Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Prywatny test server otwarty! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=133761)

Capality 14-06-2007 20:32

wg. mnie "apdejt" będzie za tydzień wiec wystarczy zeby doskillować do 60

Anoj 14-06-2007 20:32

@bsssisch

lepiej daj screeny ze swojego pala co on potrafi :)

skazi 14-06-2007 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ter (Post 1485392)
19:07 You see a crystal mace (Atk:38 Def:16 +1).
It can only be wielded properly by players of level 35 or higher.
It weighs 80.00 oz.

Kolejny rare item zostanie zwykłym lootem... ? :(;(

To że wymaga tylko 35lvl nie oznacza że będzie zwykłym lootem.

--Cienius-- 14-06-2007 20:37

potrafi szczelac ^^

bessish 14-06-2007 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anoj (Post 1485418)
@bsssisch

lepiej daj screeny ze swojego pala co on potrafi :)

Chodzi oto że pallem zrobiłem za późno tutora i niemam invite na test serva

Siedze tam 44ek ;s z innego acc

Epikur 14-06-2007 20:41

Może byście tak skończyli dyskutować i dali jakieś fotki potwierdzające wszystko to co miało być w upie. Da tu jakiś tutor sski bo mnie zaraz krew zaleje najlepiej ss z knighta i sorca.

Salarigoth 14-06-2007 20:42

Ja ju nie wiem co jest z ta gra raz knight to guwno a raz sie bierze draga na 3 strzaly smiech na sali wiecie jak tera nowy serwer bedize wygladal? beka ja juz nie wiem czy bede grac an new serwie

Fonevv 14-06-2007 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Salarigoth (Post 1485446)
Ja ju nie wiem co jest z ta gra raz knight to guwno a raz sie bierze draga na 3 strzaly smiech na sali wiecie jak tera nowy serwer bedize wygladal? beka ja juz nie wiem czy bede grac an new serwie

to nie graj, każe Ci ktoś?

bessish 14-06-2007 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Epikur (Post 1485445)
Może byście tak skończyli dyskutować i dali jakieś fotki potwierdzające wszystko to co miało być w upie. Da tu jakiś tutor sski bo mnie zaraz krew zaleje najlepiej ss z knighta i sorca.

Masz potwierdzające

http://img485.imageshack.us/img485/3682/uo0009kf6.jpg

Soulmann 14-06-2007 20:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nobz (Post 1485268)
exura vita(160mp)/exura sio(70 mp)
z tym ze sorcowi na vite za 1 mfa nie starczy

Gorzej jak nie zdąży się podleczyć, bo mu całe HP naraz zejdzie, co jest zresztą bardzo często spotykane =)

Leik~ 14-06-2007 20:48

To wszystko co jest na TS nie oznacza jeszcze, ze wejdze do prawdziwej gry. Nie placzcie bo i tak bedziecie grali, nie ma co panikowac przed czasem, co bedzie to bedzie. Jezeli knight bedzie az taka potega to i tak za rok/pol moze to zmienia xD. Troche mogli udupic magow ale nie az tak, teraz w porownaniu do knighta bedzie zwykla cipka a kazdy sie bedzie teraz pchal, robil knightow i beda przeludnione serwery od rycerzy jezeli WSZYTSKO co jest na TSie wejdzie w zycie.

Robert Lublin 14-06-2007 20:48

@Fonevv

Co złego jest w wyrazie Knight? mistrzu? ;d

Inz 14-06-2007 20:49

Użytkowników czytających ten temat: 204 (zarejestrowanych: 82, gości: 122)

No nieźle ;DD

Czekamy na więcej screenów...Ja tymczasem ide wbić 70lvl na Exori gran ;d

Wiechoss 14-06-2007 20:49

a co ten screeny potwierdza , pokazal bys skille i lvl bo dla mnie to normalny hit

skun__ 14-06-2007 20:50

Właśnie miałem sobie pacca zamowić (na sorca) ale jednak się z tym wstrzymam do update, coraz bardziej jest realne ze zaczne grac tym jebanym knightem

Ain'aer 14-06-2007 20:51

18:47 You see a skull staff (Atk:36 Def:12 +1).
It can only be wielded properly by players of level 30 or higher.
It weighs 17.00 oz.
The staff longs for death.

