Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight??Czyżby najgorsza profesja w tibii?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=114817)

dapolites 03-02-2007 13:30

Nikt nie ma 70 mlvl na 110 lvl, no chyba ze robi runy pod depo. Normalny mlvl na ten poziom to 55-60.

Azerd0 03-02-2007 14:22

Po wprowadzeniu różdżek dla sorca i druida mądry mag nie treni mlvla.
@Draggy_Slayer
Do mnie mówisz?

d4rqu 03-02-2007 14:33

Dokładnie. Mlev sam urośnie podczas expienia, nie ma sensu go trenować.

dapolites 03-02-2007 14:35

Mlvl sam się treni podczas strzelania z różdżki lub visa/morta/flama.

Draggy_Slayer 03-02-2007 14:38

@up

mistrzuniu wtedy kiedy on ten m lvl bil nie mozna bylo kupowac run w sklepach:) wiec najpewniej byl czyims uh makerem:)

specjalisci kurwa sie zebrali i debatuja nad sposobem trainu m lvl

dapolites 03-02-2007 14:39

No w sklepie nie, ale mozna bylo kupowac runy od ludzi. :p

Draggy_Slayer 03-02-2007 14:42

no walsnie wiec robili runy dlatego mieli takie m lvl ale nie spece sie zbrali i ucza graczy ktorzy graja po 3 lata + i sa na 1szym miejscu w top magic jak sie m lvl treni

dapolites 03-02-2007 14:43

Obecnie nie ma sensu osobno trenowac mlvla, a osobno expic. :p

Draggy_Slayer 03-02-2007 14:46

zalezy
jak nie masz kasy na manasy to co lepiej latac z war hammerem po rotach i zbierac kase czy zrobic sobie 2 bp uhow i miec za to 6 bp manasow?
pozatym niektorzy ludzie maja cos takiego jak rl life wiec nie zawsze moga byc przy kompie i urzadza ich zjedzenie czegos raz na jakis czas i zrobienie runy
to samo facc chyba ze cos mnie ominelo i cipy daly visa faccom ale mi sie nei wydaje
wiec drodzy specjalisci jak facce maja trenic m lvl? expic z war hammerem i co jakis czas krzyczec exura vita?

dapolites 03-02-2007 14:50

Oczywiscie ze lepiej isc na roty z wh niż stać pod depo. Nie dosc ze mozna robic runy w czasie expienia na rotach to jeszcze zarabia się niemałe pieniądze z lootbagów. Lepiej twoim zdaniem zarabiac tylko z run czy z run + lootbagów? Faccem najlepiej trenic mlvl podczas expienia z rozdzki i picia manasow. (np. na guardach) Wtedy szybko rosnie zarowno lvl jak i mlvl. Mlvl rosnie szybciej podczas expienia niz robienie run przed depo bo jest wieksze zuzycie manasow.

Fagaro 03-02-2007 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dapolites (Post 1242125)
Nikt nie ma 70 mlvl na 110 lvl, no chyba ze robi runy pod depo. Normalny mlvl na ten poziom to 55-60.

moj uh maker z czasow kiedy nie bylo uhow w sklepach ma 53 m level na 27 poziomie. :)

dapolites 03-02-2007 15:53

Mialem na mysli ze nikt grajacy normalnie bez botów. :)

Fagaro 03-02-2007 16:04

nie uzywalem botow, poprostu nie bylo uhow do kupienia od graczy, a potrzebowalem je na polowanie wiec kupowalem mf i robilem :D

dapolites 03-02-2007 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fagaro (Post 1242587)
nie uzywalem botow, poprostu nie bylo uhow do kupienia od graczy, a potrzebowalem je na polowanie wiec kupowalem mf i robilem :D

Hehe, no to straszny waste robic runy z mf :)

Touzani 03-02-2007 16:49

huh

Ale pierdolicie strasznie panowie ^^!

Draggy_Slayer 03-02-2007 16:50

a jakie keidys miaels wyjscie? albo robiles sam na manasach jak ci byly potrzebne albo od innych kupowales:)

dapolites 03-02-2007 16:51

No to lepiej bylo od innych kupowac a nie tracic 2+ godziny na zrobienie calego backpacka.

