![]() |
Czekam z niecierpliwoscia na polską wersje :D
Tematu nie czytam bo sie jakis spoiler trafi i mnie szlag trafi... |
Do osób już 'po' oryginalnej siódmej części, jak ją oceniacie? Jak widzę, Ryłek ocenia ją bardzo dobrze, skoro jest jego numerem jeden na liście. Jejku, jej, niech ta głupia Royal Mail szybciej przyleci.
|
Byłem wczoraj w kinie. Ogólnie film nie był zły, tylko strasznie nudny. Ci, co obok nas siedzieli nie mieli szczęścia. Gdy kino wybuchało śmiechem przy jakimś sztampowym, wepchanym na siłę dowcipem, ja z siostrą zlewałem z Voldemorda("Patrz, jaki ryj, hauhsahua!"), śmierci Syriusza("Jezus!") i dubbingu(gdy dostałem combo przybliżenie na mordę Rattclifa + podkładany głos zacząłem konać). W sumie film bardziej mnie rozśmieszył niż najnowszy Shrek ;-)))
|
Średnia książka jest, nie ma Hogwartu jako nauki i ciągle przełażą z miejsca na miejsce... A niektóre momenty (GRINGOTT!) są tak naciągane...
Wolę 4kę. |
Nadrill, u mnie kino wybuchało śmiechem przy komentarzach osoby siedzącej za mną, które nie grzeszyły inteligencją. W eter poszły komentarze takie jak podczas śmiechu Umbridge 'Kurna, jak Doda.' oraz podczas całowania się 'Gorzko, gorzko!'.
Zła byłam, że tak spieprzyli śmierć Syriusza, zginął jak krowa przeżuwająca mozolnie trawę. Nie było połowy książki, mogli chociażby oszołomienie Minery wstawić albo pełną przepowiednię. Podobała mi się za to kreacja Bellatrix jako sadystki - psychopatki, Luny, której głos zawsze był rozmarzony, a oczy nieobecne oraz Umbridge, która może nie podobna moim wyobrażeniom i przesadzona w strojach, ale charakterem idealna. Za mało Tonks było, tylko jedna scena przedstawiająca jej niezdarność, która dodawała postaci uroku. Gdybym miała się rozpisywać, czego nie było, to zajęłoby mi to za dużo czasu. Zresztą, każdy czytelnik piątego tomu, pewnie i tak wie. |
A ja widziałem gdzieś fotkę z filmu, przedstawiała jakiegoś gościa w łańcuchach...
Co to? Hagrid? Ja nic takiego nie pamiętam... |
Cytuj:
Poza tym, jakieś dwie panienki kłóciły się z facetem, który był z całą rodziną: "panie, takie mamy numerki!" Zasłaniały mu przez całe reklamy i naburmuszone poszły. Poniżej mnie siedział jakiś mały kozaczek(8-10 lat, z mamą, żel na włoskach, co chwilę bawiący się telefonem). Mama mu przez przypadek kopnęła popcorn, na co on "kurva mać, odkupujesz mama!" Ogólnie było dużo osób starszych, które także brały ten film tak jak ja. Rodzynków też było pełno, nie będę ich teraz przytaczać. ;) |
Cytuj:
|
.Matrik., to była Bellatrix w Azkabanie, bo Graup był przywiązany sznurem. No, ale to prawda, wyglądała dość, krzaczasto?
|
7 czesc dobra , przeczytalem cala po angielsku,
Ukryty tekst:
|
@up: Na Twoim miejscu napisał to bym w znaczniku [hide] ;-)
Ukryty tekst:
|
Pozwolę sobie wkleić tu to co pisałem już na innym forum...:
Cytuj:
. |
Dziś, a raczej wczoraj :p zakupiłem książkę, mimo bardzo wygórowanej ceny w mojej miejscowej księgarni (104 zł, ale stwierdziłem, że nie wytrzymam dłużej i przebolałem te przepłacone 20~ zł). Czytam sobie powoli bo nie lubię 'połykać' książek jednym haustem, gdyż wtedy odczuwam mniejszą przyjemność z lektury. Przeczytałem na razie 60~ stron i zapowiada się ciekawie.
|
Duży spojler:
Ukryty tekst:
|
@up
A czasem nie Albus Sirius tylko Albus Severus?? |
Przemogłem się i po tygodniu zacząłem czytać książkę :P
Zaczynam ósmy rozdział ;-) |
1. Jak juz wspomniano, miedzy ostatnim rozdzialem, a epilogiem brakuje rozdzialu, jest wiele niedomowien, ktore powinny zostal wyjasnione.
2. Epilog jest zjebany :\ Najgorsze czego sie spodziewalem, czyli Ukryty tekst:
|
@Ddevil
Jedna z części duszy pozostała w ciele Voldemorta, a o Harrym jako o Horkruksie raczej nie wiedział. No i Weasleyowie wiedzieli, że Harry i Ron "znikną", więc nie bardzo wiem o co ci chodzi. |
http://www.hpsite.xx.pl - tłumaczenie wszystkich rozdziałów. PL.
