Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wirtualne Państwo - mały projekcik, z wielką przyszłością xP (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=160182)

Korektor 13-01-2008 18:19

Ach ci paparazzi ;)

Marcin24 13-01-2008 19:25

Jaki ładny, różowo-biały...

Ojciec Dyrektor 13-01-2008 19:35

Panie Premierze wnioskuję, iż Pan się o*******asz :D A co do autka nic nadzwyczajnego, po moim mieście jeżdzą dwa takie (Nowy Sącz, Pan Koral, tak tak ten od lodów)

Patton 13-01-2008 20:29

UP: ej a ta rezydencja na gorce jak sie do grybowa jedzie to jest korala?

Korektor 13-01-2008 21:43

@up,
To jego córek. Tam są 2 wielkie rezydencje.

Marcin24 14-01-2008 16:32

Czy Minister Administracji Forum mógłby łaskawie zajrzeć do skrzynki mailowej?
P.S. Szukam reporterów do gazety!
@down
Na chacie?

Thor of heaven 14-01-2008 17:06

Kolejne obrady dziś o 20.oo.

Zapraszam :)

Gogar 14-01-2008 17:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1842549)
Czy Minister Administracji Forum mógłby łaskawie zajrzeć do skrzynki mailowej?
P.S. Szukam reporterów do gazety!

NIE!!! ;o
<10>

Ojciec Dyrektor 14-01-2008 19:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thor of heaven (Post 1842623)
Kolejne obrady dziś o 20.oo.

Zapraszam :)

Przepraszam spóźnię się 20 min :/ Nie mogą być np. o 20:30 ??

Marcin24 15-01-2008 17:12

Nadeszła chwila, na którą wszyscy czekali! Jedyna, niezależna gazeta Retalska - Rzeczniepospolita ruszyła! Tutaj link. Jednocześnie przypominam, że szukam jeszcze kilku osób na stanowisko reporterów!

Thomisson 15-01-2008 17:17

Niestety dzisiaj, jeżeli są obrady, nie będę mógł być obecny.

Badon 15-01-2008 20:04

Ja chce byc mestre w capoeirze ok ?? :cup:

Ojciec Dyrektor 15-01-2008 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 1844241)
Nadeszła chwila, na którą wszyscy czekali! Jedyna, niezależna gazeta Retalska - Rzeczniepospolita ruszyła! Tutaj link. Jednocześnie przypominam, że szukam jeszcze kilku osób na stanowisko reporterów!

eeeee ... krótko mówiąc popracuj nad wyglądem bloga oraz może jakieś fajne logo i baner u góry by ktoś zrobił ?

Marcin24 15-01-2008 21:25

Cytuj:

krótko mówiąc popracuj nad wyglądem bloga oraz może jakieś fajne logo i baner u góry by ktoś zrobił ?
Sorry, ale na razie jestem sam w ekipie gazety, jak znajdę czas to spróbuje coś wypocić.

Korektor 16-01-2008 20:54

Witam,
Zostałem zmuszony do wprowadzenia kilku nowych zasad w sprawie obrad. Otóż będą się od teraz odbywać co 3 dni począwszy od 19.01.08r.
Godzina rozpoczęcia - 19:30. Proszę o obecność na jak największej liczbie posiedzeń parlamentu.
Nie toleruję ludzi tylko zajmujących swoje stanowiska. Więc jeśli owe posiadasz i nic nie robisz - odejdź teraz, oszczędź nam i sobie kłopotu.

Większość wykonuje dużo dobrej roboty. Komunikacja itp. są w dobrym stanie. Wszystkie ustawy i postanowienia są wprowadzane w życie w trybie natychmiastowym. Idziemy ciągle do przodu. Jednakże zaobserwowałem parę resortów, które są naszą kulą u nogi. Na razie ufam, że działanie to nie jest zamierzone, więc nie ujawniam kto co i jak. Mam nadzieję, że te osoby, które dostały polecenie a go nie wykonały na czas bądź należycie - wiedzą o tym i zmienią swoje nastawienie. Jestem perfekcjonistą, cieszę się z wydajności na poziomie 85%, ale jeśli można, to ją podwyższam. Więc na przeciw projektowi nie stanie żaden leser. Rozumiem różne powody opóźnień, ale nie rozumiem lenistwa. Nie chcę Was przepracować, ale można wszak usiąść na pół godziny dziennie i zrobić co do niego należy, skoro się posadę już przyjęło.

