Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Najśmieszniejsze sytuacje na mainie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=105709)

Super_Stefan_PvP 10-04-2007 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raditz Saiya-jin (Post 1363370)
No to suuuuuper. Więcej takich rozmów, naprawdę mega interesujące jest czytanie takich rzeczy.

Te noobki ciągle do mnie piszą wiec postaram się coś dorzucić xd

@Down : nie wyczułem ^^

Shinodin Barthez 10-04-2007 21:11

nie wyczułeś ironi ?? ;)

Adrio PL 12-04-2007 12:02

golden a 13 lev

ja miałem że 13lev pokazal w depo thais glden amora i wciągu sekundy tłum noobów i kupców sie obok niego zebral a jeszcze większy tłum kiedy pokazał:fire axe,dragon lance i dragon shield chciał sprzedać golden amora za 1000 gp bo znalazł na ziemi i myślał że to śmieć;) :D :D :D :D

kawik1 12-04-2007 13:09

właśnie się zdażyło coś takiego:
typka wyciąga hmm gościu podchodzi i mówi: buy, co to daje?
na to typka: atak na to on:jak wali za 4 to kupuje na to typka 55gp a on idzie do depo i wraca i mówi: nie mam, mam tylko 3 crystale
EDIT:
12:45 Valaus [11]: zrobie 100 bagietek

TaifunIII 14-04-2007 23:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pawelekmag (Post 1342449)
A ja jak kupiłem sobie mpa, poszedłem poexpić...Wszystko dobrze, tylko podchodzi Mateusz Dragon Wielki, trapuje mi dl-e, dragi etc...Mówi żebym mu dał to mpa(bo od niego kupiłem).Ja mu daje,a on trapuje mi demona...(sam tam expiłem,tylko piętro wyżej)Ujebałem tego demona,a w środku...mpa,mms i g legs...Nie powiedziałem mu tego z wiadomych powodów...:cup:

A potem oddał mi to mpa,przeprosił i było all ok. Co w tym śmiesznego??
10:36 Mateusz Dragon Wielki [305]:Hciałbym cie pszeprosic,bo bylem zly i cie okradlem z npa.

Tak a krowy latają

Pluto_92 15-04-2007 16:24

Ja miałem śmieszną sytuację :) Wyreżyserowali ją na Neranie 60 MS i mniejszy poziomem Knight. Stałem niedaleko depo w AB, koło bugów. Nagle biegnie owy MS... uciekając przed bugiem i krzycząc coś w rodzaju "HEEEEEEEEEEEELP! BUG WANTS KILL ME!!!" Zaś obok biegł knight krzycząc "ZARAZ POBIEGNĘ PO POMOC!!" :) Oczywiście bez Polskich znaków. Skończyło się na tym, że dostałem kicka z Tibii, a po wlogowaniu się buga nie było :)

Jarasek9595 17-04-2007 16:32

Gościu miał 53lvl na guardii i ja chciałem od niego kupic
knight armor i pisze trade a on co to wogule jest:)

BeaciaSD 18-04-2007 19:32

Moja najsmieszniejsza bylo jak kiedys jakis gostek zamienil sie w MPA i wszedl na dach. Oczywiscie wszystkie noobki polecialy po parcele.Jeden wszedl i mowi: Boooshe co to za MPA ze niemozna go do plecaka wziac?? xD 8o

Deathbringer 19-04-2007 22:54

Jesli chodzi o aldore:
W starym gh naszej gildi (czyt.Dark Mansion od gildi Destruction Team) postanowilismy urzadzic mecz pilkarski Poland vs Sweden. Zebralismy 22 osoby ( po 11 z kazdej narodowosci ) i zaczelismy grac. Mecz zakonczyl sie o ile dobrze pamietam zwyciestwem nas polakow.

