Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   !!!UWAGA!!! Szukasz informacji? Patrz tu!!!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=13587)

Slythia 02-01-2008 15:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mathek17 (Post 1819105)
A jak bede kiedys miał np 110 lvl to co? Moge zostac posadzony o dzielenie konta przez dynamiczne IP? Chcialbym dodac ze dziennie gram max. do 2h. W przypadku dynamicznego IP sprawdzaja oni to jakos inaczej? Prosze o odp:]

Na pewno nie dostaniesz. Cip nie sa tacy glupi ;P. Poza tym, nawet zmienne ip ma pewna stala czesc.

@up
Tanie to jest ;P. Lecz... najlepiej zapytaj albo na trade, albo na game chat na swoim swiecie.

nock keciron 04-01-2008 22:39

@up

Czemu mi link nie działa!!!!!111oneone?

Deathwind 05-01-2008 20:06

może opisze co i jak
chciałem wrócić do gry po ponad półrocznej przerwie, ale ktoś mi konto ukradł, no to tibia.com r-key i jest odzyskane :)
i tutaj krótkie pytanie: czy r-key'a posiadam tylko ja, czy tez ta osoba która mi je ukradła też go posiada?

Oprst11 05-01-2008 23:33

jak pozbyć się lagów??

Slythia 06-01-2008 14:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deathwind (Post 1828249)
może opisze co i jak
chciałem wrócić do gry po ponad półrocznej przerwie, ale ktoś mi konto ukradł, no to tibia.com r-key i jest odzyskane :)
i tutaj krótkie pytanie: czy r-key'a posiadam tylko ja, czy tez ta osoba która mi je ukradła też go posiada?

R-keya dostaje sie w momencie rejestracji konta. Mozna takze go zmienic, za drobna oplata... Jezeli ktos ci ukradl konto, a twoj rec nadal dziala... To nie ma mozliwosci, by byl on w jego posiadaniu.

sokloz 20-01-2008 12:02

słabości

Gdy wchodze tu, nie wiem o co chodzi obok potworów ze słabościami :( więc o co chodzi ze słabościami śmierć, ziemia, ogień świętość, lód itd. ?:crusader:

Slythia 20-01-2008 14:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sokloz (Post 1852909)
Gdy wchodze tu, nie wiem o co chodzi obok potworów ze słabościami :( więc o co chodzi ze słabościami śmierć, ziemia, ogień świętość, lód itd. ?:crusader:

W ostatnim upade zostaly dodane zywioly oraz slabosci. Chodzi o to, ze niektore potworki sa bardziej wrazliwe na wybrane zywioly, tzn zadaje mu on najwieksze obrazenia ;). Na przyklad pod woda najlepiej jest stosowac energie na quary (gdyz energia zadaje bardzo duze obrazenia). Slabosci umieszczone na tibia.pl pomagaja w wyborze odpowiedniego zywiolu ;).

Xent_Yute 23-01-2008 17:56

Summoner Outfit

Jak pisze na wygranym bilecie?

To zly:
You see a lottery ticket.
It weighs 1.20 oz.
Unfortunately it seems that you drew a blank.

A dobry?
...
Potrzeba mi odpowiedzi na juz, albo na zaa sec.
napiszcie PW

Xent_Yute 23-01-2008 18:09

Sumoner outfit

potrzebna pomoc

to przegrany

a co pisze w wygranym? dokladnie prosze

Rybzor 23-01-2008 18:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xent_Yute (Post 1858871)
Jak pisze na wygranym bilecie?

To zly:
You see a lottery ticket.
It weighs 1.20 oz.
Unfortunately it seems that you drew a blank.

A dobry?
...
Potrzeba mi odpowiedzi na juz, albo na zaa sec.
napiszcie PW

Teraz aby rozpoznać odpowiedni ticket nie trzeba już znać opisu, bo błyszczy on, o tak;
http://foteka.pl/full/9c7564a41bd7aa...713569725a.jpg
Zwykły (przegrany) nie błyszczy.

(niestety opisu nie znam)

Rohas 23-01-2008 18:56

17:02 You see a lottery ticket.
It weighs 1.20 oz.
You were lucky! Go claim your prize at the potion store in Edron.

