![]() |
Cytuj:
Cytuj:
Wiem, że to pewnie kwestia tego, że nie umiem zarabiać (choć np. na hero, na których ponoć jest świetny zysk, przez ok. 8 godzin w sumie wypadł mi crown helmet i red piece of cloth - to już chyba nie jest moja wina?), ale mam też paladyna na 57 lvl i nie mam nim absolutnie żadnych problemów ze zwracaniem się za polowania, podczas gdy grając sorcem sytuację podobną do wyżej opisanej mam niemal zawsze... |
Cytuj:
|
Wyjebane na expienie oni zrobili po to ten update zeby sorce mniej ludzi zabijali :)
Tibia .7.5 rox kiedy lvl sie nie liczyl tylko twoje pvp. Moze i sorc nadal najszybciej expi ale za takie waste to wole isc ludzi pozabijac pewniejszy loot. |
Nie dziwie sie bo jak miałem gsa i lootłem se d slayera to gsa sprzedałem za 21k i miałem kase, a po za tym to ja z d slayera to minimum 150 wale a często 200-250 to wszyscy prawie albo skończyli grać albo się przenieśli na knighta.
A po za tym dobrze jak by było troche drutów, bo przynajmniej łatwiej by było można uhy kupić i taniej.Teraz to uhy po 3,2k minimum.:evul: |
Cytuj:
|
Ja to zawsze jak widzialem sorcow/drutow tachajacych loota to im wyrzucalem do wody... Jak chcieli miec duzo capa na loota to niech zakladaja knighta to jest nie respectowanie capa i tyle...
|
Cytuj:
Napisałem wyraźnie, że zbierałem wszystko, co miało jakąś wartość. Zresztą nie ma sensu się kłócić, bo i owszem masz rację, że są miejsca, gdzie magom się zwraca za koszty expienia (ale nie na demon skeletonach ffs! :p), ale ich liczba jest naprawdę niewielka. Zwłaszcza w porównaniu do liczby miejsc, gdzie bez strat może sobie polować rycerz czy paladyn. Magom pozostają w zasadzie jedynie grobowce na Daramie i wiecznie okupowane smoki. Nie mówiąc o konieczności robienia wspomnianych przez ciebie lootbagów, bez czego taki paladyn na przykład może się doskonale obejść. Eeech... widzę, że zamieniam się powoli w jednego z tych zrzędzących "update sux", "halp plx zniszczyli mi sorca". Ale jak już mówiłem, chodzi mi tylko o różnice w opłacalności polowań pomiędzy magami a resztą świata. |
A bylo w porzadku jak knightci oprocz zolwi nie mieli gdzie expic przed updatem nawet EO z samej broni nie byl wstanie zabic hydry, a sorc co ?
Na 40 lvelu moze z summonami ubic... Co nie pasuje sorcom, ze jak wpadna na tomba gdzie expi knight nie moga powiedziec "leave or die" ? Myslicie, ze kto walnie wiecej w demona 300 knight ze 100 skilla z broni czy taki MDW z SD ? Nie slyszeliscie, ze magia run zostanie oslabiona ? Widzialem jak Seromontiss na tombie robil tyle expa z GFB, ze z zadnego glupiego melee tyle nie zrobi. Knight wibje 100 skilla i co myslicie ze tak szybko mu sie zwieksza obrazenia ? A sorcowi co lvel przybywaja. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
co do masowych odejść high levelowych graczy mogę powiedzieć tylko tyle że mi ich żal, bo oni zawsze walili hity powyżej 1000 z sd, a teraz jak za 500 walną to sie burzą, bo za trudno im się gra, uważam takie osoby za ofiary, a jeżeli MDW zrezygnował z gry z powodu wyrównania profesji to naprawdę dobrze że przestał grać, bo przynosiłby wstyd, mam nadzieje że to jednak urlop
|
Cytuj:
A tak serio - robisz z igły widły... sorc teraz po prostu bardziej potrzebuje blokera niz przed UPem IMO, i moze nadal kosić duzo skuteczniej od palka/najta |
Podoba mi sie ten update ,gram knightem (zaczelem przed update , zeby nie bylo =P) po czesci sorce przestaja grac bo wola plakac po katach i marudzic na update, ale z 2 strony strasznie nie podoba mi sie ze ja 50 sorcem walnelem z sd wiecej niz 180+ druid oraz to ze Palki moga expic ze spearami.To juz jest calkowicie bez sensu palek moze expic praktycznie nic nie tracac : |
|
Cytuj:
chyba nie lales ;| |
Cytuj:
|
Teraz sorc i druid rzeczywiscie maja ciezko...Ale nie nalezy sie zalamywac tylko jechac dalej tak jak jest...Zauwazylam,ze moja sorcka mniej wali,ale takich problemow z tym nie mam...Teraz sorc nie moze dobrac sobie dobrego expowiska,wiekszosc jest dla knightow,lecz najgorzej teraz tak naprawde ma druid...on przeciez nie ma zadnych czarow ofensywnych(powyzej okreslonego lvla),a sorcowi mimo to zostaje chociz to sd i ue...Druid po tym updacie jest juz tylko do uhania i sio itp...
