Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Homo, Bi ? Normalne? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=158836)

Korektor 30-12-2007 17:42

@up,
A co jeśli jest?

Marsseel 30-12-2007 17:42

Gdyby nie było Boga to i ciebie by nie było Slay.

Bambuko 30-12-2007 17:44

Slay, mam nadzieję, że istniejesz ; /

Marsseel 30-12-2007 17:49

Nie kpij sobie w ten sposób bo możesz kogoś urazić.

Gewof 30-12-2007 17:51

Slay to bot IRC'owy tylko taki troche bardziej ynteligentny. Bog mu jest do niczego nie potrzebny.

Bambuko 30-12-2007 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1816751)
Nie kpij sobie w ten sposób bo możesz kogoś urazić.

Wierzę w Boga. Ale nie próbuję w tak naiwny sposób dowodzić jego istnienia.

>>>Mazix<<< 30-12-2007 18:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ohtar (Post 1809052)
jak ktoś chce, czemu nie
wiecie że Leonardo da vinci był homo?
bo ja wiem :p

Dumbeldore też jest.

DEWIACJA!

Shanhaevel 30-12-2007 19:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez >>>Mazix<<< (Post 1816916)
Dumbeldore też jest.

http://img145.imageshack.us/img145/2...ylolcatjk4.jpg

Taaaa...

Vanhelsen 30-12-2007 19:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez YyyeeyIsBack (Post 1816637)
Tak samo jak schizofenia, epilepsja, czy jakiego kolwiek rodzaju fobie, to jest choroba. Te osoby powinno się leczyć, ci ludzie są upośledzeni, lub próbują się wyróżnić. Ba, powinno się to karać nie po to Bóg dał nam dziewczynki, żebyśmy się z kolegą zabawiali.

Za choroby to karano stosem ale w średniowieczu gdy o chorobach psychicznych mieli takie same pojęcie jak ty o inteligencji... p.s. Ciekawe określanie homo jako upośledzenie... starałeś się kiedyś przeprowadzić rozmowę na poziomie z klasycznym blokowym dresem albo z zjaranym skejtem?...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1816735)
Gdyby nie było Boga to i ciebie by nie było Slay.

A jak Bóg nie istnieje? Jak jesteśmy owocem tylko ewolucji? A może poprawną wiarą jest islam, shinoizm?... Argumenty związane z wiarą są w tym temacie dla mnie g... warte ponieważ nie każdy wierzy w to co ty...

Korektor 30-12-2007 19:39

@up,
Teoretycznie istnienia Boga nie da się udowodnić, tak samo jak zaprzeczyć. Ja po prostu na bazie własnych doświadczeń stwierdzam, że jest. Jak ktoś chce o tym pogadać, to zapraszam, ale byle nie zaczynać mi tu kolejnego flamewaru pt. "Ateiści vs. Wierzący"

Marsseel 30-12-2007 19:40

Cytuj:

A jak Bóg nie istnieje? Jak jesteśmy owocem tylko ewolucji? A może poprawną wiarą jest islam, shinoizm?... Argumenty związane z wiarą są w tym temacie dla mnie g... warte ponieważ nie każdy wierzy w to co ty...
Jeszcze przyjdzie taki moment w twoim życiu, że będziesz potrzebował Boga i wtedy zobaczymy czy też będziesz taki mądry. W moim życiu już nastąpił ten moment i wiem, że wiara chrześcijańska jest jedyną słuszną i prawdziwą.

Slay 30-12-2007 19:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817030)
Jeszcze przyjdzie taki moment w twoim życiu, że będziesz potrzebował Boga i wtedy zobaczymy czy też będziesz taki mądry. W moim życiu już nastąpił ten moment i wiem, że wiara chrześcijańska jest jedyną słuszną i prawdziwą.

A ja wiem, ze jedyny i sluszny jest ateizm. UDOWODNIJ mi, ze sie myle.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor
Jak ktoś chce o tym pogadać, to zapraszam, ale byle nie zaczynać mi tu kolejnego flamewaru pt. "Ateiści vs. Wierzący"

Cholerny idealista... =P

Vanhelsen 30-12-2007 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817030)

Już był taki moment i ostro się na tym przejechałem... ale nie o wierze jest ten temat, jak tylko pragnę zauważyć, że argumentowanie czegoś wiarą jest błędem... :baby:

Marsseel 30-12-2007 19:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 1817057)
A ja wiem, ze jedyny i sluszny jest ateizm. UDOWODNIJ mi, ze sie myle.

Nie zamierzam ci niczego udowadniać, kiedyś może sam do tego dojdziesz.
Ja po prostu byłem naocznym świadkiem cudu nie będę się zbyt zagłębiał bo to prywatne sprawy mnie i innych osób. A jeżeli nie dojdziesz do tego za życia to już na pewno odkryjesz prawdę po śmierci.

