Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Tibia obchodzi 10 urodziny (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=110434)

Rayan_666 09-01-2007 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkie G (Post 1186298)
Jeśli chodzi o nową stronę Tibii - CipSoft zawalił sprawę. Może i "ładnie wygląda", ale pomyślcie, czemu nie działa na jednej z najlepszych przeglądarek? Proste - jest źle zbudowana! Korzysta z przestarzałych technologii, które działają tylko pod IE i innych beznadziejnych przeglądarkach, oraz tych, które potrafią je udawać. Firefox musi używać quirksmode ("tryb dziwactw"), by tę stronę wyświetlić - najprawdopodobniej Opera za słabo "emuluje starą przeglądarkę". Nienawidzę stron pod IE (IE nie potrafi nic nowego wyświetlić, a to nie jest nowa strona...).

i tu sie z Toba zgadzam, IE to gowno pieprzone, szlag mnie trafia jak mam na to patrzec, operka rox, a cipki jak zwykle spieprzyly cos bo mam operkę i mi sie wogole nie wlacza strona :|. a u kumpla na win 98 z ie 6.0 smiga slodziutko.

a tak btw: jak cipsoft mowi ze losowanie paco bedzie 9 stycznia (dzisioj) to napewno bedzie 9 stycznia, bo cipsoft nigdy sie nie spoznia

wonap 09-01-2007 19:55

9 stycznia pojecie wzgledne, zalezy gdzie sie mieszka :P

Pan Yuzek 09-01-2007 19:56

Z Valkiri wypadl mi bag ten specjalny! W srodku balony, w innym cukierki, a w trzecim 10 ciasteczek!
19:57 You see a fireworks rocket.
It weighs 1.00 oz.
Do not use in your backpack or while asleep. Keep away from animals or children.

Jeszcze to :D

Konradzio 09-01-2007 19:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wonap (Post 1186344)
9 stycznia pojecie wzgledne, zalezy gdzie sie mieszka :P

oni maja podobna strefe czasowa i opoznienie max 1godzina

Durdq 09-01-2007 20:02

Dobrze że liczniki usuneli.

Xerden 09-01-2007 20:05

Nie podoba mi się ta strona główna...
Ale najbardziej w tym wszystkim nie podoba mi sie ze od tygodnia na serverze panują straszne lagi.

Iron'knight 09-01-2007 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayan_666 (Post 1186338)
bo cipsoft nigdy sie nie spoznia

<rotfl>

Tak ogólnie to jak znam życie to za niedługo coś się zacznie, myślę że między 21-22 zaczną losować czy jakos tak.

volli2006 09-01-2007 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerden (Post 1186403)
Nie podoba mi się ta strona główna...
Ale najbardziej w tym wszystkim nie podoba mi sie ze od tygodnia na serverze panują straszne lagi.

W dupie mam lagi, prawie wszędzie są, choć zgadzam sie że nowa strona dupiata mam nadzieje że da sie zmienić ustawienia na starą chociaż znając cip soft to wątpie...

Aroonia 09-01-2007 20:13

A skąd te wszystkie ozdoby wziąść? z tego co tu się naczytałem lecą z potworków, ale z jaką częstotliwością? I z jakich?

Ursynowski 09-01-2007 20:16

Design, który wprowadzili teraz jest moim zdaniem wiele słabszy od poprzedniego. Cipki powinny wprowadzić możliwość dostosowanie layout'a według własnych upodobań. Ktoś woli stary, ustawia sobie na ciacho czy w inny sposób stary i tak samo z odnowionym.

Co do losowania to i tak nie mamy na co liczyć zbytnio. Tylko iskierka nadzieji...

To tyle, trzymajta się.

volli2006 09-01-2007 20:17

Podobno z wszystkich potworów za których można dostać min. 40expa choć to jest raczej w przybliżeniu podane... powiecmy potwory mocniejsze od rota;]

ReeGal 09-01-2007 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez volli2006 (Post 1186451)
Podobno z wszystkich potworów za których można dostać min. 40expa choć to jest raczej w przybliżeniu podane... powiecmy potwory mocniejsze od rota;]

Nie obraź się, ale podobno, to wiesz....

