Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Z "Ghoul" wyciągnięte (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=107889)

Wiechoss 14-05-2007 20:21

Cytuj:

PS. Drzwi do minomaga są zamknięte MAGIĄ, i tylko magia je otworzy, jaka jest magia na rooku??
Na tym forum wspominalem juz ze odpalilem wanda przy kazdej legendzie rookgaardu jaka znam ,drzwi do mino maga byly pierwsza rzecza przy ktorych go odpalilem ;)

Grimer 14-05-2007 20:30

Kiedys czytałem na jakimś forum, ze na rooku byly ghoule na pacc area(nie jestem pewnie na 100% moze cos pomieszalem) zlokwidowano je bo ludzie je lurowali i bylo za duzo dedow, mozze ten za sciana jest ostatnim ktory zostal na rooku a sprytni ludzie zamurowali go bezpiecznym miejscu, a te dedy ktore widzimy w tym pokoju sa po dzielnych wojownikach probojacych zaciagnac ghoula w "slepa uliczke" a potwory czyli rot i skelety sa po to by nikt nie probowal uwolnic ghoula, moze da sie rozkuc zciane za pomoca crowbara i picka(ale zkad crow~ na rooku)

oczywiscie to historyjka wyssana z palca :D

Pan Klocek 14-05-2007 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grimer (Post 1431433)
Kiedys czytałem na jakimś forum, ze na rooku byly ghoule na pacc area(nie jestem pewnie na 100% moze cos pomieszalem) zlokwidowano je bo ludzie je lurowali i bylo za duzo dedow, mozze ten za sciana jest ostatnim ktory zostal na rooku a sprytni ludzie zamurowali go bezpiecznym miejscu, a te dedy ktore widzimy w tym pokoju sa po dzielnych wojownikach probojacych zaciagnac ghoula w "slepa uliczke" a potwory czyli rot i skelety sa po to by nikt nie probowal uwolnic ghoula, moze da sie rozkuc zciane za pomoca crowbara i picka(ale zkad crow~ na rooku)

oczywiscie to historyjka wyssana z palca :D

Nie da sie rozkuć, probowałem tydzień po updacie w którym zmieniono jej wygląd. Reszta historii jest całkowicie wyssana z palca.

Bartezia 14-05-2007 21:14

ale czemu niemozna sprobowac z tymi dedami i ich poukladac w miejscu katany questa tak jak w tym miejscu gdzie ghoul lazi? moze cos wtedy sie stanie? ja probowalem cos takiego i mi chyba jeszcze jeden taki polmartwy ded wyskoczyl na pustym polu po stronie questa......:confused:

Pan Klocek 14-05-2007 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bartezia (Post 1431576)
ale czemu niemozna sprobowac z tymi dedami i ich poukladac w miejscu katany questa tak jak w tym miejscu gdzie ghoul lazi? moze cos wtedy sie stanie? ja probowalem cos takiego i mi chyba jeszcze jeden taki polmartwy ded wyskoczyl na pustym polu po stronie questa......:confused:

Średnio..... pokój z ghoulem jest mniejszy od tego z kataną.... no ale spróbować można czemu nie .....

Traviec 14-05-2007 21:39

Spox

Ja mam pick i sie przekopie spox.

Bartezia 14-05-2007 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 1431606)
Średnio..... pokój z ghoulem jest mniejszy od tego z kataną.... no ale spróbować można czemu nie .....

Chodzi mi oto zeby wszytskie te bone (wygladajace jak szkielet czloiwieka), po nakladac po jednym na kazdego deda znajdujacego sie w katana room ;)

Scobel 14-05-2007 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bartezia (Post 1431683)
Chodzi mi oto zeby wszytskie te bone (wygladajace jak szkielet czloiwieka), po nakladac po jednym na kazdego deda znajdujacego sie w katana room ;)

Nic z tego wlasnie to sprawdzilem. Przekopalem kazda kratke na ow poziomie kilofem, kazda kratka=100uzyc na niej kilofa, troszke nerwow mi poszlo :D, no i tak samo ze sciana itp.

RozP 14-05-2007 22:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Traviec (Post 1431655)

LOL!

ROTFL!

OWNED!

Nie wytrzymałem xD Dobrze gość walnął xD

;[ Och, ach!
|\_;[ Spyerdalay?
)) \\

@2 Down

Leżałem i kwiczałem jak owy post przeczytałem tak, że aż zrymowałem xDDDDDDDD

Tom The Tanner 14-05-2007 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Traviec (Post 1431655)

O cholera... gościu... jesteś dla mnie bogiem. xD

Edit!

