![]() |
A mi się podobał ten update mimo, że już nie gram. Tak trzymać cipsoft. :D
|
Ja myslalem, ze juz pogodziliscie sie z updatem -;- . Przestancie zrzedzic , tylko zacznijcie expic.
Po 1: Balansowanie profesji jest potrzebne i nie zakonczy sie na tym updacie. Po 2: Cipsoft ma wasza opinie w glebokim powazaniu. Testowali to tutorzy i GM-y, oni wiedza co robia. Zapewniam was ze znaja sie na tym co robia. PS. mogliby jakos mainland zreformowac zamaist dodawac miliony nowych wysp PACC, ktore sa juz wieksze niz tereny FACC ;) |
Jaaa to bym dodał więcej Dragon i Hydra lair. Na światach nonpvp, te miejsca sa przepełnione 24/7, a w kolejce na respa czeka się nawet pare dni.
|
troche przesadzili z tym polepszeniem ale tak za bardzo sorca nie udupili
kilka dni temu zrobilem test z mort hura w hydre patrze na hit a tu ZONK! 391 na 1 hit moj new best hit:cup: |
Moim zdaniem w tej chwili gra ma sens. Profesje są w tej chwili naprawdę na równi ale ktoś kto nie umie grać i tak będzie dalej twierdzić że teraz mag i druid zostali pogorszeni.
|
@UP
Słuchajcie kolegi , on dobrze mówi , jak ktoś grać nie potrafi to czy palkiem czy sorcem to i tak dobry nie będzie. A update było bardzo dobre bo teraz każdy expi tak samo szybko. Najgorsze to jest teraz że na rooku jest masa pseudo-roostayerów , dlaczego pseudo ? Bo na rooku zaczeli grać ze względu na duże hity , a ja przestałem grać swoim rookstayerm ze względu na nich. Pozdrawiam , Saniushy ;) |
Tak jakby cipsoft wprowadzil nowe swiaty w tej chwili to watpie zeby komus sie chcialo grac sorcem drutem. Knajci i palladyni ciesza sie i psiocza na sorcow duidow ze oni mieli kiedys gorzej a ci drudzy na tych pierwszych.Jak ktos wyzej napisal wzmocnic pallkow i najtow sorcow duidow zostawic i by nie bylo placzu ;/
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Knightami gralo duzo osob bo wiekszosc botowala , a teraz jeszcze wiecej botuje
lecz gdy gra sie normalnie to sorc nadal pwnuje all. xd |
@topic
nah update sux bo i tak kina szybciej expi od sorca tak mniej wiecej do 50lvla co do palków sie nie wypowiadam bo teraz oni expią najszybciej.
Ps na wbicie 80 m lvl'a trzeba spalac manę przez rok (wliczajac w to ze masz promocje) |
Myslalem ze gracze expia, nie profesje. Co do paladyna, najszybciej to on expi moze do 100 leva, nie wiem czemu wszyscy sie tak zachwycaja ta profa ? Jest dobra, bo osiaga swoja swietnosc na wiele nizszym poziomie niz sorc czy kina, ale potem juz rozwija sie znacznie wolniej. Moze to dlatego ze wiekszosc wypisujacych tu palkow nie przekroczyla 50 levela ?
|
Cytuj:
|
Up był udany.Dlaczego każdy pisze ze juz sie nie da grac sorkiem?Wieksze waste?Niedany bo sąmniejsze hity?Ta gra ma cieszyc i sprawiac przyjemnośc, a nie byc lekarstwem na uzaleznienie lub wasze problemy w rl..
