Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Wyrównanie profesji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=132712)

Mylak 08-06-2007 17:50

Jak myślicie : jeżeli speary nie bedą upadać na ziemie, to znaczy ze spear tak jak np. arrow lamie sie po 1 uzyciu?

Rumcajsek 08-06-2007 17:50

Ludzie narzekajcie ale ci co narzekają to w 90% sorce, druty bo chyba nie graliście knightem i wasza wiedza o trudzie skillowania jest taka jak moja o języku arabskim...

Waampirek 08-06-2007 17:51

@Rumcajs

Racja, jak sie ma ~15 lat to nie dostaje sie kasy za free. A pracy oplacalnej nie ma w tym wieku, trzeba sie tez uczyc. W wieku 18-19 lat w to pzrestane grac, bo bede mial prace i brak czasu, studia, dziewczyne, i Bog wie co jescez. CO z tego wynika?

PARADOKS! PACC MA BYC TANSZY!
I NIE PIER*OLIC O ZASILANIU SERVEROW ANI O PLACACH DLA PRACOWNIKOW,
NA PRAWDE PRACY NAD TA GRA NIE JEST GIGANTYCZNIE DUZO, JAK NA POLROCZNE UPDATE'Y!

Musialem sie wyrzycX(

Alix 08-06-2007 17:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rumcajsek (Post 1472545)
Ja widzę że jesteś (jak dla mnie) pierwszym PACCem który nie powiedział "Kup PACCa i nie narzekaj" Tylko powiedział o krzywdzeniu FACC. PACCa mieć dobrze ale trzeba mieć na to kasę której ponad 50% polaków nie ma...

Bo kiedyś byłem w tych 50% polaków i grałem w tibie. Dlatego wiem jak to jest jeśli jest sie pomijanym. :]

Duch Niespokojny 08-06-2007 17:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KalasantyX (Post 1472540)
Bilansowanie profesji jest niesprawiedliwe dla graczy, którzy dokonali tego wyboru przed owym wyrównaniem sił...
Na początku gry powinni przemyśleć wszystko dokładnie...

Właśnie chodzi o to, żeby wszystkie profesje były mniej więcej równe i przez to nikt nie wybierałby takiej czy innej, bo jest lepsza od pozostałych. A poza tym jak wybierasz profesję tylko z tego względu, to sam jesteś sobie winien. Ja wybrałem sorcerera, bo lubię grać postaciami magicznymi i nie będę żałował tego wyboru nawet jeśli Cipsoft udupi sorców tak, jak zwykł to czynić z paladynami przez ostatnie kilka update'ów albo i nawet gorzej...

Paloran 08-06-2007 17:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rumcajsek (Post 1472545)
Ja widzę że jesteś (jak dla mnie) pierwszym PACCem który nie powiedział "Kup PACCa i nie narzekaj" Tylko powiedział o krzywdzeniu FACC. PACCa mieć dobrze ale trzeba mieć na to kasę której ponad 50% polaków nie ma...

Albo ma kase i woli wydać na coś innego (np. papierosy) i ci nie powinni narzekać bo wybór zależ od nich, płacz nic nie pomoże zapłacisz, dostaniesz. Nie zapłacisz to sie odwal.

Gowikor15 08-06-2007 17:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adamek-graczpiechota (Post 1472278)
Nieźle, :p ale wydaje mi się, że teraz każdy knight będzie się czuł jak sorc( bo musi wbic określony lvl żeby nosić określoną broń), ale i tak update zapowiada się fajnie. Nie mogę się doczekać!!!!

Powiem ci tak w sensie moze sie tak poczuc ale dobze nawet ze bron bedzie na level bo mi sie nie podoba to ze 8 level zabyla z bardzo silna bronia a tak bedzie musial miec wlasna okreslona bron na jego level.Teraz CIP sie postaral i duzo zmian wprowadzi to mi sie podoba nie moge sie doczekac.;);)

VENAEN 08-06-2007 17:52

W sumie to się cieszę ,że powrócą czasy słabych i nielicznych druidów (przynajmniej mam taką nadzieję)

Rumcajsek 08-06-2007 17:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oharis (Post 1472557)
7.6 I wtedy byla ona najlepsza ;/ .

Była. Szybko skille leciały i m-lvl. Tanie runy były. Ale Cip musiał graczom dokopać bo za luźno było...

Sorcer_Pips 08-06-2007 17:53

Zajebisty update

Użytkowników czytających ten temat: 274 (zarejestrowanych: 89, gości: 185)
Oh my lol xDD

Mnie się osobiście podoba wreszcie zrobili coś dla palków, a druidzi i sorci nie powinni stękać, bo nikt im nie kazał wybierać takiej profesji. Aha grałem każda profesją, miałem 42 sorca, 30 druta, 27 Knighta no i mam Palka 36 i dla mnie palek najlepszy :)

Waampirek 08-06-2007 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paloran (Post 1472570)
Nie zapłacisz to sie odwal.