Zastanawia mnie czym jest ten (modyfikator?) +1. Takie skull staffy, barbarian axe mają +1, niektore bronie nie mają czegos takiego a taki SCA ma +3 ;| Wie ktos co mogą oznaczac te cyfry?

EDIT: Poza tym o ile sie nie myle broni mozna uzywac ponizej wymaganego lvlu, ale zadaje to okolo 2x mniej obrazen.

cielakmateusz 14-06-2007 20:53

Wnerwiają mnie ludzie , którzy twierdzą , że up wejdzie jeszcze w ten weekend.
Jak moze teraz wejść up , skoro TS jest po to , by Tutorzy wykryli potencjalne błędy i zraportowali je.
Jak sie okaże , że są błedy to zanim je usuna to napewno nie wejdzie UP w ten weekend -.- NOOBY

Pacz_mag 14-06-2007 20:53

Niechcialo mi sie czytac calego tematu i wszystkich postow wiec mam male pytanie. Czy ten czar dla knighta "boomerang" bedzie dostepny dla facc czy tylko pacc?
Do tutorow. Dawajcie wiecej ss'kow! :D

Problemaker 14-06-2007 20:54

Czekam cierpliwie o informacje o arenie !!!

Jakies informacje na teamat poziomu trudnosci, nagrod, potworow wydstepujacych tam itd!! Blagam o ssy!

Epikur 14-06-2007 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ain'aer (Post 1485478)
18:47 You see a skull staff (Atk:36 Def:12 +1).
It can only be wielded properly by players of level 30 or higher.
It weighs 17.00 oz.
The staff longs for death.

Zastanawia mnie czym jest ten (modyfikator?) +1. Takie skull staffy, barbarian axe mają +1, niektore bronie nie mają czegos takiego a taki SCA ma +3 ;| Wie ktos co mogą oznaczac te cyfry?

EDIT: Poza tym o ile sie nie myle broni mozna uzywac ponizej wymaganego lvlu, ale zadaje to okolo 2x mniej obrazen.

To punkty defa dodawane do sumy defa razem z tarczą tylko 1 ręczne bronie mają taki bajer

Ain'aer 14-06-2007 20:54

Update na pewno nie wejdzie w ten weekend. W wypowiedziach npcow pelno jest literowek np. "alloed" miast "allowed" u mistrza areny, puste tablice w nowych sklepach itd.

Inz 14-06-2007 20:54

Te +1, +3 to jest ile Defa dodaje dla shielda jeżeli nosisz tą broń

O lol jaki spam!! Odświeżyłem stronkę i odrazu 5 nowych postów ;DD

Mac Artur 14-06-2007 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cielakmateusz (Post 1485482)
Wnerwiają mnie ludzie , którzy twierdzą , że up wejdzie jeszcze w ten weekend.
Jak moze teraz wejść up , skoro TS jest po to , by Tutorzy wykryli potencjalne błędy i zraportowali je.
Jak sie okaże , że są błedy to zanim je usuna to napewno nie wejdzie UP w ten weekend -.- NOOBY

Po każdej aktualizacji są zazwyczaj łatki i tam też sa naprawiane błędy

Fonevv 14-06-2007 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Robert Lublin (Post 1485467)
@Fonevv

Co złego jest w wyrazie Knight? mistrzu? ;d

sry, mój błąd :) źle przeczytałem

a jeśli chce ktoś pooglądać ssy to proszę :

http://i2.photobucket.com/albums/y37...server0039.jpg

http://i2.photobucket.com/albums/y37...server0041.jpg

http://i2.photobucket.com/albums/y37...server0049.jpg

http://i2.photobucket.com/albums/y37...server0027.jpg

http://i2.photobucket.com/albums/y37...server0029.jpg

http://i2.photobucket.com/albums/y37...server0031.jpg

dudek_lfc 14-06-2007 20:58

Jak zawsze zjebali update ; - )

