Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Zezenia - MMORPG czyli lepsza Tibia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=145222)

Fejkowiec 11-06-2009 00:48

W Zezenię gram pół roku, Tibią jestem znudzony, a ta gra mi się bardzo podoba ;)

@Res Khmer

Fajnie, że tak podrzymywałeś ten temat, widziałem cię wiele razy w rze : p

Jest już wersja 3.21. Niedawno był update.

Pozdrawiam.

// www.zezeniaonline.com

Lechuguitas 16-07-2009 17:49

ma ktos moze mc do zezeni ? niech ktos wrzuci

Wcinacz 16-07-2009 18:11

http://www.***********.com/777121549.html

nie dziekuj, w gwiazdki wpisz s p e e d y s h a r e, wrzuc oba pliki do folderu z Zezenia.

Pozdro :D

Lechuguitas 16-07-2009 18:16

dzieki bardzo :)

ruszka 16-07-2009 21:42

Pomoże mi ktoś w tej grze ?? nick to Ruszka

Kubej 18-07-2009 07:16

dzieki pogralem w to chwile i odraz zachialo mi sie isc expic w tibi i podziwiac jej zajebista grafike

Luker's 18-07-2009 11:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kubej (Post 2601000)
dzieki pogralem w to chwile i odraz zachialo mi sie isc expic w tibi i podziwiac jej zajebista grafike

:P ty to masz sposoby na granie...

Moodi 01-08-2009 00:51

Łe tam narzekacie. Zezenia to doskonała, alternatywa w czasie czekania na Phobosa.(czy tylko ja widze off serwery, może?).
Tak czy siak jest wesoła, dynamiczna, i się fajnie naparza na pvp. I ma swój swojski klimat. Więc, źle nie jest.:P

metiu 21-08-2009 12:19

Gra w to ktoś jeszcze?

Plue 21-08-2009 12:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez metiu (Post 2629928)
Gra w to ktoś jeszcze?

tak, paweł gra,mateusz i patryk

wielkinoobek 27-08-2009 15:50

ej faja ta gra, moze w nia grac juz?

Res Khmer 11-10-2009 10:36

A więc kopiując z oficjalnej strony Zezenii Online przyszłe założenia, mogę stwierdzić, że nadchodzący update zapowiada się wyjątkowo ciekawie. Szczególnie z powodu nowo otwieranego serwera NON-PVP.

Oto wykaz nowości w najbliższym updacie.
More hunting areas
More quests
New fishing system
Vocation balancing
Potion improvements
Premium content extension
More items
More monsters
Hotkey improvements
Food improvements
Sharp arrow spells
A way to protect items (maybe?)
Additional Items to NPC Buyer
Non PVP World

Kodzak19 20-10-2009 20:22

Witam posiada moze ktos bota do tej gry? lub cos podobnego?..

_WrD_ 20-10-2009 21:14

A co, jesteś zbyt głupi żeby grać normalnie?

Marchewki 21-10-2009 07:35

@up
hehe genialna odpowiedź :) a co do update ciekawe ciekawe :> :D

Bluray 21-10-2009 09:22

Gdzie w tej grze są jakieś ustawienia? ; o

Res Khmer 21-10-2009 11:48

http://i645.photobucket.com/albums/u...nia/panel1.png

1- Ludzie. Są tam widzoczne 3 oznaczenia. F- Przyjaciele, E- wrogowie, G- wyswietla członków guildii którzy są online

2- Minimap. Cały interfejs mapy.

http://i645.photobucket.com/albums/u...nia/panel2.png

3- skille, doświadczenie, poziom hp, mp etc.
4- inwentarz (eq), więcej slotów niż w Tibii.
5- OPCJE (to czego szukasz)
6- minimalizacja inwentarza
7- opcja "follow"

OKNO OPCJI
http://i645.photobucket.com/albums/u...opcje_zeze.png
A- użyj DirectX
B- nie zezwalaj na zmiane rozmiaru okna gry
C- nie limituj FPS
D- użyj podwójnego układu. (tzn ze wszystkie elementy takie jak mapa będziesz mógł rozmiesc po prawej lub lewej stronie od okna gry)
E- domyślnie gdy otwierasz depo, zabite potwory (to w przypadku używania DoubleUI) otwierają się one po lewej stronie, co dla wielu graczy jest niewygodne
F- automatycznie otwieraj zakładki rozmów (gdy ktoś do Ciebie napisze zakladka zostanie automatycznie otwarta)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kodzak19 (Post 2670452)
Witam posiada moze ktos bota do tej gry? lub cos podobnego?..