Z dniem dzisiejszym rozwiązuję grupę techniczną. Mamy w niej jedynie 3 bardzo aktywnych członków. Reszta nawet nie raczyła zgłosić swojej przynależności Gogarowi.

Na czele nowej grupy staną razem Gogar i Nikast i sami wybiorą sobie osoby do współpracy. Więc każdy kto byłby zainteresowany pracą typowo informatyczną, proszę o zgłaszanie się w tym temacie. Potrzebujemy na prawdę dobrych pracowników, znawców w swojej dziedzinie informatyki. Każdy specjalista bądź doradca oczywiście będzie miał ciekawe profity w grze. Najaktywniejsi mogą liczyć na bardzo wysokie posady, ze względu na moje zaufanie do ich pracy i rzetelności.

Przykładami takich osób przede wszystkim są: Marla, Thomisson, Gogar oraz Nikast. Udzielam im oficjalnej pochwały z wpisem do akt. Potrzebujemy pionierów, a oni nimi są.

Tak, więc mam nadzieję, że każdy zaangażowany mniej lub bardziej w projekt, weźmie sobie do serca moje dzisiejsze uwagi. Nie jest mi łatwo krytykować otwarcie własnych ludzi, ale nie możemy sobie pozwolić na miękką politykę.

WYBORY

Wybory prezydenckie odbędą się w ten weekend. Głosować może każdy kto zgłosi(ł) się do projektu. Głosy przesyłamy na specjalnie do tego stworzony mail:
[email protected]

Można głosować na każdego kto jest uczestnikiem projektu. Nie ma większych wymagań. Aby zachować możliwie największą dowolność dla każdego z nas, nie ma kandydatów. Powołanie dostanie ten, kto zbierze najwięcej głosów i zgodzi się na pełnienie powierzonej mu funkcji. Głosowanie jest tajne, a do konta mają dostęp już wszyscy najważniejsi Retalianie, aby nie było żadnych podejrzeń odnośnie fałszowania wyników. Życzę dobrego wyboru i proszę o zachowanie rozsądku. Przypominam, że prezydent musi być godny reprezentowania nas na arenie światowej.

Voon 17-01-2008 14:33

Witam oraz na samym początku bardzo, bardzo przepraszam za doptychczasową nieobecność. Miałem taki zapiernicz że wieczorem nie wiedziałem jak sie nazywam. Mam pytanie co do wypowidzi pana Premiera: czy przed wyborami prezydenckimi nie powinniśmy uchwalić najpierw partii? Fakt, państwo posiada narazie rząd 'sztuczny' ale prezydent powinien posiadać partie. Uprzednio także powinna być lista osób kandydujących oraz każdy z członków powinien przedstawić swój plan (każdy chyba wie jak władza zmienia człowieka). Oraz czy podanie meila publicznie nie spotęguje spamu?
Dziękuje za wysłuchanie, na dzisiejszych obradach na 99% będe.
P.S gazeta bardzo ładnie funkcjonuje, czekamy na więcej.

Ojciec Dyrektor 17-01-2008 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon Arculin (Post 1847860)
Witam oraz na samym początku bardzo, bardzo przepraszam za doptychczasową nieobecność. Miałem taki zapiernicz że wieczorem nie wiedziałem jak sie nazywam. Mam pytanie co do wypowidzi pana Premiera: czy przed wyborami prezydenckimi nie powinniśmy uchwalić najpierw partii? Fakt, państwo posiada narazie rząd 'sztuczny' ale prezydent powinien posiadać partie. Uprzednio także powinna być lista osób kandydujących oraz każdy z członków powinien przedstawić swój plan (każdy chyba wie jak władza zmienia człowieka). Oraz czy podanie meila publicznie nie spotęguje spamu?
Dziękuje za wysłuchanie, na dzisiejszych obradach na 99% będe.
P.S gazeta bardzo ładnie funkcjonuje, czekamy na więcej.

