Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Nowe pełzające paskudztwa (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=104440)

Prostyy 02-12-2006 14:41

manasy sa jak dla mnie zadrogie albo loot zaslaby bez przesady na ch*j mi nowe potwory skoro i tak nie bede na nich huncil pewnie a ide na tomby (brak lootbaga) i nigdy sie nie zwraca :|

Tristo 02-12-2006 14:50

kurcze naprawde fajnie sie update zapowiada ale co ja zrobie.. trzeba sie uczyc a nie grac w tibie..:confused: moze po kwietniowym egzaminie zabiore sie za was nooby?:evul:

Noon-Chacko 02-12-2006 14:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Prostyy (Post 1107918)
manasy sa jak dla mnie zadrogie albo loot zaslaby bez przesady na ch*j mi nowe potwory skoro i tak nie bede na nich huncil pewnie a ide na tomby (brak lootbaga) i nigdy sie nie zwraca :|

No pewnie, updaty są po to, żeby dogadzać akurat takim jak ty:). Wygryziesz się i jak będą updaty z koloniami ratów będziesz płakać, że nie ma nic lepszego od demonów... proste.

papas 02-12-2006 14:52

nareszcie jakieś konkretne:) potwory :evul:

Shadows 02-12-2006 15:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sorcerer of the dark age
ROTFL @ 20 lvls ktore sie ciesza z czegos czego zapewne nigdy nie zobacza

ROTFL @ 22 latek, grajacy z żona <?> w tibie

Filipeck 02-12-2006 15:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Prostyy (Post 1107918)

Nie wiem, ale chyba grasz od tibii 7.6, bo manasy kiedyś kosztowały 100 gp i dawały żadko kiedy po 100 many, a pozatym, ja expie na manasach i całkiem dużo mam z tego kasy o.O

Zippek 02-12-2006 15:34

Ten piesek jest git.Mogli mu dać imię Pluto xD!
Pozdro 4 all

Smilli 02-12-2006 15:41

Stare potwory z nowymi outfitami :). Fajnie że coś dodają ale chyba nie tędy droga ....

mati8dwa 02-12-2006 16:49

Potworki piękne, ale co tam swoim 25 lvlem raczej na nich nie poekspie, ale co tam i tak wole guardy:baby:

Mogli by troszkę pala ulepszyć na przykład dodając do gry naramienniki :D Dało by się nosić nawet jak ma się broń dwuręnczną. Oczywiście miały by mniej arma od tarcz.

slimaczek 02-12-2006 20:58

Co do wypowiedzi o przedziale low lv/medium lv itp. to nie wiem czy śmiać się czy płakać.
Noob - ktoś kto nie ma pojęcia o danej grze, wkurza innych, a gdy ktoś doświadczony chce go pouczyć, to noob za wszelką cenę nie chce uwierzyć że on wie gorzej.
Newbie - początkujący w grze, całkowicie przeciwny do nooba gdyż on chce się nauczyć nowych rzeczy i nie są upierdliwi.
Low/medium/high lv - niski/średni/wysoki lv, nie ma przedziałów, ale pewne jest że hlv to zwykle wyższy od 60-70.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gladius (Post 1106912)
Skad wy niby wiecie ze te potwory sa dla high leveli ? Są gdzieś ich statystyki ?? No bo ja ich nie widze -.- A wygląd nic nie mówi, skąd można wiedzieć czy undead dragon bedzie lepszy od zwyklego czy gorszy ? Moze wszystkie potwory beda dla med lvl ?
Pozatym Te grafiki w grze są poprostu beznadziejne, ale za to arty są bardzo, bardzo fajne. No i ten potwór-maskotka Iron maiden i ręka z rodziny Adamsów to już przesada -.-
Dobrze że jest ich chociaz calkiem sporo...

Tu się kłania czytanie ze zrozumieniem. Wyraźnie pisze że nieumarły smok będzie dużo silniejszy od jego żywych kuzynów. A że będą dla hlvli widać po wyglądzie po którym można często poznać siłę potwora. A zresztą w newsie pisze też o piekle i wszędzie widać lawę.

Drah-Master 03-12-2006 05:09

wszystko fajne :)..Mnie się podoba..I co to ma być wprowadzone w tego rocznym update ?...Zimowym :> 8o

PLague 03-12-2006 08:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sorcerer of the dark age (Post 1109197)
Culty => Necro => Hunter
ect.

Ke? A co ma hunter wspólnegi z Necrusem?

Rekin Master 03-12-2006 09:55

Cytuj:

Co do potworow, od 5 lat nie pojawil sie ani 1 potwor ktory nie jest stworzony na podstawie innego.
Np: Drag => Hydra
Culty => Necro => Hunter

ect.

no ok...dziwne rozumowanie ale daje ci 1przyklad
lato 2005->tiquanda update->malpy blx?

