Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Letni update 2007 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=136257)

szopenfeldziarz 30-06-2007 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dee_Jay_Bufer (Post 1521301)
Miałem tego niepisać ale tez jestem wkur****y ... zrobili dla facc tylko jakiegos pier*******o pingwina a reszta dla paccX( i ja bede musiał kupic pacca bo niebede sie meczyl na facu a co do cipsoftu to spierd****cie na drzewo! widocznie jeszcze mało im kasy...

zara, zara, to taki jesteś na CIP "wkur****y", że kupisz pacc'a jednocześnie nabijając mu kabzę? niezły hardkor

Xerionis_Family 30-06-2007 15:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez anasazi (Post 1521787)
cipsoft popelnil radykalny blad moim zdaniem kto sie wciagnie w Tibie majac tak malo mozliwosci na darmowm koncie ??? no Sorry ale to przesada sami sobie będą winni

Wszyscy. Cipsoft nie odebrał nic ludziom na facc - nawet dodali więc ci sami ludzie co do tej pory się dali wciągnąć będą się wciągać dalej. Typowy nowicjusz zobaczy to samo co nowicjusz przed updatem + kilka nowości. Cipsoft nie robił by czegoś, co by mu zaszkodziło.

bmaj 30-06-2007 16:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ukaj (Post 1521256)
Zgadzam się z tym, że teraz Tibia jest dla graczy z pacc, ponieważ tylko oni mogą w pełni korzystać z gry X(
Co do nowych czarów to też trochę chamskie, że tylko dla płatnych kąt są dostępne. Przecież miały zastąpić runy które są nie przydatne dla knighta. Oznacza to, że taki ja- free acount, mam korzystać z bezużytecznych run !!!
Gracze z premium mają za dużo do powiedzenia w Tibii i powinno to być ukrócone !!

Jat tak sądzisz jesteś idiotą. Utrzymanie ponad 70 serverów kosztuje i to nie małe pieniądze. To nie są gówniane servy(pewnie myślicie że tanocha za 15zł) tylko porządne servy aby gra nie lagowała. Jeśli ciągle tak uwarzasz to podaj mi przykład gry gdzie gracz płacący jest prawie równy darmozjadowi.

Co do lvl przy broniach to kolejni idioci!!!! 25knight krzyczy, że gs nie może urzywać. Kretynie przypatrz się walisz teraz podobne(albo i lepsze) hity z serpenta niż przed upkiem z gs!!. Jeśli nie to jest jedno wytłumaczenie wogle nie skilowałeś i jachałes na bocie i dobrze że gs nie możesz urzywać;d;d;d. Teraz tak jak magowie muszą bić mlvl(wcześniej nie musieli) to wszyscy muszą bić swoje skile.

bmaj 30-06-2007 17:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Metju (Post 1521062)
@bmaj
Ogarnij sie... wlasnie mnie 120ek na 2 strzaly powalil na tescie...
jak sorc ma trenowac magic?? bo sory ale nie wiem ??:>

sory gdybyś nie bocił lub po chacie nie chodził byś nie padł!! Nie miał prawa walnąć ci 2 hitów, jeden i do pz(chyba że bot lub przy kompie cie nie było). Po za tym jak wziął cie na 2 hity to oznacza że też mial bardzo dobre skile i dlatego padłeś. Zwróć uwage że przed upkiem nie byłoby to możliwe. Wtedy ms mógł powalić ek który miał o wiele wyższy lvl. Teraz ms może dać rade ek jeśli ma on tylko kilka lvl więcej(ciągle mówimy o sytuacji kiedy ms ma odpiewiedni mlvl a ek odpowiednie skile). W chwili kiedy ek ma o kilkanaście bądź kilkadziesiąt wyższy lvl ms zostaje tylko ucieczka i prawidłowo a nie że 60ms potrafil rozjebać 100ek to było coś nie tak co nie????

rocha18 30-06-2007 19:25

Co roku jest tak, ze nowe tereny są tylko i wyłącznie dostępne dla osób posiadających Premium Account... Zadnych przyjemnosci nie ma dla FACCów :/ Ale fajnie, ze zrobili wyrównanie profesji...