Popieram ! Wg. mnie ten rząd powinien stworzyć solidne podstawy bez prezydenta, utworzyć ugrupowania polityczne, po czym powinniśmy rozwiązać parlament, przeprowadzić wybory zarówno prezydenckie jak i wybory parlamentarne.

Korektor 17-01-2008 16:33

@Wy dwaj up,
Prezydent ma wiele obowiązków, które spadły na mnie. Ja robię co mogę, ale przestaję się wyrabiać. Powołanie prezydenta mnie odciąży, co jednocześnie spowoduje zwiększenie tempa prac.

BTW. Jeśli macie ochotę, możecie założyć ugrupowanie polityczne. Proszę mi przedstawić projekt działalności, wspólne poglądy itp. Koniecznie podajcie nazwę. Do tego proszę o informację, kto będzie liderem oraz kto jaką funkcję będzie pełnił, jeśli zrobicie taki podział.
Wszyscy, którzy chcą, mogą założyć partię, zachowując powyższe zasady. Jeśli wszystko będzie ok, poinformuję o powstaniu nowej partii.

Voon 17-01-2008 18:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Korektor (Post 1848059)
@Wy dwaj up,
Prezydent ma wiele obowiązków, które spadły na mnie. Ja robię co mogę, ale przestaję się wyrabiać. Powołanie prezydenta mnie odciąży, co jednocześnie spowoduje zwiększenie tempa prac.

BTW. Jeśli macie ochotę, możecie założyć ugrupowanie polityczne. Proszę mi przedstawić projekt działalności, wspólne poglądy itp. Koniecznie podajcie nazwę. Do tego proszę o informację, kto będzie liderem oraz kto jaką funkcję będzie pełnił, jeśli zrobicie taki podział.
Wszyscy, którzy chcą, mogą założyć partię, zachowując powyższe zasady. Jeśli wszystko będzie ok, poinformuję o powstaniu nowej partii.

O czym ty do mnie? : P
Możesz powołać osobe równą Tobe, która tak jak ty będzie pełniła podobne funkcje (o jakieś 30-40% to Cie odciąży) bądź też po prostu rozdzielić prace którą masz na poszczególne resorty.

Jest jeszcze jedna opcja. Warto by powołać osobe zaufaną, która narazie będzie tylko pełniła obowiązki prezydenta, później jak powiedział Vagraav samorozwiązanie i wybory.

P.S mam gotowy kawałek konstytucji o Partiach jakbyś chciał.

Korektor 17-01-2008 20:47

@up,
Konstytucja do Marli.
Właśnie zaufaną osobą o prawach i obowiązkach takich jakie ja mam, będzie prezydent. Musimy go mieć. Nie zmienię swojej decyzji, a resorty i tak są zarobione po łokcie z tego co widzę.

Voon 17-01-2008 21:22

Ba, chodzi o zaufaną osobe którą powołasz sobie jako osobe równouprawnioną jednakże niżej usytułowaną prawnie. Osobe która będzie mogła wydać za Ciebie decyzje ale inicjatywy nie będzie mogła podjąć. A prezydent, cóż, wybieraj jak chcesz, ja jednak jestem za uprzednim stworzeniu listy kandydatów.
Druga sprawa: które resorty są obciążone? Na stówke Marli, Gogara, Nikasta bo to są pionierzy ale np mój (i podejrzewam, że reszty też) stoi bez ruchu. Czyżby on był tą 'kulą u nogi'?

P.S użytkowników którzy mają czas oraz czytają ten post prosze o wejście na nasz kochany flash-chat aby omówić partie (tj kto, gdzie, kiedy): http://www.flash-chat.pl/chat.php?chatID=Sejm2008

Ojciec Dyrektor 17-01-2008 22:20

Panie Premierze ...