Draggy_Slayer 03-02-2007 17:10

na manasach gwarantuje ci ze nie trwalo to 2h
ale dalej sie bedziesz klocil
powiedzmy masz chara knighta 80 lvl + i druida 30 lvl+ to wolisz sobie na druidzie potrenowac m lvl (i tak wydasz ta kase i tak a na manasach taniej ci wyjdzie bo inni brali za runy wiecej niz kosztowaly manasy potrzebne na ich zrobienie)
czy zaplacic komus za to ze ktos zrobil runy na manasach? zro logicznego myslenia
ale nie pieprzony troll dalej sie bedzie klocil bo wie lepiej

P0nury 03-02-2007 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dapolites (Post 1242756)
No to lepiej bylo od innych kupowac a nie tracic 2+ godziny na zrobienie calego backpacka.

A bierzesz pod uwagę, że jakby tak wszyscy kupowali, a nikt nie robił, to to kupowanie by było "trochę utrudnione"? (mówie o starych czasach)

Fagaro 03-02-2007 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dapolites (Post 1242720)
Hehe, no to straszny waste robic runy z mf :)

wychodzilo ~4k za bp, ale jesli mialem wolny wieczor i 2-3 bp uhow czylo o 7-8 bp za malo zeby isc polowac to wolalem wydac ta kase na mf i isc polowac, przed wprowadzeniem szybkiej many nie oplacalo sie knightem uzywac mf, bo za 100 gp mialem 2-3 exury. Pozatym, na 70 levelu kupilem sca, czyli nienazekalem na brak kasy. Co do kupowania od innych, jezeli cena bp wachala sie od 3 do 3,8k za bp a i tak bylo ciezko je dostac (wszyscy runujacy druidzi praktycznie mieli juz swoich stalych odbiorcow), byl to czas kiedy na polowanie szlo mi 10-12 bp uhow wiec nikt nie byl w stanie mi tylu dostarczyc to bylem zmuszony sam je robic.

Draggy_Slayer 03-02-2007 17:20

i tak wtedy najbardzije oplacalnym interesem byla farma druidow:P

Etoric 03-02-2007 18:28

kiedyś bp uhów stał 2k, bp mf'ow również 2k, mf'em mogles do 100 many "doładować" a jeden uh "kosztował" 100 many, malo kto sprzedawal uhy, wiec sie robilo farme druidów/robiło 1 druida i mf'y/druid+lf'y/mordowanie farm druidow/czekalo sie aż ktoś łaskawie sprzeda uhy, nie mówiąc już o ihach, których nikt normalny nie robił. Chociaż z tym kupnem uhów to było dziwnie bo raz wszyscy sprzedawali, a raz nikt. Cóż brak "soul pointow" brak robaków i najoplacalniejszą drogą na otrzymanie uhów byla jednak farma druidow;] lub jej zabijanie;d
Ja osobiscie nigdy nie miałem takiej farmy, z powodu słabego łącza bo przy wlączonym mc żadna postać nie mogla sie poruszać.
A i co do mlv, przed update(sierpień '05) nie bylo soul pointów i moim "main charem" miałem 46 magic level na 26 levelu.

Nao 07-04-2007 00:15

ehh

A wiec gdy otworzylem ten temat i przeczytalem co osoba mowi zaczolem sie głosno smiac, mianowicie dlatego ze:
1. 2 Najwyrzszy lvl w tibi ma Australijczyk Eternal Oblivion i jest knightem 288lvl
2. Mowcie co chciecie ale najwiecej osob na Tibi wybiera profesje Knight gdyz jest ich okolo 5% wiecej niz sorcow ktorzy sa na 2 miejscu
3.(z zycia wziete) Moj kumpel siedzi na tombach w ank<32lvl elite knight skille 67/65> na sobie bs i vampirka w bp gs. Nagle widzi 27 master sorc z 2 zerkami zaczyna go lac (knight ma 2bp uh) zaklada gsa na zerki zchodza mu 3 uhy i leje sorca gdyz ten do pk'owania nie uzywa bohow a kumpel takowe ma dogania go i zadaje mu hity 50/100+ gdyz kazdy do pk'owania zaklada noob eq. Sorc zostaje zabity a kolega cieszy sie lotem.
4. Moj knight 31lvl skile 64/62(male) zostaje zaatakowany przez 64 paladyna w malym pomieszczeniu ja odwazny z bp uh zaczo;lem go bic z d lancy i ten dostawal obrazenia 70/100+ poniewaz niemial tarczy i zginol by ale mial wiekrzy lvl i uciekl.
5. Jezeli ktos umie grac Knightem poniewaz jest to bardzo trudna postac do gry umie poradzic sobie z pk itd.

