Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Tibia.pl wreszcie w Polsce + nowa usługa! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=87384)

tomektrz 31-07-2006 08:32

Jak próbuję się zarejestrować, to przy nicku postaci pojawia się "Your level is too low". Od którego lvla można się rejestrować? (mam 14) A poza tym to właśnie na niskopoziomowych graczach dokonuje się najwięcej oszustw. Mam już dwóch kandydatów na listę...

piesio 31-07-2006 09:44

Nie Zbyt

Wcale mi to sie nie podoba bo jak ktos kogos obrazi to odrazu na liste albo jak nie sprzedas ktos fire axe za 1k i na liste gdyby to bolo udowadniane to by bylo dobrze 8o

Momus 31-07-2006 10:02

macie najlepszy przykład jakie niedociągnięcia ma wasza black lista:

Li Dao is hunting Synek Karimy

Cytuj:

Li Dao has been hunting him sine 30-07-2006 20:31 becouse of:

He think he is the best ;) and he think he know all on samera, but he thinking wrong =D Li Dao know much more ppl than Synek Karimy

zarąbisty powód, nie ma co... każdy może każdego zreportować dla zwykłej zachcianki.

ps. i poprawcie ten błąd... powinno być "because"

Wielki Mancyz 31-07-2006 11:57

Blacklisty są do kitu z powodu

po 1: jakis noob moze dodac bylekogo za to ze mu ubil np potworka....
po 2: probowalem zrobic tam konto tzn aktywowac je i dawano mi jakis kod wpisywalem 20 razy ten zasrany kod poprawnie i mi pokazywalo ze jest zle i musialem od nowa wiec uwazam ze te blacklisty to jeden wielki niewypal X(

wogole po co komu blacklisty.... np taki 8 lvl sie wnerwi bo ktos mu ubil trola i powie " CO TO MA BYC " i go doda do black listy i facet bedzie mial przesrane przez jakiegos nooba z 8 lvlem za byle co...srry polskie znaki mi sie zgubily gdzies... powiedzcie co z tym kodem jest nietak ...

Lecter Shan 31-07-2006 12:10

Ten kod musisz wpisac w comment w swojej postaci na www.tibia.com
Czytajcie cały temat a nie ostatnie 2 postyX(
Ej a wy moze boicie sie tej Blacklisty dlatego że sami robicie złe rzeczy na swoich światach?

Rybzor 31-07-2006 12:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tomektrz
Jak próbuję się zarejestrować, to przy nicku postaci pojawia się "Your level is too low". Od którego lvla można się rejestrować? (mam 14) A poza tym to właśnie na niskopoziomowych graczach dokonuje się najwięcej oszustw. Mam już dwóch kandydatów na listę...

Minimalany lvl to 20 albo 25

Rofl! 31-07-2006 12:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamil00s
W takich sprawach zawsze beda pomylki, a myslicie ze nigdy sad nie skazala niewinego czlowieka? Rozwiazanie problemu BL jest bardzo proste - poprostu jeden czlowiek nie moze decydowac czy ktos jest winy (bo to jest nie wiarygodne dla innych graczy) jednak gdy wprowadzimy system punktow (karnych) BL staje sie bardziej wiarygodna, a w praktyce mialo by to wygladac tak (wedlug mnie :) jeden nick/gracza mozna dodac tylko raz a inni gracze co mieli przykre doswiadczenia z tym nick/graczem beda dawac tylko punkty karne plus komentarz temu nick/graczowi np.2-3 punkty jeszcze nic by nie znaczyly - margine pomylki. Taki sytem wedlug mnie jest wiarygodniejszy lecz jednak nie do konca doskonaly :)

Taa tylko jak sąd sądzi to (jest niezależna ława przysięgłych , obrońca , prokurator, świadkowie).Mniejsze prawdopodobieństwo pomyłki . Co do systemu (a ja wiem)

Ps. Dla mnie blacklist jest złym pomysłem

Bo nie udowadnia się komuś winy(nie ma dowodów) i publikuje się jego nick w tibi.pl na bl).

Tretogorczyk 31-07-2006 15:04

BLACKLIST :D
Tak, nareszcie! Od tej pory kazdy, ktory lubi sobie pozabijac innych graczy, bedzie mial nowy cel - 1-wsze miejsce na blackliscie ; )) suuuuper

Larethan 31-07-2006 15:45

wrong way

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bosal
Stworzyliśmy nowy projekt - Tibia.pl Blacklists. Dzięki niemu szukanie i dodawanie, złodziei, pk, oszustów oraz innego rodzaju graczy, którzy nie zasługują na miano Tibijczyków

dodawanie oszustow i zlodzieji Tak
pkerow Nie

Wedlug mnie zabijanie innych ludzi- czyli pkowanie -jest jednym z lepszych urozmaicen w tibie dzieki ktoremu uzyskujemy lepszy stopien dobrej zabawy
Nie rozumiem potepiania zabijania innych ludzi
muj wniosek ejst prosty skoro Cip-y zrobili mozliwosc zabijania graczy widocznie pozwalaja na to i nie powinno sie w zadnym razie potepieac pkerow
That's all:D

Tretogorczyk 31-07-2006 16:31

@up
"Cipy" od lat walcza ze zjawiskiem pk w tibii (kiedys bany za mass pk, skulle, autobany).
BLACKLIST GORA!