Slay 30-12-2007 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817080)
Nie zamierzam ci niczego udowadniać, kiedyś może sam do tego dojdziesz.
Ja po prostu byłem naocznym świadkiem cudu nie będę się zbyt zagłębiał bo to prywatne sprawy mnie i innych osób. A jeżeli nie dojdziesz do tego za życia to już na pewno odkryjesz prawdę po śmierci.

Ja juz doszedlem. I juz odkrylem jedyna, sluszna prawde.
W ogole, do czego to doszlo, zeby zwracal mi uwage 16-latek z czyms podobnym do Hitlera w avku?
@edit: skad pewnosc, ze ten cud dokonal sie za sprawa chrzescijanskiego/katolickiego Boga, a nie Marduka, Zeusa czy Latajacego Potwora Spaghetti?

Marsseel 30-12-2007 20:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 1817094)
Ja juz doszedlem. I juz odkrylem jedyna, sluszna prawde.
W ogole, do czego to doszlo, zeby zwracal mi uwage 16-latek z czyms podobnym do Hitlera w avku?
@edit: skad pewnosc, ze ten cud dokonal sie za sprawa chrzescijanskiego/katolickiego Boga, a nie Marduka, Zeusa czy Latajacego Potwora Spaghetti?

Gdybyś doświadczył tego cudu wiedziałbyś dlaczego to był chrześcijański Bóg, nic więcej nie zamierzam ci mówić bo to zbyt prywatne sprawy jak dla mnie.
Co z tego, że mam 16 lat? Po twoim stylu pisania mogę powiedzieć, że masz max 18, więc nie wiele więcej. A co do mojego avatara to nie ma on nic wspólnego z Hitlerem.

Mumin121 30-12-2007 20:20

Nie róbcie flame'u, bo ten temat nie dotyczy wiary w Boga, tylko dyskusji o homoseksualiźmie. Chlopaki, troche zboczyliście z toru.

Slay 30-12-2007 20:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817114)
Gdybyś doświadczył tego cudu wiedziałbyś dlaczego to był chrześcijański Bóg, nic więcej nie zamierzam ci mówić bo to zbyt prywatne sprawy jak dla mnie.

Zabrzmialo prawie jak "przespalem sie z Twoja siostra ale nie powiem czy jest dobra w lozku, bo to zbyt prywatne sprawy". =)
Cytuj:

Co z tego, że mam 16 lat? Po twoim stylu pisania mogę powiedzieć, że masz max 18, więc nie wiele więcej. A co do mojego avatara to nie ma on nic wspólnego z Hitlerem.
1. Sporo mnie odmlodziles.
2. Twoj avatar _jest_ podobny do Hitlera.
3. Niewiele pisze sie razem.
Btw, ja doswiadczylem cudu, ktorego sprawca byl Marduk. Ale nic wiecej nie powiem, bo to zbyt prywatne sprawy jak dla mnie.

Wracajac do tematu - podobno niechec do homo- bierze sie z negowania na sile (np. w strachu przed odtraceniem) wlasnego homoseksualizmu, ukrytego gdzies w podswiadomosci. Pod rozwage =)

edit: @up: to sie nazywa offtopic, a nie flame. No ale ja juz wracam na wlasciwe tory. =)

Mapa_Europy 30-12-2007 20:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1816616)
o.O Jestem w szoku ponieważ wychodziłem z założenia przy każdym takim temacie (tego typu) że nikt nigdy nikogo nie przekona a tu ZONK :D
A co do adopcji, tak na zakończenie, nie mówię stanowcze niet, ale aktualnie polskie społeczeństwo nie jest na to gotowe, może za 5-10-15 lat?...

Cieszę się, że udało mi się pozytywnie Cię zaskoczyć. :p
Wieszok ma rację, nie ma co tutaj argumentować wiarą... A z resztą troche zboczyliśmy z kursu. Z niecierpliwością czekam na dalsze komentarze :)

Marsseel 30-12-2007 20:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 1817145)
Zabrzmialo prawie jak "przespalem sie z Twoja siostra ale nie powiem czy jest dobra w lozku, bo to zbyt prywatne sprawy". =)

W tym momencie upadłeś najniżej jak tylko mogłeś. Dno, Slay, kompletne dno. Nie masz żadnych konkretnych argumentów to zaczynasz obraźliwy bełkot? Wstydziłbyś się, tym bardziej że masz podobno więcej niż 18 lat.

Slay 30-12-2007 20:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817162)
W tym momencie upadłeś najniżej jak tylko mogłeś. Dno, Slay, kompletne dno. Nie masz żadnych konkretnych argumentów to zaczynasz obraźliwy bełkot? Wstydziłbyś się, tym bardziej że masz podobno więcej niż 18 lat.