Leci to z wszytkich potworów , z których jest jako taki lot <czyt.np Mace, 5-20gps>

Czyli poczynając od Dwarfa , a kończąc po Demonie, i innych POI brzydalstw.

mariomenek 09-01-2007 20:25

Leci z kazdego potworka - ten ktory mocniejszy tym częściej wypada

pijany rolnik 09-01-2007 20:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Endley (Post 1185483)
tak tak dobro ziomek wszystko pieknie ładnie ale KIEDY BENDZIE LOSOWANIE PACC!!!???:evul:

"kedy nauczta sie muwic po polskiemu"

Equinox 09-01-2007 20:31

Surprise Bag
Dropped by: Any monster with 70+ experience points.

~~http://tibia.erig.net/Surprise_Bag

Z silniejszych potworków leci zawsze.

Elex Mlody 09-01-2007 20:32

moje spostrzezenia

Ja miałem dzisiaj fatalny dzień... Wywalało mnie z gry (ale postać zostawała) lagi i duuuuuuużżżżżo innych graczy na cyklopach w poszukiwaniu tych okazyjnych rzeczy. Powinni dać więcej expowisk bo siedzi 5 gości na jednego cycka (na pacerze). Mi wypadłą petarda (lipny wybuch) i cukierki. Mój kolega wylootował z dvarfów guardów chyba z 20 tych paczuszek. Wynik: dwie takie trąbki, 1 kapelusik, 2 skarbonki (jedną stłukł xD) no i mase cukierków.. Czekam na losowanie!! Życzę wygranej!!:cup: :cup: :cup: (byle nie noobom takim co po depo chodzą bo tylko podjarę będą miały :baby: ) a na temat strony: nawet fajna

Rayan_666 09-01-2007 20:35

z tym ze cipsoft sie nie spoznia:

~!/"ŻARTOWAŁEM"\!~

Hayne 09-01-2007 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor (Post 1185470)
Te liczne zmiany pociągnęły za sobą tez pewną niedogodność. Osoby korzystające z przeglądarki Opera zapewne zauważyły iż niemożliwe jest poprawne wyświetlanie strony głównej Tibii w tym programie. Jeżeli musicie skorzystać z tibia.com lub po prostu chcecie zobaczyć odnowioną stronę główną, to trzeba będzie użyć innej przeglądarki.

Zarejestrowalem sie jedynei po to, aby odpowiedziec na ten - przepraszam - idiotyzm.

Niedogodnosci? CipSoft (czy tam podwykonawca) nie powinien sie zabierac za rzeczy o ktorych nei ma bladego pojecia. To nie jest "zmiana layoutu na super hiper itd" ktora pociaga za soba "niedogodnosci", ale jedna wielka "lameriada". Layout wg. mnie (tak, to jest subiektywna opinia) ssie, jak to opisalem na moim "macierzystym" forum jest on sciagniety z koreanskich MMORPG - szkoda, ze nieudolnie i wyglada on (nie tylko wg. mnie) dziecinnie i najogolniej do dupy. Dobra pomijamy brak gustu. DIV i CSS - panowie, szczyt wszystkiego, jak sie nie umie uzywac tych elementow to sorry, ale nie bawmy sie w budowanie stron na DIV'ach, na Tabelkach przynajmniej wszystko gralo. A juz zupelnie nie moge zrozumiec tego, jak mozna zrobic strone, ktora nie bedzie W OGOLE dzialala na przegladarce, ktora zdobywa coraz wiekszy procent rynku (a wg. mnie jest najlepsza z trojcy IE/FF/O).

I teraz jakze popularne ocenianie:
Strona - 1/10

O!