Kurwa za szkole nie placiles, za zycie nie placisz wiec kurwa taki cwaniak nie badz.

Koltun 08-06-2007 17:54

@rumcajs

szczerze to zawsze wolalem skillowac palem niz kina ale robienie run jest jeszcze nudniejsze....

tak na serio to teraz sie fajnei palkiem gra i jest dobrze a druta mam do uhuw robienia i jest strasznie nudno uhy robic ...

emesto 08-06-2007 17:54

o zesz w dupe no fajnie bedzie :D:D:D
nie moge sie doczekac mam nadzieje ze ta lodowa pala nie zniknie po 1 uzyciu ;D

rutek322 08-06-2007 17:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oharis (Post 1472494)
SZCZERZE !!!!!!!!!!!!!! TO ZJEBALISCIE TIBIE. poprzedni updejty jako tako rpzechodizly ale ten to juz rpzesada. Ta gra juz nie ma sensu. Nie bed emogl sobie zarzocic na sorka w hamera i pojsc klepac rotow ;/ Nie moge sobie na 9 knajta zarazocic w hamera i popekowac bo bedzie jakas tam redukcja sily!!!!!!!!!!!!!!!!!! CIPY ZJEBALY GRE........ Zastanawialem sie zeby na dnaich sobie pacc kupic. A tu widze że chuja ;/ zobacze jak to wszystko ebdzie wyglodalo po updejcie. Ale jezeli tak jak wy to rpzzedstawiacie to koncze z ta gra ;/ I nie zdziwie sie jak 70% stalych graczy zrobi to samo. TA GRA SIE ROBI BEZNADZIEJNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wydaje mi sie ze zmienisz zdanie o upku z jego wejściem i dalej będziesz rżnął nooba

adrius 08-06-2007 17:56

Jeśli bedzie tak żle z magami (w co wątpie) w porównaniu do innych prof to poczekacie update moze 2 i bedzie znowu lepiej.

Alix 08-06-2007 17:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Paloran (Post 1472570)
Albo ma kase i woli wydać na coś innego (np. papierosy) i ci nie powinni narzekać bo wybór zależ od nich, płacz nic nie pomoże zapłacisz, dostaniesz. Nie zapłacisz to sie odwal.

Nie szpanuj kasą gówniarzu, bo w każdej chwili możesz ją stracić.
Ta gra powinna być dla wszystkich i po to jest facc żeby zachęcić ludzi do gra nie zniechęcić ich tym ze facc jest 23942348024583 razy gorszy niż pacc.

Torarnos 08-06-2007 17:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aduil (Post 1472501)
Wiec...
1# Wychodzi na to, ze teraz taki Master Sorcerer z 80lvl i 65mlvl bedzie bił z visow tak jak 100 Elder Druid z 65 mlvl lol2?

2# Dla Najtow runy ofensywne będą działały z 1/2 ich "starej mocy", ale leczące nie ?! lol

3# Pomyślcie jak teraz trudno będzie wykonać takie questy jak PoI...

4# Wychodzi na to, ze teraz Najt będzie tym samym co Ed i Ms tylko, ze będzie miał 3x więcej hp ?!!!?

5# Za 3-4 Up'y Tibia bedzie jak Ots : o

6# Jednak najbardziej zostanie poszkodowany Najt, jeśli będziesz na faccu i zostaniesz gdzieś strapowany (np. Of jak podał kolega parę postów wyżej) to będziesz wastowal "1/2 bp gfb" żeby się wydostać, a w zamian za to dostajesz czar który ma pomoc w uwolnieniu się.. ale tylko graczom z paccem. Następną profesja została uzależniona od pacca.

7# Jedynym plusem tego Up'a będzie "ograniczenie lvlowe" dla broni. Nie będzie tak jak kiedyś, ze 130Ed robił Najta i biegał nim z Sovem czy Sca >.<

Adu~

CAŁKOWICIE SIE ZGADZAM, A NAJBARDZIEJ Z #4 + DUZO CAP WIECEJ;) X(

Rumcajsek 08-06-2007 17:59

W tej chwili prawie połowa sorców/drutów to n00by (czytaj ludzie do około 25 lvla) bo zagrali nimi "bo ma wanda i jest super bo szybko bende ekspil" a reszta powyżej (szczególnie powyżej 70 lvl) to ludzie którzy zagrali nimi bo lubią magię i nie patrzą się czy jest łatwo czy nie. Szczególnie szanuję tych którzy wybierają profesję najtrudniejszą dla nich żeby "Spróbować sił i się nauczyć" TO są gracze a nie lamki i TROLLE