Mam kilka zastrzeżeń co do wyborów. Po pierwsze wg. mnie pomysł z wysyłaniem e-maili jest nie demokratyczny, można to zastąpić tym, iż każdy odda głos w temacie na forum Państwa. Druga sprawa, powinniśmy najpierw wyłonić kandydatów, co to za głosowanie na byle kogo !? Znam tą osobę w ogóle ?! i ona ma być głową państwa w naszym wspólnym kraju ?! Nie. Nalegam na zmianę tego typu głosowania. Bardzo dobrym posunięciem byłoby, trochę niezgodnym z tym co pisałem wyżej, ale powołanie p. o. (pełniący obowiązki) Prezydenta, szybko tymczasowe kandydatury, podczas posiedzenia kandydaci mają po 2 minuty na zaprezentowanie się a potem Prezydent rozwiązuje parlament, a głowa państwa składa rezygnację.

Alleluja i do przodu ... !

Korektor 17-01-2008 22:39

@up,
Nie ufa Pan swoim własnym obywatelom? Prezydent ma 4 miesiące na pokazanie co potrafi. Potem odejdzie, lub zostanie na następne 4 miesiące. Maile wysyłamy żeby móc uniknąć podejrzeń o fałszowanie wyników.

Voon 18-01-2008 14:56

Myśle że do maila powinniśmy dodać jeszcze wpisy na forum ktos głos oddał. Jeśli będzie takie coś a do skrzynki będą mieli dostęp wyznalczeniu posłowie to szanse na sfałszowanie wyborów wynoszą 20-25%.

Dodatkowo informuje iż MSW potrzebuje kontaktu z obywatelami, najlepie na gg lub inny komunikator (abym mógł się naprzykrzać wam, obywatele). Prosze nr-y wysyłać na służbowego maila - [email protected]

Prosze, to pilne!

Korektor 18-01-2008 19:21

Od tej pory mamy stronę internetową, której adres podałem wyżej. Adres już nie prowadzi bezpośrednio do forum. Teraz aby się na nie dostać, należy wybrać jeden z buttonów. Strona będzie powiększana coraz bardziej, z dnia na dzień. Dzisiaj jeszcze planujemy dodać parę rzeczy.

Zapraszamy do wzięcia udziału w projekcie!

Nikast Shynix 18-01-2008 19:33

Istnieje także alias do strony: retalia.go.pl

Korektor 19-01-2008 10:28

Ok, od dziewięciu godzin można oddawać głosy w wyborach prezydenta. Mail - [email protected]
Każdy ma jeden głos, który może oddać na kogokolwiek, kto bierze udział w projekcie.

BTW Dzisiaj rozpoczęliśmy negocjacje z Księstwem Sarmacji ws. uznania nas, przez ich państwo. Kiedy ta procedura dobiegnie końca, nie będziemy mieli problemu, żeby stać się oficjalną mikronacją. Jeśli Sarmacja nas uzna, to reszta też. I wtedy znajdzie się dla nas miejsce na Mapie Polskich Mikronacji. Zaczniemy kontakty międzynarodowe. To będzie super sprawa xP Możecie cały czas wchodzić na www.retalia.go.pl i się rejestrować. Im więcej ludzi tym lepiej, a zawsze będzie można gdzieś wysoko zajść.

Z dniem dzisiejszym, po bardzo długich przygotowaniach, oficjalnie rusza nasz bank, Narodowy Bank Retalski. Dzisiaj można już składać wnioski o założenie konta na [email protected] Już od rana drukujemy pieniądze, a ich wartość stopniowo rośnie do założonej. Dzisiaj jeszcze będzie można się zabawić w grę na giełdzie. Na razie jest jedynie 5 spółek, których akcje można kupić. NBR, Gazeta Rzeczniepospolita, Telekomunikacja Retalska, Państwowe Zakłady Przemysłowe oraz Państwowe Zakłady Spożywcze.

Kursy wszystkich zaczynają się od zera, a zaczną rosnąć w momencie uruchomienia giełdy, która będzie chodzić praktycznie codziennie od 19 do 22. Akcje można kupować pisząc tu posta i informując mnie po jakiej cenie chcesz kupić akcje, czego oraz ile tych akcji ma być. Można napisać PKC - po każdej cenie, wtedy akcje zostaną zakupione za aktualny kurs.