Ten jest WYGRANY ;]

gajdex 27-01-2008 14:40

Eleonore quest

Ej Pomozcie mi bylem w trakcie wykonywania quest Eleonore i zanioslem ring do eleonory i zamiast 3 x yes napisalem yes i bye i jak chcialem dokonczyc quest i isc do Charlotty nie dalo sie ;// Pomozcie mi:):);):p

lolekz 17-02-2008 17:04

Pomocy

kto gra na armia.toproste.pl prossze o kontak pod numerem gg12387363:(;(

nox1993 17-02-2008 20:22

Bleski

Kto mi powie jak i gdzie kupic blesy na (lvl,mlvl,sword fighting,shielding) dzieki z gory

Slythia 17-02-2008 20:55

Zapraszam tutaj:
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=122683&highlight=blesy

Albo tu:
http://www.wiki.hunted.pl/wiki/B%C5%...awie%C5%84stwo

PatrOOL2909 21-02-2008 19:01

prosze o pomoc

Mam pytanie napisze je tu bo nie znalazlem zadnego innego tematu..
Gdy wbilem 20 lvl na Candi chcialem pojsc na deserta mialem juz knighta i sorcera brakowala tylko palla wiec napisalem na trade "szukam palla 20lvl + na deserta" i na drugi dzien dostalem za to bana

mogl by mi ktos objasnic za co go dostalem przeciez ja tylko chcialem znalesc palla na deserta

Aravras 21-02-2008 19:05

Tak się składa, że oficjalnym językiem Tibii jest angielski i tylko w tym języku można zamieszczać swoje oferty na kanale trade.
Musiałeś nieźle spamować, skoro cię za to zbanowali.

Dodo360 21-02-2008 22:24

Ja mam pytanie co do rk.
Czy jak zamówie nowy recovery key to ten stary nadal może być urzyty?
Moje stare konto nie było zarejestrowane i zostalo shackowane , hacker zarejestrowal je na siebie po czym oddal wiec ma recovery key.
Czy jeśli dostane nowy to on nadal bedzie mogl uzyc tego starego zeby "przejac kontrole nad moim kontem" ?
@down
Ok dzięki i tak nie zamawiam ale dobrze wiedziec

Slythia 22-02-2008 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dodo360 (Post 1914251)
Ja mam pytanie co do rk.
Czy jak zamówie nowy recovery key to ten stary nadal może być urzyty?
Moje stare konto nie było zarejestrowane i zostalo shackowane , hacker zarejestrowal je na siebie po czym oddal wiec ma recovery key.
Czy jeśli dostane nowy to on nadal bedzie mogl uzyc tego starego zeby "przejac kontrole nad moim kontem" ?

Jesli otrzymasz nowego rec-keya to stary przestanie dzialac...

PatrOOL2909 24-02-2008 11:53

pomocy

Jak odwolac sie w sprawie bana??

Gitarzystka 24-02-2008 14:26

Mam pytanie (nie wiedziałam czy zakładać odzielny temat..).
Byłam na dwarfach, aż nagle mnnie wylogowało, znów sie zzalogowałam patrze a moje legi i helm leza na podladze, i znow mnie wylogowalo, i tak ciagle az w koncu cale moje eq lezalo na podlodze. Wkurzylam sie i wylaczylam komputer. PO jakis 20 minutach loguje sie patrze a tu
a) jestem w Thais (byłam w Kazadroon)
b) po eq ani sladu
c) a co gorsza nabiłam lvl, (11 ;P) yo teraz mam 10 o.O

Jestem na Elerze...
I moje pytanie brzmi: Czemu tak sie dzieje?

Zamne 28-02-2008 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gitarzystka (Post 1920092)
Mam pytanie (nie wiedziałam czy zakładać odzielny temat..).
Byłam na dwarfach, aż nagle mnnie wylogowało, znów sie zzalogowałam patrze a moje legi i helm leza na podladze, i znow mnie wylogowalo, i tak ciagle az w koncu cale moje eq lezalo na podlodze. Wkurzylam sie i wylaczylam komputer. PO jakis 20 minutach loguje sie patrze a tu
a) jestem w Thais (byłam w Kazadroon)
b) po eq ani sladu
c) a co gorsza nabiłam lvl, (11 ;P) yo teraz mam 10 o.O

Jestem na Elerze...
I moje pytanie brzmi: Czemu tak sie dzieje?

hacked, biedaczku. nabrales sie na fri pak?