On się wcale nie popisywał. W jego mniemaniu jest "działam słusznie" i pewnie teraz pickuje, zadowolony, ze wpadł na ten pomysł po raz pierwszy. Moim zdaniem, to On powinien wziąć swą twarz i wsadzić ją sobie w pole kapusty. Aaaboo burakóf.

Vial

Scobel 15-05-2007 00:31

Upx1x2 A wiecie co to nie karic trola ?? Bo to ze on sie popisal to swa droga ale ze wy teraz dochodzicie do jego poziomu to juz inna bajka ...

Patton 25-09-2007 22:35

Przypuszczam ze ghoul do normalny potworek taki do expienia z niewyjasnionych przyczyn znajdujacy sie za sciana a mm to na 100 % quest bo jest opatrzony czerwona ramka na minimapce tak samo jak katakumby kolo respu spermana

Maxpixel 25-09-2007 22:58

Ma ktoś informacje dotyczące respienia się "ASa" Może z niego leci jakiś KEY ?

Ostatnio z kompletnych nudów i poszukiwania przygody zagłębiłem się w ciemne korytarze mnóstwo ratów i tp ... Ale jeden z korytarzy zawiódł mnie aż pod siedlisko Spirmana !

Ten Mino Mag i Ghoul to jeden wielki / skomplikowany quest albo układanka ... Jeśli SS znika bo wchodzi się na kratki to już możecie się spodziewać wszystkiego ...

Jak co to na Forum : www.rookgard.xa.pl macie w dziale Biblioteka wszystkie książki jakie zostały znalezione na Rooku przetłumaczone na Polski ... Niedawno Friend podał mi te Forum ... Poczytajcie sobie ...

Mówił że sporo o SS jest opisane na Mainie!
Chyba w Carlin i Edron ... Nie pamiętam już ... Coś było że jakaś krulewna płakała i jej łza została zaklęta w SS ... Pytajcie się jego ...

Pozdor all ...

Gofin 26-09-2007 00:57

Szkoda tylko, że te tłumaczenia to po prostu Ctrl+C i Ctrl+V z tibia.pl -,-

Maxpixel 26-09-2007 09:28

Nawet nie wiedziałem ze na Tibia.pl są opisy ksiąg 8o

secret777777 29-10-2007 18:58

biorac na rozum

wejscie bylo jest i bedzie do pokoju toma mino maga i ghula do ego wszystkiego jest wejscie tylko ze one jest badz tajnie zamaskowane aby nikt sie nie skapowal cipsoft mysli ze juz nikt nie bedzie szukał ale to nie prawda ja z 15 komplami zrobilismy zwiazek i jeszcze troche a cipsoft dowie sie ze troche mu sie nie udalo ale kto wie jeszcze pare lat i moze bede tam z komplami a wtedy juz nic mnie nie powstrzyma do kontynuowania pasji jadak napewno jest wejscie do tych 3 pomieszczem moze sie bedziecie smiac ale jeszcze zobaczymy kto sie bedzie smiał ostatni ze gosciu tajnie podkablował to jest jegno utrudnienie ale na sete kiedys tam bede chociarz nie wiadomo kiedy ... o szczegóły mozecie pytac choc nie wiem czy odpowiem gg: 3686785 :confused:

KrEmAs KAc 29-10-2007 19:47

Poczekajmy do Tibi 9.xx wtedy wszystko się wyjaśni z Mino Magiem, Ghulem i Spike Swordem :P
Jak będzie można skakać albo lewitować to wtedy by dało rade nad tą ścianką przelecieć :P
Na dzień dzisiejszy pewnie nawet Cipki nie wiedzą co z tym zrobić 8o

Nogard 29-10-2007 20:52

Troche ciekawe. Ja osobiscie mam rookstayera którym badam całą mapkę (niestety aby dla facc) zsolowałem jednego ASa a drugiego zabilem z kumplem i nic... 0 kluczy 0 ciekawostek 2 Magic Light Wandy :D

Jeszcze trzeba pareset razy przetrzepać cały rook żeby dojść do czegoś kąkretniejszego niż fakt że ghoul jest za ścianą koło kata-questu, że spike sword jest na wyspie i można spowodować jego zniknięcie i że mino mage jest za zamkniętymi drzwiami w mino hell...

MvD 01-11-2007 13:46

Ja osobiście zdania na ten temat nie mam. Żyje raczej opcją 'poczekamy - zobaczymy'. Boję się jednak, że nigdy tego nie doczekam.