Knoland! 03-12-2006 14:18

Wychodzi na to że bedzie jakieś nowe miejsce - wrota piekieł? xD
Coś cipsoftowi nie wyszła grafika tych potworów.
Uuuu trzeba level robić żeby chociaż im coś zrobić.
No i banki,i żaluzje w domkach-chyba jeden z lepszych update'ów.
Dobrze że paczki ze słodyczami przyszły z zakładów pracy to będzie można nerwy ukoić. cukier roX

Dawergo 03-12-2006 14:41

coraz lepiej coraz lepiej, czy tylko ja mam od piatku lagi i kicki? jak nie to ts nadchodzi!! :D

Keel 03-12-2006 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Always hunted (Post 1107784)
PS2: Mam nadzieję na małą zmianę w systemie śmierci... Straty (10%) jakie są kiedy się ginie, są chyba najwyższe wśród wszystkich MMORPG (noo, z wyjątkiem takiej fajnej gry, w której traci się wszystko) Powinni to zmniejszyć. Nie mówię tylko o expie, exp expem, ale mlvl...
W obecnej chwili, jak padnę, stracę 200k many. Żeby odzyskać, musiałbym wypić manasy za 20k, albo być łącznie 4 dni on-line. (i spalać manę non-stop). Na blessy mnie nie stać za bardzo...

Kup pacca i bedziesz mniej tracil. Proste, nie?

LarvaExotech 03-12-2006 16:48

Cytuj:

Co do potworow, od 5 lat nie pojawil sie ani 1 potwor ktory nie jest stworzony na podstawie innego.
Np: Drag => Hydra
Culty => Necro => Hunter

ect.

Bo Tibia jest grą ograniczoną i nie sposób stworzyć potwora podobnego do reszty... W innych grach RPG potwory mogłyby usypiać, hipnotyzować, teleportować się, rzucać inne dziwne czary... a w Tibii? 85% czarów to dmg, oprócz tego to potwory rzucają jeszcze haste, invisible, lecza sie i zmieniaja outfit... Wiele możliwości nie ma..

Silver Kay 03-12-2006 18:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LarvaExotech (Post 1110069)
Bo Tibia jest grą ograniczoną i nie sposób stworzyć potwora podobnego do reszty... W innych grach RPG potwory mogłyby usypiać, hipnotyzować, teleportować się, rzucać inne dziwne czary... a w Tibii? 85% czarów to dmg, oprócz tego to potwory rzucają jeszcze haste, invisible, lecza sie i zmieniaja outfit... Wiele możliwości nie ma..

zapomniales o burstach wrl i paralirzu

bormister 03-12-2006 20:49

fajne sa wszystkie te potworki.
tylko ta raczka jest dziwna.
tylko jest jedno dziwne dalczego nigdzie nie ma screena z kowalem plagi czyli po angielski (plaguesmiths) może mo ktoś jego screena.ale tesz pamiętajcie że w tym update bedzie.
the ruleth seven i 2 jeszcze trinage of terror bo jeden jusz jest.
jest nim morgoroth.
ale tak to wszystkie nowe potworki są spoko.

Smilli 04-12-2006 00:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LarvaExotech (Post 1110069)

A jest nią dlatego ze programistom brak pomysłów. Można byłoby zrobić jakieś ciekawe potwory których siła polegałaby na powiedzmy zaskoczeniu a nie jak jest teraz strzel => podejdź => rozwal. Mimo że ta grę ogranicza wiele czynników to można by wrzucić tu coś fajnego.

Sarf 04-12-2006 10:04

Powiem jedno. Pamięta się te stare czasy na tibii (wersja 6.2) kiedy wszyscy byli szczęśliwi. Teraz sporo się pozmieniało, niektóre na lepsze, niektóre na gorsze... Ja i tak bym wolał starą tibie od tej dzisiejszej (chociaż niektóre zmianki by się przydały). B)

Raul de Bar 04-12-2006 22:00

Tibia się zmienia.
Nowe potwory, tereny, questy, itemy, czary ...no dobra czary są te same.
Sposoby na exp pojawiają się w każdym nowym updacie.
Co do tego, nad czym ubolewacie:
1. potwory i tereny tylko dla pacc - to normalne. tibia jest tworzona przez ludzi, którzy chcą coś zarobic, i to moim zdaniem jest normalne. Pytanie dla facc - chcecie, żeby 24/7 byly lagi na wszystkich sewerach, zero nowych updatow i brak customer support? co więcej, możliwe, że cipsoft zamknąłby połowę serwerów łącząc np. kyre i xerene, inferne i dolere, calmere i memere.
Podoba wam się? A może tibia by przestała istniec? co wy na to? Tego można się spodziewac po usunięciu pacc.

