Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Silvera (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=185)
-   -   Pomysł w sprawie polskiej gildii. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=152229)

R4st4 29-10-2007 22:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zajebundo (Post 1719042)
zakon krwi...

To mnie troche natchnelo... ;p moze bractwo krwi? Brotherhood of Blood ;d
To w sumie tak pokazuje nasza "więź" bo przeciez wiekszosc zna sie juz dluugo i dobrze... ;]

marcinekk 29-10-2007 23:00

marzec pamietam dobrze:P wiadro chyba zaczal pod koniec kwietnia gra (o ile pamietam) a ja na poczatku maja

SirMaciarz 29-10-2007 23:01

To może wreszcie zajmijmy sie konkretami i zagłosujmy na jakąś nazwę gildi bo takie rzucanie haseł nic nie da, albo niech lider wybierze najlepsza wedlug niego i tyle :)

Zajebundo 29-10-2007 23:01

niewydaje mi sie ze 2005 ja niegralme na innym swrvie a gram juz ponad 3 lata... a pozatym mi jak ktos cos mowi to i tak zapominam ( dziury w mozgu wynikiem... :P )a lebo mi sie juz jebie jak tak to srryy

poreda 29-10-2007 23:04

Głosuje na Brotherhood.

SirMaciarz 29-10-2007 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 1719126)
Głosuje na Brotherhood.

Mi również ta nazwa się podoba i też na nią głosuje
(o ile mój głos bedzie brany pod uwage :D )

poreda 29-10-2007 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SirMaciarz (Post 1719138)
Mi również ta nazwa się podoba i też na nią głosuje
(o ile mój głos bedzie brany pod uwage :D )

Myśle że każdego będzie ;]

marcinekk 29-10-2007 23:11

@maciarz
a czemu by mial byc nie brany??
no ta nazwa ma tez glos poparcia odemnienajfajniesza nazwa ze wszystkich

Hehe neo widze ze mnie poprzedziles:P

Kacperka 29-10-2007 23:17

Ja tez glosuje na nazwe Brotherhood. I tak se tez mysle ze vickow mogloby byc w sumie i wiecej niz 4. Moglibybyc to all co grali praktycznie od poczatku silvery ktorzy teraz graja tymi samymi charami co kiedys(Dla Neo mozna by bylo zrobic wyjatek :)) i maja lvle ktore beda spelnialy wymagania rekrutacji. Wielu takich nie ma wiec wyszlo by z 5-6 vickow i to oni + lider decydowali by o all.. Mam nadzieje ze przyszly lider rozwazy to co napisalem :>

Zajebundo 29-10-2007 23:30

jestem za nazwa Brotherhood of Blood albo Brotherhood . Wkoncu nazwy zmiezaja w tym keirunku ktorym chcialem :)

Shinhoshu 29-10-2007 23:33

Według mnie ambel nie powinien być vice, nie gra tutaj tak długo np jak Neo i Pulpet. ;p
To raczej ambel powinien sie kłucic o miejsce a nie neo z pulpetem xD

SirMaciarz 29-10-2007 23:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kacperka (Post 1719160)
Ja tez glosuje na nazwe Brotherhood. I tak se tez mysle ze vickow mogloby byc w sumie i wiecej niz 4. Moglibybyc to all co grali praktycznie od poczatku silvery ktorzy teraz graja tymi samymi charami co kiedys(Dla Neo mozna by bylo zrobic wyjatek :)) i maja lvle ktore beda spelnialy wymagania rekrutacji. Wielu takich nie ma wiec wyszlo by z 5-6 vickow i to oni + lider decydowali by o all.. Mam nadzieje ze przyszly lider rozwazy to co napisalem :>

Czyli z tego co mowisz wynika ze gdybym mial pacc moglbym byc vice... nie nie za duzo bylo by tych vickow :D

Kacperka 29-10-2007 23:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinhoshu (Post 1719193)
Według mnie ambel nie powinien być vice, nie gra tutaj tak długo np jak Neo i Pulpet. ;p
To raczej ambel powinien sie kłucic o miejsce a nie neo z pulpetem xD

w 100% sie z toba zgadzam bez obrazy dla Ambela.. Z reszta on i tak tu nic nie pisze... :S

Kacperka 29-10-2007 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SirMaciarz (Post 1719208)
Czyli z tego co mowisz wynika ze gdybym mial pacc moglbym byc vice... nie nie za duzo bylo by tych vickow :D

tak, wlasnie tak uwazam. Bylby na przyklad Seba, Wiadro, Pulpet, Neo i ty.. to by bylo dobrze:D ja jesli za 2 bede mial neta dobrego, a bede mial na 80% to tez aktywuje pacca.. i temu mysle ze jakby bylo tak 5/6 osob(sami zaufani ludzie.. mysle ze ci ze starych czasow all sa zaufani) to guildia szybko zdobyla by respect, itd. max 6 vickow by bylo.. to nie jest tak masakrycznie duzo.. mysle ze 6 by pasowalo.