Jezeli jeszcze raz gdzies/ktos bedzie mowil ze knight to zla profesja mozemy sie pobawic ja zrobie knighta 30lvl+ i wytrenuje ty dana inna postac i mozemy powalczyc zobaczymy kto wygra...
A wiec nie mowic mi ze Knight jest slaba profesja bo sa to BREDNIE

ps. sory za dlugiego posta ale jesli ktos obraza knighta robie sie agresywny

Nao 07-04-2007 00:19

Aha zapomnialem jeszcze dodac ze knight na 100lvlu+ zadaje z explo w ludzi obrazenia okolo 100 a w explo sa 3 uzycia wiec nierozni sie duzo z sd explo 300/sd 400 a sd sa duzo drozsze a zreszta kto powiedzial ze knight niemoze uzywac hmm/gfb/explo no ludzie niegadajcie glupot jak jestescie Newbie jesli chodzi o knighta

Vil 07-04-2007 01:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nao (Post 1355357)
1. 2 Najwyrzszy lvl w tibi ma Australijczyk Eternal Oblivion i jest knightem 288lvl

wychodzi na to, ze gosc jest jedynym zyjacym czlowiekiem mieszkajacym jednoczesnie w 5 krajach ( skoro doszla Australia ) ...

Cytuj:

2. Mowcie co chciecie ale najwiecej osob na Tibi wybiera profesje Knight gdyz jest ich okolo 5% wiecej niz sorcow ktorzy sa na 2 miejscu

liczba knightow _maleje_ w stosunku do liczby sorcow ..

Cytuj:

kumpel takowe ma dogania go i zadaje mu hity 50/100+ gdyz kazdy do pk'owania zaklada noob eq. Sorc zostaje zabity a kolega cieszy sie lotem.

pomijajac juz smiesznie wysokie cyferki, loot z golego sorca musial byc wysmienity.

Cytuj:

5. Jezeli ktos umie grac Knightem poniewaz jest to bardzo trudna postac do gry umie poradzic sobie z pk itd.

cholernie trudna, zwlaszcza, ze wymaga jedynie umiejetnosci uzywania prawego przycisku myszy.

Cytuj:

Jezeli jeszcze raz gdzies/ktos bedzie mowil ze knight to zla profesja mozemy sie pobawic ja zrobie knighta 30lvl+ i wytrenuje ty dana inna postac i mozemy powalczyc zobaczymy kto wygra...

chetnie, gdzie i kiedy ?

Cytuj:

to sie da leczyc.

Flisik 07-04-2007 11:39

Cytuj:

A wiec gdy otworzylem ten temat i przeczytalem co osoba mowi zaczolem sie głosno smiac, mianowicie dlatego ze:
3.(z zycia wziete) Moj kumpel siedzi na tombach w ank<32lvl elite knight skille 67/65> na sobie bs i vampirka w bp gs. Nagle widzi 27 master sorc z 2 zerkami zaczyna go lac (knight ma 2bp uh) zaklada gsa na zerki zchodza mu 3 uhy i leje sorca gdyz ten do pk'owania nie uzywa bohow a kumpel takowe ma dogania go i zadaje mu hity 50/100+ gdyz kazdy do pk'owania zaklada noob eq. Sorc zostaje zabity a kolega cieszy sie lotem.
4. Moj knight 31lvl skile 64/62(male) zostaje zaatakowany przez 64 paladyna w malym pomieszczeniu ja odwazny z bp uh zaczo;lem go bic z d lancy i ten dostawal obrazenia 70/100+ poniewaz niemial tarczy i zginol by ale mial wiekrzy lvl i uciekl.

2. Teraz jest wiecej sorców.
3. Moj best hit w bandita na 69 skillu z g hally to 186, a w czlowieka 94, wiec jak twoj kumpel walil hity po 100+!?
4. Tak to jest jak ludzie kupuja postacie na Allegro. (to samo co w 3 punkcie)
5. Taaak, bardzo trudna. Wystarczy nie wpadac w trapa i chodzic nawet do kibla z uhami. Strasznie trudne :/

A tak btw. byl najdluzszym postem jaki czytalem na forum -.-

Cytuj:

Aha zapomnialem jeszcze dodac ze knight na 100lvlu+ zadaje z explo w ludzi obrazenia okolo 100 a w explo sa 3 uzycia wiec nierozni sie duzo z sd explo 300/sd 400 a sd sa duzo drozsze a zreszta kto powiedzial ze knight niemoze uzywac hmm/gfb/explo no ludzie niegadajcie glupot jak jestescie Newbie jesli chodzi o knighta

GratZ uzywania hmm/gfb na 100lvl+ do pvp (chyba ze na niewyposazonych ~25lvl. I kto tu jest newbie? (pytanie retoryczne jakbys nie wiedzial)

Lord Dark'Wiz 07-04-2007 12:07

Nao@ cię posrało?