Jesli chodzi o inne swiaty na ktorych gralem troche mniej to jedyne co mi dobrze utkwilo w pamieci to zajscie ktore mialo miejsce calkiem niedawno na celescie. Pewien jegomosc na 19 lvlu z glownym charem pewnie jakims h lvlowcem sprzedawal soft bootsy i avengera (swiezo po poi pewnie ;)) Ow jegomosc wpadl na genialny pomysl ze wzbudzi poruszenie noobow jesli zacznie wychodzic od skrzynki na chwile i z powrotem wracac. Zalozyl time ringa i nic sobie nie robil z noobow czyhajacych na najmniejszy jego blad. Wszystko by sie skonczylo dla niego dobrze gdyby nie to ze jakis tam szczesciarz w tym czasie gdy na chwile nasz pechowiec opuscil skrzynke zalogowal sie i jak latwo sie domyslic stanal tuz tuz przy rzeczach wartych na celescie niewyobrazalne pieniadze. A ze jest to server non pvp to chyba wiadomo ze tych itemow , ktore zbyt odwazny pechowiec zostawil na skrzynce nikomu nie odda ;).

Z bogiem.

urs/de~

Zombiakus 20-04-2007 13:31

@up
taa wygraliśmy po karnych :P.
Jeśli chodzi o jakieś śmieszne wydarzenie to pamiętam jak pewien 25 lvlowiec z aldory (pieluszkowiec albo heike nie pamietam juz) kupił sobie nowiutkiego dragon shielda i myślał, że ów niesamowity artefakt ochroni go przed olbrzymim pająkiem i bez problemu go zabije. Wiadomo chyba jak to się skończyło ;)...

Smolsky 20-04-2007 21:43

Śmieszne sytuacje? Było ich wiele.

Wiele dotyczy mnie jak całkiem "zielonego" gracza.

Miałem pustą Vial. Użyłem jej na Bug'u (Martwym oczywiście) i zauważyłem zielona substancę.
"Jakiś nowy napój... Suuper, trzeba spróbować" i łyknąłem se ;)
Zdziwienie moe było wielkie 8o Hehe... Później sprzedałem cały bag bottle of Slime za 20 gp jakiemuś nowemu naiwniakowi. Gościu wypił odrazu wszystko :o

Co do tych "kucharskich" testów to sprawdzałem jeszcze błoto i krew :]

Następna sytuacja sięga świętej pamięci 15 lvl gdzie to miałem FF i PF. Chciałem sprawdzić jak to działa, ale poza miastem. Strzeliłem PF w dziurę... Nic, a teraz FF... Nic. Schodzę i Przywitały mnie ciepłe i trujące pola 8o Dziwienie moje było wielkie ;)

Inna śmieszna sytuacja zdarzyła się na wyspie Folda, gdzie to wyciągnąć chciałęm z dziury przyjaciela który nie miał liny , a wyciągnąłem Frost Trolla 8o "Facet, ale żeś się zmienił"

Wcześniej w czasie odwiedzin Kuzynki w Thais zobaczyłem "zwierzę" RAT (Takiego nicka miał gościu) To zaatakowałem go. Facet położył mnie 3 strzałami 8o Straciłem wtdey P Aromr. Ale się zdziwiłem jak dostałem Skulla za zaatakowanie "potwora" :D Wtedy jeszcze nie wiedziałem że jest taki czar :baby:

Hm... NIc mi więcej się nie przypomina. Było jeszcze kilka sytuacji na Rooku, ale nie kojarzę dokładnie

Koniec wykładu (Ale żem sę rozpisał...)
Druid Smolsky Żegna was :mag:

Shedrox 20-04-2007 23:03

xD tera mi sie przypomnialo jak moj ziom taki stary gdy sie uczyl grac w tibie to myslal ze jak zrobi na kims skulla to znaczy ze chce go zaprosic do vipow. lachane mialem coniemiara;p

TaifunIII 21-04-2007 00:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pankracyXD (Post 1330593)
Moja niedawna rozmowa z noobkiem :::::

noobek: pl?
ja: pl
noobek: tak
ja:no jestem polakiem, co chcesz
noobek: ja tez polak
ja: no fajnie ale co chcesz
noobek:a nic tak se mowie

..........
to bylo dosc wkurzajace chocby z tego powodu ze bylem na expowisku i nie mialem czasu gadac bo bylem poison i mialem 6hp

I w tym momencie spadłem z krzesła <lol>

Deathbringer 21-04-2007 10:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TaifunIII (Post 1379401)
I w tym momencie spadłem z krzesła <lol>

fascynujaca rozmowa nieprawdaz ;-)?