Hegemmon 31-07-2006 16:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Larethan
dodawanie oszustow i zlodzieji Tak
pkerow Nie

Wedlug mnie zabijanie innych ludzi- czyli pkowanie -jest jednym z lepszych urozmaicen w tibie dzieki ktoremu uzyskujemy lepszy stopien dobrej zabawy
Nie rozumiem potepiania zabijania innych ludzi
muj wniosek ejst prosty skoro Cip-y zrobili mozliwosc zabijania graczy widocznie pozwalaja na to i nie powinno sie w zadnym razie potepieac pkerow
That's all:D

dla takich amatorow zabijania powstaly serwery z wymuszonym pvp. jesli ci cos nie pasuje, to udaj sie tam, ale radze wpierw gleboko zastanowic sie nad tym co napisales.

Larethan 31-07-2006 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tretogorczyk
@up
"Cipy" od lat walcza ze zjawiskiem pk w tibii (kiedys bany za mass pk, skulle, autobany).
BLACKLIST GORA!

jesli "walcza" ze zjawiskiem pkowania w tibi to poco wogole stworzyli motyw skulli skoro im tak to nie odpowiada^^:p

Larethan 31-07-2006 20:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hegemmon
dla takich amatorow zabijania powstaly serwery z wymuszonym pvp. jesli ci cos nie pasuje, to udaj sie tam, ale radze wpierw gleboko zastanowic sie nad tym co napisales.

nie jestem amatorem zabijania poprostu nie uwazam pkowania z cos zlego
niezla rozrywka jest czasem zmierzyc sie z kims kto mysli w walce a nei naparzac potwory ktore calyc zas stosuja te sama taktyke(pozdro secura)
np wiekszy mam szacunek dla druida ktory na 26 lev zabije 1 40+ i 3 30+
niz do tego samego druida gdyby zsolowal dla

Reiven_Thormund 31-07-2006 21:14

@up

Po co powstaly skulle? Zeby PK byli napietnowani i mozna ich bylo tepic (wiec CIpSoft jednak nie lubi PKowania). A po co mozliwosc zabijania? Zeby byle noob nie mogl zabierac Ci bezkarnie loota z potworow, wyzywac Ci i uzywac Ciebie jako darmowego blokera. Czasami wystarczy chwile pomyslec...

Alien Wight 01-08-2006 00:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba
Wszedzie, nawet na Tibia.com wystarczy sklamac i juz masz kolesia na black liscie, pozatym jak juz bylo wspomniane dana osoba bedzie mogla odpowiedziec na to jakie kto jej postawil zarzuty usprawiedliwiając sie.

pffff i tak w kółko..a w ostatecznosci publicznosc uwierzy temu co ma wyzszy lv bo załózmy 90 levelowiec wjedzie se i jakiemus słabemu kolesiowi będzie roty rąbał bezkarnie bo czuje sie wielkim panem serwera a jakis tam 15 lv koles niech sie nie udziela ;/
wtedy taki 15 levelowiec nie ma sie jak obronić ,zapisze to na czarnej liscie ale nikt w to nie uwierzy.

Lecter Shan 01-08-2006 00:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alien Wight
pffff i tak w kółko..a w ostatecznosci publicznosc uwierzy temu co ma wyzszy lv bo załózmy 90 levelowiec wjedzie se i jakiemus słabemu kolesiowi będzie roty rąbał bezkarnie bo czuje sie wielkim panem serwera a jakis tam 15 lv koles niech sie nie udziela ;/
wtedy taki 15 levelowiec nie ma sie jak obronić ,zapisze to na czarnej liscie ale nikt w to nie uwierzy.

A jaki h lvl chodzi na rooty?

Rybzor 01-08-2006 00:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alien Wight

Z 15 lvlem nie mozna sie zarejestrowac na bl to raz, a dwa wlasnie akurat 90 lvl pojdzie na roty bo nie ma czasu na wazniejsze sprawy.

uni 01-08-2006 02:16

Problem

nie wiem jak inny gracze i urzytkownicy BL ale ja mam problem ... nie wiem dlaczego ale nie moge aktywowac sie na BL ... jak wpisuje POPRAWNY kod wywala mi komunikat
Cytuj:

Our system cant find the code in your character comment. Try again with new code.
nie wiem co robic ...
prosze o kontakt na PM

Rybzor 01-08-2006 03:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez uni
nie wiem jak inny gracze i urzytkownicy BL ale ja mam problem ... nie wiem dlaczego ale nie moge aktywowac sie na BL ... jak wpisuje POPRAWNY kod wywala mi komunikat

nie wiem co robic ...
prosze o kontakt na PM

Musisz umiescic ten kod w commencie swojej postaci na Tibia.com.... tak trudno przeczytać?

Desux 01-08-2006 10:17

Jakies Niescislosci ?!

Dlaczego jezeli ja daje komus raport na bl to gdy wyszukam siebie wyglada tak jakbym mial raporty od tych osub ktore zaraportowalem ? Chyba ta bl jest jeszcze niedopracowana bo nieciekawie to wyglada :confused:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:50.