Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Bogaty Paladyn. Czy wogole cos takiego jest możliwe? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=108421)

Mitthenither 13-02-2007 23:41

@Up
-.- Przecież my ciągle mówimy o h lvl najcie (150+) a nie o expieniu przed 100 lev, przeciez to oczywiste, że poniżej takiego levela knight gówno z run robi.
Może tak przestaniemy offtopować bo to temat w sumie o palu nie o knigcie :P

Alcadieas Lord of Spirits 14-02-2007 13:24

Jak masz szczęście, pall jest bardzo opłacalną postacią. Tyle trzeba być cierpliwym, do robienia boltów czy arrowów. Bo niektórym poprostu niechce się siedzieć przed depo, robiąc arrowy. Ja mam taki fart, że mam brata, (5lat), który zrobi wszstko, żeby dał mu zagrać w swoje gry. Także daje mu robienie arrowów, a że kumaty chłop, to wracam za troche czasu i pyk, boltów czy tam arrowów na sporo expienia. Warto nie wydawać kasy na takie rzeczy, a jak trafimy dobry loot, powiedzmy z draga, kilka draggy shieldów, albo tak jak ja, knight legi dwa razy z gs'a to jest luz. Jak dla mnie pal jest zajei*cie opłacalny, zawszze miałem kupe kasy w depo ;)

cite 14-02-2007 13:31

Ja też mam a nigdy nie robiłem strzał i boltów.

Tazel 15-02-2007 12:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goburu (Post 1265715)
150k z broni to ty chyba na otsie robisz. A wiesz co to jest poof i spark? O_o

spanka to Ty na pupie masz mama ci dala kiedys chyba hehe.
150k na otsie to ty robisz tym swoim marnym sorkererem z profilu:*
150k na poi mozna zrobic gremlin i ten drugi na M dobrze gadają a ty sie nie znasz i tyle.
a wracajac do tematu to bogaty paladyn jest mozliwy ale i tak knihgt bendzie bogatszy bo knihgt rulzzzz.

goburu 15-02-2007 14:44

Cytuj:

Otoz na 200 lvl zeby expic w tempie 200k/h (ktore wcale znowu nie jest takim normalnym tempem expienia dla sorca) rycerz moze isc sobie z GFB na vampiry, z HMM + avengerem/SCA na DLe i killa innych takich i przy tym lvl w obydwu tych miejsach bedzie mial zysk (rycerz na 150 zabija DL na 2-3 UH i 1.5 runie HMM, rycerz na 200 pewnie potrzebuje z 1-2 UH i troche mniej jak 1 HMM).
Sorc nawet jak expi 300k/h to ma zysk. :)
Cytuj:

Bez HMM jak jestem z rycerzami leczyc ich na PoI to bija po ~100k/h, nie widze czemu uzywajac HMM mieli by nie dojsc do 150k/h.
HMM ma dużo wyższą srednia niz miecz. :) (z twoich obliczen wynika ze 2 razy niższą) Z samego miecza zrobisz max 50k/h, a z hmm+miecza MOŻE zrobisz te 150k/h.
Cytuj:

Warto tez dodac ze po 70 lvl roznica sie coraz bardziej zmniejsza i ~150 lvl juz jest niespecjalna... dodajac do tego ze rycerz moze jeszcze calkiem niezle bic z broni jednoczesnie strzelajac z HMM/explo/GFB.
"Nieźle bić z broni" - brzmi jak paradoks. Roznica pomiedzy sorcem/drutem i knightem polega na tym ze ci pierwsi moga uzywac exori visa/morta a ten drugi nie moze. Runy nie mają tutaj wiele do rzeczy bo to nie z nich sie glownie expi. (przynajmniej nie w przypadku maga) Obrazenia z broni na 200+ mozemy potraktowac w granicach bledu statystycznego strzałów z run. :)
Cytuj:

spanka to Ty na pupie masz mama ci dala kiedys chyba hehe.
150k na otsie to ty robisz tym swoim marnym sorkererem z profilu:*
150k na poi mozna zrobic gremlin i ten drugi na M dobrze gadają a ty sie nie znasz i tyle.
150k mozna robic jak bijesz z run.
Cytuj:

a wracajac do tematu to bogaty paladyn jest mozliwy ale i tak knihgt bendzie bogatszy bo knihgt rulzzzz.
Jak uhy na allegro kupujesz, to tak.

