Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Masowe odejscia postaci magicznych! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=136775)

Duch Niespokojny 22-07-2007 18:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1563144)
A probowales kiedys aktualnie bic DSy?
Na twoim lvl powinna byc to sprawa 2-3 vis (wliczajac pudla)

Na moim levelu (82, mlvl 61) jest to sprawa 3-4 vis, nie wliczając pudeł (tak, sprawdzałem).
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1563144)
z samej kasy ci sie zwroci, no ale fakt ktos tu przywykl ze wystarczy zeby 1 na 3 hunty sie zwrocil i bedzie dosc kasy na 2 nastepne, te czasy minely, musisz zaczac grac jak rycerz, zbierajac co sie da z loota, pojedyncze gp itp.

Tak się składa, że byłem dzisiaj w Drefii (zainspirowany twoim postem notabene), zabijałem głównie wspomniane demon skeletony, trochę ghostów, ghouli, mumii i stalkerów, ze dwa czy trzy razy wstąpiłem też na necro, ale ogólnie można powiedzieć, że expiłem na DSach. Zbierałem wszystko co miało jakąś wartość, wypadł mi nawet jeden guardian shield, a mimo to na 260 zużytych mana fluidów (13 bp) byłem do tyłu o jakieś 4000 (loot był warty jakieś 6000, do tego 3000 w gotówce).
Wiem, że to pewnie kwestia tego, że nie umiem zarabiać (choć np. na hero, na których ponoć jest świetny zysk, przez ok. 8 godzin w sumie wypadł mi crown helmet i red piece of cloth - to już chyba nie jest moja wina?), ale mam też paladyna na 57 lvl i nie mam nim absolutnie żadnych problemów ze zwracaniem się za polowania, podczas gdy grając sorcem sytuację podobną do wyżej opisanej mam niemal zawsze...

Medivh Shady 22-07-2007 21:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1563132)

PS. Widzę, że po updacie sam poszedłeś na łatwiznę i zacząłeś grać paladynem, więc raczej sam jesteś "dzieckiem wanda", hipokryto.

paladyna miałem na długo przed update ( służy mi jako depo na wrl ).

Sndel 26-07-2007 12:23

Wyjebane na expienie oni zrobili po to ten update zeby sorce mniej ludzi zabijali :)
Tibia .7.5 rox kiedy lvl sie nie liczyl tylko twoje pvp.

Moze i sorc nadal najszybciej expi ale za takie waste to wole isc ludzi pozabijac pewniejszy loot.

Kassazi 27-07-2007 15:13

Nie dziwie sie bo jak miałem gsa i lootłem se d slayera to gsa sprzedałem za 21k i miałem kase, a po za tym to ja z d slayera to minimum 150 wale a często 200-250 to wszyscy prawie albo skończyli grać albo się przenieśli na knighta.
A po za tym dobrze jak by było troche drutów, bo przynajmniej łatwiej by było można uhy kupić i taniej.Teraz to uhy po 3,2k minimum.:evul:

mazgier 28-07-2007 08:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1573274)
O tym ze praktycznie z co drugiego ghosta wypada morning star (warty 100gp) a praktycznie z kazdego ghoula wypada brass/viking helmet (warte odpowiednio 30gp i 66gp) to pewnie tez nie slyszales?

A dlaczego nie napisałeś, że wypadają 2 morning stary? albo 3brass helmety?? Wyglądałoby ładniej a było tak samo nieprawdziwe... :evul: Zapomniałeś też dodać, ze powinien zbierać maczugi i miecze, scale armory i inne "wartościowe" przedmioty. No i oczywiście puste butelki, powyrzucane przez radośnie expiących w okolicy knightów i palków (całe 5gp sztuka!). Nie ma to jak "cudowny" lootbag, wysłany ze skrzynki pocztowej na Drefii, ważący 5k+ i wart coś ze 2k gp... rewelka...

--Cienius-- 28-07-2007 09:59

Ja to zawsze jak widzialem sorcow/drutow tachajacych loota to im wyrzucalem do wody... Jak chcieli miec duzo capa na loota to niech zakladaja knighta to jest nie respectowanie capa i tyle...