Knight ze skillami 67 NIE MA PRAWA zadać takich obrażen jakie podałeś, skoro twierdzisz że twoj kolega siekał tego maga za 100+ to znaczy że zadawał obrażenia powyżej 200 pkt. Nawet jeżeli Sorcerer miał noob eq. o czym pewni nie jesteśmy (bo przez p. set'a to by sie wbijał może za 40+) to takie obrażenia na takim skillu są zbyt duże.

Na dodatek pragnę przypomnieć iż mój stary dobry Knight na 40 poziomie o skillach 75/74 zadał Cyklopowi hit'a za 202, i to był jego best. A Cyklopy zbyt wielkiego def'a nie mają.

Kreda 07-04-2007 13:10

Cytuj:

O jakis smiesznych 30 knightach to ty se mozesz mowic w domu mamie jak prasuje

@Gremlin
Brawo otwieram temat patrze twoj post taki dlugi a go przeczytalem od gory do dolu 1 raz mi sie zdarzylo przeczytac dluzszego posta z chcia

Nao 07-04-2007 13:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Flisik (Post 1355792)
2. Teraz jest wiecej sorców.
3. Moj best hit w bandita na 69 skillu z g hally to 186, a w czlowieka 94, wiec jak twoj kumpel walil hity po 100+!?
4. Tak to jest jak ludzie kupuja postacie na Allegro. (to samo co w 3 punkcie)
5. Taaak, bardzo trudna. Wystarczy nie wpadac w trapa i chodzic nawet do kibla z uhami. Strasznie trudne :/

A tak btw. byl najdluzszym postem jaki czytalem na forum -.-

GratZ uzywania hmm/gfb na 100lvl+ do pvp (chyba ze na niewyposazonych ~25lvl. I kto tu jest newbie? (pytanie retoryczne jakbys nie wiedzial)

PO 1.koles mial noob eq!!!pk a co ma wiekrza obrone potworek czy ppl z noob eq.
PO 2. hmm/gfb chodzilo mi o expa
PO 3 jezeli mowisz ze knight jest taka strasznie latwa do zrobienia postacia to zrob 100lvl+ i pogadamy
PO 4 Gram w tibie 3lata i gralem tylko 1raz drutem a tak knighci
PO 5 Vill ma chyba jakis problem (nie do tematu) vill ma chyba jakis uraz do knightow albo wogule do tibi bo czytajac jego posty smieje sie glosno Vill mam taka prosbe jezeli niegrasz w tibie i popierasz to co mowisz cytatami z forum to sie wogule nie odzywaj bo to co mowie ja jest z zycia wziete wiec...

Nao 07-04-2007 13:19

Dodam tylko ze przenosze sie z tego forum na www.tibia.org.pl bo na tym forum siedza chyba same tibijskie NOOBY!!!
A co do tego kumpla sorcek na rsie nie nosi lebszego eq niz scale armor jezeli wogule takowe nosi Kiedys na afku zabilem 42 rsa sorca i spadl mi only chain armor wiec newbie zamknijcie wasze malo wiedzace mordy i posluchajcie jak ktos doswiadczony mowi...

IckerEK 07-04-2007 13:37

omg jesli myslisz ze knight to slaba profesja to zal mi ciebie

po 2 sorca/druta jest latwiej zabic niz knighta dobry trap i lezy

jesli ciebie mino mag jedzie do reda to wielka szkoda

poskiluj troche i sam zobacz:]

zoliax 07-04-2007 14:15

Dobry trap to i rycek padnie... Dłużej będzie stać, ale padnie... chyba, że kumple przybiegną i mu pomogą... to chyba jedyny plus rycka w trapie, bo może dłużej na kolegów czekać...