Jak sobie zrobisz to będziesz monopolistą. Do tej pory do zezeni nie zrobiono żadnego publicznego bota i mam nadzieje ze tak pozostanie.

Bluray 21-10-2009 12:30

No o to mi, chodziło (options) choć w porównaniu do tibii to trochę ich mało.
np. Ustawienie przycisków myszy, by np. prawym otwierać moba czy coś takiego.

Kodzak19 21-10-2009 15:16

A widzieliscie taki bajer na zezeni8o
http://img23.imageshack.us/img23/705...0091213370.jpg

_WrD_ 21-10-2009 16:27

Ee, sry, ale tak wygląda ta zezenia?! Lol, to jest edytowany klient tibii...

Res Khmer 21-10-2009 16:38

sam jesteś edytowany klient tibii... Każdy może stworzyć sobie równie podbny interfejs od podstaw. K-z (twórca zeze) tak się składa pracował przy phobosie, i na podstawie kodu z tej gry, która i tak pozostaje offline, opracował Zezenie. ZOnline w przeciwienstwie do Phobosa stale się rozwija, i w nabliższej przyszłości czeka ją update, który zrewolucjonizuje tą grę.

_WrD_ 21-10-2009 18:09

To ciekawe, że autor "inspirował się" tibią... Zresztą, tu WSZYSTKO wygląda identycznie, jedynie tekstury zostały lekko zmodyfikowane. Widziałeś RP-Online? To jest gra tworzona na podstawie tibii.

http://www.rponline.pun.pl/_fora/rpo...1176837900.jpg

Chyba widać różnicę pomiędzy projektem napisanym od zera, ale na podstawie tibii, a tibią ze zmienionymi teksturami i nazwami klas? :)

Res Khmer 21-10-2009 19:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2670884)
a tibią ze zmienionymi teksturami i nazwami klas? :)

nie wspominając o całkowicie innej mechanice. wejdziesz, posmakujesz, zauważysz kolosalną różnicę.

yokamiza 21-10-2009 19:13

widzę, że ktoś gra w tą gierkę jeszcze
może ja do niej powrócę jeszcze jak wyjdzie te update :)

Arcan 21-10-2009 19:19

Cipsoft zniszczy tą grę, gdy tylko się o niej zrobi głośno. Trzeba walczyć z plagiatem.

_WrD_ 21-10-2009 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Res Khmer (Post 2670944)
nie wspominając o całkowicie innej mechanice. wejdziesz, posmakujesz, zauważysz kolosalną różnicę.

Nie mam zamiaru grać w takie niszowe, niskobudżetowe i najniższe gatunkowo gry jak tibia czy zezenia :) To jest OTS i mojego zdania nie zmienisz :*

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arcan (Post 2670968)
Cipsoft zniszczy tą grę, gdy tylko się o niej zrobi głośno. Trzeba walczyć z plagiatem.

Agree.

Liper 21-10-2009 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2670802)
Ee, sry, ale tak wygląda ta zezenia?! Lol, to jest edytowany klient tibii...

serjo ? Teraz już wiem czemu są podobneX(X(X(X(X(X(:baby::baby:8o8o

Res Khmer 21-10-2009 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2671014)
To jest OTS i mojego zdania nie zmienisz :*

OTS -
Kod:

Wykorzystują one lukę prawną, związaną jeszcze z wersją niekomercyjną Tibii.
gdzie zatem zezenia wykorzystuje lukę prawną?