Vil 15-02-2007 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goburu (Post 1269238)
150k mozna robic jak bijesz z run.

rozumiem, ze prawdziwi twardziele tak nisko nie upadaja ?

Viexorinio 15-02-2007 19:23

Chociaż jedna osoba z piszących tutaj robi te 100k+/h że się tak wykłucacie o to ?

Lockhead 15-02-2007 21:34

@Up: to ,ze ci powiedzial ze tyle ma to chyba o niczym nie swiadczy , zapytaj jak nalezy grac palkiem zeby osiagnac to co on albo niech chociaz zapoda screena albo pokaze to kase ...

goburu 15-02-2007 22:15

Cytuj:

I jak expi 800/h to tez ma zysk... tylko mi powiedz gdzie ma taki spawn, bo jakos nie bardzo kojaze zeby gdzies mozna klepac tyle expa, oswiec nas zacofanych!
Behemothy
Cytuj:

Czy ja gdzies powiedzialem ze to jest max?
Powiedzialem ze skoro samym mieczem moze zrobic 100k/h to dlaczego nie mogl by tego podbic o 50k przy uzyciu HMM?
Z broni 100k/h? Chyba na ots.
Cytuj:

Tyle ze:
1. Strzal z HMM kosztuje podobnie do strzalu z exori vis (atak z broni nie kosztuje nic).
2. Strzal z HMM + sredni cios z broni na potwoze z malym pancerzem zada podobne obrazenia jak strzal z vis.
3. Obrazenia za 200+ z avengera na smoki/DL przy skillach 94 ze sword ringiem wchodza raz na 10-15 strzalow... fajny "blad statystyczny"
1. Ale zobacz jakie hmm zadaje obrazenia a jakie broń -.-
2. Tu sie zgadzam, jednak na hlvl nie expi sie przewaznie na potworach z malym pancerzem (wyjątek: wrl)
3. Średnia ciosów z broni nie przekracza 100 hp. Na potworach ze średnim defem (na hlvl nie expi się na potworach w ogóle bez defa tak jak slimy czy beho) wynosi 80-90 hp a na potworach z dobrym defem (demony, hydry, itd.) 30-40 hp.
Cytuj:

A ja jeszcze nie widzialem zadnego maga ktory by osiagnal tyle z roda, pokazesz mi film jak robisz to magiem to ci pokaze jak robie to ryckiem nie dziwo ze wychodzi ci ze rycerz suxx jak ustawiasz sobie warunki porownania jak chcesz.
Z wanda ci nie pokaze bo wali on srednio po 65 (roda tym bardziej bo nie jestem drut), natomiast moge pokazac z visa/morta/flama. :)
Cytuj:

Chociaż jedna osoba z piszących tutaj robi te 100k+/h że się tak wykłucacie o to ?
Robie przewaznie 80-90k/h, ale jak się sprężę to wpada po 100-110. :)

Vil 15-02-2007 23:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goburu (Post 1270436)
Robie przewaznie 80-90k/h

a myslalem ze juz to przerabialismy ?

Sozemego 16-02-2007 01:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goburu (Post 1270436)
Behemothy

Jak behe sie zwracaja to tylko raz na 100 huntow (mowa o sorcu, ktory wali z ue i zdobywa okolo 400k/h umiejetnie czyszczac spawny).

