Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Czy wieżycie w duchy , demony itp ?? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=178717)

Grocix 25-06-2008 02:08

@Up
Rzecz w tym, że nie jest proporcjonalna. A co do anatomii dżdżownic, odsyłam do wikipedii. Zresztą, nie rzecz w dżdżownicach, ja sam uważam, że człowiek, jako istota jest wspaniały, ale dzięki temu jak potoczyła się dla nas ewolucja.

Vanhelsen 25-06-2008 02:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2137445)
[...]
P.S @Wieszok - Szczerze mówiąc, nigdy nie słyszałem o metodach, które opisałeś. Sprawdzę później na czym polegają.

Jestem prawie pewny, że sam niejednokrotnie uczestniczyłeś już w takim seansie spiritystycznym. Może nie koniecznie metodą "finlandzką" albo "absolutną", ale "arystokratyczną" (zwaną również "luksusową"), metodą "WŻG" czy po prostu metodą "wyboru"

Jak jesteś z wrocławia to może kiedyś jakiś seans albo pół seansu się by zrobiło :P

Darkk'Horsemanzz 25-06-2008 10:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Dreathan (Post 2137445)
Chyba mnie nie zrozumiałeś. Zadałem dość banalne pytanie, ale widocznie masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Ja jakoś nie widzę abym sugerował, iż seans spirytystyczny był takim o "gadaniem z duchami" jak to określiłeś. Może rozwinę swoją wcześniejszą myśl z poprzedniego posta. Otóż, czytając trochę na temat owego wywoływania duchów postanowiłem o tym trochę poczytać. Niby brzmi dość banalnie, jednakże trzeba do tego trochę rekwizytów. Poza tym, z tego co mi wiadomo, nieumiejętne prowadzenie seansu może prowadzić do niebiezpiecznych konsekwencji. I tu rodzi się pytanie: wierzyć czy nie wierzyć? Na przykładzie ludzi z mojej klasy: Na wycieczce postanowiliśmy sprawdzić jak ludzie zareagują. Z początku sceptycy mówili "pff, ja w to nie wierzę". Mimo to, gdy już zaczeliśmy rozstawiać przedmioty na ziemi, nagle wszyscy się zmyli powtarzając "chyba was poje... ide stąd". Czekam na wasze opinie (mam nadzieję, że tym razem bardziej obiektywne, a przede wszystkim - na temat.)

P.S @Wieszok - Szczerze mówiąc, nigdy nie słyszałem o metodach, które opisałeś. Sprawdzę później na czym polegają.

No ok ok. Wierze. Ale to tylko rytual, te rekwizyty itp. Dlatego latwiej i bezpieczniej, porozumiewac sie z duchami np na plaszczyznie astralnej ; o
I co wam wyszlo z tego seansu, tak z ciekawosci?

PLague 25-06-2008 15:28

Cytuj:

A czym myślisz? Sercem? Wątrobą?
Mózg jest tylko "łącznikiem" naszej duszy (czy tam rozumu, chodzi o nasze jestestwo), gdyż myśl, uczucia nie mają przestrzeni, nikt ich nie zobaczy.

Siviertez 25-06-2008 20:52

Moje trzy grosze:

Wierzyć -> wiara

Grocix 25-06-2008 20:57

@Plague
O, a za posrednictwem czego sie laczy? Z tego co wiem to impulsy elektryczne (ktore sa naszymi myslami, uczuciami, o ktorych mowisz), musi cos przewodzic?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:17.