Duch Niespokojny 28-07-2007 12:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1573274)
Krodko mowiac miales 3k zlota, 2k za guardian shield i 1k innego loota*???
To za przeproszeniem 13 BP pustych butelek bylo warte wiecej niz ten twoj zalosny 1K.
O lootbagu to pewnie nigdy nie slyszales, o tym ze jest na Drefi skrzynka pocztowa pewnie tez nie.
O tym ze praktycznie z co drugiego ghosta wypada morning star (warty 100gp) a praktycznie z kazdego ghoula wypada brass/viking helmet (warte odpowiednio 30gp i 66gp) to pewnie tez nie slyszales?

*6k
Napisałem wyraźnie, że zbierałem wszystko, co miało jakąś wartość.
Zresztą nie ma sensu się kłócić, bo i owszem masz rację, że są miejsca, gdzie magom się zwraca za koszty expienia (ale nie na demon skeletonach ffs! :p), ale ich liczba jest naprawdę niewielka. Zwłaszcza w porównaniu do liczby miejsc, gdzie bez strat może sobie polować rycerz czy paladyn. Magom pozostają w zasadzie jedynie grobowce na Daramie i wiecznie okupowane smoki. Nie mówiąc o konieczności robienia wspomnianych przez ciebie lootbagów, bez czego taki paladyn na przykład może się doskonale obejść.
Eeech... widzę, że zamieniam się powoli w jednego z tych zrzędzących "update sux", "halp plx zniszczyli mi sorca". Ale jak już mówiłem, chodzi mi tylko o różnice w opłacalności polowań pomiędzy magami a resztą świata.

Zaxom 28-07-2007 12:59

A bylo w porzadku jak knightci oprocz zolwi nie mieli gdzie expic przed updatem nawet EO z samej broni nie byl wstanie zabic hydry, a sorc co ?
Na 40 lvelu moze z summonami ubic...
Co nie pasuje sorcom, ze jak wpadna na tomba gdzie expi knight nie moga powiedziec "leave or die" ?
Myslicie, ze kto walnie wiecej w demona 300 knight ze 100 skilla z broni czy taki MDW z SD ?

Nie slyszeliscie, ze magia run zostanie oslabiona ? Widzialem jak Seromontiss na tombie robil tyle expa z GFB, ze z zadnego glupiego melee tyle nie zrobi.

Knight wibje 100 skilla i co myslicie ze tak szybko mu sie zwieksza obrazenia ?
A sorcowi co lvel przybywaja.

Duch Niespokojny 28-07-2007 13:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zaxom (Post 1573566)
Knight wibje 100 skilla i co myslicie ze tak szybko mu sie zwieksza obrazenia ?
A sorcowi co lvel przybywaja.

Sorcowi przybywają co level tak samo jak knightowi.

Vil 28-07-2007 13:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 1573353)
Jak chcieli miec duzo capa na loota to niech zakladaja knighta to jest nie respectowanie capa i tyle...

mentalnosc przedszkolaka.

Cytuj:

są miejsca, gdzie magom się zwraca za koszty expienia , ale ich liczba jest naprawdę niewielka. Zwłaszcza w porównaniu do liczby miejsc, gdzie bez strat może sobie polować rycerz czy paladyn.
podtrzymuje ze jest to dobra nauczka dla sorca, aby mogl poczuc sie jak knight jeszcze jakis czas temu, gdzie nawet na mid levelu wybieralo sie albo koszmarny exp na scarabach z lekkim zyskiem, albo przecietny na tombach, albo zarabialo sie kase na mino zeby przetracic na elfach czy innym wastowym expowisku.

Cytuj:

Nie ma to jak "cudowny" lootbag, wysłany ze skrzynki pocztowej na Drefii, ważący 5k+ i wart coś ze 2k gp... rewelka...
po raz kolejny pokazujesz ze z twoja matematyka jest cos nie tak, zarowno helmy jak mi morning stary maja przelicznik troche lepszy niz 1gp / 1 oz, wiec predzej z tych 5k oz wyciagniesz 10k kasy niz 2k.

Zaxom 28-07-2007 13:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny (Post 1573579)
Sorcowi przybywają co level tak samo jak knightowi.

Widze, ze nie czytales o tym dokladniej na poczatku mial zyskiwac co lvel troche wiecej obrazen ale usunieta ten pomysl tak samo jak zmniejszyli obrazenia.

mazgier 28-07-2007 15:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1573588)
podtrzymuje ze jest to dobra nauczka dla sorca, aby mogl poczuc sie jak knight jeszcze jakis czas temu, gdzie nawet na mid levelu wybieralo sie albo koszmarny exp na scarabach z lekkim zyskiem, albo przecietny na tombach, albo zarabialo sie kase na mino zeby przetracic na elfach czy innym wastowym expowisku.