Sorrcc 21-04-2007 10:14

Raz z kumplem gralismy on wygral a stawial noble a ja dwarvene i wygral polozyl to na srodek bo nie mial cap i go loglo :P :baby: :cup:

Super_Stefan_PvP 21-04-2007 18:50

http://www.allegro.pl/item186398183_...e_okazja_.html
Ostatnio mi się nudziło i wszedłe na allegro i wpisałem tibie...
<ROTFL>
tak się smiałem że mało szyby nie wyleciały <HueHueHueHe>

KUBA222 21-04-2007 20:40

Smiszne !!!

No więc tak wbiłem level 13 w Koozordon i myślę sobie że trzeba pójść do Carlin po Serpent Sword(wybrałem się) znalazłem sprzedającego Idę po pieniądze a tam jeden gość wypłaca(nie wie jak)mowie mówię mu że (withdraw)on chciał 4500
czyli(withdraw 4500)powiedział tak a potem (yes)stało obok mnie 4 ludzi.
Wypłacone pieniądze położyło mu pod nogi nikt sie nie skapował a ja wszystko zabrałem.

Wychodzę z banku a jakiś koleś fire sworda sprzedawał od razu kupiłem.

Ubawiłem sie strasznie szczerze się wyrażąc Głupek z niego bo miał pełen bag.(hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahahahaha):cup: :D

Valderor 23-04-2007 22:12

Spotkałem dziś nieprzeciętnego człowieka:

Cytuj:

21:05 Lard Rayn: co mam zrobic zeby byc druidem?
21:05 You see Lard Rayn (Level 8). He is a druid.

wrogonastawiony 27-04-2007 20:26

Oto monolog pewnego talenta kierowany ofc do mnie ;d Stoje sobie w dp a tu nagle podchodzi ziouu i mi nawija:

Ukryty tekst:

Cytuj:

Stopa ziom [11]: pl
Stopa ziom [11]: polak
Stopa ziom [11]: kto polak
Stopa ziom [11]: oodaj to
Stopa ziom [11]: bo ci narypie
Stopa ziom [11]: ty geju
Stopa ziom [11]: twoja stara jest latwa
Stopa ziom [11]: kazdy ja rucha
Stopa ziom [11]: ja tez
Stopa ziom [11]: simeszny jestes
Stopa ziom [11]: twoja stgara ma kutasa
Stopa ziom [11]: twoja stara
Stopa ziom [11]: no
Stopa ziom [11]: sory
Stopa ziom [11]: a ajk sie wysyla paczke
Stopa ziom [11]: sory myslalem ze mi zabrales paczke
Stopa ziom [11]: naprawde
Stopa ziom [11]: to jak sie wysyla

Oo

Sachar 27-04-2007 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wrogonastawiony (Post 1392040)
Oto monolog pewnego talenta kierowany ofc do mnie ;d Stoje sobie w dp a tu nagle podchodzi ziouu i mi nawija:

Ukryty tekst:

Oo

a moze pomiedzy te jego slowa swoje powstawiasz i z twojego noobienia sie posimiejemy?

TaifunIII 27-04-2007 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Valderor (Post 1384812)
Spotkałem dziś nieprzeciętnego człowieka:
21:05 Lard Rayn: co mam zrobic zeby byc druidem?
21:05 You see Lard Rayn (Level 8). He is a druid.

Buahhahahahahahahahah ;D
Nie no koleś niezłe ;D buehehhehe

MiXer 27-04-2007 22:07

Napisalem do nooba żeby mi dał swoje passy, a on mi dał i zarobiłem pleat armoura!!!11111 :cup: :] B) 8o :D :D :D :cup:

wrogonastawiony 28-04-2007 09:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sachar (Post 1392160)
a moze pomiedzy te jego slowa swoje powstawiasz i z twojego noobienia sie posimiejemy?