Rolax 30-06-2007 22:02

test serv

a ten test server, to kolejna porazka cipsoftu, wedlug mnie, powinni bardziej zatroszczyc sie o facc, bo ja i moi znajomi oposcilismy tibie tylko dlatego, ze poszukiwalismy darmowej rozrywjki, jednak w tej grze nia ma juz na to szans :(

ukaj 01-07-2007 01:51

hehe

Jak widać większość jest za tym, że facc jest zaniedbany. Co do wydatków na te serwery to sie zgadzam, ale chodzi mi o to, żeby wraz z dodaniem czegoś posiadaczom premium account, dawali tyle samo reszcie, która nie płaci za granie. Taki układ byłby na pewno znacznie lepszy B)

Dotyczyło to przytoczenia przez pewna osobę mojej wypowiedzi.

Shor'tugal 01-07-2007 11:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ukaj (Post 1523775)
Jak widać większość jest za tym, że facc jest zaniedbany. Co do wydatków na te serwery to sie zgadzam, ale chodzi mi o to, żeby wraz z dodaniem czegoś posiadaczom premium account, dawali tyle samo reszcie, która nie płaci za granie. Taki układ byłby na pewno znacznie lepszy B)

Dotyczyło to przytoczenia przez pewna osobę mojej wypowiedzi.

Nie uważasz ******, że wtedy kupno pacc było by bezsensu??

Darcik_ridaow 01-07-2007 12:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bmaj (Post 1522664)
sory gdybyś nie bocił lub po chacie nie chodził byś nie padł!! Nie miał prawa walnąć ci 2 hitów, jeden i do pz(chyba że bot lub przy kompie cie nie było). Po za tym jak wziął cie na 2 hity to oznacza że też mial bardzo dobre skile i dlatego padłeś. Zwróć uwage że przed upkiem nie byłoby to możliwe. Wtedy ms mógł powalić ek który miał o wiele wyższy lvl. Teraz ms może dać rade ek jeśli ma on tylko kilka lvl więcej(ciągle mówimy o sytuacji kiedy ms ma odpiewiedni mlvl a ek odpowiednie skile). W chwili kiedy ek ma o kilkanaście bądź kilkadziesiąt wyższy lvl ms zostaje tylko ucieczka i prawidłowo a nie że 60ms potrafil rozjebać 100ek to było coś nie tak co nie????

Czytaj to bylo na tescie.
2) Ta 100 sorc zabijal solo 200knighta dlubiac sobie w nosie jedna reka :)
3) treraz 100 sorc zabije 120 knighta walac sobie konia
4) zal.pl wyjdz>>>>> i zamknij drzwi :).

Do wszystkich pakow i knightow:
Przegieli z wami i dobrze o tym wiecie. Wszyscy zgodnie stwierdzimy <oprocz paru noobw> , ze przed update granie sorcem bylo 200% latwiejsze niz palkiem czy knightem :). Knight i pall do expienia byli uposledzeni.
Moim zdaniem tibia stracila klimat po wprowadzeniu rozdzek, i tanich manasow..

Wczesniej kazdy znal swoje miejsce. Palladyni skilowali poczym zasuwali lac drags i vampiry, guardy.

Knight- expil troche wolnniej dlugie dnie spedzal na scarabach. Z dobrymi skiilami mogl pozwolic sobie na hunt na guardach apotem smoki i dl z sioherem.

Sorc,drut - byly to najtrudniejsze postacie do grania. Nie grali nimi byle nooby. Trzeba bylo kombinowac jak tu expic zeby nie stracic. Wbicvie 70 lvl zajmowalo duzo czasu i combinowania, jednkaze odwdzieczalo mu sie to szacunkiem innych graczy oraz sila, jaka zadna z innych profesji nie byla w stanie osiagnac.