O? To o to chodziło? O nauczkę dla Sorca? Tja... A ja, prostaczek wierzyłem w zapewnienia, ze to miało być wyrównanie postaci...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1573588)
po raz kolejny pokazujesz ze z twoja matematyka jest cos nie tak, zarowno helmy jak mi morning stary maja przelicznik troche lepszy niz 1gp / 1 oz, wiec predzej z tych 5k oz wyciagniesz 10k kasy niz 2k.

Czy termin: licentia poetica jest Koledze znanym? :p Skoro Gremlin może opowiadać piękne, ale jednak bajki na temat expienia/zarabiania sorcem to mnie chyba też czasem wolno ciut nagiąć rzeczywistość, żeby podkreślić o co mi chodzi, n'est-ce pas?

Duch Niespokojny 28-07-2007 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zaxom (Post 1573624)
Widze, ze nie czytales o tym dokladniej na poczatku mial zyskiwac co lvel troche wiecej obrazen ale usunieta ten pomysl tak samo jak zmniejszyli obrazenia.

A kogo obchodzi jak miało być? Ważne jak jest. Zresztą i tak chyba wyssałeś to sobie z palca.

Meferot 28-07-2007 17:46

co do masowych odejść high levelowych graczy mogę powiedzieć tylko tyle że mi ich żal, bo oni zawsze walili hity powyżej 1000 z sd, a teraz jak za 500 walną to sie burzą, bo za trudno im się gra, uważam takie osoby za ofiary, a jeżeli MDW zrezygnował z gry z powodu wyrównania profesji to naprawdę dobrze że przestał grać, bo przynosiłby wstyd, mam nadzieje że to jednak urlop

Piotrek Marycha 29-07-2007 00:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mazgier (Post 1573786)
O? To o to chodziło? O nauczkę dla Sorca? Tja... A ja, prostaczek wierzyłem w zapewnienia, ze to miało być wyrównanie postaci...
Czy termin: licentia poetica jest Koledze znanym? :p Skoro Gremlin może opowiadać piękne, ale jednak bajki na temat expienia/zarabiania sorcem to mnie chyba też czasem wolno ciut nagiąć rzeczywistość, żeby podkreślić o co mi chodzi, n'est-ce pas?

oo ale błyszczysz, aż chyba monitor przyciemnie bo oczy bolą...

A tak serio - robisz z igły widły... sorc teraz po prostu bardziej potrzebuje blokera niz przed UPem IMO, i moze nadal kosić duzo skuteczniej od palka/najta

Exodus 29-07-2007 00:59

Podoba mi sie ten update ,gram knightem (zaczelem przed update , zeby nie bylo =P) po czesci sorce przestaja grac bo wola plakac po katach i marudzic na update, ale z 2 strony strasznie nie podoba mi sie ze ja 50 sorcem walnelem z sd wiecej niz 180+ druid oraz to ze Palki moga expic ze spearami.To juz jest calkowicie bez sensu palek moze expic praktycznie nic nie tracac : |

Marvolis 29-07-2007 01:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Don^Mokate (Post 1520412)
tak ,ale kiedys knighci mieli najwiecej hp cap i skili, no i do tej pory sa najlatwiejsza w obsludze profesja. A teraz maja wiecej capa hp skili i jeszcze wiekszy dmg. Wiec jaki jest sens grania sorcem. i magowie za kazdy praktycznie hit placa, a knight? free free free. Jest w dziale zdjecia jak 225+ ms z 80 m lvlem wali 165 z visa 900 z ue- wstyd. takie jest moje zdanie.

wiekszy dmg?
chyba nie lales ;|

Skorpion 29-07-2007 02:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1574754)
A tak serio - robisz z igły widły... sorc teraz po prostu bardziej potrzebuje blokera niz przed UPem IMO, i moze nadal kosić duzo skuteczniej od palka/najta

Taa.. zgodziłbym sie z tym, że bardziej potrzebuje tylko co z tego skoro knighti są tak samodzielni ze wola expić gdzie tylko chcą a nie marnować czas żeby pobloczyć biednemu sorcowi albo druidowi... a cala reszta w sumie jest prawdą

