![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
- ograniczyc diety - przez 4 lata na sama Beger poszlo 0.5 mln zlotych -.- - zniesc immunitet poslom - wypierniczyc jakiekolwiek powiazania roznych partii z kolkami rozancowymi/radiami MaTwarz/jakimikolwiek mediami - szczegolnie przed wyborami. - ograniczyc ministerstwa (np ministerstwo gospodarki wodnej [rybolowstwa? - tam, gdzie siedzi ten z Mlodziezy Naz...tzn Wszechposlkiej) - po co ma istniec cos, co do niczego nie sluzy? - przestalic lizac tylek Amerykancom I wiele innych...No, ale coz. Raz, ze mnie by w rzadzie nikt nie chcial, dwa, ze po Kaczynskich ludzie nie beda wierzyli w nic. |
Cytuj:
Tak się kiedyś ze znajomymi zastanawialiśmy jakie skutki miałoby obniżenie diet poselskich do ok 2500zł na miesiąc. Z tego można spokojnie wyżyć i to w dobrych warunkach. Nikt nie zaprzeczy, że po czymś takim połowa (jak nie więcej) by ze swoich stanowisk zrezygnowała. IMHO nawet lepiej, oni nie mają siedzieć tam dla kasy. Taki system przyciągałby jedynie patriotów i ludzi chcących faktycznie pomóc, a nie się nagłabać. Ktoś jeszcze rozwinął ten pomysł, o opcję zwiększenia diety, ale tylko w przypadku gdy widać pozytywny wpływ posła na kraj. Potrzebujemy ludzi, którzy bedą coś robić a nie tylko pierdzieć w stołki. No i oczywiście za pomysły pokroju naszego obecnego rządu posypałyby się dalsze obniżenia diet ;) IMHO to naród powinien trzymać rządzących za jajca, bo takiemu się potem wydaje, że jak wygra wybory to mu wszystko wolno. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Niestety z polityka tak zawsze-raz u wladzy sa ludzie z prawicy potem z lewicy. Zawsze obiecuja zlote gory a dostajemy gowno. Najgorsze jest to ze PIS, LPR i moze kilka osob z innych partii chce ograniczyc wolnosc osobista a wzamian nic nie daja... no moze becikowe.
PIS to typowa populistyczna partia- nie ma zdefiniowanych jasno priorytetow, nie ma dobrego programu naprawy gospodarki i sluzby zdrowia (swiadczyo tym fakt iz na stanowiska tych resortow wzieto ludzi z PO). Jesli ktos ma juz rzadzi to wolalbym partie, ktora: -zmiejszy podatki dla malych przedsiebiorst i firm prowadzonych przez mlodych wyksztalconych ludzi -postara sie zatrzymac mlodziez w kraju -postawi jasno sprawy z lekazami-no ile mozna podwyzszac pensje? -zmniejszy ilosc spozywanego w polsce alkoholu! -wprowadzi jakies zmiany w polityce pro-rodzinej(becikoemu mowimy nie) Nie potrzebujemy takich pierdolek jak daje PIS, po co komu rozliczanie starych dziadow z ich SBckiej przeszlosci? h.uja to nas obchodzi ze jakis ksiadz 60 lat temu donosil na pania borosiukowa? Zamiast zajac sie na powaznie gospodarka, brakiem checi do pracy naszych panow z nalewkami z pod sklepu, masowymi wyjazdami za granice przyszlych platnikow podatkow to wladza jak zwykle(tak jest zawsze) daje nam chelba i igrzysk. |
Potrzeba nam... eeee... Lincolna???
Albo Kennedego. Co tu duzo gadac? KACZYZM |
noo narazie nas te rzeczy nie obchodza (osoby ponizej 18lat) z tymi walutami vatami itp. czyzby po nominowaniu Jaroslawa Kaczynskiego na premiera szykowali razem zamach na slonce ? ;p
|
@Zamor1
Oni beda wladac swiatem. Maja juz ksiezyc :/ |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@ministerstwo Wiecheckiego: Na pierwszy rzut oka widac ze jest to nowy urzad wydzielony tylko po to, zeby koledzy Giertycha mieli robote ... Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
pzdr |
Czytałem jak pewien gość wymyślił sposób na podatki...