Kod:

Same serwery są legalne, lecz używanie oficjalnego klienta Tibii do grania na nich nie jest zgodne z prawem, ze względu na warunki licencyjne gry.
Całkowicie inny klient, nie potrzeba instalowac zadnej z dystrybucji CipSoftu, tak więc nazywanie Zezeni OTSem jest nieadekwatne do zaistniałej sytuacji.

Ponadto zauważ, że gdy Tibia powstawała to garściami czerpała z innych gier (czytaj Ultima Online).

__HAPPY_SVEN__ 21-10-2009 20:00

LOL TO PRZECIEŻ JEST TIBIA!! tylko zrobiona inaczej z innymi grafikami i pierdutami HAHAHAHAHAHA 8o:D:cup:

weźcie, toż to gorsza kopa od otsa, postawionego przez dziecko co nawet czytać nie potrafi. I jescze ta nazwa 'Zezenia' loolololool . :

Mam nadzieję, że twórca tej gry zostanie oddany na watanagashi. :) I żeby się w połowie egzekucji maszyna do wyciągania jelit zacięła.

Moim zdaniem granie w to powoduje raka. (ewentualnie katar)

Poważnie, zasada na jakiej opiera się grafika tej gry jest identyczna w 100% jak w tibii. I nie mówcie mi tutaj, że tibia i my fantasy mają taką samą gfx, bo zaraz pewnie podasz jakiś przykład 2d mmoerpega i będziesz się tym zasłaniał, jak gwałcony dzieciak kawałkiem deski klozetowej.

_WrD_ 21-10-2009 20:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Res Khmer (Post 2671029)
Całkowicie inny klient, nie potrzeba instalowac zadnej z dystrybucji CipSoftu, tak więc nazywanie Zezeni OTSem jest nieadekwatne do zaistniałej sytuacji.

Tibia to freeware - a więc ściągając ją, mamy licencje na korzystanie z niej. Nie na przerabianie. Twórca zezenii złamał prawo.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Res Khmer (Post 2671029)
Ponadto zauważ, że gdy Tibia powstawała to garściami czerpała z innych gier (czytaj Ultima Online).

Czerpanie inspiracji z innych gier to zupełnie co innego, jak przerabianie już istniejącej, wydawanie tego pod inną nazwą (beznadziejną i kompletnie nie zachęcającą, chciałem dodać) i twierdzenie, że zrobiło się to samodzielnie, od początku. Żal kropka pe-el, a Cipsoft jak się "zczai", poda twórcę zezenii do sądu. Pozdro, wasze granie w zezenie przypomina mi granie na privach WoWa - i tak postacie, nad którymi się męczycie, zostaną zapomniane, wywalone itd poprzez wyłączenie serwerów.

R.R. 22-10-2009 00:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2671069)
Tibia to freeware - a więc ściągając ją, mamy licencje na korzystanie z niej. Nie na przerabianie. Twórca zezenii złamał prawo.

Sorry man, ale Zezenia może być co najwyżej kopią Phobosa, gdyż na jego kodzie bazuje, więc przestań srać o tym przerabianiu Tibii.

Cytuj:

Pozdro, wasze granie w zezenie przypomina mi granie na privach WoWa - i tak postacie, nad którymi się męczycie, zostaną zapomniane, wywalone itd poprzez wyłączenie serwerów.
Nie no, zabłysnąłeś. Porównać grę 2D z 3D. Poza tym jakie męczarnie- w WoWie na globalu 80lev wbija się jakieś 2tyg, a na privie to kwestia kilku dni.

I wyprzedzę twoją wypowiedź- nie gram w Tibię ani ZO, ponieważ T&ZO<WoW.

_WrD_ 22-10-2009 15:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez R.R. (Post 2671287)
Nie no, zabłysnąłeś. Porównać grę 2D z 3D.

