Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Euro 2008 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=177717)

Duch Niespokojny 12-06-2008 23:40

http://img168.imageshack.us/img168/9706/2hocj89ql0.jpg

Racon 12-06-2008 23:40

Zaraz zemdleje, nie po to 92 minuty namiętnie kibicowałem zęby doświadczyć tego czego doświadczyłem przed chwilą, całkowity niesmak teraz mam do sędziego oraz organizatorów. Atmosfera na rynku w Tarnowie była super aż do 92 minuty...

PS:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=382267369

Xenhil 12-06-2008 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2111290)

hehe.fajna fota.wszyscy zalamani.ten sędzia dlugo nie pożyje X(X(,już polscy kibice o to zadbają;)

Walekifa 12-06-2008 23:47

NAJLEPSZY BRAMKARZ NA EURO 2008 ARTUR BORUC! Gdybyśmy mieli chujowego bramkarza było by 5:1 Dla nich. Ogólnie POLSKA! A SĘDZIA CHUJ!

Xenhil 12-06-2008 23:50

teraz patrzcie na polsacie czy byl karny czy nie(bo nie bylo)

Serious Sam 13-06-2008 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2111438)
NAJLEPSZY BRAMKARZ NA EURO 2008 ARTUR BORUC! Gdybyśmy mieli chujowego bramkarza było by 5:1 Dla nich. Ogólnie POLSKA! A SĘDZIA CHUJ!

Masz rację, gdyby nie te cuda co Boruc wyprawiał, to Polska przedupiłaby 5:0 XD

paciek89 13-06-2008 00:25

Karny... za co? Hmm... W każdym meczu takich sytuacji pełno i nie ma karnych...
Sędzia może dostał "parę euro"...

Roger,Boruc Dziękujemy WAM

Ethanamoz 13-06-2008 02:41

hmm nie chwalcie Rogera on nie jest Bogiem -.- fakt zagrał dobry mecz pare razy pokazał ciekawy trick ale paru innych zawodników również zasługuje na pochwały np Saganowski który asystował przy bramce {bo to on załatwił najtrudniejszą robotę + Smolarek (bo to chyba on podał Saganowskiemu)} wiesz w 11metorą stodołę z odległości 3metrów to trafiłby nawet kompletny AMATOR wiec nieuczciwe jest zachwalanie Rogera jedynie za to że strzelił tę bramkę ;) już nie chcę na niego wjeżdżać ale wręcz trochę zlamił bo SPALIŁ (jak stoi na długim słupku i zamyka no to już mógłby próbować upilnować aby nie spalić)

nvm co sie stało to się nieodstanie cóż, płakać sie chce bo Polska na 95% wraca do domu

spider-bialystok 13-06-2008 07:40

Karnego nie powinno byc, ale tak samo bramka dla nas nie powinna zostac uznana. I tak, gdyby nie Boruc dostalibysmy ladnie po pupie. Remis raczej zasluzony dla obu druzyn.

Valard 13-06-2008 07:48

Jestem zawiedzony fatalną grą Polaków... powinni przegrać, remis nie jest wynikiem sprawiedliwym, gdyby Boruc nie był w tak dobrej dyspozycji... Szkoda, że na dużych imprezach nie potrafimy się pokazać.

slay_vol._II 13-06-2008 08:06

Sedzia mial pelne prawo podyktowac karnego. Nauczcie sie dzieci, ze a) to nie FIFA, b) tu nie ma powtorek telewizyjnych.
Ale to mentalnosc polskiego "kibica" - jak cos nie wyjdzie, to winni sa wszyscy wokol - od sedziego, przez kibicow, po zawodnikow druzyny przeciwnej (bo po co oni strzelali?). I wszedzie korupcja, sodomia i gomoria!

I oczywiscie brawa dla Boruca - zagral chyba mecz zycia. Szkoda tylko, ze nie wybronil tego najwazniejszego strzalu...