MagField 07-04-2007 15:10

Teraz to knight lipa max jest.Jedyne plusy jego to,to że ma duzo cap i duzo hp...Po za tym knight ma waste max bo musi uhy kupywać.Chyba że ma uh makera ;] .Mimo to i tak gram knightem bo w sumie to trudna profesja :)

Vil 07-04-2007 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nao
newbie zamknijcie wasze malo wiedzace mordy i posluchajcie jak ktos doswiadczony mowi...

Nie ma jak polew z dziecka neostrady na dobry poczatek dnia ;p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zoliax
Dobry trap to i rycek padnie... Dłużej będzie stać, ale padnie... chyba, że kumple przybiegną i mu pomogą... to chyba jedyny plus rycka w trapie, bo może dłużej na kolegów czekać...

w tym sek, pozostale klasy na porownywalnym levelu maja o tyle mniej hp, ze czasem wystarczy po prostu strzelic do nich w biegu i nawet trapowac nie trzeba ..

Flisik 07-04-2007 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nao (Post 1355992)
PO 1.koles mial noob eq!!!pk a co ma wiekrza obrone potworek czy ppl z noob eq.
PO 2. hmm/gfb chodzilo mi o expa
PO 3 jezeli mowisz ze knight jest taka strasznie latwa do zrobienia postacia to zrob 100lvl+ i pogadamy
PO 4 Gram w tibie 3lata i gralem tylko 1raz drutem a tak knighci
PO 5 Vill ma chyba jakis problem (nie do tematu) vill ma chyba jakis uraz do knightow albo wogule do tibi bo czytajac jego posty smieje sie glosno Vill mam taka prosbe jezeli niegrasz w tibie i popierasz to co mowisz cytatami z forum to sie wogule nie odzywaj bo to co mowie ja jest z zycia wziete wiec...

Po 1 Ten twoj kolega nie walnie wiecej niz 100 w czlowieka
Po 2 Jesli masz uzywac run ofensywnych do expienia knightem to zrob maga
po 3 Na zrobienie 100lvl sklada sie sporo czasu, wytrwalosci, a i PACC by sie przydal
po 4 No i? Mozesz grac w tibie od poczatku jej powstanie i wiedziec mniej niz osoba ktora gra 2lata. To samo sie tyczy hlvl z PK.
po 5 Ciekawe z zycia kogo...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nao (Post 1355992)
Dodam tylko ze przenosze sie z tego forum na www.tibia.org.pl bo na tym forum siedza chyba same tibijskie NOOBY!!!
A co do tego kumpla sorcek na rsie nie nosi lebszego eq niz scale armor jezeli wogule takowe nosi Kiedys na afku zabilem 42 rsa sorca i spadl mi only chain armor wiec newbie zamknijcie wasze malo wiedzace mordy i posluchajcie jak ktos doswiadczony mowi...

No to wyp******** doswiadczona mordo z forum. Zreszta mala strata. A najlepsza data dolaczenia (6.04.07) Dodam tylko, ze posty sie edytuje!

=Pekin= 07-04-2007 16:00

Ktos tam napisal ze Eternal wydaje 50k i zarabia 500+
i ze gra najtem jest fajna.
Lecz knight pogrąża sie z KAZDYM nastepnym wbitym lvlem w porownaniu do sorca. Prawda EO zabija sobie dragi w 7-15 hitow a sorc na 300 lvlu zabij go w UWAGA ! 1,5 SEKUNDY puszczajac 3 visy tracac 60 many ....
Jezeli twoj COOL najcik EO wbije 400 lvl dalem bedzie srał w dragi bijac w tyle samych hitow a sorcek na 400 lvlu zabije go w ... sekunde ...

Podsumowujac
Zycie knighta w tym update NIE MA SENSU

P0nury 07-04-2007 16:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez =Pekin= (Post 1356275)
a sorc na 300 lvlu zabij go w UWAGA ! 1,5 SEKUNDY puszczajac 3 visy

To fajny musi być ten OTS, skoro taki niski exhaust jest.

Krakersik 07-04-2007 16:25

Każdy wie ze knight to najgorsza profesja w tibii z wszystkich czterech

Sorc - lepszy od knighta
Druid - lepszy od knighta
Paladin - lepszy od knighta

Wniosek:
Knight najgorszy,

Nao 07-04-2007 16:28

Niema Lebszego Od Knighta Doskonalego!!!!!!!!!!!!!

Flisik 07-04-2007 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nao (Post 1356341)
Niema Lebszego Od Knighta Doskonalego!!!!!!!!!!!!!

Miales sie przeniesc -.-

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:27.