Waampirek 08-06-2007 17:59

Widze ze Alix jest jednym z niewileu rozsadnych ludzi (niekoniecznie graczy)
Bez urazy

Marson 08-06-2007 18:00

zaluje tylko ze chara nie sprzedalem przed tym newsem... zal bedzie grac niech zrobia czar exori rzut czyms z eq albo exori rzut dredami zza pazuchy ... po co sov? aven? skoro jakies 60 szitow wyjdzie typu rzuc i biegnij po loot, wydaje mi sie ze ten update bedzie porazka cip softu a ludzie przestana grac i pojdzie im to po portfelach to moze zmadrzeja

Koltun 08-06-2007 18:01

Aijx na całkowiata racje bo tibia powinna byc dla kazdego a nie tylko dla paccow wszyscy powinni moc grac rowno rozumiem ze pacc placi za tibie bo sam go mialem i kupuje 2 teraz ale i tak narazie jest duzo dla pacc...
a co dopiero jak wprowadza te bronie i czary... rozumiem ze na terenia pacc jest o wiele miniej noobow ale nie kazdy ma kase na pacc dlatego wszyscy powini moc grac xD

Dark Hubi 08-06-2007 18:01

Mam pytanie... Czy połowa z tych którzy narzekają na pogorszenie profesji typowo magicznych doczytała do końca artykułu...? Skoro wyrównanie klas nie zostało ukończone, a Cipy nadal będą dążyć do tego celu to nie powinniśmy narzekać. Poddajecie się bo nie umiecie grać i idziecie na łatwiznę, a w grach przecież nie o to chodzi.
Z tego co wiemy to wykonanie niektórych zadań stanie się jeszcze trudniejsze, a to z kolei zmusi nas do większego wysiłku oraz zorganizowania bardziej zgranych drużyn. Część itemów stanie się rzadsza (wzrosną również ich ceny).
Update zapowiada się całkiem ciekawie i może być przełomowym dla dalszych losów w tibii

Gatho Gokhinin 08-06-2007 18:01

Gram w sumie od wersji 7.3... Po tym czasie doszedłem do wniosku że współczuje Cipom takich graczy :/
Nawet jakby dali każdemu po 1kk to by połowa narzekała że za mało.. Nigdy nikomu nic nie pasuje. A ja uważam że i tak update sie zapowiada dobrze i przypominam że to jeszcze nie koniec balansacji.

Gowikor15 08-06-2007 18:01

Widac ze 3/4 wypowiedzi na ym forum to narzekania sorkow ludzie mam do was prosbe zrobcie sobie postac knighta i poczujcie co to jest trud skillowania przez 4 miechy zeby miec dobre skille i pojsc na dobre potworki a jak sie mialo slabe skille to sie nigdzie nie mozna bylo ruszyc bo by biedny knight zaraz zginol.
A wy co braliscie sobie wand of vortex i sobie moglsicie odrazu smigac wiec jeszcze raz wam mowie zachowujecie sie jak male dzieci zrobicie sobie knighta pocwiczcie a zobaczycie jaka to trudnia profesja. X(X(X(
A co do palladynow tez sa trudna profesja bo tez potrzebuja skill iale ja juz je maja to wymiataja.:):) A teraz beda jeszcze bardziej :P:P

Waampirek 08-06-2007 18:02

@ RUmcajsek

DRuidzi i sorcowie to tez NEWBIE (nie n00by)
ktorzy dopiero zaczynaja z tibia a sorc jako magiczny jest w ich przekonaniu bardzo mocny. Nie oceniaj ludzi po lvlu...

Tompior 08-06-2007 18:02

Mi sie wydaje, ze to juz nie powinno nazywac sie tibia :) Ta gra powoli zaczyna upodabniac sie do innych mmorpgow (kal,silkroad itp). Tyle zmian naraz to bedzie wielki szok dla graczy ;P

Alix 08-06-2007 18:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sorcer_Pips (Post 1472580)
....bo nikt im nie kazał wybierać takiej profesji.....

Tak samo jak nikt nie kazał pallom wybierać tej profesji. Palkowie narzekali na łąmiące sie/znikające spiry. Dlaczego? Przecież "nikt im nie kazał wybierać takiej profesji" Nie wiesz dlaczego? Dlatego, że ta gra, jak każda, powinna być przyjemnością a nie nierówną walką w której kina od 8 lvl musiał skillować a w tym czasie sorc/drut już bil kolejne lvl.

rutek322 08-06-2007 18:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Waampirek (Post 1472603)
Widze ze Alix jest jednym z niewileu rozsadnych ludzi (niekoniecznie graczy)
Bez urazy

obydwaj jesteście maniaki i debile...

