękuję.
|
up: można. tylko nie można potem spakować z powrotem bo nie będzie działać.
topic: przydałaby się aktualizacja :confused: |
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy można zrobić np. animację Fire Axe ? Mam 2 sprity do niego. Jeśli tak to chciałbym wiedzieć jak. Z góry dziękuję.
|
Mozna. Po prostu podmieniasz a.t1 na a.p1, a.t2 na a.p2.* ;)
* a.t - animacja Twoja a.p - animacja z pic editora |
Proponował bym przykleić ten temat w dziale fake'i
napewno sie przyda bardzo wielu ludziem ^^ |
help me plz
No więc chcę kliknąć na extract sprites ale wyskakuje mi błąd że tibia.spr musi byc w tym samym folderze co tibia sprite editor a wogle nie mogę znalesć tego na kompie.Co mam zrobic?
@edit Znalazłem to wreszcie :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:18. |