Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

WszechStronny 13-08-2004 11:20

Chryste panie......To jest pozalowania warte, czy wy wiecie w ogole o czym wy mowicie? Gdzie trenowac, jak sie bic, z czym sie bic, gdzie huntowac, co to ma byc? Niebieska linia pomocy dla ludzi niepelnosprawnych? Dzieci.... wezmie moze zalatwcie sobie bp uh i idzcie sami huntowac co? Myslicie ze zawsze wam wszystko podadza na tacy? moze sami cos sprubujecie wymyslic?

doktorX 13-08-2004 12:12

a tera UWAGA: posiwece sie palkom
8lvl skillujmey do 50 df (zajmie to na naprawde malo czasu moze gora 2 dni)8) i lecimy na cyce lub na folde (cyce luk) (fodla speary) na foldzie expimy na minosach i NIE zapuzczajmy sie na slimy
gdy szybko nabijemy 15lvl to wracamy do skillowania w tym przypadku dobrze jest miec okolo60-65 distance i w ten oto sposub mozemi isc do hellgate na pierwszym, poizomie bic ghule skeletony i ds. TO jest super spoub na exp lecz do hg trzeba zabrac z 1000strzal i luk i troche foodu wiece to nie ejst exp dla bednycj :D ale za to jaki ja w jeden dzien nabilem z 18 na 21 a potem na drugi dzien wskoczylem z 21 na 23 poprostu za***isty
SRY za PISMO :( PPLLLLZZZ o KOmets :D pozdro for all

PS: powuzej 28lvl polecam kazo i dwarfy guardy PAPAPAPp :P

Dogers 13-08-2004 14:00

odnosnie powyższego

tak tak doktor to mój master i wogule i dzieki temu mialem latwiej niz on.
po pierwsze (tylko dla palkuw) robimy lvl9 i mlvl najmniej 4 B)
nastepnie skille tak df w okolice 40-45 shielding raczej nas nie obchodzi ale tez warto trenowac. i gdy juz wykonamy powyzsze mozemy przejsc do expienia w hg na 1 poziomie,dodam dla mniej doswiadczonych ze sa tam szkielety ,ghule ,dsy.
nalezy ciagle uciekac strzelajac z luku w zadnym wypadku nie dac sie dopasc kazde dotkniecie na 80% to smierc na tym lvl 8o
no a strzal jak powyzej B) radze wziasc tez uh i hmm wrazie czego :o

8o 8o 8o 8o 8o a doktorek to serio muj master 8o 8o 8o 8o 8o 8o

@xl 13-08-2004 15:44

Gdzie expić

Mam knighta na 9 poziomie.
Skile 26/25
scimitar,scale armor,dwarven shield...
1mg lvl
I na koniec zadaje tytułowe pytanie
"Gdzie expić...
ze skilami 26/25"

Deladi 13-08-2004 18:42

Mam pytanie jestem od niedawna na venore i nie wiem jakie tam sa potwory boje sie dalej wychodzic bo moga mnie zatluc pk jestem druid 8 lvl z gory thx :baby:

mam chain armor scimitar leather boots/legs i viking helmet

Kubi 13-08-2004 19:10

Gdzie expić ze skillami xx/xx~

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vodinesi
No dobra!
A powiedzcie mi co mam teraz zrobic...
Mam 13 level paladyna.Jego skile to 57/45.
Co mam robic?
Jeszcze trenowac czy zaczac expic?
Jak expic to gdzie,bo mieszkam w ab'dendriel.Tam to tylko trole a trola mam na 1 strzała z dzidy.Pomóżcie mi!!!

ja sam majac skille chyba 30/26 palem na 9 lvl cycki bylem spokojnie(kolo thais)...
a ja sie zapytam gdzie expic 16 druidem ze skillami 19/21 czesto jestem na dwarfach zwylkych ale sie zastanawiam bo moze macie lepsze rady:D

Stokrotka 14-08-2004 20:29

Przełamać strach.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Deladi
Mam pytanie jestem od niedawna na venore i nie wiem jakie tam sa potwory boje sie dalej wychodzic bo moga mnie zatluc pk jestem druid 8 lvl z gory thx :baby:

mam chain armor scimitar leather boots/legs i viking helmet

Nie możesz bac się PK, oni mogą Cię dopaść wszędzie, nie tylko w pobliżu Venore. Przełam swój strach i wyjdź miasta. Gdy już odważysz się z niego wyjść, uważaj na tereny na południe od Venore. Tutaj jest miejsce zwane Plants of Havoc [PoH], które jest siedzibą takich potworów jak: Giant Spidery, Demon Skieletony itp. Tuż za mostkiem prowadzącym do Venore [na głównej drodze] możesz iść na północ, tam spotkasz mało groźne potworki, takie jak: wolfy, bugi [jeżeli masz mało życia, możesz zdobyć tam jedzenie z królików]. Trochę dalej przed mostkiem na północny zachód jest miejsce nazwane "Dulsalk's Troll Clan" [czy jakoś tak]. Można równie dobrze nazwać to miejsce trollowiskiem. Jest tam full trolli, w podziemiach jeszcze więcej, jest tam też miejsce z wieloma bugami oraz szczurkiem. Tam uważaj na 3 zejścia - w dwóch jest mino mag i mino archer [no i trollki], a w kanałach parę slimów. Radzę omijać te miejsca. W pobliżu Venore jest też miejsce ze swamp trollami [północno - zachodnie wyjscie od Venore], ale tam możesz natknąć się na Amazonki żyjące w pobliżu. Mam nadzieję, że sam odkryjesz więcej miejsc, na których możesz poexpić. Powodzenia...