Odithos 14-04-2008 21:25

Mam do dyspozycji:
k armor, k legsy, blue legsy, golden armor, boh fur boots, brigt sword, vampirka

od jakiego lvl co nosić żeby przy dedzie nie być super stratny myślałem nad:

a) 30lvl k arm, k legs boh BS vampirka
b) 40lvl g armor blue legs boh vampirka bs

Mam 20lvl i niedługo skille 60/60 co zorbić

a) skillować do 70/70
b)skillować do 65/65
c)skończyć skillowanie na 60/60 i iść expić

Gdzie expić na 20lvl potem 30 narazie siedziałem na zamku
(nawet loot fajny) ale exp wolny

Myślałem nad Dwarf Solider ale niewiem którą kopalnie wybrać
http://tibia.pl/earth.php?x=32520&y=...=0&q=32.17&r=1

u góry są 2 i na dole 2 które wybrać
oraz na jakim poziomie siedzieć??

Z góry dzięki za Odp!!!

leszko 18-04-2008 15:51

nie moge grać!

mam od pewnego czasu problemX( bo albo mi wyświetla w nieskączoność Connectin to the game world. Please wait.X(X( albo jak juz sie zaloguje:cup:B) to mi sie zacina X(X( albo raz sie zatnie i za 5min mnie samo wylogujeX(X(X(X(X(X(X(X(co mam robić prosze pomóżcie
z góry dziekuje

P$ychop@ta 18-04-2008 16:18

@up podziękuj cipom za kicki :)

leszko 18-04-2008 16:23

Od czego to zależy że wczoraj grałem normalnie a dzisiaj znowu to samo gram przez 5s a potem mi sie zacina i mnie wylogowywuje!!Od czego to zależy można to jakoś usunąć??? prosze pomóżcie

PROSZĘ ODPISZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

leszko 26-04-2008 22:01

Prosze!

PROSZE niech mi ktos odpowie błagam napewno ktoś wie napewno!!
odpiszcie:)
z góry dziekuje:)
k**** jak ktoś nie wie ja chce GRAĆ!!!

bmwbmw2 15-05-2008 17:55

jak podróżować

jak mam podróżować od thais do carlin do kogo i co mam napisać :baby:

harry127 16-05-2008 15:13

Odpowiedzi...

Witam
Widzę, że jeszcze nikt nie odpisał, więc ja odpowiem na ostatnie 2 pytania.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez globidebica (Post 2042399)
loguje sie na kontooo a tuu ...

Account banished until May 07 2008, 11:30:59 CEST because of account sharing (The sharing of accounts is a violation of Tibia Rule 3g)

account sharing, account will be deleted in case of further rule violations!

nie wieeem o co chodziii... dziwne usunąłem smiecie z kompaa i dalej.. a co to znaczy.. ps to moj chyba pierwszy ban ale 30- dniowy? to znaczy ze bede mial usuniete konto ? ;S

Tłumaczę... Konto zbanowane 07. maja bieżącego roku o godzinie 11:30:59 z powodu dzielenia konta (dzielenie konta jest naruszeniem regulaminu gry, punkt 3g). To chyba wszystko wyjaśnia... Acha, nie usuną ci konta, po prostu jest zablokowane na jakiś czas.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bmwbmw2 (Post 2058371)
jak mam podróżować od thais do carlin do kogo i co mam napisać :baby:

Po pierwsze, musisz mieć PACC. Gdy już będziesz miał PACC, idź do NPC Captain Bluebear (na zachód od depo, oczywiście na statku) i napisz:
1. Hi
2. Carlin
3. Yes
Podróż z Thais do Carlin kosztuje 110 gp (100 gp po wykonaniu Postman Quest).

Pozdrawiam
Krzysiek

Loko_Devil 03-06-2008 18:58

Elo potrzebuje pomocy
Banishment: Account banished until deletion because of offensive statement (Offensive statements are a violation of Tibia Rule 2a. Character comment: "KAZDY BR STARA KURWA JEST" (= "every br is an old bitch") [erased])
(dostałem bana za to że miałem napisane że all br to kurwy i nie wiem jak sie teraz odbanować)
(Duration infinite ) <<<czas nieokreślony

Type: Account Banishment - Banishment of the complete account. For the duration of the banishment no character of the account may log into the game.
Note: Account scheduled for deletion!
Character: Devil Danger Fire
Reason: offensive statement
Comment: Offensive statements are a violation of Tibia Rule 2a. Character comment: "KAZDY BR STARA KURWA JEST" (= "every br is an old bitch") [erased]
Date: Jun 03 2008, 15:15:25 CEST
Duration: infinite

:(
Co to wszystko znaczy?? Może ktoś pomuc??