PvP : zjebane po wprowadzeniu hotkeys:
1) palladyn byl jedna z najlepszych profesji do pvp. trafial z bolcow i nieraz z sd, mial sporo hp trudno bylo zabic bez trapa

2) knight - powr to on niemial podczas walki jednak bez trapa byl praktycznie nie do zabicia. duza ilosc hp dawala mu przewage nad magami

3) sorc- po pierwsze musial miec jakis lvl 70+, szybko paldal po skonczeniu sie many jednka szybko biega czym staral sie nadrabiac. W sile nie do przebicia. Zabieral znaczne ilosci damage ale musial sie niezle natrudzic zeby z sd trafic <nie to co teraz hotkeys i jedemy>

Byle noob kiedys nie zabilby drugiej osoby gdyby niemial pvp.
Teraz dzieci neo robili chara sorca 120+ i powah bo z sd trafiaja jakas kompletna bzdura

Tibia 8.0 zjebala klimat tibi jeszcze bardziej. $0 knight wali wiecej od 70 sorca przytym jeszcze zarabia.

Bobciu 01-07-2007 22:01

ktos zna teraz wzory na zadawane obrazenia przez runy? bo ten na tibia.pl jest niaktualny

szopenfeldziarz 02-07-2007 01:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rocha18 (Post 1522977)
Co roku jest tak, ze nowe tereny są tylko i wyłącznie dostępne dla osób posiadających Premium Account... Zadnych przyjemnosci nie ma dla FACCów :/ Ale fajnie, ze zrobili wyrównanie profesji...

Ehh.... jak wy patrzycie na nowe tereny jedynie przez pryzmat tego co jest na powierzchni to przecież od niepamiętnych czasów facc nic nie dostawał. Ale w niektórych podziemiach są nowe przejścia albo wydłużone korytarze i, jak dla mnie, to jest coś zawsze miłego.

Pr1nce 02-07-2007 14:40

A moze ktos wie jakie obrazienia sa z tych brust arrows
Np na 60 skilu

mxc 02-07-2007 15:00

super tytuł

Zawsze jak jakiś drut czy mag powie ze update sux to odrazu się w*******a jakiś knight ktoey nie traci many na visa tylko sobie z miecza jebie i ma jeszcze jakies ale.....

mxc 02-07-2007 15:04

Ludzie popatrzcie jak teraz bedarobicpoiabez shoterow.Taki knight 100 sobie teraz soluje demca taki 100 ms tosobie teraz moze dragi pobic

Woobol 02-07-2007 19:14

sora ze nie na temat ale nie moge sie doszukac co z zaktualizowaniem tibia.pl np w broniach dystansowych bo nie ma tam nic z nowych itemow jak piercing bolt, czy assasin star, od ktorego lvla co jest i tym podobnych a czekam na to od update i nadal nic
nie oczekuje odpowiezi w stylu ze pomylilem fora albo tematy czy innych tego typu tylko zwyklej odpowiedzi a dalej piszcie se o czym pisaliscie

K-Dark 02-07-2007 22:26

Odkad gram knightem zawsze denerwowaly mnie slabe hity i to, ze nadaje sie tylko do trapow. Podoba mi sie, ze w koncu mam dobre hity, ale szkoda mi magow. Nie potrzebnie zmniejszyli im dmg... Uwazam, ze ulepszenie knightow i palkow to nie bylo przegiecie. Przegieciem bylo rozwalenie magow

Bobciu 02-07-2007 22:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Woobol (Post 1526990)
sora ze nie na temat ale nie moge sie doszukac co z zaktualizowaniem tibia.pl np w broniach dystansowych bo nie ma tam nic z nowych itemow jak piercing bolt, czy assasin star, od ktorego lvla co jest i tym podobnych a czekam na to od update i nadal nic
nie oczekuje odpowiezi w stylu ze pomylilem fora albo tematy czy innych tego typu tylko zwyklej odpowiedzi a dalej piszcie se o czym pisaliscie

Też czekam na aktualizacje.. i ciekaw jestem czy będą podane orientacyjne ceny częsci potworów które są potrzebne na outfity, może mody uchylą rąbka tajemnicy?

ukaj 03-07-2007 00:50

Co do nowych itemów

http://wiki.hunted.pl/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
Na tej stronie jest wszystko co doszło i co było, a mało kto pewnie wiedział o istnieniu takich przedmiotów :D
Są nawet orientacyjna wartość przedmiotów, nieznane potwory, dokładne opisy questów. Mam nadzieję, że nie zostanie to usunięte :p

JamniczeeQ 03-07-2007 03:07

wtf

Cannot connect to a login server.