Wezu666 15-08-2004 01:41

Gdzie mogę expić blisko Thais ????

Jestem knightem i mam :Skull staffa , Bh shield , steel helmet , p-armor , p-legsy i oczywiście leather bootsy...Mam też 17 lv i skille 50/46 i nie mogę jeszcze używać Uh`ów.BŁAGAM POMOCY!!!

Saga Paladyn 15-08-2004 11:33

Mam lvl 21 jestem sorcem mlvl 28 ....:( nie wiem gdzie expic poradzcie :]

Wezu666 15-08-2004 15:31

Wielkie Dzięki

Wielkie dzięki...Na pewno poradzę się Twoich rad , bo zawsze treniłem na orcach spearmanach i Warriorach i exp szedł nie tak źle ale dobrze też nie , a po drugie często tam jest mnóstwo ludzi...Pa

Dowizul z Inferny 15-08-2004 16:35

Jestem knightem mam 11lvl skille 33\30 1 magic lvl sperzent longsword dark shield soldier helmet leather boots i scale armorgdzie dobrze expic

Dogers 15-08-2004 19:27

do powyższego

Jeżeli mieszkasz w Carlin mozesz expic u troli to dziura troche do gury nad goblinami (po prawej od carlin)
jezeli w thais to expij w swiatyni
a jezeli w venore polecam amki na lewo gura od miasta

:) prosze o plusik do reputacji jeżeli ci pomogłem :)

Behemut 15-08-2004 23:40

Dla palka ze skillami ok 60/50 (ja mam 62/49) miejsca do expienia i do skillowania na potworkach to:

Folda-glebiej sa minosy (niezly loot)

Cyc mountain-speary tarcza i 1 na 1 pan ( . ) nie ma szans, na dluzszy pobyt tam polecam ok 5 uh'ow

Zamek orkow- jest hunter(150 exp dla nie wiedzacych) ale jak na niego to uh'y musowo, mino guard, mino archer i cala reszta.

Najlepsze jak dla mnie to cyc mountain ale dla pewnosci nosze ze soba kusze albo luk, ostatnio w 1h zdobylem 8 000 exp, biegajac ze spearami, tarcza (Dragon shield) i full def. Skille tez niezle szly, odziwo 8o

Misterxx 16-08-2004 10:30

Niewiem co robic

Plzka powiedcie mi co mam robic. Mam skill 55/50 knightem i co dalej?? Skillowac?? Expic?? Jak Expic to gdzie Plz o odpowiedz B)

Knight 20lvl ;/ skille 55/50(rosna :D) 4 mlvl Nova

Lolita kosmita 16-08-2004 12:22

Najlepiej to skilluj jeszcze do skilli 65/65 [okolo] i wtedy lec z uhami na hunta beholderow np. kolo venore albo bk hous

morti 16-08-2004 12:44

@misterxx
z twoimi skillami spokojnie dasz rade na beholderach, tylko teraz zaopatrz sie w uhy/ihy bo po updacie sa lepsze

morti

Misterxx 16-08-2004 22:56

NIE dziekuje ;p

Dzieki ale juz bylem po up na becho i Padlem ;p ale nie obliczylem ich sily po update mialem bp uh i poszedl w piach uh nie zadzialal(to inna sprawa czemu a nie bieglem??) no cuz moze inne propozycje??

Capricornus 17-08-2004 21:11

Myslę że dla Magów i Druidów na początek najlepsze beda skeletony czesto występuja w grupach 2-3 osobowych z ktorymi nie ma problemów nawet dla maga czy druida na 8-9 lvl a exp leca jak szalone :] tylko uwarzac trzeba zeby sie nie zapędzic zbytnio pod ziemie gdzie czychają Scorpiony i Ghule :)

bobek z antici 18-08-2004 07:49

Mam pytanie gdzie expować na antice na 24 lvl knight 52 46 skile??

bobek z antici 18-08-2004 11:19

a nie lepiej na ghoule z fs i c-shield??
czy moze z gs??

djkuter 19-08-2004 14:20

Gdzie expić ze skillami xx/xx~

ja mam 14lvl skille 41/36 rosną. P-set Two handed Sword lub dwarven shield i longsword.

Od tygodnia chodzę na dwarfy w kazo. Czy mam nadal tam chodzić.
PS. Jaką kopalnie wybrać. Gram na Amerze jeśli to w czymś pomoże

Moę expić z sorcem lvl 24 mlvl 30

Gorbag 21-08-2004 13:33

Czy mogę iść na beholdery? Jeśli tak, to gdzie je znajdę??