2. Expowiska dla highlvl - a skad wiecie, że to bedzie dla high? jestem powien, że ponad połowa tych potworów będzie w stanie do zabicia przez ~60 ek i shootera na tym samym lvlu. A pozatym - wbicie 30 lvlu to tydzień gry. pewnie jak patrzycie na moj lvl to mowicie że taki spryciaz a sam ma 66 lvl, ale ja uprawiam anty - pg ;p a w 4 godziny, można przy zysku wbic na arenie (facc), albo na hydrach(pacc) około 120k expa.

3. Mało potworów dających dużo expa
Skoro Demon daje 6k expa, a orshabaal około 10k, to ile powinno by expa z nowych potworków? po 9k? no to może zróbmy resp orshabaala? byłoby sporo niezłych itemków typu thunder hammerow i teddy bearow ;p
istnieją expowiska na których wbija się monstrualne ilości expa (demon hell, behe huncik z ue) na behe, ~160ms ma 440k expa na godzinę, i niemożliwe ilości spalonej many.

Moim zdaniem, najgorsze, co cipsoft zrobił to umożliwienie celowania z run na battle/hotkeyach, a jednak nie dało to znacznej przewagi postaciom magicznym. ~70 rp nadal ma szanse na ucieczkę przed 100 msem, no ale przed updatem uciekłem na 55 rp przed 90 i 70 ms ;p

No, czas już kończyc, bo się rozpisalem.
Przepraszam za brak kilku poliskich znaków, ale ctrl + c włącza mi catalyst control center ;p
Podsumowując - Nie narzekac, Tibia nie staje się gorsza.
Pamiętacie narzekania przed letnim updatem 06? update okazał się (moim zdaniem) najlepszym updatem od czasów wprowadzenia wyspy Darama.

Filipeck 04-12-2006 22:32

eeeeh, tibia bardzo się zmienia, gram od tibii 7.3 co prawda, ale po up na 7.4 jedyną zmianą jaką zauważyłem to to, że zlurowane gsy które mnie zabijały wyglądały ładnie, a nie jak brązowe gówna za przeproszeniem :)(aha i weszła wtedy kolejka, co udogodniło logowanie się :) ) powiem wam ludzie, że update 7.5 był dla mnie czerwonym ładującym się paskiem, ale już co nieco czytałem, że będą lizardy etc. cieszyły mnie screenshoty i sobie gadałem z qmplami, up na 7.6 zbił mnie z tropu, to już tibia 2, a nie tibia, ale teraz wszystko wróciło do normy i teraz tibia już bardziej się nie zmieni moim zdaniem, a powtarzam w tym temacie po raz kolejny: jestem bardzo zadowolony, że tibia wreszcie schodzi do piekła, bo tam są prawdziwe klimaty rpg i zapewniam was, że to co zobaczymy w tym update poniesie za sobą coraz mroczniejsze wersje 8) i myslę, że tibia jest już prawie taka jak powinna być. a co do nubków, które narzekają, że wszystko dla pacc, to się zamknijcie, bo dostajecie odświerzone ab'dendriel, a to naprawdę dużo!

ps. to były takie trochę moje rozmyślania na ten temat :), jeżeli były ortografy to wybaczcie :)

Raul de Bar 05-12-2006 14:45

w pełni zgadzam się z przedmówcą.
Co do wieku osób grających w Tibię - Moim zdaniem to całkiem normalne, że w tibię grają starsi.
W gildii mam ~50latka, który jest dobrym kumplem, zna się na organizacji gildii i nie denerwuje innych na różne sposoby.

Snejk 05-12-2006 15:30

Ja może troche nie w temacie ale kiedy update ma być?

thierry 05-12-2006 16:50

spoko

:) no looz ale kto wie kiedy ten up bedzie pisac
X( X( X(
:baby:lolol

Raul de Bar 05-12-2006 17:07

Oficjalnie nie wiadomo, jednak jak ktoś już wspomniał, od 5 XII nie można licytowa chatek, więc można się spodziewac updatu około 11 - 12 grudnia.

Snejk 05-12-2006 19:10

heh to fajnie a dodadzą trzeci addon?? jeśli tak to ja obstawiam bag do wyglądu Citizena B)
yba że ktoś sie kce zalozyc o kase w tibi(astera) to chętnie :evul:

Lord Gumio 05-12-2006 20:57

przegladalem inne strony i na pewnej niemieckiej stronie ukazala sie lista potworo niewiem czy jest to na 100% potwierdzone ale wydaje sie wiarygodne :
- Hand of Cursed Fate
- Undead Dragon
- Lost Soul
- Betrayed Wraith
- Dark Torturer
- Spectre
- Destroyer
- Diabolic Imp
- Defiler
- Wyvern
- Fury
- Phantasm
- Hellhound
- Hellfire Fighter
- Juggernaut
- Blightwalker
- Nightmare
- Nomad
- Plaguesmith
- Son of Verminor