1. Nie wiem o co Ci chodzi
2. Jaki belkot?
3. Jaki obrazliwy?
4. Argumentow na co?
Nie moja wina, ze nie potrafisz wylapac subtelnych aluzji dot. logiki toku rozumowania.
edit: Jak chcesz to ciagnac, to zapraszam w bardziej adekwatne miejsce - w tym watku z mojej strony eot.

Vanhelsen 30-12-2007 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817114)
Gdybyś doświadczył tego cudu wiedziałbyś dlaczego to był chrześcijański Bóg, nic więcej nie zamierzam ci mówić bo to zbyt prywatne sprawy jak dla mnie. [...]

Wiesz, że własnie bluźnisz?... Nie możesz mówić, że to co widziałeś jest cudem dopóki nie zostanie to uznane za cud przez Watykan.
EOT?

Marsseel 30-12-2007 20:46

Nie zamierzam z wami dalej dyskutować. Myślę że kiedyś Bóg da wam o sobie znać, tylko może być już wtedy dla was za późno.

Slay 30-12-2007 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817208)
Nie zamierzam z wami dalej dyskutować. Myślę że kiedyś Bóg da wam o sobie znać, tylko może być już wtedy dla was za późno.

Mnie juz dal o sobie znac Marduk. Perun tez kiedys probowal, ale przegonilem go, bo wygladal jak pajac.
Teraz juz autentycznie eot. =)

Grocix 30-12-2007 20:52

@2x Up
Zostaniemy na wieki przekleci :/ Omfg.

@Topic
Ja do osob homoseksualnych nic nie mam :) Zaznaczylem 1 opcje.

Shanhaevel 30-12-2007 22:06

@Marsseel

1. Poluzuj poślady
2. Masz głupiego ava, jakieś emo, czy co?
3. Poluzuj poślady
4. Nie rozumiesz sarkazmu, twój problem
5. Poluzuj poślady
6. Wiem, jestem nieczułym draniem pisząc te rzeczy
7. Lubisz My Chemical Romance albo Bullet for my Valentine? Bo ja nie.

Pozdro.

@down
Dostanę warna, ech...

1,3,5. Chyba właśnie musisz, bo masz nieźle spięte.
2. Czarne włosy przykrywające sporo twarzy i smutny wyraz twarzy. Jak to nie jest emo, to w moim avie jest krasnolud.
4. Niedopowiednio użyty - może. Ale celny.
6. Pachnie mi to prowokacją, a że warna nie chcę dostać, nie będę kontynyuował flame'u. Ech, to niepodobne do mnie.
7. Upewnić się nie zaszkodzi.

Marsseel 30-12-2007 22:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 1817400)
@Marsseel

1. Poluzuj poślady
2. Masz głupiego ava, jakieś emo, czy co?
3. Poluzuj poślady
4. Nie rozumiesz sarkazmu, twój problem
5. Poluzuj poślady
6. Wiem, jestem nieczułym draniem pisząc te rzeczy
7. Lubisz My Chemical Romance albo Bullet for my Valentine? Bo ja nie.

Pozdro.

1. Nie muszę
2. To twoja interpretacja
3. Nie muszę
4. Rozumiem doskonale z tym że został on moim zdaniem co najmniej nieodpowiednio użyty
5. Nie muszę
6. Nie, jesteś co najwyżej żałosnym dzieciakiem, który chce być fajny
7. Nie przepadam, szczególnie za tymi pierwszymi, ale nie wiem co to ma do rzeczy. Cieszy mnie to, że również ich nie słuchasz.

Mumin121 30-12-2007 22:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay
edit: @up: to sie nazywa offtopic, a nie flame. No ale ja juz wracam na wlasciwe tory. =)

Dobra, dobra, nowy jestem, będe pamiętał ;)

Vil 30-12-2007 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1816367)
LOL???!! Homo w MW? Chyba sobie żartujesz, przecież MW to jedna z najbardziej anty-homo organizacja w Polsce. Pomyśl zanim znowu się ośmieszysz.

z calym szacunkiem ale zieja z ciebie.

Korektor 30-12-2007 23:19

A ja Wam powiem (tak na zakończenie w dobrym guście), że w rzeczywistości cały świat wierzy (no chyba, że jest się ateistą) w jednego Boga, tylko inaczej się Go przedstawia i inaczej się do Niego modli. Oczywiście istnieją też wierzenia w jakieś bożki i inne małe krasnoludki, ale te wielkie religie są jeszcze bliżej, niż nam i im wszystkim się wydaje. Ot powinniśmy być jednością, a nie dzielić się i zwalczać nawzajem.

Baron Kaldrick 30-12-2007 23:30

A wcześniej mieliśmy wielkie religie, które wyznawały w pizdu plus jeden bożków i wszyscy wokół się na*******ali o ziemie. Widzisz w tym jakąś zależność?