Podobno w najstarszych Tibijskich klientach (mowa o 1.0 - 3.0), Ghoul był w pomieszczeniu wraz z Rotwormem i 2 Skeletonami, lecz w związku z jego 'ponadprzeciętną siłą' został zamknięty za ścianą (ciekawe czy ma klaustrofobię ;) ).
Podkreślam jeszcze raz - podobno.

Cóż, jak już mówiłem, zdania na ten temat nie mam.

Pozdrawiam.

@down
no tak, fakt, nie pomyślałem, ostatnio bardzo mylą mi się fakty z plotkami

Marcin24 01-11-2007 16:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MvD (Post 1722703)
Podobno w najstarszych Tibijskich klientach (mowa o 1.0 - 3.0), Ghoul był w pomieszczeniu wraz z Rotwormem i 2 Skeletonami, lecz w związku z jego 'ponadprzeciętną siłą' został zamknięty za ścianą (ciekawe czy ma klaustrofobię ;) ).
Podkreślam jeszcze raz - podobno.

Słabe to "podobno", bo Rookgaard dodali dopiero w Update 4.0 bodajże.

fireball 01-11-2007 16:52

Skoro ściana coraz bardziej ,,niszczeje''.Może za kilka lat całkiem sie zniszczy i przejście do ,,ghoula'' będzie otwarte.

Vasudanin 01-11-2007 17:19

a moze nie uzywac [ITEM]pick[/ITEM] tylko [ITEM]shovel[/ITEM]

lub sprobowac sie ropac po komnacie z cialami w ktorych lezy [ITEM]katana[/ITEM] i [ITEM]viking helmet[/ITEM] co kratke probowac sie ropnac

@ps.

sry za te znaczniki ale chcialem je przetestowac xD

@edit

moja teoria:

rozwalasz sciane lopata zabijasz ghoula loot to jakis magiczny item idziemy do drzwi z mm i je otwieramy tym wlasnie itemkiem (nie zapominajmy ze te drzwi otworzy tylko magia) zabijamy mm wypada nam klucz (dajmy na to 0001) wchodzimy do tp i jestesmy w temple idziemy do domu toma otwieramy drzwi przelaczmy dzwignie i teleportuje nas do sali z chestem otwieramy go i mamy ss'a

ale to tylko teoria

przecierz cipki moga miec 3 takie same potwory a zupelnie inne

patrz: demon,demon(goblin) taki sam wyglad podobne czary ale loot hp i exp inne

MasterTusk 01-11-2007 17:38

Cytuj:

a moze nie uzywac pickpick tylko shovelshovel

lub sprobowac sie ropac po komnacie z cialami w ktorych lezy katanakatana i viking helmetviking helmet co kratke probowac sie ropnac
No to do dzieła:)

Daj nac jak skonczysz, powiem Ci wtedy że wiele osób juz tego próbowalo.

Zalgadis 01-11-2007 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 1723114)
a moze nie uzywac [ITEM]pick[/ITEM] tylko [ITEM]shovel[/ITEM]

lub sprobowac sie ropac po komnacie z cialami w ktorych lezy [ITEM]katana[/ITEM] i [ITEM]viking helmet[/ITEM] co kratke probowac sie ropnac

@ps.

sry za te znaczniki ale chcialem je przetestowac xD

@edit

moja teoria:

rozwalasz sciane lopata zabijasz ghoula loot to jakis magiczny item idziemy do drzwi z mm i je otwieramy tym wlasnie itemkiem (nie zapominajmy ze te drzwi otworzy tylko magia) zabijamy mm wypada nam klucz (dajmy na to 0001) wchodzimy do tp i jestesmy w temple idziemy do domu toma otwieramy drzwi przelaczmy dzwignie i teleportuje nas do sali z chestem otwieramy go i mamy ss'a

ale to tylko teoria

skonczcie ludzie kur** z tymi teoriami boshe
idziesz do toma mowisz mu:
"mam twoja stara dawaj klucz do pokoju z ss albo ona zginie"
on ci daje klucz i masz ss

ale to tylko teoria -.-

co do sciany mam takie samo zdanie co fireball sciana moze za kilka updateow calkiem sie rozwali i bedzie mozna wejsc

Michoss 01-11-2007 19:38

@up
Spokojnie, spokojnie, cztery głębokie wdechy...

PS. Chyba klucz do dźwigni.

Marcin24 01-11-2007 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zalgadis (Post 1723256)
co do sciany mam takie samo zdanie co fireball sciana moze za kilka updateow calkiem sie rozwali i bedzie mozna wejsc

Ta teoria też jest porażająca.
Cytuj:

No to do dzieła:)
Leń :).