Martin Shilis 09-01-2007 20:39

Link

Słuchajcie przyda mi sie ten link ?? --->[url]http://lottery.erig.net/modify.php[/url

Hayne 09-01-2007 20:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Martin Shilis (Post 1186568)
Słuchajcie przyda mi sie ten link ?? --->http://lottery.erig.net/modify.php

jesli bedziesz organizowal loterie - tak ...

Ursynowski 09-01-2007 20:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hayne (Post 1186550)
Zarejestrowalem sie jedynei po to, aby odpowiedziec na ten - przepraszam - idiotyzm.

Niedogodnosci? CipSoft (czy tam podwykonawca) nie powinien sie zabierac za rzeczy o ktorych nei ma bladego pojecia. To nie jest "zmiana layoutu na super hiper itd" ktora pociaga za soba "niedogodnosci", ale jedna wielka "lameriada". Layout wg. mnie (tak, to jest subiektywna opinia) ssie, jak to opisalem na moim "macierzystym" forum jest on sciagniety z koreanskich MMORPG - szkoda, ze nieudolnie i wyglada on (nie tylko wg. mnie) dziecinnie i najogolniej do dupy. Dobra pomijamy brak gustu. DIV i CSS - panowie, szczyt wszystkiego, jak sie nie umie uzywac tych elementow to sorry, ale nie bawmy sie w budowanie stron na DIV'ach, na Tabelkach przynajmniej wszystko gralo. A juz zupelnie nie moge zrozumiec tego, jak mozna zrobic strone, ktora nie bedzie W OGOLE dzialala na przegladarce, ktora zdobywa coraz wiekszy procent rynku (a wg. mnie jest najlepsza z trojcy IE/FF/O).

I teraz jakze popularne ocenianie:
Strona - 1/10

O!

Panie webmaster, jak nie wiesz jak się robi stronki itp. to lepiej się nie udzielaj. Akurat ja mogę coś o tym powiedzieć, bo siędzę w tym przeszło 5 lat.

Hayne 09-01-2007 20:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ursynowski (Post 1186605)
Panie webmaster, jak nie wiesz jak się robi stronki itp. to lepiej się nie udzielaj. Akurat ja mogę coś o tym powiedzieć, bo siędzę w tym przeszło 5 lat.

Mozesz siedziec i 20, a i tak nei bedzie mnie obchodzilo ile i czy umiesz - wiem, ze cipy zjebaly sprawe.

Dodam, ze sam tez umiem, ale nie przyszedlem tutaj po to, zeby sie klocic z takimi jak ty.

Naraczescpa.

hapnik 09-01-2007 20:47

Mi nowa strona nie za bardzo przypadła do gustu, aczkolwiek nie jest jeszcze tak źle :P Choć nie ukrywam, że liczyłem na coś więcej... :confused:

PS. A co do Free PACC, to nie jarajcie się tak tym, bo i tak nie dostaniecie :P

Ursynowski 09-01-2007 20:48

Po primo lepiej by się czytało, gdybyś używał polskich literek, ale nie o to mi chodzi do końca. Jakbyś kurna sam umiał strony robić to takiego postu byś nie walnął, bo świadczy o Twojej (z całym szacunkiem) amatorszczyźnie...

Koniec gadki, papsy.

PS: Również nie mam zamiaru się kłócić. :)

Kardigen 09-01-2007 20:50

Odpowiedzcie mi na pytanie !!
czy zeby wziac udzial w tej loteri pacc trzeba sie jakos zarejestrowac na tibia.com ?

mariomenek 09-01-2007 20:51

O boze jeżeli kolejna osoba napisze o darmowym premium account to uwazma go za idiote...