Sandrzysko 31-07-2007 02:36

Teraz sorc i druid rzeczywiscie maja ciezko...Ale nie nalezy sie zalamywac tylko jechac dalej tak jak jest...Zauwazylam,ze moja sorcka mniej wali,ale takich problemow z tym nie mam...Teraz sorc nie moze dobrac sobie dobrego expowiska,wiekszosc jest dla knightow,lecz najgorzej teraz tak naprawde ma druid...on przeciez nie ma zadnych czarow ofensywnych(powyzej okreslonego lvla),a sorcowi mimo to zostaje chociz to sd i ue...Druid po tym updacie jest juz tylko do uhania i sio itp...

bartii10 31-07-2007 10:06

@up
z sdkami nie prolbme, przeciez druid moze sobie kupic !
a ile ten sorc uzywa ue? raz na dien czy raz na tydzien ? a drucik ma tanei leczenie w postaci exura sio "nick i uzywa tego bardzo czesto.
poprzez to update zwiekszuly sie koszty huntow, gdyz trzeba brac wiecej mf, wiec teraz tanie leczenie druta to duzy atut.

Xere 31-07-2007 12:01

Cytuj:

Ja to zawsze jak widzialem sorcow/drutow tachajacych loota to im wyrzucalem do wody... Jak chcieli miec duzo capa na loota to niech zakladaja knighta to jest nie respectowanie capa i tyle...
Głupie dziecko NoN-PvP. Dlatego nigdy się nie przyznaję, że jestem polakiem. Wstyd mi za was. PL SUX

Neho 31-07-2007 12:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 1573353)

A ja takich jak ty zawsze ubijale:) Albo grasz z polakami - dobrze znanymi ziomami, albo graj ze szwedami:)

--Cienius-- 31-07-2007 13:45

Naps ^_-

Najpierw patrze czy polak a jak nie to wyrzucam oto mi chodzi...

Xere 31-07-2007 17:51

Według mnie powinna panować równość pomiędzy narodami, ale wy jesteście j3banymi nacjonalistami. Nie nawidzę takich...

katarof 31-07-2007 22:42

ech..
ja aktualnie posiadam ms'a i mogę Wam powiedzieć, że Tibia to nie jest tylko:
-ojaa ale słaby hit
-kurde mega waste mam!

Tibia to zabawa, przygoda.. Poza tym sorc ma summony, którymi może się bronić ;p
Ale nie! To nasza cecha!: Narzekać!
Ludzie, wszystko ma swoje złe i dobre strony!
Pozdro!

VvinQo 31-07-2007 23:09

@up:
no dokladnie. tibia to jest gra, zabawa. mamy sie nia cieszyc!
moze i sorca oslabili, jest teraz duzo drozszy i w ogole. ale nadal nie ma na niego bata. mocny sorc kosi rowno i palkow i knightow. mimo iz sorc stal sie teraz postacia trudniejsza i drozsza to jak dla mnie dalej jest bardzo mocny [nawet najmcniejszy].

Misiuuu 31-07-2007 23:18

ja pierdole ludzie zobaczcie na to z innej stony jak TERAZ jeżeli ktoś nie odejdzie od sorca/druta a bedzie nim nadal gral i staral sie expic tak samo napewno bedzie mial wiekszy szacunek niż wiekszość knightow zrobionych do pg...

@grali
to co tu piszesz to świete słowa... btw przed chwilą oglądałem zdjęcia twojej gildii od pierwszych stron... lezki sie w oczach zakrecily jak zobaczylem stara tibie ;D

Duch Niespokojny 01-08-2007 00:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 1578620)
Naps ^_-

Najpierw patrze czy polak a jak nie to wyrzucam oto mi chodzi...

Co nie zmienia faktu, że płyta chodnikowa reprezentuje sobą wyższy poziom niż ty.

Slythia 01-08-2007 01:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez katarof (Post 1579626)
ech..
Tibia to zabawa, przygoda.. Poza tym sorc ma summony, którymi może się bronić ;p
Pozdro!

Potwierdzam. W koncu zyjemy w polsce, gdzie wszyscy na wszystko narzekaja. Dorosli na politykow (ktorych sami wybrali), a my... Na upade!. Co z tego, ze sa nowe tereny, ze probuja zbalansowac postacie? Nic. Bo komus sie nie podoba, ze z visa wali o 5-10 mniej.. Albo ze wychodzi na minus. I co z tego?
Prosze o jednym nie zapomniec... Tibia to gra, zabawa. W ktora nikt nie musi grac, nikt nikogo nie trzyma. Nie podoba sie? Przykro mi... Ale coz, radze zmienic gre, a nie psuc ja innym.

