![]() |
hmm
Lagi nie wiem ale mege wam powiedziec tak zeby zrobic tak robie jak mam lagi i dziala
Start->tibia->start game->logacie sie jak sie wam uda->ctrl+alt+delete->procesy->PPM na tibia***** chyba->priorytet->niski->wychdzimy z menadzera i gramy powinno dzialac :) ;) |
2 dni pięknie bez lagów a teraz ciężko się zalogować :/
|
co Wy na to, aby masowo zgłosić do to Rzecznika Praw Konsumenta ?
|
Ja jestem za tym by zadzwonic do nich jeszcze jutro i przestawic problem na spokojnie, powiedziec ze w dzien sa okropne problemy, a w nocy nie i czy to nie wynika z przeciazenia multimedii. Moze wkoncu uda sie cos ustawilic i bedziemy mogli znow na spokojnie grac.
|
Pomysł dobry, ale...
Dobry pomysł, ale może lepiej się wstrzymać. Narazie bym poczekał, może to żaden zbieg okoliczności, ale naprawdę trwają jakieś prace konserwacyjne.
Grając teraz w tibie, co jest naprawdę sukcesem, żadnych lagów nie doświadczyłem, i to już przez pół godziny, a która jest godzina? Czekamy... |
Wlasnie koledzy grajacy w tibie na mm nie maja, a ja mam to nie wiem o co chodzi.. Juz mam tego naprawde po uszy.. Juz 3 miesiac.. NORMALNIE ZAL
|
rano chodziło pięknie, a teraz nie mogę przejść jednej klatki 8o
|
Cytuj:
|
http://img440.imageshack.us/img440/4927/laguspc6.png
hehe umiem w tibi stać na drabinie! a nawet się na niej obracać. stoję tak 5 sec. nawet :) |
Witam All jak widze wszyscy borykamy sie z tym samym problemem i nie potrafimy go rozwiazac niektorzy uwazaja ze to wina kompa modemu etc Ja uwazam ze to niemozliwe poniewaz strony sciagania itp dzialaja w 100% prawidlowo inni mowili ze trzeba odblokowac (port 7171) moj znajomy powiedzial ze jezeli ten port bylby zablokowany to wogle nie moglibysmy wbic na acc
ja uwazam (i tak zrobie) ze jutro zadzwonie do tej multimedii i bede dotad ich meczyl az mi zadziala albo przysla mi jakiegos technika ktory naprawi ten problem bo widze ze innego wyjscia nie ma a jak to nie pomoze to trzeba bedzie zerwac umowe! Jestem ich abonentem od okolo 3 tygodni i od poczatku mam ten problem aktualnie! kiedys tez mialem u niech neta 128kb/s i nie mialem najmniejszych problemow z Tibia 0 lagow i kickow! trzeba ich przycisnac bo tak nie moze byc ZRobmy jutro masowke telefonow do tych zjebow!! co wy na To? |
Cytuj:
Przykład , teraz robię sd i miałem 380 many , a nagle 420 . Nawet głupiego okienka z rozmową już nie mogę normalnie otworzyć. |
Cytuj:
z tą masówką to nie zły pomysł tylko by mój tata dzwonił bo ja niepełnoletni i pewnie nie mogę :] ale chyba taty nie uda się namówić :( ale popieram tą akcję :) @edit pobiłem chyba rekord świata na skodach stałem 1 min. 10 sec. i nie zeszła mi postać na dół :P dobry jestem :] |
Cytuj:
|
Cytuj:
nie musisz miec 18 lat normalnie dzwonisz a oni tylko zapytaja o adress gdzie masz neta i dalej juz cie sluchaja co masz do powiedzenia |
Cytuj:
nie ma na co czekac ani sie wstrzymywac bo jak do nich sdzwonilem to sie pytalem czy sa jakies problemy z lacznascia to powiedzieli ze nie ze u niech all dziala prawidlowo |
Cytuj:
już im piałem na email ale nie odpowiedzieli więc dzwonie jutro PS jak by ktoś nie znał numeru to. tu są numerki: http://www.multimedia.pl/bd564f4afbe...3a9023e57c4258 |
numer do tych pajacow mam w Telefonie juz :) ale najgorsze jest to ze w tym dziale technicznym siedza nooby ktore nie maja zielonego pojecia o co chodzi i gadaja nam takie glupoty ze all ok modem dziala trzeba ostro z nimi jutro
|
Cytuj:
U mnie nawet był technik. Wymienił mi modem i poszedł ,ale problem dalej ten sam. Ale oczywiście wszystko w porządku. To nie ich wina . . . Dzwonienie do nich nic nie da. |
musi cos dac jak maja 1 telefon to leja ale jak dostana ze 20 takich samych to moze sie zainteresuja trzeba jakos dzialac probowac roznych metod bo jak bedziemy bezczynnie siedziec to tym bardziej doopa!;(((
|
@Do kogos tam wyzej co twierdzi ze to "syf na kompie"
Jakim cudem moze to byc zasyfiony komp, skoro tyle ludzi sie wypowiada i ma ten sam problem ? :> |
ooo...miałem takie lagi a teraz żadnego zacięcia
normalnie cud @edit źle że pochwaliłem bo teraz powróciły :/ |
Ja jutro się wybiorę do biura obsługi i zobaczymy co jest grane, ale wątpię że mi coś powiedzą. To jest ciekawe bo transfery mam o dziwo w miarę dobre. Jak ktoś mówił wcześniej powtórka z rozrywki z zeszłego roku :)
Pozdrawiam, Szyszka ;) |
Cytuj:
|
Przed update już było w miarę spokojnie. Zobaczymy ile to będzie trwać teraz i czy w ogóle będzie spokój z freezami.