Edit:Sorry za double posta.. :P

Kacperka 29-10-2007 23:51

Aff sorry zamiast edytuj wcisnalem cytuj -.- zaspany chyba juz jakis jestem.. trzeba sie chyba nie dlugo polozyc.. xP za wczesnie wstaje przez ta szkole je*** :P

poreda 29-10-2007 23:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kacperka (Post 1719234)
Aff sorry zamiast edytuj wcisnalem cytuj -.- zaspany chyba juz jakis jestem.. trzeba sie chyba nie dlugo polozyc.. xP za wczesnie wstaje przez ta szkole je*** :P

Chyba sorry za triple posta..

Zajebundo 29-10-2007 23:54

Ja bym proponowal zeby drut/sork mieli na nizszych lvl rekrutacje niewiem co reszta na to ale najtem i pallem latwiej wbic wymagany lvl ale to i tak nei oznacza ze zostanie sie przyjetym... Tak wiec 2 lvle rekrutacji moim zdaniem :)

Kacperka 29-10-2007 23:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zajebundo (Post 1719245)
Ja bym proponowal zeby drut/sork mieli na nizszych lvl rekrutacje niewiem co reszta na to ale najtem i pallem latwiej wbic wymagany lvl ale to i tak nei oznacza ze zostanie sie przyjetym... Tak wiec 2 lvle rekrutacji moim zdaniem :)

Jesli mowisz ze dla sorcow i drutow nizszy lvl rekrutacji to mozna by bylo tez jakis mlvl rekrutacji dla sorcow i drutow ustanowic(w zamian za nizszy lvl).

poreda 29-10-2007 23:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kacperka (Post 1719253)
Jesli mowisz ze dla sorcow i drutow nizszy lvl rekrutacji to mozna by bylo tez jakis mlvl rekrutacji dla sorcow i drutow ustanowic(w zamian za nizszy lvl).

Proponuje:

60+ Players ktorych nie znamy i rozpatrzymy ich invita pozytywnie (Kngith i Pala)

55+ TO samo co up tylko Sorc i Drut

50+ Znani liderowi i vice liderom gracze którzy grają na silverze ponad 2 lata

marcinekk 30-10-2007 00:03

czy jest az taka roznica pomiedzy postaciami magicznymi(a niemagicznymi) zeby 5 lvl w rekrutacji bylo roznicy??
ja bym sie tam trzymal caly czas tego 60 lvl+

Kacperka 30-10-2007 00:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 1719259)
Proponuje:

60+ Players ktorych nie znamy i rozpatrzymy ich invita pozytywnie (Kngith i Pala)

55+ TO samo co up tylko Sorc i Drut

50+ Znani liderowi i vice liderom gracze którzy grają na silverze ponad 2 lata

Nom w sumie jak dla mnie to by bylo ok.. chociaz jakby tą pierwszą i drugą pozycje podniesc o 5 lvli to mogloby byc chyba lepiej. Ta 3 moglaby chyba zostac :> ofc to tylko moje zdanie.. kazdy niech sie wypowie jaka ma byc rekrutacja.

poreda 30-10-2007 00:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kacperka (Post 1719271)
Nom w sumie jak dla mnie to by bylo ok.. chociaz jakby tą pierwszą i drugą pozycje podniesc o 5 lvli to mogloby byc chyba lepiej. Ta 3 moglaby chyba zostac :> ofc to tylko moje zdanie.. kazdy niech sie wypowie jaka ma byc rekrutacja.

Bez przesady my nie ftp ze tylko hlv bierzemy :X

SirMaciarz 30-10-2007 00:54

No i serwery amerykańskie padły...

Michalakmee 30-10-2007 08:19

Zgadzam się z tą nazwą Brotherhood.
Z vickami też może tak byc jak proponujecie.
Rekrutacja to lvl 60+ dla nowych, dla starych graczy 50+ i nie ma różnicy czy sorc czy drut bo będzie za dużo zamieszania.
I trzeba teraz ustalic konkretne rangi, ale takie bardziej nowe niż popularne:). Więc dzisiaj ustalamy rangi!