A co do expa sorcem, mi wpada 130k/h na bonebeast island, chociaz mozna i zrobic 200k...zdecydowanie nie zwraca sie, na wrl mozna przecietnie sie robi 160-200k/h, prawie zawsze sie zwraca (od 120lvlu), behe sie nie zwracaja, poi dls to zdecydowanie fajny exp, ale sie nie zwraca (to akurat mozna przebolec, bo mozna juz bic od 95 lvl~, oczywiscie e-wave + bloker), demony ? to chyba jakis zart, o ile nie masz 200+ lvlu, praktycznie jedyna sensowna miejscowka do zarabiania kasy to dragi w veno, 80k/h + zawsze zysk, a jak duzy to juz zalezy od farta.

Sozemego 16-02-2007 08:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1270883)
@Sozemego
Widac wypowiedz kogos kto aktualnie gra 100+ lvl sorcem a nie tylko widzial fajne TibiaCAM... z jednym ale, mi na Demonie jakos nigdy nie udalo sie zrobic tyle expa, zwykle w okolicach 110-130k mialem, chociaz przyznam ze raczej malo agresywnie wykozystywalem spawn, wiec kto wie moze latajac po calym terenie mozna tyle wbic (tylko watpie znowu czy to na 120 lvl bedzie takie latwe).

150 sorcem na w miare pelnym serverze mozna bez problemu, 120~ sorcem jest to niemozliwe, bo nawet nie starczy ci manasow na godzine (a moze to ja przesadzam z exura gran i do tego exori mort jest jeszcze slaby). Dlatego do dla tych co krzycza "demona ftw!", mozna expic tam juz od 110, ale mija sie to z celem, bo wiecej czasu zajmie ci donoszenie manasow niz wlasciwe expienie tam, milo zaczyna sie robic od 125-130.

goburu 17-02-2007 00:34

Cytuj:

@Goburu
Pokaz mi jak bijesz 300k expa na godzine sorcem na behemotach - (mozliwe to chyba z UE, bo mojemu druidowi nie wystarcza sily magi zeby je tak szybko zabijac z morta).
Ja swoim charem tyle nie zrobie ale widzialem filmy jak 200+ sorce tyle robili.
Cytuj:

3. Hydry maja bardzo slaby def (porownywalny do DLi)
Lol? Poczytaj sobie wypowiedzi hlvl knightow na tibia.com po ile w nie wala. Wiekszosc mowi ze srednia 40-50 hp. :)
Cytuj:

4. A kogo obchodzi ile rycerz zada z broni w demona/behemota, zrobi mu tyle samo co sorc z roda/samych burstow (czyli absolutnie nic).
Sorc z samych burstow robi conajmniej 2-3x tyle co knight z broni.

Sozemego 17-02-2007 02:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goburu (Post 1272618)
Ja swoim charem tyle nie zrobie ale widzialem filmy jak 200+ sorce tyle robili.

Lol? Poczytaj sobie wypowiedzi hlvl knightow na tibia.com po ile w nie wala. Wiekszosc mowi ze srednia 40-50 hp. :)

Sorc z samych burstow robi conajmniej 2-3x tyle co knight z broni.

ta, a 200+ sorcow to jest wpizdu, co drugi stojacy w depo 200 lvl. pozatym sorc na behe moze max wyciagnac 400k~/h.
Swoim najtem na 125~lvlu ze skillami 95 + axe ring, moja srednia byla duzo wieksza niz 40-50 hp, hydry maja slabego defa, jedyny ich plus to bardzoooo szybkie leczenie.
@bursty, to prawda ;p

Alcadieas Lord of Spirits 17-02-2007 03:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sozemego (Post 1272712)
hydry maja slabego defa,

Weź już skończ. Na takich skilach z axem mozesz miec srednia gora 60-70. Knight na 100 axsie z ringiem zrobi kolo 80.

Sozemego 17-02-2007 04:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alcadieas Lord of Spirits (Post 1272731)
Weź już skończ. Na takich skilach z axem mozesz miec srednia gora 60-70. Knight na 100 axsie z ringiem zrobi kolo 80.