Xere 01-08-2007 09:26

Głłłłłupi knighci... Zawsze takie same tępe pały. Nic im się nie da wytłumaczyć. A co do summonów... Przydają się TYLKO Demon skeletony na Hydrach. To chyba jedyne zastosowanie.

sat 01-08-2007 12:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rim'Krill (Post 1580308)
:cup: Widac ze zaden z was knightow ani pallow no moze poniektorzy nie wbijali nigdy np. 60Mlvl..... Gdybyscie nei uzywali botow na te pierdolone skillowanie i na robienie Mlvla to byscie zobaczyli co trudniej zrobic kurwa....
Skille 80/80 to polega na znalzc dogodna zjebana miejscowe>ustawic bota>isc spac :D Gz zrob ten 60 Mlvl zobaczymy czy trudniej 60Mlvl czy skilel po 80/80 0.o

Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly, Tepe paly, tepe paly,

no ale oczywiscie ani sorc, ani druid nie moga postawic bota... no bo to juz sie nie da... -.- skaranie boskie z takimi uzytkownikami...

Elder Nagan 01-08-2007 14:04

Jak dla mnei to tylko nooby zmieniaja postacie z powody update..

Sorc i druid przed update byl jak maszyna do expienia..kazdy nim gral poniewaz byly to maszyny do expienia..teraz kiedy knight i pall zostali brutalnie polepszeni wszyscy poprzechodzili na te psotacie..jak non vocation bedzie polepszone tez wyszyscy sie przezucicie?:o

Ja bym dalej gral druidem gdyby nei to ze pacc sie skonczyl i miech przed update bylem zmuszony wejsc na knighta..

Cytuj:

ech..
-ojaa ale słaby hit
-kurde mega waste mam!

Pozdro!

respect.

Ja sorcem na 38 lvl mialem 52 magic lvl..wiec nie mow ze ciezej jest nabic mlvl niz skill bo sie osmieszasz..wystarczy dobry bot i miejscowa no i oczywiscie noc;]

Jancia 01-08-2007 17:22

Cytuj:

ech..
-ojaa ale słaby hit
-kurde mega waste mam!

Pozdro!

150 ms pójdzie na demony z dsami?

katarof 01-08-2007 20:14

@up

ech..
no pewnie, że nie, ale gdzie ja napisałem, że ma iść?
co nie zmienia faktu, że sorc na demonach poradzi sobie i tak całkiem dobrze (pewnie lepiej niż palek).
a 150 ms albo powinien się bawić na demcach solo albo poprosić kumpla-blokera i wtedy zaczyna się zabawa.
I na tym polega klimat rpg:
wspólne wypady i faza z kumplami :D

Duch Niespokojny 01-08-2007 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elder Nagan (Post 1580413)
Ja sorcem na 38 lvl mialem 52 magic lvl..wiec nie mow ze ciezej jest nabic mlvl niz skill bo sie osmieszasz..wystarczy dobry bot i miejscowa no i oczywiscie noc;]

Tak samo jak ci powiem, że trudno jest wygrać xx misję w grze yy, odpowiesz, że jest łatwo, bo wystarczy wpisać kod na wygraną?

Jancia 02-08-2007 11:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez katarof (Post 1580997)
@up

ech..
no pewnie, że nie, ale gdzie ja napisałem, że ma iść?
co nie zmienia faktu, że sorc na demonach poradzi sobie i tak całkiem dobrze (pewnie lepiej niż palek).
a 150 ms albo powinien się bawić na demcach solo albo poprosić kumpla-blokera i wtedy zaczyna się zabawa.
I na tym polega klimat rpg:
wspólne wypady i faza z kumplami :D