Marsseel 30-12-2007 23:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1817510)
z calym szacunkiem ale zieja z ciebie.

A co nie jest tak? To kto rzuca kamieniami w homoseksualistów na paradach razem ze skinami? Odpowiedź jest jasna: bojówki MW. Wątpię więc aby taka organizacja miała w swoich szeregach osoby homoseksualne.

Baron Kaldrick 30-12-2007 23:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817618)
A co nie jest tak? To kto rzuca kamieniami w homoseksualistów na paradach razem ze skinami? Odpowiedź jest jasna: bojówki MW. Wątpię więc aby taka organizacja miała w swoich szeregach osoby homoseksualne.

A wiesz, że najciemniej pod latarnią? Najwięcej antysemitów jest wśród Żydów, najwięcej rasistów - wśród Murzynów.

Marsseel 30-12-2007 23:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Baron Kaldrick (Post 1817633)
A wiesz, że najciemniej pod latarnią? Najwięcej antysemitów jest wśród Żydów, najwięcej rasistów - wśród Murzynów.

No ale bez przesady, MW to skrajna prawica, czyli zupełnie sprzeczne poglądy niż homoseksualiści.

JustaNoob 30-12-2007 23:48

hetero - luz
bi - wśród dziewczyn mi odpowiada :s
homo - liżące się dziewczyny wyglądają uroczo ;]
wśród facetów bi lub homo wykluczone fuuuu ;d

Vil 30-12-2007 23:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marsseel (Post 1817655)
No ale bez przesady, MW to skrajna prawica, czyli zupełnie sprzeczne poglądy niż homoseksualiści.

Po pierwsze, MW to skrajna cholota, nie prawica. Po drugie, pojecie tzw "pogladow homoseksualnych" jest domena ludzi o wyjatkowo niskim ilorazie inteligencji.

Marsseel 31-12-2007 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1817679)
Po pierwsze, MW to skrajna cholota, nie prawica. Po drugie, pojecie tzw "pogladow homoseksualnych" jest domena ludzi o wyjatkowo niskim ilorazie inteligencji.

Poczytaj sobie jakieś programy, ulotki, gazetki MW to zobaczysz, że to prawicowcy. Poza tym nie 'cholota' tylko hołota moderatorze, ale tu się akurat zgadzam, z tym że to prawicowa hołota.

A mówiąc o poglądach homoseksualistów wiem, że są one różne, ale wątpię aby pokrywały się z ludźmi rzucającymi w nich kamieniami.

Vil 31-12-2007 00:03

Podaj 1 rozsadny argument dlaczego homoseksualista nie moze byc prawicowcem, nawet skrajnym ?

Najpierw jednak wyzbadz sie sklonnosci utozsamiania konserwatywnej prawicowosci z homofobia i chociazby antysemityzmem, oba te zjawiska sa jedynie dodatkiem, i to, nalezaloby podkreslic, dodatkiem do prawicowicowosci prymitywnej, a to w zwiazku z tym, ze rozsadnie myslacy czlowiek sam dojdzie do tego ze zarowno homofobia jak i antysemityzm nie maja racjonalnych podstaw.

Innymi slowy oddziel skrajnych prawicowcow od bandy debili, ktorym z hasla "skrajna prawica" zostalo we lbach samo "skrajna".

Johnny121 31-12-2007 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 1817145)
Btw, ja doswiadczylem cudu, ktorego sprawca byl Marduk. Ale nic wiecej nie powiem, bo to zbyt prywatne sprawy jak dla mnie.

Padłeeeem ^^

@topic
A niech sobie będą, byle z daleka ode mnie.

Marsseel 31-12-2007 00:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1817700)
Podaj 1 rozsadny argument dlaczego homoseksualista nie moze byc prawicowcem, nawet skrajnym ?

Najpierw jednak wyzbadz sie sklonnosci utozsamiania konserwatywnej prawicowosci z homofobia i chociazby antysemityzmem, oba te zjawiska sa jedynie dodatkiem, i to, nalezaloby podkreslic, dodatkiem do prawicowicowosci prymitywnej, a to w zwiazku z tym, ze rozsadnie myslacy czlowiek sam dojdzie do tego ze zarowno homofobia jak i antysemityzm nie maja racjonalnych podstaw.

Innymi slowy oddziel skrajnych prawicowcow od bandy debili, ktorym z hasla "skrajna prawica" zostalo we lbach samo "skrajna".

No właśnie w Polsce mamy do czynienia praktycznie tylko z prymitywną prawicowością co widać po poziomie członków partii utożsamiających się z prawicą. Że na świecie jest inaczej to doskonale wiem, ale odnosiłem się do naszej krajowej sytuacji i polski gej raczej nie będzie miał poglądów "prymitywnie prawicowych", a co za tym idzie nie wstąpi do MW, bo w końcu o to się nasza dyskusją toczy.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:32.