<OMO> 30-10-2007 08:25

@UP
General - lider
Colonel -vicki
private first class - świeżaki
private - tak z 1 mc jak beda w gildii
...
Dalej już moj mózg nie pracuje :p
co za duzo to nie zdrowo

Michalakmee 30-10-2007 08:35

Skorzystam z pomocy poredy i moje rangi to:
Lider- Capitan
Vice liderzy- Officer
Nobleman
Loyal
Sleeping Legend

Kacperka 30-10-2007 08:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michalakmee (Post 1719451)
Lider- Capitan
Vice liderzy- Officer
Nobleman
Loyal
Sleeping Legend

Nom mi sie tez takie rangi podobaja, dobrze sie prezentuja B)
co do reszty to nazwa w koncu jaka bedzie?:P Bractwo?
a vicki to jak narazie chyba :Seba, Wiadro, Neo i Pulpet

to tak jakby moj glos na calosc juz :P /\

R4st4 30-10-2007 09:01

Tez oddam ostateczny glos B)

Nazwa: Brotherhood
Leader: Destroyer od fury ... Ranga: General
Vice: Seba, Wiadro, Neo, Pulpet ... Ranga: Colonel

jak narazie to all

____
Rastaman Shine

poreda 30-10-2007 11:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michalakmee (Post 1719451)
Lider- Capitan
Vice liderzy- Officer
Nobleman
Loyal
Sleeping Legend

W 100% się zgadzam i popieram!

poreda 30-10-2007 14:28

13:08 You see a dead human (Vol:10).
You recognize Shivoxy. He was killed by a dragon.

Red Skull... Kto chce znać loot?

Btw, dzięki mnie ban ;)

HellFrycek 30-10-2007 14:32

@Up

hehe no pochwal sie :D

poreda 30-10-2007 14:34

@up
Nie Haha! :D

gess_akar 30-10-2007 15:39

Witam,
Podoba mi sie ten pomysł z polska gildia, ale moim zdaniem kilka rzeczy jest głupich. Od razu zacznę od tego ze nie czytałem całego tematu (tak na prawede to nie czytałem nawet 1 strony, opiera sie tylko na tym co usłyszałem od kolegów na temat tej sprawy) wiec jeśli o czymś już była mowa itp to nie srajcie sie od razu ze powtarzam praz X...
Wiec tak
- Pomysł z tym żeby osoby grające najdłużej na tym świecie były vice liderami jest durny :P np Co mnie obchodzi ze jakiś tam Polak grał od samego początku tego świata, jeśli np skończył grę po 2 latach i teraz nagle chce wracać do gry. Liderami powinny zostać osoby które sie na tym znają, którzy sa znani przez polaków i nejlepiej BRow i którzy graja wiedza jaka jest teraz sytuacja na swiecie ...
- Jak już ktoś pisał gildia będzie maila załatwiony respekt u części Brow ale nie u wszystkich. Ja wpadłem na pomysł żeby zamiast robić oddzielna gildie zrobić gildie która będzie częścią Feel The Power tak jak FTP i FTPa. Z praktyki wiem ze respekt u czesci BRow nie zapewni nam nawet w czesci takiego szacunku jakim ciesza się człakowie FTPa. Dlatego powinniśmy albo stworzyć gildie podległa FTP np Polish FTP (ale na to raczej Browie sie nie zgodza) albo przynajmiej stworzyc range np Feel the power academy members i tam umieszczac tylko ludzi nalezacych do FTPa ;p Wiem ze moze to trochę bez sensu ale kazdy kto byl lub jest w FTPa wie jak bardzo rożni sie stosunek Hlvlowych BRow do ludzi z FTPa w stosunku do ludzi z innych gildi (od kiedy jestem w FTPa tylko raz zdarzylo mi sie ze Hlvlowy br zaatakowal mnie na skullu i to w dodatku mial powody :P później za cały ten atak zostałem przeproszony ).
Niestety nie mam juz czasu skończyć tego posta, postaram sie napisac jeszcze cos wieczorem
Pozdrawiam :) i sry za błędy

oVvN3eR 30-10-2007 15:49

@Poreda
o,o
Mpa set plx :D?:cup:

@Edit
On chyba hacked był więc chyba good loota nie było ;S
Chyba rzeczywiście gm-owie zaczeli odwiedzać nasz świat :P
Name: Bilzink
Sex: male
Profession: Elite Knight
Level: 114
World: Silvera
Residence: Venore
Guild membership: General Officers of the Feel The Power Academy
Last login: Oct 27 2007, 17:28:28 CEST
Comment: Loading...
Account Status: Premium Account

Character Deaths
Oct 21 2007, 16:56:17 CEST Died at Level 113 by a hero
Oct 09 2007, 06:32:18 CEST Died at Level 105 by a toad

Account Information
Banished: until Nov 26 2007, 18:44:19 CET because of macro use

Michalakmee 30-10-2007 16:18

@Gess
Ja robie gildię polską, a nie br, a vice liderów nie wybrałem tylko dlatego, że grają oni długo. Po prostu wiem kto się najbardziej nadaje.