Za każdym razem, gdy podwyższają podatki o 1 %, to muszą też sobie podwyższyć podatek od diety o 2 % i odwrotnie, obniżą o 1 %, sobie też o 2%. :P Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jeżeli chodzi o zajmowanie stołków, przez tworzenie nikomu niepotrzebnych "organizacji" to jest to proceder, który zdecydowanie należałoby ukrócić, tymbardziej że jego efekt to tylko wzrost biurokracji. Potem pieniadze należące do państwa, przechodzą przez tyle rąk, że wszystko ginie, bo każdy musi sobie coś z tego podebreć (nieraz jawnie). |
Cytuj:
2:W-F nie powinno sie nigdy usuwac poniewaz to tez nauka wkoncu uczymy sie grac w pilke,hokey,kosza itp. Nie dosc, ze mam historie polski na normalnej lekcji histori to jeszcze mam sie tego douczac czy on powariowal?! Nie tylko rozum jest wazny, ale i takze sila fizyczna. 3:Bedzie. 4:Sprawa z trzezwoscia i potraceniem rowerzysty to tylko jej sprawa. W koncu ten rowerzysta sam na nia wpadl i jezeli maja ja usunac to mysle, ze postepuja zle. 5: O niech mysle tak: awanturnicy,samoluby,leniuchy,zlodzieje I tylko tyle. 6:Tak. |
Cytuj:
A moze trzeba nam Kazimierza Wielkiego? :P @Down Wiec czemu nie napisal ze do pana MINIZDRA? :D |
@up
Kurde, rozwaliłeś mnie. Toż to widać na kilometr, że mówił o Giertychu. -.- Cytuj:
|
Problemem w Polsce nie są wysokie zarobki polityków,ale marnotrawstwo pieniędzy.
Bardzo duzo pieniędzy jest marnotrawiona bo: -decydujacy nie mają pomysłu jak je wykorzystać -podejmuje sie idiotyczne decyzje tylko dlatego,zeby wydac kase (bo jeżeli zostanie nadwyzka to w przyszłym budżecie mniej sie dostanie) -niektórzy chcą ,ale nie wiedza jak wykorzystać pieniadze -niektórzy chca i umieja wydać sensownie kase,ale sie boja ryzyka i wydają na "bezpieczne"cele, czyli rozdaja kase -czesto kasa jest wydawana na jakis cel dlatego,ze jest to medialne,a inne konieczne wydatki są pomijane Nawiązując do tematu:To,ze J.Kaczyński bedzie premierem było wiadomo na samym poczatku, pytanie pozostawało "kiedy" To,ze Lepper został wicepremierem to zarówno dobrze i źle. Źle bo nie chce,zeby wicepremierem był ktos kogo największym zmartwieniem jest własna kariera. Dobrze:bo Lepper juz nie bedzie uzywał argumentu,ze nie był u władzy, część ludzi zobaczy,ze ten lepper to nie żaden janosik co daje biednym. Źle,ze Zyta odeszła bo Polsce potrzeba silnego ministra finansów. |
Nie wiem czy ktoś już pisał tu coś takiego, bo nie czytałem całości.
Moim zdaniem pomysł ministra Giertycha jest pomysłem dobrym. Argumentuję to tym, że wśród młodych Polaków istnieje niski poziom świadomości narodowej, a co za tym idzie zmniejszenie patriotyzmu. Wprowadzenie dodatkowego przedmiotu, jakim miałaby być historia Polski w znacznym stopniu pomogłoby w rozwiązaniu tego problemu. Ponadto uważam, że nauka gry w piłke czy jakikolwiek inny sport jest sprawą podrzędną, gdyż: po pierwsze, niektóre z tych sportów możemy uprawiać poza szkołą, po drugie, umiejętność tych sportów raczej nie przyda się w późniejszym życiu, a jeśli ktoś chce zostać sportowcem to powinien iść do odpowiedniej szkoły, gdzie będzie kształtowany w tym kierunku. Jeśli jednak ktoś chce uprawiać sport w normalnej szkole to może uczęszczać na dodatkowe zajęcia sportowe, które są organizowane w większości szkół. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:42. |