Sam skoncz, wpizdu hydr bilem swoim najtem i wiem, ze hydry maja o wiele slabszy def o chociazby dli, po prostu lecza sie za szybko. Nawet czasem za szybko dla 110 mastera ( co prawda rzadko, ale to tylko udowadnia ich wielka sile leczenia).

goburu 17-02-2007 09:33

Ale bajki gadacie. Sam wiele na temat defa hydry nie jestem w stanie powiedzieć bo gram sorcem i czasami expię na nich z blokerem za pomocą e-wave, ale z tego co widziałem na filmach to:

Knight ktory na dl osiąga średnią ~60 hp (skille ~95 i avenger w łapie), na hydrach ma średnią tylko 30-40 hp. To chyba robi różnicę? I nie, nie tylko dlatego ze szybko sie leczy trudno zabic hydre knightem.

Powiedzmy sobie teraz szczerze:
Knight w Tibii to jest ultradefensywna wersja maga. Przestańcie gadać że to postać fizyczna bo aż mi się niedobrze robi. Spójrzcie sobie przykładowo z czego i jakie obrażenia zadaje 200 knight:
Nazwa ataku - średni hit (nie mylić kur*a z maksymalnym!) - liczba atakowanych pól - koszt
Exori - 660 - 8 - 440 gp
Explo - 212 - 5 - ~83 gp
GFB - 212 - 37 - 90 gp
Burst Arrow - 127 - 9 - 10 gp
HMM - 127 - 1 - 25 gp
FB - 106 - 21 - ~48 gp
LMM - 63 - 1 - 10 gp
Broń - 0-100 (zależy od defa potwora) - 1 - 0 gp

Z tego jasno wynika że broń to najgorszy rodzaj ataku knighta. Nie dość że musi stac przy potworze i zbierac horendalne obrazenia to jeszcze wartosc tego ataku jest niezwykle niska w porownaniu do dystansowych. Nawet LMM uwazam za lepsze poniewaz mozna bic z dystansu i nie traci sie masy uhow. Knight na 200+ jak chce szybko expic to stosuje do expienia burst+runy bo na mocnych potworach broń prawie w ogóle nie zadaje obrażeń. Ten tekst ma wam uświadomić jakiego typu graczem jest knight a nie że to najsłabsza profesja. (najsłabsza jest ta, która Tobie najmniej się podoba)

Vil 17-02-2007 10:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goburu (Post 1272811)
Z tego jasno wynika że broń to najgorszy rodzaj ataku knighta. Nie dość że musi stac przy potworze i zbierac horendalne obrazenia to jeszcze wartosc tego ataku jest niezwykle niska w porownaniu do

no k**** odkrycie ...

Lockhead 17-02-2007 10:54

Ej pomozcie mi ,bo ja juz w koncu nie wiem.Jedni mowia co innego ,a drudzy co innego... : mam 27 lvl distance fighting 61 10 mlvl 32 shielding ... skillowac czy nie ??

goburu 17-02-2007 10:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lockhead (Post 1272927)
Ej pomozcie mi ,bo ja juz w koncu nie wiem.Jedni mowia co innego ,a drudzy co innego... : mam 27 lvl distance fighting 61 10 mlvl 32 shielding ... skillowac czy nie ??

Nie <666 znaków>

Nobelman 24-02-2007 01:47

Idz na Trolle/roty/minosy do 55 skilla ze spearmi, pozniej strzaly do reki i na roty lub jakas tombe. Na tombie zrobisz fajnego loot baga. Pozniej od skilla 65 bierzesz bolty, najlepiej od 35 lvl na mint. Tam zarabiasz duzo kasy i idzesz na vampy(smola, kamyki za tp). Tam dobry exp, moze lootnosz v-shielda,
od 70 dragi Edron spokojnie mozesz bic, od 80 tez veno.
Wiem co mowie, mam 118 RP:)

goburu 24-02-2007 09:14

@up
Wystarczy dotrenić 40 i można iść expić.

sat 25-02-2007 03:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez goburu (Post 1285614)
@up
Wystarczy dotrenić 40 i można iść expić.