|
Moim zdaniem wzieli sie dzis do roboty po tym spamie jaki dostali przez ten weekend bo juz jest tak ze polowa osob nie ma lagow(ja sie do tego nie zaliczam :( ), a polowa ma tak ze sa lagi, nie ma, sa, nie ma i tak w kolko. A moze tak jak to mowil ktos wyzej jest to poprostu wina tego ze multi cos naprawia i jest tak co rok, no ale u mnie trwa to juz 2 miesiace wiec watpie :D
|
no. gdyby nie ten incydent nigdy bym w ,,praktyce" nie spotkał się z lagami
i teraz wiem jakie to wkurzające @edit przez lagi straciłem teraz całą swoją kasę |
ja uwazam ze onie niczego nie robia tlyko maja cos u siebie zjebane bo jezeli by cos robili to max kikla dni do tygodnia a nie po 2-3 m-ce jak niektorzy mowia
czemu u innych dostawcow neta nie ma takich problemow |
;o
Musi byc jakas forma odwolania od umowy,no nie?
Czy sie myle..? Chyba, ze nie mozecie miec nic innego.. |
nie wiem mozna by pewnie znalesc jakies kruczki prawne ale ja z nimi podpisalem umowe 3 tyg temu ;/
|
10 minut mialem bez lagow rekord :) i dalej lipa
|
Problem rzekomo wystepuje od 2ch tygodni w calej Polsce, ja juz zglaszalem 5-6 razy, mialem nawet monitorowanie modemu, ktore gowno dalo. No i przy laczeniu sie na infoline mozemy juz uslyszec, ze cala Polska ma problemy [po tygodniu cos takiego wjebali, czyli widac ze niepowazni sa], a z mojej strony powiem tyle, ze najprawdopodobniej sa uszkodzone jakies glowne krajowe routery i caly ruch jest przekierowywany na jakies scierwa, przyklad:
Wrocław > cały ruch na router w Gdynii - praktycznie net nie dziala, zamiast 2mbit/s to jest 2kbit/s Wrocław > cały ruch na router w Warszawie - net dziala na 40% wydajnosci, wiec w cmd mozna sprawdzic za pomoca tracert nazwahosta i zobaczyc przez co wam ida pakiety, najlepiej jeszcze zalogowac sie do Tibii, wpisac w oknie komend netstat, spisac ipka przypisanego do portu 7171 i odpalic tracerta dla tego wlasnie ipka, jezeli w pewnym momencie routing sie urywa nie dochodza do puli pakietu docelowego to znaczy ze sa lagi/freezy w chuj, jezeli idzie przez pol Polski a potem pol Niemcowa, to sa lagi i freezy, ale nie takie straszne No i poki co to moge tylko mowic tyle, zeby dzwonic raz dziennie i caly czas zglaszac ten problem |
MM Rox ?
W umowie jest 2Mb... od popołudnia z każdej strony...
http://images46.fotosik.pl/29/00e246d6691fe9c5.jpg |
multimedia
ja podpisalem umowe ze 3 tygodnie temu . w tibie pogralem moze z tydzien i pozniej zaczely sie lagi ze nawet juz nie wbijam na tibie . pozostaje poczekac jak ktos up napisal ze co roku to samo w miesiacach listopad-grudzien? moze w styczniu sie ruszy cos jakos albo moze po update.ja jestem z olsztyna a pytalem nawet ludzi na moim serwie i kazdy powiedzial ktory z multimedi jest ze ma lagi
|
Dzwonilem Do tych pajacy i mam nadzieje ze wezma sie za ten problem bo pojechalem im troche powiedzieli ze maja bardzo duzo zgloszen tego problemu i nalezy czekac na zgloszenie koles powiedzial ze to moze byc wina tego portu ze oni cos blokuja
|
Wina nie wina portu. Problem jest zglaszany od 3 tyg tak jak zaczely sie lagi/kicki/freezy/niemozliwosc wbicia...a oni nic sobie z tego nie robia...w koncu to tylko gra...a to czy mamy lat 15 czy 50 nie ma dla nich znaczenia bo po kazdym kolejnym telefonie sie śmieją ze dzwoni "kolejny uzależniony dzieciak"...nalezy czekac...az laskawie z nudow zechce im sie cos z tym zrobic...
Pozostaje nam tlyko czekac... |
Podnioslem telefon i wykrecilem numer biura obslugi klienta.. :)
Dowiedzialem sie tyle ze od tygodnia multimedia ma bardzo duzo takich zgloszen i ich technicy wzieli sie juz do roboty by usunac usterke.. Wiedza juz ze jest to problem z transferem i pingami(coby potwierdzalo to ze mamy lagi), i ze maja nadzieje ze problem zostanie rozwiazany do konca tego tygodnia :) |
Kur... nie mam nic na koncie to nie zadzwonie niestety :(
|
bardzo fajnie ze interweniuje ktos w tej sprawie no zobazcymy czy do konca tygodnia sie postaraja
|
wlasnie dzwonilem do nich "nasi technicy już nad tym pracuja".... się okaże jak pracują...
|
Siemka więc jak większośc z Was zadzwoniłem tam i dowiedziałem się, że problem zostaje rozwiązywany bo było pełno zgłoszeń w całej Polsce w tej sprawie. Widać dzięki naszej presji na nich w końcu coś zdziałają i uda sie normalnie pograć bez pingów 400+ :)
Pozdrawiam, Szyszka ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:06. |