Vavi 13-06-2008 08:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slay_vol._II (Post 2111639)
Sedzia mial pelne prawo podyktowac karnego. Nauczcie sie dzieci, ze a) to nie FIFA, b) tu nie ma powtorek telewizyjnych.
Ale to mentalnosc polskiego "kibica" - jak cos nie wyjdzie, to winni sa wszyscy wokol - od sedziego, przez kibicow, po zawodnikow druzyny przeciwnej (bo po co oni strzelali?). I wszedzie korupcja, sodomia i gomoria!

I oczywiscie brawa dla Boruca - zagral chyba mecz zycia. Szkoda tylko, ze nie wybronil tego najwazniejszego strzalu...

Nie dyktuje się karnych w takich sytuacjach. 5 sekund do końca meczu, mecz decydujący o awansie z grupy, przepychanki w polu karnym, Bąk też był faulowany, faulowany napastnik Austri nie doskoczyłby do piłki (dudka, który stał za nim nie mógł tego zrobić), nie było żadnej szansy na bramkę po tym wolnym. Dodatkowo sędzia na codzień pracuje w lidze angielskiej.
Jest mi naprawdę trudno zrozumieć tego karnego. I pamiętaj, nie zawsze musisz byc buntownikiem i być na przekór wszystkim.

Ethanamoz 13-06-2008 09:17

Obaj macie po części rację. Oczywiste jest to że karnego nie było, nikt na ten temat nawet nie dyskutuje bo to jest JASNE. Ale niemożna też obwiniać innych o swoją porażkę, Polacy jeśli chcieli wyjść z grupy powinni zagrać na całego, strzelić ze 3 bramki, BYĆ NAPRAWDĘ DUŻO LEPSZYM ZESPOŁEM, wtedy żaden sędzia nic by nam nie mógł zabrać. Cóż nie liczmy na szczęście, lepiej polegać na swoich umiejętnościach.

Też jestem zły na sędziego i najchętniej bym mu jaja urwał ale nie ma co gadać o jakichś wielkich łapówkach i sędziowaniu dla gospodarzy... przecież Austria przegrała 1szy mecz w grupie z Chorwacją tez tylko przez rzut karny {którego przecież można było nie podyktować}, sędzia na pewno podjął błędna decyzję, czy było to celowe czy nie tego sie nigdy nie dowiemy.

Paciuch 13-06-2008 10:06

Ten z austri co popchnoł Bąka powinien dostać czerwoną no ale sedziował webb no i wiadomo nic nie było. No ale jak już było kilka sekund do końca ten webb wznowił wolny no i zobaczył że nikt nie doskoczy to podyktował 11. Aż sie płakać chce. ;(

Korektor 13-06-2008 10:38

A żeby mu AH1 zajebał z Hydry 70. :<

No ale na remis obydwa zespoły równo zasłużyły.

.hobnail 13-06-2008 11:23

Rofl. Wiedziałem, że się nie uda.

Leo, why..?

Duke Dran 13-06-2008 11:49

A było tak blisko ...

Wylansowany 13-06-2008 12:51

A ja przed meczem obstawiałem 1:1...:p
Chociaż rzeczywiście karny był niesprawiedliwy, to nie ma co płakać - i tak nie wyszlibyśmy z grupy :x

Dziesiejsze mecze:
Wochy:Rumunia 0:0 (jeśli Rumuni zagrają ofensywnie to dostaną)
Holandia:Francja 2:1 (Francja już nie oleje meczu i podejdzie na 100% skoncentrowana; chociaż i tak Holandia wygra...)

Yoh Asakura 13-06-2008 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dizzy_Adventurer (Post 2111959)

Te zdjęcia są żałosne, ale po twoim ta żałosność osiągnęła apogeum.