Porównać?! Lol, a gdzie ja tu coś porównałem? Powiedziałem, że wasze granie w zezenie PRZYPOMINA MI granie w WoW na privach. Chodzi o to, że i tak serwery kiedyś zamkną i wszystko pójdzie się... łaskotać. Mam ci to narysować? :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez R.R. (Post 2671287)
w WoWie na globalu 80lev wbija się jakieś 2tyg

Nolife detected, wiesz chociaż co oznacza słowo 'kumpel'? Nie, nie chodzi o 'friend online'. Kumpel :)

__HAPPY_SVEN__ 22-10-2009 15:55

Nolife detected, wiesz chociaż co oznacza słowo 'kumpel'? Nie, nie chodzi o 'friend online'. Kumpel :)[/quote]

"Po co mi koledzy w szkole, same książkowe mole." :D

@Wszyscy broniący Rzeźni [zezeni lol]
TU NIE CHODZI O TO NA JAKIM KODZIE BAZUJE GRA! CHODZI O EFEKT! A jest on identyczny (chociaż bardziej kiczowaty) jak w tipii (nie chodzi mi o dom indianina :P)

R.R. 22-10-2009 17:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2671445)
Porównać?! Lol, a gdzie ja tu coś porównałem? Powiedziałem, że wasze granie w zezenie PRZYPOMINA MI granie w WoW na privach. Chodzi o to, że i tak serwery kiedyś zamkną i wszystko pójdzie się... łaskotać. Mam ci to narysować? :)

Globalne serwery gier też kiedyś upadną. Poza tym na privach gra się dla przyjemności i czystej rozrywki, a nie z przymusu, więc Twoje stwierdzenie 'nad którymi się męczycie' jest błędne. Ofc można mówić o ludziach uzależnionych, którzy płaczą na widok dc czy wiadomości o zamknięciu serwera i wbijają levele miesiącami z braku znajomości gry, ale ich w to nie mieszajmy. (:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _WrD_ (Post 2671445)
Nolife detected, wiesz chociaż co oznacza słowo 'kumpel'? Nie, nie chodzi o 'friend online'. Kumpel :)

Haha, fail. Stwierdziłem ogólny fakt, w tym zdaniu nie ma nawet 'ja' w domyśle. W ogóle to co Cię obchodzi czyjeś życie prywatne? Książkę piszesz?

Cytuj:

CHODZI O EFEKT! A jest on identyczny (chociaż bardziej kiczowaty) jak w tipii (nie chodzi mi o dom indianina )
Inne gry(odchodząc od Zezenii) też są podobne do siebie. Przykładowo te wszystkie animeshity typu Silkroad, Metin, Knights Online i inne. Podobne, a jednak się różnią.

__HAPPY_SVEN__ 22-10-2009 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez R.R. (Post 2671552)
Inne gry(odchodząc od Zezenii) też są podobne do siebie. Przykładowo te wszystkie animeshity typu Silkroad, Metin, Knights Online i inne. Podobne, a jednak się różnią.

Tak, ale te gry nie są AŻ TAK podobne jak zezenia z Tibią. W zezenii nawet taki sam podgląd mapy jak w tibii jest, nie wspominając o eq. Pare slotów więcej to nie jest duża różnica, to jest wręcz bezczelny plagiat.

Marchewki 23-10-2009 23:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez R.R. (Post 2671552)

@offtopic
kocham wchodzić na tibie.pl do działu Rpg :D zawsze można się pośmiać :)

a co do ciebie stary przegiąłeś :) jak można Metina porównywać do Silkroad i Knight online lub mówić że jest podobne LOL Metin w porównaniu z tymi grami co podałeś :) to jakby nazwać to hmm :> Metin Alpha version 1 :D ( jeżeli wiesz ocb ) :D

a co do zezeni jedni grają w to bo mają nadzieje że stanie się tak popularna jak tibia i nie zepsują ją updatami jak w tibi :) a jednym po prostu się podoba :> inny klimacik nic dodać nic ująć w sumie grałem w to do 25 lvl można pograć :) wszystko zależy od gustu a ja gustuje w grach 2d :) więc każdego mmorpg 2d sprawdzam :)