|
@up
z sdkami nie prolbme, przeciez druid moze sobie kupic ! a ile ten sorc uzywa ue? raz na dien czy raz na tydzien ? a drucik ma tanei leczenie w postaci exura sio "nick i uzywa tego bardzo czesto. poprzez to update zwiekszuly sie koszty huntow, gdyz trzeba brac wiecej mf, wiec teraz tanie leczenie druta to duzy atut. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Naps ^_-
Najpierw patrze czy polak a jak nie to wyrzucam oto mi chodzi... |
Według mnie powinna panować równość pomiędzy narodami, ale wy jesteście j3banymi nacjonalistami. Nie nawidzę takich...
|
ech..
ja aktualnie posiadam ms'a i mogę Wam powiedzieć, że Tibia to nie jest tylko: -ojaa ale słaby hit -kurde mega waste mam! Tibia to zabawa, przygoda.. Poza tym sorc ma summony, którymi może się bronić ;p Ale nie! To nasza cecha!: Narzekać! Ludzie, wszystko ma swoje złe i dobre strony! Pozdro! |
@up:
no dokladnie. tibia to jest gra, zabawa. mamy sie nia cieszyc! moze i sorca oslabili, jest teraz duzo drozszy i w ogole. ale nadal nie ma na niego bata. mocny sorc kosi rowno i palkow i knightow. mimo iz sorc stal sie teraz postacia trudniejsza i drozsza to jak dla mnie dalej jest bardzo mocny [nawet najmcniejszy]. |
ja pierdole ludzie zobaczcie na to z innej stony jak TERAZ jeżeli ktoś nie odejdzie od sorca/druta a bedzie nim nadal gral i staral sie expic tak samo napewno bedzie mial wiekszy szacunek niż wiekszość knightow zrobionych do pg...
@grali to co tu piszesz to świete słowa... btw przed chwilą oglądałem zdjęcia twojej gildii od pierwszych stron... lezki sie w oczach zakrecily jak zobaczylem stara tibie ;D |
Cytuj:
|
Cytuj:
Prosze o jednym nie zapomniec... Tibia to gra, zabawa. W ktora nikt nie musi grac, nikt nikogo nie trzyma. Nie podoba sie? Przykro mi... Ale coz, radze zmienic gre, a nie psuc ja innym. |
Głłłłłupi knighci... Zawsze takie same tępe pały. Nic im się nie da wytłumaczyć. A co do summonów... Przydają się TYLKO Demon skeletony na Hydrach. To chyba jedyne zastosowanie.
|
Cytuj:
|
Jak dla mnei to tylko nooby zmieniaja postacie z powody update..
Sorc i druid przed update byl jak maszyna do expienia..kazdy nim gral poniewaz byly to maszyny do expienia..teraz kiedy knight i pall zostali brutalnie polepszeni wszyscy poprzechodzili na te psotacie..jak non vocation bedzie polepszone tez wyszyscy sie przezucicie?:o Ja bym dalej gral druidem gdyby nei to ze pacc sie skonczyl i miech przed update bylem zmuszony wejsc na knighta.. Cytuj:
respect. Ja sorcem na 38 lvl mialem 52 magic lvl..wiec nie mow ze ciezej jest nabic mlvl niz skill bo sie osmieszasz..wystarczy dobry bot i miejscowa no i oczywiscie noc;] |
Cytuj:
|
@up
ech.. no pewnie, że nie, ale gdzie ja napisałem, że ma iść? co nie zmienia faktu, że sorc na demonach poradzi sobie i tak całkiem dobrze (pewnie lepiej niż palek). a 150 ms albo powinien się bawić na demcach solo albo poprosić kumpla-blokera i wtedy zaczyna się zabawa. I na tym polega klimat rpg: wspólne wypady i faza z kumplami :D |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Bo Takie polaczki idą tylko na Exp/h albo na kase zdobytą z tego... -.- Zamiast pójść z kumplami na hunta, wolą rywalizować z lvlem... n/c Tibia nie polega tylko an wbiciu lvla i sprzedania itemów/ kasy na allegro.
Pozdrawiam |
Cytuj:
Powiedz jeszcze ze to wina oslabionego visa i dlatego spadles z 40 na 12%... Cytuj:
|
A moje zdanie jest takie;
Po co wogole jeszcze rozmawiamy na ten temat. Moze jeszcze sie poplaczcie bo knight i pall stal sie lepszy! Jak wy dostaliscie rozdzki, wszyscy chcieli bys sorkami itp. to bylo dobrze....? My to godnie :) przezylismy to i wy przezyjecie.... jezeli sie wam to nie podoba to skonczcie grac w tibie....sprawa jest prosta...."raz na wozie,raz pod wozem"... poczekajcie 1-2 rok/lata i bedziecie mieli to co chcecie :) @UP 65 Knight moze i walnie za 300 + ale nie wali ciagle... zaleta sorka/druta jest to ze jezeli uzywa exori vis/mort to hity sa porownywalne! Jezeli tak narzekacie to robic Knighta/Pala!:P Sorry za bledy :) No i za to ze nie ma polskich znakow :P ale angielski system wymiata:) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:31. |