A wiesz co to jest monolog ? Pewnie zamiast na polskim siedziec to wbijales KoLeJnY LeVeL :D

W sumie to pomiedzy ktoras jego msg napisalem "przysnilo ci sie" ale to nieistotne..

@up
O qwa ale rzeznik z ciebie :O

Marionus 30-04-2007 13:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Capality (Post 1132133)
No ja dzisiaj na trade widze
Noobek[8]: Sell MPA 16x, Golden Helmet x4, MLS x15, itd wszystko co najlepsze
Ja[20(bez takich ze mam maly lvl)] Co ty gadasz debilu niektorych itemkow w ogle sie nie da zdobyć.
Coś tam dalej sie klucil ze to niby ja jestem noob i mowi ze to wszytsko z 1 Questu, i na koniec:
Noobek[8]Ale na OTS wszytstko!!

Ja[20(bez takich ze mam maly lvl)] Co ty gadasz debilu niektorych itemkow w ogle sie nie da zdobyć.

wiesz ze da sie to all zebrac

Bocaccio 02-05-2007 11:35

Do mojego kumpla na Candii (35 lvl knight) podchodzi koleś, który mu wcześniej slimy ubijał i mówi:
XXX: Ja już 3 slimy ubiłem, a ty jeszcze ani jednego.

:D

Sorcer_Pips 02-05-2007 14:33

Ja widziałem na Trade: Buy Miecz

Kolega Jack Naemion powiedział do mego kolegi z reala: Jedna krataka ruzga

Ja zamiast powiedzieć że trzeba piłkę napompować to powiedziałem coś takiego: Trzeba piłkę napompopować xD

No i to chyba all xd

Grzybiarz 02-05-2007 14:59

Moj qumpel kiedys na Mainie kupile studded legi za 300gp:p , ale lol z kolesia, albo beho shield za 4k, a crown helmet za 6,5k hahahha
Myslalem ze padne jak mi to powiedzial.Byl niezly ubaw

Grzybiarz 02-05-2007 15:01

:p
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sorcer_Pips (Post 1402560)
Ja widziałem na Trade: Buy Miecz

Kolega Jack Naemion powiedział do mego kolegi z reala: Jedna krataka ruzga

Ja zamiast powiedzieć że trzeba piłkę napompować to powiedziałem coś takiego: Trzeba piłkę napompopować xD

No i to chyba all xd

Zioooom koles takie cos
Sell klucz do karlin slort klest:p

Ciekawy10 03-05-2007 17:28

Moj kolega kiedys jak byl newbi zabil trolla na rooku. Zoabzcylo to pare noobów. Zaczeli krzyczec zeby ich niezabiją (bo taki mocny niby bo zabil trolla) ipowiedzieli ze bedo mu placic.8o Nadal mu placili jeszcze na mainie:D

Szczepi 05-05-2007 17:13

@up
No to na mega noobków musiał natrafic bo to aż żal :D

Wojta$ 09-05-2007 00:14

Mi zdazylo sie:
1 sytuacja
Ide sobie ide a tu nagle koles do mnie dawaj itemy moj wojek to GM bana dostaniesz

2 sytuacja
Ide se z cycow a tu nagle jakas banda 10-9-8 vl idzie i spiewa "na questy gogo" i grajo na instrumentach :] ide za nimi dla jaj a tu na witcha na amazon camp poszli i ten witch zabil all tylko 1 osoba przerzyla :p i ze strachu tak uciakala :D

:kon: :kon: :kon: :kon: :kon: :kon: :kon: :kon: :kon: :kon: :kon: :kon:

Rynienka 12-05-2007 22:00

Grunt to umieć śmiać się z samego siebie :p A więc pewnego razu poszłam expić na beholderach koło Venore. Koło dziury był fire field. Nie wiedziałam jak sie go pozbyć, i lałam na to wodą :p teraz już wiem ze do tego służy destroy field:D Albo jak byłam na moim pierwszym smoku to z przejęcia, zamiast uhnąć siebie, uhnęłam draga;)