@up
a co do ciebie że mówicie że to plagiat co prawda to prawda ale kod i inne pierdoły wszystko sami robili więc nie można się do nich dopier!! mogli to nawet nazwać Ibia lub Dibia nie ważne nie mogą się doczepić do niczego :)

Ktoś wcześniej pisał że jakby tibia podała ich do sądu to by dostali po dupie , wybacz ale się mylisz nie mogą się do niczego doczepić , to nie jest takie proste na jakie wygląda , gry mmorpg rządzą się własnym prawem...
Diablo II mogło by się doczepić do tibi że robili update według ich Aktów na to samo wychodzi bezpodstawne oskarżenie :)

@edit

wiesz mogli by się doczepić do tego ja tu widzę połączenie tibi i Ultimy online
http://www.daimonin.org/

ale i tak nic zrobić nie mogą :) jeżeli pisze Free to Play :) jeżeli by zrobili z tego płatną grę wszystko jest możliwe

NO BEZ PRZESADY ŻEBYM WSZYSTKICH ZAGIĄŁ :>LoL

Beh0lder 24-10-2009 19:31

Cytuj:

@up
a co do ciebie że mówicie że to plagiat co prawda to prawda ale kod i inne pierdoły wszystko sami robili więc nie można się do nich dopier!!
Można , tak samo było w przypadku gry Limbo of the lost soul , niby kod inny ale sciagneli grafe z innych gier. ;> m.in z obliviona , rtcw

Kodzak19 25-10-2009 19:11

Sprzedam postac na zezeni za real kase jesli ktos jest chetny pisac na gg:8333984

__HAPPY_SVEN__ 25-10-2009 21:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marchewki (Post 2672293)
@offtopic
kocham wchodzić na tibie.pl do działu Rpg :D zawsze można się pośmiać :)

a co do ciebie stary przegiąłeś :) jak można Metina porównywać do Silkroad i Knight online lub mówić że jest podobne LOL Metin w porównaniu z tymi grami co podałeś :) to jakby nazwać to hmm :> Metin Alpha version 1 :D ( jeżeli wiesz ocb ) :D

a co do zezeni jedni grają w to bo mają nadzieje że stanie się tak popularna jak tibia i nie zepsują ją updatami jak w tibi :) a jednym po prostu się podoba :> inny klimacik nic dodać nic ująć w sumie grałem w to do 25 lvl można pograć :) wszystko zależy od gustu a ja gustuje w grach 2d :) więc każdego mmorpg 2d sprawdzam :)

@up
a co do ciebie że mówicie że to plagiat co prawda to prawda ale kod i inne pierdoły wszystko sami robili więc nie można się do nich dopier!! mogli to nawet nazwać Ibia lub Dibia nie ważne nie mogą się doczepić do niczego :)

Ktoś wcześniej pisał że jakby tibia podała ich do sądu to by dostali po dupie , wybacz ale się mylisz nie mogą się do niczego doczepić , to nie jest takie proste na jakie wygląda , gry mmorpg rządzą się własnym prawem...
Diablo II mogło by się doczepić do tibi że robili update według ich Aktów na to samo wychodzi bezpodstawne oskarżenie :)

@edit

wiesz mogli by się doczepić do tego ja tu widzę połączenie tibi i Ultimy online
http://www.daimonin.org/

ale i tak nic zrobić nie mogą :) jeżeli pisze Free to Play :) jeżeli by zrobili z tego płatną grę wszystko jest możliwe

NO BEZ PRZESADY ŻEBYM WSZYSTKICH ZAGIĄŁ :>LoL

Jesteś zaślepiony obiektywizmem. Zezenia przestanie istnieć zanim Marcin Dragon Wielki wbije jako pierwszy gracz 300lvl.

B)

Poważnie, tam nawet wooden shield tak samo jak w Tipi wygląda :)

twórca tej gry zrobił sobie jajca i za 2 dni wszystko sam delejtnie HŁEHŁEHEHLEH

Toiatenab 01-11-2009 22:51

Na razie jedyną wadą gry jest to, że nie można w nią grać.

O KURWA

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:00.