i tu się mylisz : ) mi na demca idzie 21 sd, a 140 palkowi tylko manasy, bo stoi z " KUSZĄ " kolo demona i bije go tylko z power boltów i uzywa exury vity: ), cipsoft pisze ze sorc dalej robi wiecej expa na 1h, może i robi wiecej ale ile traci... ja na 20 bp mf na gs island kiedyś wbijalem 40% teraz wbijam 12% :) + duże waste bo manasy ida w szybkim czasie czyli nic nie zdążę zlocic, a taki 130 knight idzie sobie na gs island z softami i 20 bp mf i siedzi 3x dłużej niż ja i ma wiecej wyciagnie niz ja, a to ja jestem magiem :), 65 knight zgarna wiecej expa za dla niz ja, ja mam przecietne hity z e visa 160 +/- a taki 65 knight wali po 250 z broni! a to ze ja musze stac na combo to juz nie wspominam, 80 knight idzie sobie na demone.. bo po co kurwa stoi sobie na skos i nawala z broni a jak zniknie to sobie walnie exori.. odjebalo cipsoftowi mogli zostawic sorców i knightów ulepszyc, moze i prawda ze najlepiej sie z kumplami hunci, ale co to za faza jak na zabicie 20 demców idzie 120k, a knightem wykupisz sobie blackd proxy na rok i masz 150 lvl... niedlugo cipsoft wbuduje cavebot do tibii, bo po co przeciez inni z tego korzystaja

morwi 02-08-2007 15:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jancia (Post 1581805)
i tu się mylisz : ) mi na demca idzie 21 sd, a 140 palkowi tylko manasy, bo stoi z " KUSZĄ " kolo demona i bije go tylko z power boltów i uzywa exury vity: ), cipsoft pisze ze sorc dalej robi wiecej expa na 1h, może i robi wiecej ale ile traci... ja na 20 bp mf na gs island kiedyś wbijalem 40% teraz wbijam 12% :) + duże waste bo manasy ida w szybkim czasie czyli nic nie zdążę zlocic, a taki 130 knight idzie sobie na gs island z softami i 20 bp mf i siedzi 3x dłużej niż ja i ma wiecej wyciagnie niz ja, a to ja jestem magiem :), 65 knight zgarna wiecej expa za dla niz ja, ja mam przecietne hity z e visa 160 +/- a taki 65 knight wali po 250 z broni! a to ze ja musze stac na combo to juz nie wspominam, 80 knight idzie sobie na demone.. bo po co kurwa stoi sobie na skos i nawala z broni a jak zniknie to sobie walnie exori.. odjebalo cipsoftowi mogli zostawic sorców i knightów ulepszyc, moze i prawda ze najlepiej sie z kumplami hunci, ale co to za faza jak na zabicie 20 demców idzie 120k, a knightem wykupisz sobie blackd proxy na rok i masz 150 lvl... niedlugo cipsoft wbuduje cavebot do tibii, bo po co przeciez inni z tego korzystaja

chciałbyś grać tak, żeby wszystko za darmo było ? kiedyś mfy były droższe to raz, dwa to to, że sorc nie był tanią profesją. a co do tego dl'a, to byłem ja + 46 rp ja brałem 800 expa reszte on, na dragach podobnie- on brał więcej expa ode mnie.

Cery 02-08-2007 15:21

Bo Takie polaczki idą tylko na Exp/h albo na kase zdobytą z tego... -.- Zamiast pójść z kumplami na hunta, wolą rywalizować z lvlem... n/c Tibia nie polega tylko an wbiciu lvla i sprzedania itemów/ kasy na allegro.

Pozdrawiam

wrogonastawiony 03-08-2007 11:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jancia (Post 1581805)
ja na 20 bp mf na gs island kiedyś wbijalem 40% teraz wbijam 12% :)

To wina cipsoftu ze tak sie pogorszyles ?
Powiedz jeszcze ze to wina oslabionego visa i dlatego spadles z 40 na 12%...

Cytuj:

a taki 65 knight wali po 250 z broni!
Raz na kilkanascie uderzen ?

kasiulekk 03-08-2007 12:10

A moje zdanie jest takie;

Po co wogole jeszcze rozmawiamy na ten temat. Moze jeszcze sie poplaczcie bo knight i pall stal sie lepszy! Jak wy dostaliscie rozdzki, wszyscy chcieli bys sorkami itp. to bylo dobrze....? My to godnie :) przezylismy to i wy przezyjecie.... jezeli sie wam to nie podoba to skonczcie grac w tibie....sprawa jest prosta...."raz na wozie,raz pod wozem"... poczekajcie 1-2 rok/lata i bedziecie mieli to co chcecie :)

@UP

65 Knight moze i walnie za 300 + ale nie wali ciagle... zaleta sorka/druta jest to ze jezeli uzywa exori vis/mort to hity sa porownywalne! Jezeli tak narzekacie to robic Knighta/Pala!:P

Sorry za bledy :) No i za to ze nie ma polskich znakow :P ale angielski system wymiata:)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:31.