Dreamers 08-06-2007 18:03

To co zrobili to jedne wielkie gowno.
Tibia zaczyna Sie robic jak polska, wszyscy czegos chca a pozniej sie oburzaja.
Ja zaczelem grac sorcem dla ataku i huja mam z tego jak teraz kina bede walil tyle samo tylko czas stracilem na robienie sorca tak?2 miech w plecy + oceny? zal.. mogli juz go ulepszac ale nie az tak i sorca zostawic -.-

Rumcajsek 08-06-2007 18:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Torarnos (Post 1472592)
CAŁKOWICIE SIE ZGADZAM, A NAJBARDZIEJ Z #4 + DUZO CAP WIECEJ;) X(

Ile masz many max? Ponad 2 razy więcej niż knight nie? A jak idziesz na demona to włączasz vitkę? I co CI wtedy zabiera? Manę nie? To nie narzekaj bo knight tego życia dostaje mniej niż mag łącznie tego mana-hp...

Adrio PL 08-06-2007 18:04

Pal

tera zaczne grac znowu swoim palem dlugo nim nie grałem bo mam druta na harmoni ale po przecytaniu tego newsa znółw zacołem grać palem (5 min temu zalogowalem sie nim)

Mylak 08-06-2007 18:05

Jak myślicie : jeżeli speary nie bedą upadać na ziemie, to znaczy ze spear tak jak np. arrow lamie sie po 1 uzyciu?

Rumcajsek 08-06-2007 18:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mylak (Post 1472628)

Nie, będą wystawały z potwora i będzie szedł taki "Speared Monster" :p:p:p

Waampirek 08-06-2007 18:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mylak (Post 1472628)

Niee w przemagiczny sposob pall uzyje telekinezy i wyciagnie speara z ciala wroga!

Harrina 08-06-2007 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dreamers (Post 1472624)
To co zrobili to jedne wielkie gowno.
Tibia zaczyna Sie robic jak polska, wszyscy czegos chca a pozniej sie oburzaja.
Ja zaczelem grac sorcem dla ataku i huja mam z tego jak teraz kina bede walil tyle samo tylko czas stracilem na robienie sorca tak?2 miech w plecy + oceny? zal.. mogli juz go ulepszac ale nie az tak i sorca zostawic -.-

Gratz mój drogi

Pitch_Black 08-06-2007 18:07

Ja chce tylko zmiany czarów dla graczy którzy kupili promocje.
Sorc ma Enchant Staff którego nikt nie używa.
Podobnie jak druid, chociaż to jego drzewko może sie przydać jako zastępczy magic wall

Mylak 08-06-2007 18:07

RUMCAJSEK MOZESZ MIEC DOSWIADCZENIE W RS'IE ALE nNIE W TIBII. I MASZ POMYLONY AVATAR (NIE TO FORUM)

Alix 08-06-2007 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rutek322 (Post 1472621)
obydwaj jesteście maniaki i debile...

Hahaha. Soryy ale ja przynajmniej wnoszę coś do tematu a nie tylko wyzywam innych. Poza tym skąd wiesz że jestem maniakiem?? Bo udzielam inteligentnych wypowiedzi<lol>. Maniakiem wcale nie jestem. Gram okazyjnie co można stwierdzić po tym ze grając ponad rok mam 34 lvl i kilka innych słabszych.

Sorcerereq 08-06-2007 18:07

293 bydła czytającego temat.

Ale czy zwykle bronie, avenger, gs, bs, też będą od lvla? bo jak ave~ będzie od 80 to Cipsoft jak zwykle sp....il sprawe...

Mój brat nie wierzy w to, że będzie tak cudnie. Jak zawsze ma być różowo, a po updacie wszystkie tematy "Ten update jest pojebany!" X(

Aduil 08-06-2007 18:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rumcajsek (Post 1472527)
I dobrze. Teraz wszyscy będą musieli skillować.

Tak, skilluj Ms, or Ed gl..
Cytuj:

I tak knight nie leczy się dość mocno...

Jasne tylko, ze jedne runy maja "dzialac" slabiej a juz 2-gie nie? : 0
Cytuj:

Gówno prawda.

No jasne.. teraz bedzie nawet prosciej lol2?
Cytuj:

Gówno prawda 2. Magiczni mają vitkę.

A Najt nie ma Uhów.. ? A tak btw. nie mowie o leczeniu tylko o ilosci hp... podejdz do 3 Dragow na 70lvlu Ed a Ek.. zobaczymy kto predzej padnie.. lol2

Adu~

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:17.