Każda z tych spółek ma domyślnie 20 akcji. Już teraz można się zapisywać do kupna jakiś. Jedna osoba na razie nie może kupić więcej niż połowy dostępnych na rynku akcji. Dziękuję, miłego dnia.

Nikast Shynix 19-01-2008 16:07

UWAGA!

Dzisiaj, tj. 19.01.2008r., o godzinie 19:30 odbędą się najważniejsze obrady w dotychczasowej historii Retalii. Obecność jest OBOWIĄZKOWA.

Poza tym, przypominam, że trwają właśnie wybory prezydenckie. Wszyscy, którzy jeszcze nie zagłosowali, prosimy o wysłanie e-maila z nickiem/imieniem i nazwiskiem swojego kandydata na [email protected].

Voon 19-01-2008 17:07

Czemuż to te obrady będą najważniejsze?

PRZYPOMINAM
Obywatele Retalii, obojętnie na jakim stanowisku się znajdują, są zobowiązani wysłać numer kontaktowy na komunikator internetowy (gg, aqq, tlen) na maila: [email protected] w utrzymania kontaktu pozaforumowego.
Z góry dziękuje
Minister SW

Marcin24 19-01-2008 19:28

Mimo z powagi obrad, niestety się spóźnię. Mam nadzieję dotrzeć na nie w przeciągu 10-20 minut od rozpoczęcia.

Gogar 20-01-2008 00:10

Ja niestety nie mogłem być, wróciłem do domu dopiero pół godziny temu. Nikast wyjaśni mi co było na obradach.

Nagravision 20-01-2008 16:22

Mogem dolaczyc. Chcem byc prezydentem. <ironia>

Neflonde 20-01-2008 17:44

Ja sie nie zglaszam, nie bawie w takie cos, ale daje propozycje...

Wrzuccie reklamy AdSense, moze zarobocie na jakis platny serwer :)

Marcin24 20-01-2008 18:41

Uwaga! Dalej przypominam, że gazeta Rzeczniepospolita poszukuje grafika i reporterów. Jeżeli nie znalazłeś dla siebie powołania w państwie, a chciałbyś dołączyć do grupy gazeciarskiej pisz na mail [email protected]

Gogar 21-01-2008 02:11

Rządził będzie nami kto inny... ;]

Voon 21-01-2008 08:54

Nie napalaj się, nie wszyscy głosowali, zresztą jak narazie wszyscy żyjemy oficjalnym przystąpieniem od mikronacji polskich x]

Davido16 21-01-2008 09:16

-------------------------------------------------------------

ZATRUDNIENIE W PRZEDSIĘBIORSTWIE

-------------------------------------------------------------

Drogi Mieszkańcu,

Właściciel przedsiębiorstwa X0920, Wojciech Kaczmarczyk

złożył wniosek o zatrudnienie Ciebie na 100% etatu.

Proponowane tygodniowe wynagrodzenie wynosi 0.001 lt.

Jeżeli potwierdzasz zawarcie umowy o pracę, kliknij na

poniższy link i wpisz na otwartej stronie swoje hasło.

http://www.sarmacja.org/strona,praca-x,W2982

~~

Woah oO Mogli napisać chociaż gdzie chcą mnie zatrudnić. ;/

@edit

Witamy w Banku Sarmacji!

Konto: AB159_1
Właściciel konta: Dawid <ixixix> (AB159)
Stan: 0.00 lt

trochę mało kasy na początek dali ;P

Korektor 22-01-2008 09:30

Proszę o rejestrowanie się na sarmacja.org i przyjmowanie pracy, którą się z początku dostaje. Z von Lichtensteinem już uzgodniliśmy wiele spraw.

Voon 22-01-2008 19:03

Czy dzisiaj zebranie aktualne? No i fakt faktem czy mam próbować dalej kontaktować się z Marsseelem w sprawie konstytucji? I a'propos: kontynuować swoją prace?

Korektor 22-01-2008 20:00

Pracy na razie nie przerywamy. Marsseelowi daj spokój - jest w górach. Dzisiaj nie ma obrad. Nowe terminy zostaną podane wkrótce. Dziękuję.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:37.