Vice liderzy to: Seba Konieczny, Wiadrociag, Ambel Kart, Akishino, Pulpet rozprowacz.
Ostateczna nazwa bez żadnych zmian to Brotherhood
Rangi:
Capitan - Lider
Officer - Vice liderzy
Nobleman
Loyal
Sleeping Legend

Dawergo 30-10-2007 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gess_akar (Post 1719700)
Witam,
Podoba mi sie ten pomysł z polska gildia, ale moim zdaniem kilka rzeczy jest głupich. Od razu zacznę od tego ze nie czytałem całego tematu (tak na prawede to nie czytałem nawet 1 strony, opiera sie tylko na tym co usłyszałem od kolegów na temat tej sprawy) wiec jeśli o czymś już była mowa itp to nie srajcie sie od razu ze powtarzam praz X...
Wiec tak
- Pomysł z tym żeby osoby grające najdłużej na tym świecie były vice liderami jest durny :P np Co mnie obchodzi ze jakiś tam Polak grał od samego początku tego świata, jeśli np skończył grę po 2 latach i teraz nagle chce wracać do gry. Liderami powinny zostać osoby które sie na tym znają, którzy sa znani przez polaków i nejlepiej BRow i którzy graja wiedza jaka jest teraz sytuacja na swiecie ...
- Jak już ktoś pisał gildia będzie maila załatwiony respekt u części Brow ale nie u wszystkich. Ja wpadłem na pomysł żeby zamiast robić oddzielna gildie zrobić gildie która będzie częścią Feel The Power tak jak FTP i FTPa. Z praktyki wiem ze respekt u czesci BRow nie zapewni nam nawet w czesci takiego szacunku jakim ciesza się człakowie FTPa. Dlatego powinniśmy albo stworzyć gildie podległa FTP np Polish FTP (ale na to raczej Browie sie nie zgodza) albo przynajmiej stworzyc range np Feel the power academy members i tam umieszczac tylko ludzi nalezacych do FTPa ;p Wiem ze moze to trochę bez sensu ale kazdy kto byl lub jest w FTPa wie jak bardzo rożni sie stosunek Hlvlowych BRow do ludzi z FTPa w stosunku do ludzi z innych gildi (od kiedy jestem w FTPa tylko raz zdarzylo mi sie ze Hlvlowy br zaatakowal mnie na skullu i to w dodatku mial powody :P później za cały ten atak zostałem przeproszony ).
Niestety nie mam juz czasu skończyć tego posta, postaram sie napisac jeszcze cos wieczorem
Pozdrawiam :) i sry za błędy

nie żebym coś miał do ciebie ale nie wejdę do gildi która nazwie sie "polish ftp" i podejrzewam ze nie ja jeden

Co do old graczy jako vicków, i do tego ze tylko aktywni gracze moga nimi być, grając na tym servie tyle czasu co ja grałem i tyle ile wojen widziałem doskonale wiem jaka jest tu sytuacja i podejrzewam ze inni nieaktywni gracze tez wiedza wiec niby czemu nie moga oni byc vickami? Poza tym żadne z podanych kandydatów nie jest nieaktywny.

Mają być lubiani przez br? Masz namyśli kogoś kto na ten szacunek zasłużył czy asslickera?

@destro
no to zakladaj :D

gess_akar 30-10-2007 16:28

Z tymi vickami to nie mam nic przeciwko tym których wybraliście ale pisalem to bo nie wiedzialem ze juz sa wybrani. A co do tego z tym FTP to chodzi mi o to ze wielu polaków z FTPa nie będzie chciało iść do gildi którą obiecali respektować tylko niektórzy BRowie.

Michalakmee 30-10-2007 16:31

@gess
Z tego co wiem to all polacy z ftpa idą, no może po za Szychą.

Dawergo 30-10-2007 16:36

zakładać nie gadać :P

Michalakmee 30-10-2007 16:39

@Daw
Relax, nie tak od razu, musze się jeszcze przygotowac ;p.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:52.