Wiechoss 14-06-2007 20:58

@Fonevv
Fotki te juz byly umieszczone w temacie

Maxiv 14-06-2007 21:00

Jesli Cipsoft nie widzi jaka kaszane zrobil to on jest rzeczywiscie slepy ;s
Mimo ze jestem knightem i pragnalem tego wyrownania to tera widze ze gra bedzie za latwa. Wg mnie to praktycznie all profy udu*ione bo po co komu tera runy ofensywne ? jedynie sie sorcowi/drutowi przydadza a knight i pall to watpie czy by ich uzywali xD
Jak zobaczylem ta gadke gdzie jakis 206 lvl (ek?) gada ze za 500 z ue dostal od taifa to mi sie smiac chce xDD
Albo Cipsoftowi do reszty odje*alo albo chce upodobnic tibie do otsa bo to praktycznie przez te je*ane boty i otsy Cipsoft wprowadzil tego aimbota i inne pierdoly. Wiem ze kazdy (chyba xD) knight (ja tez) pragnal byc rowny sorcowi ale tera to troche cipsoft przesadzil z tym oslabianiem sorcow.
U knighta dmg moze zostac bo nawet nawet jest no ale tera to z sorcow sciery do podlogi normalnie zrobili.
Niektorzy gadaja ze wlasnie dobrze im tak (sorcom ofc) no i w sumie nalezalo im sie troche xD ale i tak uwazam ze za mocno ich oslabili

No a tera czas na zjechanie mnie za to ze stoje po stronie tak jakby sorcow za to ze sadze ze ich za bardzo udu*ili.:baby:

Epikur 14-06-2007 21:03

@Maxiv
Byleś na testerze?? jak nie to sie nie wypowiadaj plx :<

Wg mnie dobrze profesje są zbalansowane.

bessish 14-06-2007 21:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiechoss (Post 1485470)
a co ten screeny potwierdza , pokazal bys skille i lvl bo dla mnie to normalny hit

Wiem że to normalny hit.
Skille mam 76/75 best hit na zółwiach z sword rigiem weszedł 206 z gs'a też ze sword ringa weszedł chyba 185
Pamiętaj że gs od 55lvl'a.

Teraz ssy z Areny
http://img238.imageshack.us/img238/6436/uo0011ik5.jpg
http://img162.imageshack.us/img162/2136/uo0012lw8.jpg
http://img239.imageshack.us/img239/3531/uo0014vp9.jpg

Później wkleje więcej ;q

Mac Artur 14-06-2007 21:04

@Maxiv

Jak możesz trzymać strone sorców! Przecież to wróg nr. 1 !!!11one!1 ;]

A tak poza tym to myśle ze to bedzie dobry uptade
Każdy ma swoje zdanie

Goldscorpion 14-06-2007 21:04

A ja dalej czekam na prównanie potworków. Czy ten np. crystal spider ma siłę cyca czy gsa

Krystek 14-06-2007 21:05

@Maxiv
I masz calkowita racje ;)

tylko idioci cie pojada , nooby ktore nigdy nie graly magami , i mysla ze tak wszystko prosto , jak masz waste na lvl i jedno lepsze combo i zdychasz. Taa tera z 2x mniejszym dmg bedize wypasna postac poprstu

cip soft jest glupi i tyle , chyba za malo kasy zarabial za pacce , myslal ze tera bedize mial wiecej , jak mu 90 % magicznych profesji przestanie grac (a to oni kupowali pacce bo vis itp ) to sie posra i zimowy upade bedzie powrotem to starego systemu , ale pul roku meki , i wogule n/c tibia sux

--Cienius-- 14-06-2007 21:05

HEh jak chcesz byc sciera to badz ja sie ciesze z updatu bo knight byl za slaby

Opancerzona puszka bez ataku ;/

Mac Artur 14-06-2007 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krystek (Post 1485528)
@Maxiv
I masz calkowita racje ;)

tylko idioci cie pojada , nooby ktore nigdy nie graly magami , i mysla ze tak wszystko prosto , jak masz waste na lvl i jedno lepsze combo i zdychasz. Taa tera z 2x mniejszym dmg bedize wypasna postac poprstu

cip soft jest glupi i tyle , chyba za malo kasy zarabial za pacce , myslal ze tera bedize mial wiecej , jak mu 90 % magicznych profesji przestanie grac (a to oni kupowali pacce bo vis itp ) to sie posra i zimowy upade bedzie powrotem to starego systemu , ale pul roku meki , i wogule n/c tibia sux