Valisha 03-06-2008 23:25

@up
masz po postaci kolego.
i po co wyzywałeś innych graczy? możesz spróbować napisać do Cipsoftu maila, ale są b. małe szanse, że odzyskasz konto.

Byles 03-06-2008 23:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Loko_Devil (Post 2093803)
Elo potrzebuje pomocy
Banishment: Account banished until deletion because of offensive statement (Offensive statements are a violation of Tibia Rule 2a. Character comment: "KAZDY BR STARA KURWA JEST" (= "every br is an old bitch") [erased])
(dostałem bana za to że miałem napisane że all br to kurwy i nie wiem jak sie teraz odbanować)

Type: Account Banishment - Banishment of the complete account. For the duration of the banishment no character of the account may log into the game.
Comment: Offensive statements are a violation of Tibia Rule 2a. Character comment: "KAZDY BR STARA KURWA JEST" (= "every br is an old bitch") [erased]

Banished: until deletion because of offensive statement

Współczuje, mi tez kiedyś zdeletowali 104 rp.

Meryn 05-06-2008 10:00

Co się dzieje? Pomóżcie!

Wyszedłem z Rooka do Carlin i przez jakieś 1-2 miesięcy wszystko było dobrze a teraz okazuje się, że jestem w Thais!!!!!!!!!!!!???????????? Dlaczego tak się dzieje?? Ja nie chce zaczynać od nowa ;( Błagam pomóżcie!!!!!!!!!

Bezmusk 05-06-2008 10:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Loko_Devil (Post 2093803)
Elo potrzebuje pomocy

Rasizm w tibii jest zabroniony, a sam wiesz co napisałeś... Ban na 30 dni, każdy następny skasuje ci konto. Po pół roku wpis w "cryminal record" zejdzie.

Slythia 05-06-2008 10:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Meryn (Post 2096711)
Wyszedłem z Rooka do Carlin i przez jakieś 1-2 miesięcy wszystko było dobrze a teraz okazuje się, że jestem w Thais!!!!!!!!!!!!???????????? Dlaczego tak się dzieje?? Ja nie chce zaczynać od nowa ;( Błagam pomóżcie!!!!!!!!!

Jak jestes w thais? Obudziles sie w swiatyni?

Jesli tak, to zapewne zapomniales zmienic obywatelstwa wchodzac w teleport w wybranym miescie ; ). Mozesz znow isc do Carlin...

@up
Cytuj:

Na pewno na 30 dni??

Juz odpowiedzialam mu w innym temacie..

Meryn 05-06-2008 16:23

to jak to mam zrobić??????:confused:

Slythia 05-06-2008 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Meryn (Post 2097088)
to jak to mam zrobić??????:confused:

Jeśli umierasz to odradzasz się w świątyni w wybranym przez Ciebie mieście, którego jesteś obywatelem. By zmienić Thais na Carlin musisz udać się do świątyni w Carlin i wejść w znajdujący się tam teleport.

Meryn 07-06-2008 11:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2097118)
Jeśli umierasz to odradzasz się w świątyni w wybranym przez Ciebie mieście, którego jesteś obywatelem. By zmienić Thais na Carlin musisz udać się do świątyni w Carlin i wejść w znajdujący się tam teleport.

Dziekuje!!!:)

Patrycja456 07-06-2008 16:46

Problem z pk.

Mam pytanie. Ostatnio zaatakował mnie jakiś koleś. Wcześniej nie był pk, ale gdy mnie zaatakował pokazała mu się biała czaszka. Gdy go zabiję (podczas jego ataku na mnie), to ja też będę miała białą czaszkę? Chciałabym się bronić, ale nie chcę być pk! Pomóżcie :(

leszko 07-06-2008 16:49

odp up

nie bedziesz miała żadnej czaski mozesz bić wszystki pk!! (namawiam jak maja mniejszy lv:P)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:14.