Xendriel 13-06-2008 13:40

Jeszcze może zdarzyć się cud i awansujemy(gorliwym katolikom polecam zacząć się modlić), stanie się tak jeśli pokonamy Chorwację, a Austria wygra z Niemcami. Na dodatek musimy zwyciężyć większym stosunkiem bramek niż Austria. Wbrew pozorom z Chorwatami mamy szanse. Spójrzmy na to inaczej, Chorwaci mają zapewniony awans z 1 miejsca, przed nimi ciężkie spotkania, dlatego właśnie wydaje mi się że ich trener wystawi bardziej rezerwowy skład. Da odpocząć kluczowym zawodnikom przed meczem ćwierćfinałowym i to jest nasza szansa:)

btw. I tak nawet jak Niemcy przejdą dalej, to na ćwierćfinale i Portugalii skończy się ich przygoda na EURO;)

Piotrek Marycha 13-06-2008 14:03

Gdyby Niemcy mieli Boruca to by wygrali, 1:0 z Chorwacją, gdybysmy my mieli zamiast niego Lehmanna(tak to sie pisze?) to by bylo 4:0 dla Austrii...

Xendriel 13-06-2008 14:13

Gdybym był Del Piero, byłbym mistrzem świata...

@Down: Dokładnie. Zresztą arbiter upominał Lewandowskiego wcześniej...

Duch Niespokojny 13-06-2008 14:23

Sędzia faktycznie gwizdał przez cały mecz dla Austrii, ale za karnego przede wszystkim odpowiedzialność ponosi Lewandowski. Bo faul był i co do tego nie ma wątpliwości. Różnie sędziowie interpretują takie sytuacje, najczęściej karnego chyba nie ma, ale nie zmienia to faktu, że Lewandowski mógł sobie odpuścić targanie za koszulkę i przewracanie zawodnika, który i tak nie miał szans doskoczyć do piłki. Zresztą, nawet pomijając tę sytuację, na zwycięstwo zwyczajnie sobie nie zasłużyliśmy. Przez pierwsze 30 minut, jak to Borek trafnie podsumował - "Austria 0 - Artur Boruc 0". Polska drużyna zupełnie nie istniała. Przez resztę meczu już dominowaliśmy, ale nic z tego nie wynikało. Polacy nie potrafili nawet tworzyć żadnych akcji, o ich wykańczaniu nie wspominając. Remis więc jest sprawiedliwy, o ile o czymś takim jak sprawiedliwość w futbolu można w ogóle mówić. Nawet gdybyśmy wygrali, to z Chorwatami przy takiej grze nie mielibyśmy szans.

Bardownik 13-06-2008 14:43

No jasne. Szkoda tylko, że nasz ukochany sędzia nie wziął pod uwagę tego co pedałek robił z Bąkiem.

Wylansowany 13-06-2008 15:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2112003)
Jeszcze może zdarzyć się cud i awansujemy(gorliwym katolikom polecam zacząć się modlić), stanie się tak jeśli pokonamy Chorwację, a Austria wygra z Niemcami. Na dodatek musimy zwyciężyć większym stosunkiem bramek niż Austria. Wbrew pozorom z Chorwatami mamy szanse. Spójrzmy na to inaczej, Chorwaci mają zapewniony awans z 1 miejsca, przed nimi ciężkie spotkania, dlatego właśnie wydaje mi się że ich trener wystawi bardziej rezerwowy skład. Da odpocząć kluczowym zawodnikom przed meczem ćwierćfinałowym i to jest nasza szansa:)

btw. I tak nawet jak Niemcy przejdą dalej, to na ćwierćfinale i Portugalii skończy się ich przygoda na EURO;)

Jest też taka opcja, że jeżeli Austria pokona Niemców, to Chorwacja dałaby nam wygrać, bo my i tak w ćwierćfinale przerżniemy, a z Niemcami już różnie może być :p

eisscheriann 13-06-2008 16:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2112177)
Chorwacja dałaby nam wygrać

taaaak i jeszcze frytki do tego?
nawet jeśli Chorwacja zagra na luzie/ rezerwowym składem, to mamy marne szanse na 3 pkt