Tibia6669 03-11-2007 19:33

a probował ktoś kataną przebić sciane?? przecież jest długo i wąską, także może rozwalić sciany ;D
Spróbujcie(wnioskuje to z wypowiedzi nightmare)

Salarigoth 03-11-2007 22:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibia6669 (Post 1727542)
a probował ktoś kataną przebić sciane?? przecież jest długo i wąską, także może rozwalić sciany ;D
Spróbujcie(wnioskuje to z wypowiedzi nightmare)

100% masz racje mieczem rozwalic sciane ; p to nawet glupio brzmi ...

alibi16 12-11-2007 14:44

About Fs na rooku

A ktos z was moze pamieta czasy kiedy zamiast Spike sworda na tej wysepce lezal Fs?? To byly bardzo stare czasy xD Cos za czasów tibia 7.1

Ameriov 12-11-2007 15:13

@up

Ja pamietam czasy jak bylo mniej napkow takich jak ty.

alibi16 12-11-2007 15:49

Ale ja pytam na prawde. Nie mosisz odpowiadac jak nie chcesz. Poniewaz jak zaczynalem 5 lat temu Fs istnail na rooku. ale byl nie osiagalny.

Hynu 12-11-2007 16:28

@Gofin, ameriov
Gość jest w błędzie a wy go jedziecie za brak wiedzy, zamiast po prostu z nim pogadać, żal mi was...

sry za offtop

Maxpixel 13-11-2007 02:21

Wg. Mnie zawsze tam leżał SS ... No ale ...

Rook jest tylko do wyjścia na Maina ... Nic tam nie ma!
TO jest po to by pokazać co jest na Mainie ... Namiastka ...
Po co robić 2 światy na 1 ... 2 odzelne wyspy ...
Rook taki będzie nic na nim nie ma ...

Marcin24 13-11-2007 15:56

Cytuj:

Wg. Mnie zawsze tam leżał SS ... No ale ...
Niestety, od kiedy powstał Rookgaard, nie zawsze na nim był SS.
Cytuj:

Rook taki będzie nic na nim nie ma ...
Jakby nic nie było, to takie tematy by nie powstawały.

Maxpixel 13-11-2007 16:25

Te tematy powstają w głowach ludzi którzy dostzregli że na rooku naprawdę nic nie ma ale nie dają sobie tego powiedzieć tworzą tematy by się przekonać, wmówić ze coś jednak jest ...

Powiedzcie mi czy ktoś znalazł coś EXtrA na roku coś co nie wypada z normalnego potworka tylko jest jakimś questem trudniejszym ?
Jakiś quest gdzie było potrzeba chociaż 2 osoby ... na takim 40 lvl ... i było im zdawaliście ciężko ... NIE! nie ma nic takiego ... nikt nie zdobył PD ani SS ani nikt nie ubił MM ... To są tylko bajki ...

A ta tajemnica znikania SS co została nie tak danow odkryta była już bardzo bardzo dawno i wtedy były tematy : "GM zabrał SS!" ... żal ... Teraz gdy już ktoś odkrył że to nie GM to szukają dalej "SS nikł gdzie jest ?" ... Rook nie jest od wczoraj ... Wszystkie opcje już zostały wykorzystane ...

Czy coś zrobione SPECJALNIE na Rooku oprucz przymusowych zmian połączonych z Mainem ?
- Bank! (bo był na Mainie)
- ładniejszy Rook! (Main też)
- Nowe Questy !? (nie tylko Main)
- Nowe Tereny !? (nie...)
Co nowego co nie ma na mainie i jest tylko na Rooku ?!
NIC ... Taka jest prawda ...
Tylko usuwają ... Kiedyś dało się zabić MM tylko nikt tego już nie pamięta ...

Fpitolony w sprawe 13-11-2007 17:07

Cytuj:

Co nowego co nie ma na mainie i jest tylko na Rooku ?!
Sheng i Munster ;<

Maxpixel 13-11-2007 17:26

A! no rzeczywiście zapominałem !
Jak by liczyć z Maina na nasze Questy to AS to jak dla nas POI :D
Ale my to kozaki i bp fluidów i solo :D

Rapallos 12-02-2009 22:36

Na rooku to na rooku tamto ja tam mysle ze cos na mainie trzeba zrobic ze np na tej kratce w thaiscie kladziemy garnek w carlin kladziemy tu jajko i ghoul otwarty albo pokoj :p

Luker's 12-02-2009 23:15

Patrzaj na datę ostatniego posta...

.N3pt3r. 26-02-2009 13:00

Otśfieszam bó ten Timat jest batrtso montry.

Nie no, rly odświeżam bo tu wszystko jest jasne :>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:56.