sk8 |
Knigtci i palle zrobili sie teraz jedna z najciekawszych profesji jak narazie
Rozne bronie/amucja do tego nowe czary no i ta ilosc hp/cap i inne powoduja ze magiczne profesje stanely troche w tyle. Mysle jednak ze to nie jest ostatnie slowo cipsoftu. Teraz skoro zredukowali moc magicznym profesjom, beda zastanawiac sie nad uatrakcyjnieniem pod katem magicznym. Nowe czary nie tylko dla druta tak sadze oraz przywrocenie run do uzytku z sensem. Oby tak bylo to moze nie bedzie jeszcze tak zle, a tibia bedzie wygladala ciekawiej. A nie macie co narzekac W poprzednich updateach bylo z 3/4 rzeczy tylko dla magicznych profesji. -Szybsza regeneracja many -Tansze mfy -Rozdzki -itp Pozdr. Dark Saian |
Cytuj:
|
Cytuj:
I takze to samo co kolega up milion razy tlumaczono ze 80mlvl daje wiecej niz 80 skill |
Hmm... Nie rozumiem z waszych wypowiedzi dosłownie nic! Sam zacząłem grać od Tibi 7.8, najpierw stworzyłem druida [20 lvl], następnie sorca [51 lvl] patrząc na h-lvl sorc/druid (czyt. makaveli thug, mateusz dragon wielki) zauważyłem, że profesje nie są równe... Czytając o tibi 7.4-7.6 wywnioskowałem to samo ale wtedy wtedy nie było h-lvl sorc i nie można było tego zauważyć. Teraz wreszcie każda profesja jest równa, a ci co uważają, że tak nie jest nie muszą w tą grę grać..
Tibia 7.92: Knight poświęca mnóstwo czasu na trening, a i tak do +/- 100 lvl bije żółwie, a potem żeby bić mocniejsze potworki używa run. Paladyn mógł trochę lepiej expić, bo bił z dista i mógł używać sdków. Reasumując jedyną dobra bronią były runy! Sorc i druid nie trenuje wogóle,a mimo to ma większe hity! Tibia 8.0 Cóż może pojedyńcze hity z vis są małe lecz na turę sorc z 51 lvl i nie trenowanym 45 mlvl [czyt. moja postać xD] może na ture walnąć od 76 [wand] do 280. Knight może na jedną turę walnąć za 0... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
btw, zgaduje ze grasz ek/rp? -.^ |
@up
Fakt. Ja uważam, że MF powinien kosztować z 30gp. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
ważniejsze są inne żeczy
mialem kidyś knighta więc wiem jak sie nim ciężko gra.
ale zamiast pogarszać postacie magiczne mogli by np zrobić by knightom szybciej leciały skille.X(X(X( a wogule są ważniejsze żeczy niż jakies wyruwnywanie profesji. potrzebne są żeczy takie jak: jak atakuje się na odległość można walić z muru lub skały u magów i druidów zasięg ataku nie zależy od różdżki tylko od mlvl i wiele innych żeczy[/b] |
@up
Powiedz mi, gdzie swoim ed wbijasz 80k expa/h na samych softach? |
Cytuj:
@Topic Osobiście expie tam gdzie przed updatem, lecz w wakacje mało gram. |
gdyby odemnie to zależało to ja bym zostawil sorców i drutów tak jak było przed updatem a dodał do knighta i palla jak jest teraz.
Zbyt dużo drutów i sorców pożuca swoje postacie i zakładają od nowa palla albo knighta... MOże profesje niebyłyby aż tak zrównane ale wszystkim by to pasowało... |
A ja powiem/napiszę tak.