HiStoRy_Of_TiBiA 13-05-2007 16:19

Gloria Of Tibia

Ja Miałem Ubaw Z Jednego Brazylijczyka Tak Bardzo Chciał Mi SPrzedać Golden Armor ,że Po 30 min cena spadła do 12k:cup:

Raz z kumplem lurowaliśmy Na Pohu Gs-y i mówiliśmy noobkom że tam jest skarb.Później tylko ubić gs-y i loota zebrać;(

Ja Najbardzie Noobowsko Sie Zachowalem Wystawiając k Arm Na depo I nacisnolem (bo koles powiedzial) ctrl+L 8o

H.S.R. 15-05-2007 17:05

ostatnio siedze sobię pod moim domkiem przychodzi gość o nicku : Ademkos
i zaczyna nawijać eje ejejj daj mi wejscx d o odmu pzl!! potem : nie zabijajajjz mnie p(r)oszze a potem : ej kolo jak mmnjie wpósckzcisz do domku to dam ci mojma stara !!
Ps.Lepiej nie kupujcie domu w Carlin szczególnie obok Depo ! :)

a ten przypadek miałem już daaawno temu :
jestem w depo w ab
na depo leżal niebieski bag podchodze otwieram i patrze leży w nim 500gp ja pytam się czy ktoś to zostawił i podbiega jednocześnie z 10 kolesi i zaczyna gadać: to moje hu*u , oddawaj to ****u , ty pindo ,lolu noobie jeba**! twoja stara robi mi lahe! ja zostawilem to 500gp i sie wylogowalem potem logam sie
i kolesie sie pluja do tego co wzioł kase że to taifaan dawilary im to dał(grałem wtedy na furorze) i takie tam.
_____
H.S.R.

Natala 20-05-2007 12:58

Amazonka

Pamietam Jak 1 Raz Weszedlam Na Maina ... Dostalam od Kolegi Scale Armor i Brass Legi :) Clerical Mace :) I Myslalam ze Jestem Dobra (Mapki Nawet Nie Znalam) Szlam Calkiem do Gory Od Carlin az Trawilam na Amazonki i Mnie zaczely Bic :( Napisalam do Kolegi Ze Jakas Dziewczyna Mnie Bije I Nie wiem Za cO :D Potem Okazalo Sie ze To Bym Zwykly Stworek :P (Mi sie tam podoba) :P:cup:

jedrolek 20-05-2007 15:37

Więc raz szedłem sobie z kolegą.My sie jescze nie znamy na grze za dobrze i idziemy gdzie popadnie. no to poszliśmy na Valkirie tam koło Carlin.I kumpel zaczyna gadać z Valkiria:D . Ja mu mówie żaby uciekał ale on był chyba zajęty pisaniem i niewidział że doniego pisze... No za długo sobie z Valkiria nie pogadal:) . Jak zobczył czerwone życie zaczoł krzyczeć : HELP PK! Jak by tego było mało to krzyczał tak na harmoni -.- ....

Jeri_Irod 20-05-2007 17:58

Ja nobowi wcisnołem plate seta za 2.5k bo nie wiedział co to nawet k a kase w workach na dp mi rzucał bo nie wiedział nawet co to trade.:evul:

--Cienius-- 21-05-2007 20:33

Kiedys na pvp Koles zaczal mi bic roty (jak trenilem )

Ja: Ty **** i *****
n00b: a ty to ***** i ******
Ja;Duel!!
n00b: sam jestes duel i twoj stary tez

OWNED :D

Zbujca 24-05-2007 20:27

A ja 2 dni przez hackiem widziałem nooba na 64 lvl :cup: :baby:

I było śmieszne bo napisał 13.21<noob>Szukam equipy na bantuta quest!!!
Nie ma takiego qustea hehehehe

Patrykkk 26-05-2007 11:19

Buy BoH 20 Gp :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:28.