Mam nadzieję że pomogłem. Strona często zmienia linki więc jak coś to moge na rapidshare dać linka. |
@up
http://darkwarez.pl/forum/index.php Dział Różne ;] Można ściągnąć eleganckiego ebooka w .pdf zamiast sie babrac z kazdym rozdzialem oddzielnie |
Co sądzi radio Maryja o Harrym? :>
http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=5690 |
up
ale te baba poje** -.- |
Cytuj:
|
Cytuj:
"Obrazy morderstw, gwałtów, wojny..." No żesz ja pier kvrva dole, takich ludzi powinno się leczyć. Ale według niej pewnie najlepsze są jej własne książki, a jakże. |
Ona chyba myśli, że to dla 5 latków książka jest ;p
Momentami takie teksty waliła, że gdyby to prawda była, to ta książka by światu zagrażała, bo takie zło sie w niej zawierało. |
Taka plaga naszych czasów niestety, że ludzie przywykli czepiać się do wszystkiego. Płakać czy się śmiać...
Co do samej książki mam już ynglisz werszion, ale muszę wpierw poprzedni tom przeczytać, bo dawno to czytałem i już ledwo co tam pamiętam. |
,,krasnoludki pomagały sierotce marysii..."
kurva ja bym ją zaj&ał. Ukryty tekst:
|
http://www.joemonster.org/art/7686/P...nie-zna-granic.
Podłość ludzka naprawdę nie zna granic. @down(doslownie) Oj, daj spokoj, wszyscy wiemy, ze przeczytalas, to co ci napisalem. A zaraz, nie napisałem. Przeciez mnie zablokowałaś, więc co ty tam za pierdoły masz w opisie?:P |
Kochani, ja jednak muszę zastosować kwarantannę wobec siebie samej. Poprzegryzam sobie kable od internetu, ale nie powiem - kusi mnie zakończenie sagi. Wracam po 'urlopie' i po książce. Do zobaczenia. ^^
|
już jestem na 4 rozdziale po polsku z neta tłumaczenie : P
Fajnie mi się czyta, chociaż przeczytałem kilka istotnych spoilerów. |
Ja nie jestem tak wyczulony na zdradzenie zakończenia, czytanie sprawia mi radość nawet jak wiem co się ogółem stanie lub jak coś się skończy.
|
Ja jestem przy rozdziale 22 ;)
|
Na gg jakiś debil miał, że
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
Ukryty tekst:
down Ja 1 i ostanie przeczytałem na joemoster a tego po środku wole nie czytac ;d |
MATI9630, a właśnie, że nie. Xan powiedział, że słusznie nie otwierać od Ciebie i Rica wiadomości, tyle, że ja poszłam o krok dalej. Aż taki zawiedziony? Nigdy nie byłam aż tak głupia, jak sądziłeś.
Ale powiem szczerze, w*****a mnie takie postępowanie i myślę, że nie tylko mnie. I tak wczoraj rano już omal na JoeMonsterze się nie złapałam. Przeczytałam dwa słowa na szybie, zanim się kapnęłam co to jest. A od was tego trzeciego słowa wolałam się nie dowiedzieć, bo nadal jest to dla mnie tajemnicą. O, tu jest autocenzura. Nawet nie wiedziałam. |
@Czarna_Mamba
W sumie przeczytałem krótkie spoilery przez przypadek, ale i tak nie potrafię sobie tego wyobrazić więc nie przeszkadza mi to w czytaniu ; |
Trzecie słowo to SNAPE.
No co, przeciez to nie spoiler. Napisalem tylko 'snape' ;>. http://www.joemonster.org/art/7686/P...nie-zna-granic wchodzcie i nie pieprzcie Mam nadzieje ze JKR opisala te dwa ostatnie, bedzie na co popatrzec w kinie ;P |
Mat schowaj to w hide bo Mamba czytała te 2 więc będzie wiedzieć o co chodzi.
|
Och, ach, spoiler. I już wiem, co się stanie, zanim przeczytam. Idę się ciąć.
|
A ja sobie poczekam na polską wersje. Angielskiego nie znam. i Kij.
Przeczytałam spoilery i żałuje. Ale przyjemności z książki i tak nie stracę ^^ |
Hehe no i przed 2 minutami skończyłem, mimo happy endu podobało mi się, nie mogę się doczekać filmu ;p Ciekawe, czy za dużo nie utną i jakich dobiorą aktorów do epilogu ;)
No i wystąpiło we mnie rzadkie uczucie. Czasem jak obejrzę świetny film/przeczytam dobrą książkę, żałuję, że to już koniec. Ale w sumie jak wyjdzie polska wersja to zaczynam serię od nowa, dla utrwalenia ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:39. |