Ent3x 09-01-2007 20:51

Kiedy bedzie ta loteria i w jakiej postaci zalogowac sie ma jakas loterie czy poprostu rozdadza po kontach z rkeyami!! Mam 56 lvl i narazie brak funduszy na pacca wiec bardzo mi zalerzy ;] pozdro a co to stronkki jest malo czytelna ale moze byc :F

Ribery 09-01-2007 20:53

Pewnie Cipy zaraz ogłoszą że mają jakieś problemy i losowanie przełożą na jutro -.-

Hayne 09-01-2007 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ursynowski (Post 1186634)
Po primo lepiej by się czytało, gdybyś używał polskich literek, ale nie o to mi chodzi do końca. Jakbyś kurna sam umiał strony robić to takiego postu byś nie walnął, bo świadczy o Twojej (z całym szacunkiem) amatorszczyźnie... A jeszcze co do samych tabelek i DIV, to spaprali troszeczke, bo Opera kaszani co nieco, ale sama budowa strony (pomijając ten fakt) jest moim zdaniem bardzo dobra.

Koniec gadki, papsy.

PS: Również nie mam zamiaru się kłócić. :)

No sorry, ale co w moim poscie bylo takiego "nie elo" ze sie przyczepiles skoro teraz przyznajesz racje? : )

I czy w swoim profesjonalizmie uwazasz, ze przygotowywana od dluzszego czasu strona ma prawo nie dzialac pod jedna z uznanych przegladarek?

PS. Nie atakuje, pytam ; )
I nei uznaje siebie za amatora w swietle twojej wypowiedzi - nie predstawiles zadnego argumentu, a pustym slowom nie daje wiary ; )
Jednym slowem - udowodnij mi to, co zarzucasz ; )

edit.
NIKT NIE WIE co i jak ma byc z ta loteria, wiec dajcie sobie na wstrzymanie ...

Anpy 09-01-2007 20:56

Ten layout Tibia.com w skali od 0 do 10 ocenił bym na 5/10. Linie jest bardzo, że w Operze ta strona nie działa. A Opere używa duża liczba osób w tym ja :p . Liczyłem na coś wiecej :(

Ohh... Free Pacc :dance: :cup:

Anpy 09-01-2007 20:56

Szkoda że w potworach tak rzadko trafiają sie prezenty :((

Pan Yuzek 09-01-2007 20:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aroonia (Post 1186435)
A skąd te wszystkie ozdoby wziąść? z tego co tu się naczytałem lecą z potworków, ale z jaką częstotliwością? I z jakich?

Mi leci z Valkyri!

Iron'knight 09-01-2007 20:59

Cytuj:

To nie jest "zmiana layoutu na super hiper itd" ktora pociaga za soba "niedogodnosci", ale jedna wielka "lameriada". Layout wg. mnie (tak, to jest subiektywna opinia) ssie, jak to opisalem na moim "macierzystym" forum jest on sciagniety z koreanskich MMORPG - szkoda, ze nieudolnie i wyglada on (nie tylko wg. mnie) dziecinnie i najogolniej do dupy.

Wybaczcie wszyscy ale muszę to skomentować. Ten "layout" nie jest sciągnięty z żadnej innej gry PONIEWAŻ jest to klimat typowy dla gier MMORPG i RPG więc zakończmy temat "layout'u"

Cytuj:

DIV i CSS - panowie, szczyt wszystkiego, jak sie nie umie uzywac tych elementow to sorry, ale nie bawmy sie w budowanie stron na DIV'ach, na Tabelkach przynajmniej wszystko gralo.

Czyżbyś wyczytał gdzieś nowe słówka? Strona jest profesjonalnie wykonana tylko tego nie widzisz, pewnie liczyłeś na latające cyferki i migające tytuły.

Cytuj:

. A juz zupelnie nie moge zrozumiec tego, jak mozna zrobic strone, ktora nie bedzie W OGOLE dzialala na przegladarce, ktora zdobywa coraz wiekszy procent rynku (a wg. mnie jest najlepsza z trojcy IE/FF/O).

Tibia wymaga poświęceń, strona jak widać zrobiona jest pod przeglądarki inne niż Opera, ale to żaden problem zainstalować sobie Mozille, a jeżeli dla CIEBIE (i wielu/kilku innych użytkowników Tibii i opery) jest to problem to napewno nie zmienią tego tylko z tego powodu.
Ostatnie kilka linijek jest moim zdaniem ale reszta to czysta krytyka tego Pana.