Error : Connection refused. (10061)

All login servers are offline . Check www.tibia.com for more information.

WTF ?

Cały czas.. od ściągniecia 8,0 nie daje rady sie zalogowac O_o
odinstalowalam wszystkie wersje tibi,pare razy instalowalam i nic..

a zacząć grać nowym charem czas nadszedł .. -.-

Erolik 03-07-2007 10:06

Czegos lepszego sie spodziewalem, ehh..

Ronx 03-07-2007 12:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mxc (Post 1526503)
Ludzie popatrzcie jak teraz bedarobicpoiabez shoterow.Taki knight 100 sobie teraz soluje demca taki 100 ms tosobie teraz moze dragi pobic

Ale przed upem było na odwrót...

Szympu 04-07-2007 12:59

Letni Upade 2007

Ten Upade Mial Pomuc Knightom A on z jednej strony pogorszyl a z drugiej polepszyl poco o broni wyznaczony lvlX(

szopenfeldziarz 05-07-2007 13:27

@wyżej
Już ktoś wspominał, że nawet jeśli nie sięgasz do wymaganego poziomu to i tak z tej samej broni walisz mocniej niż przed update.

DrTrinity 05-07-2007 14:57

o tym burdelu

Tak...ale mi to balans 1^na huj teraz paladyni mają robić runy,których nie potrzebują 2^te obrażenia głównie ze skila są do dupy,bo taki 100 lvl ekrobi podobny exp co 300lvl (?pisać o tym) a teraz taki 30 lvl ms bije mniej niż np lvl 20 ms suck BaLaNs X(

DrTrinity 05-07-2007 14:58

o tym burdelu

Tak...ale mi to balans 1^na huj teraz paladyni mają robić runy,których nie potrzebują 2^te obrażenia głównie ze skila są do dupy,bo taki 100 lvl ekrobi podobny exp co 300lvl (?pisać o tym) a teraz taki 30 lvl ms bije mniej niż np lvl 20 ms suck BaLaNs X(

Zypi 05-07-2007 16:58

Nom szkoda że tylko dla pacca ciągle dokładają a dla facca znikome żeczy są robione ;/

Ryba_Firefox 05-07-2007 19:15

Nie sprawiedliwe update! Nie rozumiem tego, po co jest jakiś tam wymagany lvl na broń.. przed update prawie każdy 15knight miał two handed sworda - teraz jest od 20lvlu. Jakiś 100 knight może solować demca a 100 sorc? dle, gsy?

Mam do was pytanie odnośnie broni. Otóż jestem 14knightem i czy mogę używać broni która jest od lvlu 20+?(np. Two-Handed Sword)

Ronnie_10 05-07-2007 23:33

;/

Mi sie osobiście ten udpate nie podoba :( :(

Bobciu 06-07-2007 00:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba_Firefox (Post 1532536)
Nie sprawiedliwe update! Nie rozumiem tego, po co jest jakiś tam wymagany lvl na broń.. przed update prawie każdy 15knight miał two handed sworda - teraz jest od 20lvlu. Jakiś 100 knight może solować demca a 100 sorc? dle, gsy?

Mam do was pytanie odnośnie broni. Otóż jestem 14knightem i czy mogę używać broni która jest od lvlu 20+?(np. Two-Handed Sword)

akurat przelatywałem przez forum to już ci odpowiem, możesz używać ale nie będzie ta broń w stu procentach efektywna, poza tym, lepiej kup sobie serpent sworda i tarcze, myślę że to nie duży wydatek a opłacalny, i 20 lvl bije się dość szybko, poszukaj poradniki na tibia.pl jest ich trochę gdzie jak expić. Powodzenia

Ryba_Firefox 06-07-2007 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bobciu (Post 1533228)
akurat przelatywałem przez forum to już ci odpowiem, możesz używać ale nie będzie ta broń w stu procentach efektywna, poza tym, lepiej kup sobie serpent sworda i tarcze, myślę że to nie duży wydatek a opłacalny, i 20 lvl bije się dość szybko, poszukaj poradniki na tibia.pl jest ich trochę gdzie jak expić. Powodzenia

Oczywiście tarczę posiadam(dwarvenke), lecz serpenta nie kupię - mam 56gp(500 wydałem na p legi), czy scimitar to dobra broń?

aripck 06-07-2007 16:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba_Firefox (Post 1533805)
Oczywiście tarczę posiadam(dwarvenke), lecz serpenta nie kupię - mam 56gp(500 wydałem na p legi), czy scimitar to dobra broń?

raczej nie...