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2112003)
ich trener wystawi bardziej rezerwowy skład. Da odpocząć kluczowym zawodnikom przed meczem ćwierćfinałowym i to jest nasza szansa:)

bo ja watpię, wręcz przeciwnie, będą grali niesamowicie zmotywowani, żeby wskoczyć do składu

Xendriel 13-06-2008 16:56

Na pewno nie będzie tak że ktoś da nam wygrać. To są mistrzostwa Europy. Nawet rezerwowy będzie sie starał wypromować i zagra na 100% ale lepiej grać z rezerwowymi niż z kluczowymi zawodnikami nie? ;)

Bardownik 13-06-2008 17:08

http://www.euro2008.wp.pl/kat,1728,t...wiadomosc.html

Pieprzeni urządnicy...
Tacy niby gorliwi, a jak pedał Bąka okładał to sędzia cicho siedział. Szmaty...
Sami sobie zaprzeczają

Wylansowany 13-06-2008 17:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eisscheriann (Post 2112391)
taaaak i jeszcze frytki do tego?

Z podwójnym McChickenem :p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eisscheriann (Post 2112391)
nawet jeśli Chorwacja zagra na luzie/ rezerwowym składem, to mamy marne szanse na 3 pkt

Ogólnie wszystko zależy od tego, jak Chorwaci nastawią się na nastepny mecz, jeśli wpadną w tzw. hurraoptymizm to dop... nam aż miło.
Ale jeżeli pomyślą realistycznie, to może dadzą nam wygrać, żeby pozbyć się Niemców...(oczywiście, jeśli najpierw pokonają ich Austriacy),
a (jak już mówiłem...) my i tak przerżniemy w ćwierćfinale...

Vavi 13-06-2008 18:40

Pierwsze pół godziny meczu Rumunia-Włochy utwierdza mnie w przekonaniu, że Polska i Austria grają najgorszą piłkę na tym EURO. No, może jeszcze Grecja.
Szwecja, Rosja, Rumunia, Chorwacja i Turcja grają o niebo lepiej, mimo że nie wydawały się być lepsi od nas.

eisscheriann 13-06-2008 19:20

i wszyscy razem:
RU-MU-NIA! RU-MU-NIA!
1:0_/

@edit
panuczczi i jest 1:1 -.-

Vavi 13-06-2008 19:24

Już miałem wysyłać smsy z wynikiem do 3 osób. Nie zdążyłem zapisać dwukropka, a wpadło 1:1..

/edit
To, co zrobił teraz Buffon...było nieprawdopodobne.

Paciuch 13-06-2008 20:20

Jak obstawiacie mecz Holandia Francja ja obstawiam 2:0 dla Holandi 8o

Articuno 13-06-2008 21:07

Ewidentne sędziowanie przeciwko Włochom.

wozu4don 13-06-2008 21:18

http://howard-webb.eu/index2.html

eisscheriann 13-06-2008 22:39

jeśli Holandia utrzyma formę, zniszczy wszystkich.
4:1 z Francją, awesome!

Arnisan 13-06-2008 22:44

Ale mecz ! Normalnie az milo sie ogladalo ;D wszystko bylo co powinno byc w dobrym meczu ;D bramki i akcja :) Tak cos czulem w kosciach, ze podwyzsza do 4:1 ;D

Ditto 13-06-2008 22:46

HOLANDIA! HOLANDIA! HOLANDIA!

Szkoda, że Van Nistelrooy nie wykorzystał okazji, bo byłbym w śiódmym niebie. Piękna, skuteczna gra, to jest to.

Exodus 13-06-2008 23:01

Holandia dała Włochom i Francji lekcje futbolu, ciekawe jak zagrają z Rumunią. Jesli rownie dobrze to moze byc pogrom. Ostatnia bramka <3 Tak to pieknie zrobil...

Killuminati 13-06-2008 23:04

Poczekajcie, pozbieram się.

Jedno słowo: PIĘKNIE!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:01.