Rekin Master 05-12-2006 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Gumio (Post 1113556)
przegladalem inne strony i na pewnej niemieckiej stronie ukazala sie lista potworo niewiem czy jest to na 100% potwierdzone ale wydaje sie wiarygodne :
- Hand of Cursed Fate
- Undead Dragon
- Lost Soul
- Betrayed Wraith
- Dark Torturer
- Spectre
- Destroyer
- Diabolic Imp
- Defiler
- Wyvern
- Fury
- Phantasm
- Hellhound
- Hellfire Fighter
- Juggernaut
- Blightwalker
- Nightmare
- Nomad
- Plaguesmith
- Son of Verminor

lol...SON OF VERMNIOR?OMG ^^

Michoss 05-12-2006 21:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Gumio (Post 1113556)
- Hand of Cursed Fate
- Undead Dragon
- Lost Soul
- Betrayed Wraith
- Dark Torturer
- Spectre
- Destroyer
- Diabolic Imp
- Defiler
- Wyvern
- Fury
- Phantasm
- Hellhound
- Hellfire Fighter
- Juggernaut
- Blightwalker
- Nightmare
- Nomad
- Plaguesmith
- Son of Verminor

1) YES!
2) Strażak piekielnego ognia? :P
3) Eeee....sprawdzałem w necie co to....To jakiś czołgolud z Xmenów......Eeeeee....
4) YES! YES!! YES!!!

bormister 05-12-2006 22:17

wszystkie nowe potwory są podane na tej stronce.
Dam tu link ale stronka jest po angielsku. http://tibia.erig.net/December_update_2006
są tu potwory które nie były pokazane na rzadnej stronie np:wyvern.

Knight Patryk 05-12-2006 22:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kyrtap (Post 1107785)
powinno też być pare lepszych i słabszych potworków dla facc i wiecie co przydał by sie jakiś słaby potworek z duuużym shieldem ale małym atakiem i lęczący się do skillowania :) np coś w stylu slima tylko słabszy w atk
ciekawe czy z tych nowych dragów będą lecieć d hamy??

sory oni nie beda robic potworkow do skillowania jak na ots'ie trainery...

@topic
ludzie gadali ze demony juz sa nudne itd. Ale zauwazcie jak szybko ludzie na demonach leca nie ma potrzeby narazie robic silniejszych od nich mobow.

Hell hound jest fajny i wg.mnie beda te potwory 700-2k expa

Hegemmon 05-12-2006 22:44

czytał z was ktoś serię "Władcy Niebios"? Tam właśnie w pierwszej części jednego z "bohaterów" pożarła ręka podobna do tej z obrazka na jednej z fansites ;)
Oj chyba wiem skąd CipSoft bierze pomysły, kiedy w hollywood nie wymyślą czegoś nowego i ciekawego -.-

Kumulus 05-12-2006 23:04

mam nadzieje, że to piekło będzie wielkości mainlandu (conajmniej!) głęboko pod ziemią i będzie do niego kilka wejśc, np z dwarf hell, hellgate czy ghostlandu:)

Lord Gumio 05-12-2006 23:06

Widzialem juz kilka z tych nowych potworow Wyvern to cos jak drag daje 600 exp reszta nieopublikowanych monsterow wyglada jak z game boya albo jak pokemony sry ze link na fotosiku ale spieszylo mi sie :P pozdro

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c05980de5.html

Michoss 05-12-2006 23:08

Taaaa...To jedno to żółw-mutant?

I...
SKĄD TY TO QRDE MASZ?!

Lord Gumio 05-12-2006 23:20

Fotki jak juz mowilem mam z pewnego forum ... poniewaz trwa teraz test serwer (ale tylko dla tutorow) ludzie udostepniaja niektore fotki na forum ja znalazlem ta najciekawsza i umiescilem :D

Barpaq 06-12-2006 08:41

Super

Nie moge sie doczekać kiedy update wejdzie w zycie tibijskie

Shadows 06-12-2006 16:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sorcerer of the Dark age
Co jeszcze powiesz? z tego co wiem nie mam zony

Jezeli wiek osob grajacych w tibi Cie tak bawi do idz posmiej sie z tych co maja 40+ lat
z tego co kojarze twoj wspanialy jexemo tez ma 22 lata roznica polga na tym ze ja nie zrezygnowalem ze studiow dla tibii

Nie smieje sie z wieku ludzi grajacych w tibie, smieje sie z ciebie i twojej 'Pienknej
dziefczyny' ^^
'jexemo' ma 20 lat, i studiuje roflmao

Mr.IknowEverythingBetterThanYou

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:35.