Tombula 09-07-2007 17:11

Ehhh....

Aż się serce kraje.

/1/ - Co do balansu postaci to jedyne co się zmieniło to to że teraz palki latają i killerują graczy a kiedyś robili to samo sorce i druidzi.

/2/ - Dla FACC wpadło kilka drobiazgów więc nie można mówić że nic. Tibia to produkt komercyjny więc logiczne że kto płaci ten dostaje. I tak zamiast płakać powinniście się cieszyć że można na FACC grać dowolnie długo a nie tylko kilka dni jak w innych grach

/3/ - Osobiście uważam że FACC powinien być zlikwidowany. 80% graczy z FACC za jedyną rozsądną rozrywkę uważa PK tak więc po likwidacji FACC grało by się spokojniej.

Rhu_Moon 09-07-2007 23:22

Ja sie bardzo akurat ciesze, i jestem zadowolony z nowego update..Przez ostatnie lata gralem tylko potsaciami magicznymi (sorc,druid). niedawano przezyiclem sie na knighta.Teraz Knight i Pall sa najsilniesza porfesja.Ich ataki o wiele wzrosly, a magow spały.. Jedyne co mi sie nie podoba tro bronie od lvl..

Krzysh 12-07-2007 23:13

Fajny ten update specjalnie zrobilem se palladyna :D:D Kiedys mialem 55 kngihta ale hack :(:( Pozniej 33 sorca hack ;(;( a teraz pallem gram

Imekroxkit 23-07-2007 23:40

lol

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Progmaniak (Post 1517992)
oeneeen!!!!!!!!1111 z 250+ na 200, a to przesada, fakt!!! i do tego fakt ze ja wale ZAWSZE w tych granicach a knajty ma co chwile sparka!! no penwiem, to znaczy ze jeste gorszy i musze sie wyzalic na forum

idzcie spac, jak sie nie podoba to pograj w l2 gdzie masz dmg 5k+ na luzie

omg siedze sobie na necie szukam l2 gdzie expic a tu wyskakuje mi ten link
wez cicho siedz bo zalezy w l2 jakie raty so na serwie przecierz za darmo gra sie tylko na priv serv(tak jak tibia ots)niektore so wyrownane a niektore poprosu majo wysokie raty np.exp 100x itd

razel482 24-07-2007 19:19

no ja wróciłem na Calmere, mój sorc 29lvl, kosi z cosmic wanda bez roznicy, wkurza mnie ze dmg w wandach nie zaleza od mlvla,
mam pytanko, w broniach, np bright sword, zminil sie status def: atk36 def30+1
co to oznacza (+1)???? czy to +1/lvl, czy+1/shielding lvl???

DJ_CMC 24-07-2007 20:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tombula (Post 1539612)
Ehhh....
[...]
/3/ - Osobiście uważam że FACC powinien być zlikwidowany. 80% graczy z FACC za jedyną rozsądną rozrywkę uważa PK tak więc po likwidacji FACC grało by się spokojniej.

taa i za 3 miesiące grania w tibie trzeba płacić 95zł bo ciebie zabijają jacyś kolesie na faccu. BIG GRATZ POMYSŁA.

Magomes 24-07-2007 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DJ_CMC (Post 1567158)
taa i za 3 miesiące grania w tibie trzeba płacić 95zł bo ciebie zabijają jacyś kolesie na faccu. BIG GRATZ POMYSŁA.

tez jestem zaaaa ;d

mixmichals 25-07-2007 13:01

xD

Ale fajnie! Nowe Outfity:D Super :cup: xD

wojownik_gumis 25-07-2007 19:54

hskjfgshdl

Mam taki problem jak inny uzytkownik forum wpisuje chaslo poprawnie a mi wyskakuje ze jest to chasko nie poprawne i tak juz od jakis 6 H co mam zrobic pomuzcie ? ;( ;(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:16.