roty, trolle... oczywiscie z bolcami bo arrowy sa dla plebsu. oczywiscie na dwugodzinny hunt musimy odstat 2 dni pod depo rzucajac haslami typu "plix 5 gp".
ludzie! jak wam sie nie chce skilowac to nie zadawajcie glupich pytan i zrobcie sobie sorca/druida. im nie sa potrzebne skile. czy do odkrycia tego, ze im wyzsze skile tym lepiej jest potrzeba az takiego wielkiego umyslu? to chyba normalne ze im wieksze skile ty szybciej ubijamy potworka a im szybciej ubijamy potworka tym exp jest bardziej oplacalny. oczywiscie "mondry" goboru zaraz stwierdzi, ze do wydajnego expa starcza skile 50/50 i ze level jest najwazniejszy. no ale on po wyjsciu z rooka szedl odrazu expic na of. ja roznice pomiedzy 70 a 77 zauwazylem ogromna. walac dragon lanca w penisula tomb na -2 poziomie przy skilu 70/69 nie myslalem o czyms takim jak crypty. przy skilu 77/75 okazjonalnie klepnolem jakiegos crypta a przy skilu 77/75 z sca+mms wycinam calego tomba ze zuzyciem uh rzedy 2-3 uh na pelne kolko z full respami. przy zalozeniu axe ringa na crypty wartosc ta spada do okolo 1-2 uhow na kolko. w ciagu tego czasu zarobie okolo 500-600 gp+loot. goboru: czy ty cos takiego potrafisz ze skilem 50/50 czy 60/60? wiem wiem... tobie wystarcza takie skile i 100lvl+ zeby wymiatac z burstow... chyba na rotach...

goburu 25-02-2007 09:44

@sat
Podczas gdy ty będziesz palem trenował od 10 do 60 dista, ja będe expił i nabije tylko o 5 skilla mniej, za to będę miał 3x większy level. Sam oceń co się bardziej opłaci. Skill przy expieniu palem rośnie tylko 1,5 razy wolniej niż podczas treningu. Za trening trzeba słono zapłacić, a expiąc wychodzimy na plus.

Nobelman 25-02-2007 12:06

Ja juz mam 2 palków 100+ i wiem jak sie gra pallem.
Nie pouczaj mnie Goburu.
Wezme arrowy na 40 discie i jak mi sie zwróci?

Vil 25-02-2007 12:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nobelman (Post 1288081)

Jak to jak ? Z nawiazka .. -.-

P0nury 25-02-2007 15:43

Cytuj:

Nie pouczaj mnie Goburu.

Jeżeli Tobie się na 40 dista nie zwraca expienie, to mogę tylko spytać "a na jakim OTS'ie te dwa 100+ palle?".

Nobelman 25-02-2007 16:49

Kyra i widze ze kolejny noob sie odzywa :p

Nobelman 25-02-2007 16:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1288118)
Jak to jak ? Z nawiazka .. -.-

Podaj przykład na co pujdziesz expic na 40 discie z arrowami :)

Liper 25-02-2007 16:57

Cytuj:

Nie pouczaj mnie Goburu.

Soldy bracie.

P0nury 25-02-2007 16:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nobelman (Post 1288684)

Rotwormy ._O

Cytuj:

i widze ze kolejny noob sie odzywa
Dokładnie to samo pomyślałem sobie po przeczytaniu twojego posta.

Cytuj:

Kyra
A za ile je kupiłeś? Sorry, ale nie przemawia do mnie to, że 100+ lvl paladyn nie wie, że z 40 dista zwraca się exp na rotach np. Albo jesteś ograniczony i żyjesz w świecie, który istniał parę update'ów temu, albo te chary kupiłes.

Nobelman 25-02-2007 17:02

A nie lepiej poskilowac do 55 dista na orcach pod Thais i zbierac chain armory etc. na new servie nazbierałem tak około 15k i pózniej isć na tombe zrobic lootbaga i od 35 lvla na mintwail i zarobić tam około 40k na dzień?

Vil 25-02-2007 17:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nobelman (Post 1288684)

moim ostatnim palkiem od 23 dista latalem z lukiem na rotach na darashii, zarabialem srednio 2x tyle co wkladalem, skill lecial szybciej niz przy treningu spirami. Exp lepszy niz sorcem z warhammera.