Xydijo 09-01-2007 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Yuzek (Post 1186689)
Mi leci z Valkyri!

A mi z ghula xD Dosyć często pada....

Ursynowski 09-01-2007 21:04

Reasumująć temat designu: ze swojego doświadczenie wiem, że zrobienie strony działającej w 100% dla każdej przeglądarki jest to nie lada wyczyn.

Proponuję nie wspominać już o budowanie witryny, bo będą wynikać niepotrzebne kłótnie.

Pozdrawiam! =]

Dadik94 09-01-2007 21:05

Siemka! Mi się stronka nawet podoba, nawet fajny wygląd ( śmieszne te potworki na góże strony ) i szybko można dojść do "celu" w tej stronce.
Jeżeli ten Pacc by był naprawde jak niektóży mówią, że każdy może wygrać to by było super!!! Tylko trzeba napewno mieć dużo sczęścia ponieważ 1000 pacców na tyle osób ile gra w Tibie to baaardzo mało ;p B)
Pozdro All!!

PS - Heh fajne te rzeczy sylwestrowe, czy naprawde można wystrzeliwac petardy?? :o Jak tak to ExTra :D Ja mam taka czapke sylwestrową <heh>

Hayne 09-01-2007 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Iron'knight (Post 1186693)
Wybaczcie wszyscy ale muszę to skomentować. Ten "layout" nie jest sciągnięty z żadnej innej gry PONIEWAŻ jest to klimat typowy dla gier MMORPG i RPG więc zakończmy temat "layout'u"

Skocz na strone WoW'a, potem odwiedz koreanskie MMORPG. Wyciagnij wnioski i napisz jeszcze raz posta.

Bo miec oryginalny layout to grzech.

Cytuj:

Czyżbyś wyczytał gdzieś nowe słówka? Strona jest profesjonalnie wykonana tylko tego nie widzisz, pewnie liczyłeś na latające cyferki i migające tytuły.

Dam jeden argument - staromodnie wykonany rollover. Profesjonalnie? Pffff.
I profesjonalizmem NAPEWNO nie jest pozbawienie mozliwosci korzystania ze strony RZESZY uzytkownikow najbezpieczniejszej obecnie przegladarki ; )

Cytuj:

Tibia wymaga poświęceń, strona jak widać zrobiona jest pod przeglądarki inne niż Opera, ale to żaden problem zainstalować sobie Mozille, a jeżeli dla CIEBIE (i wielu/kilku innych użytkowników Tibi i opery) jest to problem to napewno nie zmienią tego tylko z tego powodu.

Ten paragraf swiadczy o twoim dziecinnym podejsciu do tematu, poczytaj wypowiedzi fachowcow w dziedzinie webmasteringu (w tym i pozycjonowania stron) wroc i popraw posta.

btw. mam na dysku Mozille, ale nie o to chodzi, zebym byl zmuszony do uzywania innej przegladarki niz jedna z wiodacych.

edit.
Wlasnie zauwazylem ze na FF strona sie rozjezdza, HRHR.

@Ursynowski
Nie jest to wielki problem jesli sie chce. Na dodatek przewaznie nie strona dziwnie chodzi pod IE (7ka bodajze juz standardow sie trzyma ...), ktore nie wie co to W3C.

Ale rzeczywiscie skonczmy rozmowe o wykonaniu - IMO porazka na calej linii. I tego bede sie trzymal - nei przekonujcie mnie.

Iron'knight 09-01-2007 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dadik94 (Post 1186714)
( śmieszne te potworki na góże strony )

Omg czy Ty chodzisz do przedszkola. To jest pierwsze słowo z trudnościami ortograficznymi jakie poznałem bodaj. w zerówce !!!

LothGovi 09-01-2007 21:07

pacc

Wygralem wlasnie pacca....loteria sie zaczola

LothGovi 09-01-2007 21:08

pacc

Wygralem wlasnie pacca....loteria sie zaczeła

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:47.