Granie w Tibię jest dla mnie relaksem, zabawą. Wybrałem sorcerer'a i czy jeszcze 2 razy zmniejszą jego moc, czy zwiększą nie wpłynie na to że nadal bedę włączał tą grę. Polepszyli knight'ów - na zdrowie. Aktualnie mam większy mlvl niż lvl więc jeśli się biegało tylko na coraz wieksze potworki zamiast popracować nad postacią (mlvl) a tym samym i nad własnym charakterem to może i niektórzy się załamują. Jak lekko sie do czegoś dochodziło to teraz trzeba za to płacić. Rycerze i paladyni ciężko musieli pracować. Magowie jak mlvl robili to też trzeba było sie wystać. Im wiekszy lvl a mniejszy mlvl maga tym wiecej taki krzyczy po update :D Ale nadal jest to gra - jak ktoś ma grać to bedzie grał. Komuś pasuje bardziej posługiwanie się białą bronią wybiera knight'a czy palladyn'a. Ktos woli magię wybiera sorcerter'a albo druid'a I czy ważne że szybciej czy wolniej w jakiejś dziedzinie sie będzie dochodzilło do mistrzostwa? Po co porównywać kompletnie różne profesje? Do czego to ma prowadzić? Najlepiej jest wziąć sie do roboty i pracować nad samym sobą. Gratuluję wszystkim rycerzom i palladynom że i o nich Cip'ki pomyślały ale też gratuluję tym magom co nie ulegli masowej histerii. Do zobaczenia w grze. |
Cytuj:
Jeżeli ktoś chce grać przyjemnie w Tibie, to wybierze palka/knighta, bo nie lubi za bardzo martwić się o kasę (wystarczy tego na realu :P). Resztę profesji weźmie parę osób. I naprawę, nie było by tego tematu, gdyby nie zmieniano reguł na gorsze (dla postaci magicznych) w czasie gry. Ludzie którzy grali postaciami magicznymi (w tym ja), grali dla jakiegoś celu. Moim celem było zwiększanie hitów, abym mógł chodzić na lepsze potworki. Jednak to się nie powiodło, zmieniłem grę i całkiem mi z tym dobrze :) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
dobrze ze zmniejszyli dmg niech teraz pogorsza Knightow i Palow mniej noobow bedzie grac a tibia sie stanie trodniejsza ; ]
|
Chodzi głównie o to że: jeden royal spear kosztuje 15gp... Jeden sd kosztuje 325 gp... Tjaa. Zastanówcie się nad tym, polepszenie Knight'a I palla- ok, ale zmniejszenie dmg u sorów i drutów- totalna porażka...
|
podsumujmy postacie
Knight: -darmowe hity -dobre czary exori gran, exori -ma baardzo duzo hp -moze bottowac cala noc skoro mu sie bron nie konczy -teraz moze expic bez waste Paladin: -na slabym lvlu moze expic na silnych potworach -mocny dmg -chodzi z tarcza i spearami -szybko zarabia -dodali mu czar ofensywny Sorcerer: -za kazde udezenie musi placic nie mowie i wandzie -z sd dmg podobne do hitow Knighta ktory wali za free -duzo wydaje na mf, runki -malo kto kupuje sd teraz duzo najtow i palkow -ma utani gran hur -teraz szukany na Hunty np. Hydra hunt do robienia DS Druid: -duzo osub kupuje UHy -brany na Hunty jako siocher -dmg jak u Sorca -zarabia skilujac (robi UHy) -reszta to samo co Sorc podsumowanie po co grac sorcem skoro hity takie same ma najt/pal prawie za free Druid przydaje sie teraz jako uhmaker/siocher Knight/Pal teraz zadza jak kiedys Sorc tyle ze na hunty biara tylko uhy i pal speary a sorcowie zeby szybko expic musza kupowac sd w sklepie malo ludzi sella czyli tibia zeszla na psy(knight pal) bez obrazy :P najbardziej mnie dobija to ze duzo Sorcow/Druidow przechodza na knightow skoro widza ze tak samo expic za duzo mniej kasy |
N/C xDD
Ale jak juz sie tak z ciebie smieje to wypada to uzasadnic: Co do knighta: Darmowe hity ? Taa moze i darmowe, ale knight placi najwiecej za leczenie. Jego hity modyfikuje def i arm potwora więc z czym do ludzi ? Exori ? 120 many i na 40 levelu uderzyłem w kolesia za 27hp... Ma baaaaaardzo duzo hp, ojejq ile to on ma hp ! Expic bez waste ? Na zolwiach, scabarach, rotach... A co do sorca; Cytuj:
Moj 44 sorc z 46 mlvlem z sd powiedzmy miota w dragi średnipo po 300, moj 57 knight, skill 81, giant sword miota w dragi srednio po hmmm 120 ? Best hit 270, ale co z tego skoro taki hit trafa sie raz na 20 dragów ? Nadal czesto wchodza hity po 10, 20 i 40... Pamietaj ze mag omija arma i defa i to jest wlasnie jego przewaga=) Tacy ludzie ktorzy zmienili profe po upie mnie śmieszą, nie zawracaj sobie nimi głowy. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Knight-ci wymiataja
ja tam zawsze wolalem grac knightem, kiedys sie troche gralo drutem, ale wolalem grac knight, a traz jest jescze lepsiejszy niz byl:p
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:08. |