Nobelman 25-02-2007 18:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1288848)
moim ostatnim palkiem od 23 dista latalem z lukiem na rotach na darashii, zarabialem srednio 2x tyle co wkladalem, skill lecial szybciej niz przy treningu spirami. Exp lepszy niz sorcem z warhammera.

to zes dojebal, sorcem z war hammera!!
chyba lubisz cave boty hahaha

zoliax 25-02-2007 18:11

Jesteś nowy w Tibii? Tak?

Wiedz, że dawniej sorcem się expiło do 20-30 lvl na rotach i innych. Bronią, nie runami, czarami spontanicznymi. Tym bardziej "ruszczkami".

P0nury 25-02-2007 18:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nobelman (Post 1288865)
to zes dojebal, sorcem z war hammera!!
chyba lubisz cave boty hahaha

Nie wiem, czy zauważyłeś, ale spokojnie do 19 lvl'a sorcem wyciśniesz na rotach więcej expa/h z war hammera, niż z wanda.

@up - zią, bo na OTS'ach się nie expi sorcem z whammera ;]

Nobelman 25-02-2007 18:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zoliax (Post 1288876)
Jesteś nowy w Tibii? Tak?

Wiedz, że dawniej sorcem się expiło do 20-30 lvl na rotach i innych. Bronią, nie runami, czarami spontanicznymi. Tym bardziej "ruszczkami".

Ale wy jestescie po****ni!!!
Teraz jest rok 2007 i sa wandy, i co mi tu wyjezdzacie z war hammerami??!!

W tibi moze jestem nowy, gram rok i mam dwa 100+ lvle

Lepiej sie juz nie odzywajcie bo widac ze jestescie noobami i nie macie pojecia o tibii, zapewne macie jakies smieszne 40-50 lvle

P0nury 25-02-2007 18:23

Łał, ale jesteś mENski panie 2x100+ lvl. Faktycznie, mam tylko żałosny 54 lvl, ale przynajmniej na rl Tibii, nie na OTS'ie.

Jak już wspomniałem, z wanda wyciągniesz na rotach dużo mniej expa/h, niż z war hammerem.

@down

IMHO argument o wyższości tylko dlatego, że ktoś ma wyższy lvl jest dla mnie oznaką, że mam do czynienia z góra 13-latkiem, ew. osobą o poziomie przeciętnego 13-latka. Nie wymagaj zbyt wiele od chłopaka, a już na pewno nie myślenia.

Freezy Eddie 25-02-2007 18:25

Cytuj:

Gardze 'ruszczkażami', którzy na 19 lv wyciskają mniej z rotów niż ja na 9 lv i jeszcze pytają czemu nie mam 'ruszczki'.
To, że każdy tego shitu używa nie znaczy, że masz podążyć za nimi jak owca i też tak robić. I nie, nie jesteśmy po**bani, jeżeli ktoś tu jest po**bany to ty jesteś lepszym przykładem bo z WH wyciąga się lepszego expa.

Cytuj:

I co z tego jak znasz się na Tibii jak na strzyżeniu owiec?

Cytuj:

Lepiej sie juz nie odzywajcie bo widac ze jestescie noobami i nie macie pojecia o tibii, zapewne macie jakies smieszne 40-50 lvle
A co ma do rzeczy lv?

Marciniek 25-02-2007 18:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez P0nury (Post 1288885)
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale spokojnie do 19 lvl'a sorcem wyciśniesz na rotach więcej expa/h z war hammera, niż z wanda.

A powyżej 19 dalej można je zabijać z war hammera jednocześnie robiąc runy i zarabiając na pierwsze hunty.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nobelman (Post 1288895)

"Data dołączenia: 19 02 2007" - i wszystko jasne. :baby:
Nie rozmawiam z tym panem.

W niedługim czasie powinniśmy się spodziewać jakiegoś klubu fanowskiego Goburu. :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:51.