Idz się powieś, jak dla ciebie tibia to wszystko to nie masz już żadnego wyboru

Capality 14-06-2007 21:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxiv (Post 1485512)
Jesli Cipsoft nie widzi jaka kaszane zrobil to on jest rzeczywiscie slepy ;s
Mimo ze jestem knightem i pragnalem tego wyrownania to tera widze ze gra bedzie za latwa. Wg mnie to praktycznie all profy udu*ione bo po co komu tera runy ofensywne ? jedynie sie sorcowi/drutowi przydadza a knight i pall to watpie czy by ich uzywali xD
Jak zobaczylem ta gadke gdzie jakis 206 lvl (ek?) gada ze za 500 z ue dostal od taifa to mi sie smiac chce xDD
Albo Cipsoftowi do reszty odje*alo albo chce upodobnic tibie do otsa bo to praktycznie przez te je*ane boty i otsy Cipsoft wprowadzil tego aimbota i inne pierdoly. Wiem ze kazdy (chyba xD) knight (ja tez) pragnal byc rowny sorcowi ale tera to troche cipsoft przesadzil z tym oslabianiem sorcow.
U knighta dmg moze zostac bo nawet nawet jest no ale tera to z sorcow sciery do podlogi normalnie zrobili.
Niektorzy gadaja ze wlasnie dobrze im tak (sorcom ofc) no i w sumie nalezalo im sie troche xD ale i tak uwazam ze za mocno ich oslabili

No a tera czas na zjechanie mnie za to ze stoje po stronie tak jakby sorcow za to ze sadze ze ich za bardzo udu*ili.:baby:

Przez ten rok, będą rządzić Knighci i Paladyni

Problemaker 14-06-2007 21:09

Wielkie Dzieki Nether .. Kocham Cie!! Mógl byś sprubować przejsc jeden z poziomów i porobic ssy? Byl bym bardzo wdzieczny!

Blos Tius 14-06-2007 21:11

Hmm... , a co teraz z exori , bo na pewno jak zabiera 120 many , to Seromontis nie będzie walił z niego po 1k+ ?

Krystek 14-06-2007 21:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mac Artur (Post 1485537)
Idz się powieś, jak dla ciebie tibia to wszystko to nie masz już żadnego wyboru

No bez tibi nie ma zycia -.-

Tibia to fajna gra i w*****a mnie ze oni na sile chca ja zjebac

Goldscorpion 14-06-2007 21:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blos Tius (Post 1485546)
Hmm... , a co teraz z exori , bo na pewno jak zabiera 120 many , to Seromontis nie będzie walił z niego po 1k+ ?

Walił będzie nawet słabiej niz wcześniej jednak skoro zabiera stała liczbe punktów na pełnej manie będzie mógł walnąc kilka razy.

Grzesiek194 14-06-2007 21:14

Ludzie opamiętajcie się. Przecierz w wyjaśnieniu update, jest wszystko co chcecie wiedzieć, te screeny są losowych hitów. To, że raz udało się knightowi walnąc za 250+ to nie znaczy, że takie hity będą bardzo częste. Magowie będą nadal bić mocniej niż rycerze, bo w końcu za to płacą, a zresztą sami zobaczcie.

Cytuj:

Szczegóły na temat zadawanych obrażeń:
Było dużo spekulacji na temat jak duże obrażenia będą zadawane na jakim poziomie. Nie mogę dać konkretnych informacji już teraz, bo wciąż pracujemy nad tym. Mogę tylko powiedzieć, że magowie około 50-60 poziomu nie poczują znacznej różnicy, a potem wciąż będzie rosła ich siła, ale nie tak bardzo szybko jak teraz.
Rycerze będą zadawali mocniejsze obrażenia niż teraz, ale wciąż nie większe niż mag czy druid mogą na tym samym poziomie. Do tego "nietrafienia" wciąż będą, ale wraz z poziomem ich liczba zmniejszy się. Dla przykładu - 100 rycerz praktycznie nie może zabić szura na więcej niż 1 hit, ale wciąż jest takie prawdopodobieństwo, jednak jest właściwie niemożliwe zęby nie trafić w takiego potwora. W silniejsze potwory oczywiście "nietrafienia" wciąż będą występować.
Na końcu chce dodać, ze paladyn dostanie duży wybór amunicji, ale wraz ze zmniejszeniem się siły ich run, nie staną się o wiele potężniejsi niż niektórzy sie obawiali.
Więc moim zdaniem nie ma się o co martwić - wszystko będzie ok. :p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:03.