Hiho!

Jestem paladynem. Moje skille to : 59/49 . Eq to plate set, steel helmet, leather boots, scraf. Mogę juz zapolować na beholdery? Proszę o szybką odpowiedź.

Gorpal

bobek z antici 21-08-2004 14:02

Gorbag ja ci nie radze po update sa silniejsze i jeszcze zalez gdzie:P
I może z łaski swojej podasz lvl??
Ale masz chyba za słaby eq(chyba że weźmiesz UH)

Gorbag 21-08-2004 14:14

odp.

level mam 16.

Heliwurab 21-08-2004 18:40

Mam 9 lvl. knight.7.770 exp. okolo.skille 30/29.trenuje tak jak trzeba na defensywie.czasem u trolli,ale najwięcej u bugow.jestem w carlin.na czym trenowac i jak zebym nie expowal za szybko i zebym mial duze skille?

P.S. na 15-16 lvl paladin 28 skille sword two-handed,zabijam Dwarf soldiery gdzie do zoltego paska zycia mojego.z dystansy jeszcze nie prubowalem.więc co robic z moim 9 lvlem? pomóżcie plzz.

Gorbag 21-08-2004 19:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez heliwurab
Mam 9 lvl. knight.7.770 exp. okolo.skille 30/29.trenuje tak jak trzeba na defensywie.czasem u trolli,ale najwięcej u bugow.jestem w carlin.na czym trenowac i jak zebym nie expowal za szybko i zebym mial duze skille?

Radziłbym żebyś wziął najsłabszą broń z typu w którym masz najwieksze skille i chodzil na trolle... Skille będą wpadać, i expa przy okazji troszke zarobisz... Ubierz do tego jakies mierne eq typu leather-set, albo wez po prostu wooden shielda, i bootsy... To wszystko.. Nie znam sie za dobrze, jak ktoś się lepiej zna to niech mnie poprawi...

:miecz: VIKING POWER :miecz:

Heliwurab 21-08-2004 19:11

Ja chcem tylko skillować bez expowania.bo mam tylko 30/29.a wszyscy muwia ze na 10 lvl 50/50 najlepiej...wiem jak trenowac.biore najslabsza bron,wooden shield.Ja biore tez caly swoj armor a nie leather set albo tylko leather boots z armoru.bo jak nie mam tego to mi zycia duzo zabieraja.i nie wiem co robic...

Katanas 21-08-2004 19:24

wiecie mialem postac palka 12 lvl skile 73/ 67 (powaznie mowie) i expilem caly czas spearami na dwarfach i z lukiem na cycki to zle czy dobrze?? :|

Juby 21-08-2004 19:28

Jak skilować knightem :P

Najlepiej najpierw jak wchodzisz na maina idź najpierw skilować na Trolle :baby: . Później jak będą gdzieś skilsy 40/40 to na dwarfy B) .
A jak już będą skile 50/50 to możecie spokojnie iśc skilować na minoski :tongue: . Jeżeli już nie bedziecie miec problemów z przebiciem się do Dmga potworka skilujcie na osobach które mają wyrównane skile do waszych :berserk: . Życze miłego skilowania choć to troszkę nudne

Katanas 21-08-2004 19:35

Pomoc

heliwurab jesli chcesz tylko skilowac to ja radzilbym tak :
jesli trenujesh z kims to najwazniejsze jest to aby miec bardzo dobra zbroie tarcze helm i spodnie (buty masz chuba leather jak wiekszosc) bron jaka chcesz mozesz isc z knifem jak i z magic long swordem ,
Jesli trenujesh z potworem to : armory tak jak wczesniej wszystko najlepsze co masz ale bron najlepiej jak najslapszy atak zeby miala bo wtedy dluzej walisz potworka i wieksze zanse na zdobbycie skila jesli walisz swordami polecam zdabac sobie knifa jesli clubami (czego knightowuii bardzo odradzam) zczai sobie cluba :) a jesli axami to polecam albo zrobic nowa postac kupic za 8 gp sickle albo zcai jakiegos slabego toporka naprzyklad hand axe (wypada z trola o ile dobrz pamietam) to sa moje rady niemusisz ich stosowac ale ja tak robilem jak mialem knighta (mialem wszystkie profesje ale gram sorckiem :P)

KamilAires 21-08-2004 19:41

Gdzie expic?

Witam, mam pallka lvl 21 skille 54/40. Gdzie mogłbym efektownie expic? Miałem pomysł żeby potrenowac troche skille i iść na cycki. Z jakimi skillami bezpiecznie było by tam sie wybrac? Ewentualnie na co moge iść?

Katanas 21-08-2004 19:50

ja bym jeshcze poskilowal z kolegami badz z jakimis potworami jesli grasz na swatach bez zabijania ludzi na cycki mozesz isc jush teraz ale z odpowiednim ekwipunkiem i lukiem badz z kusza choc bardsziej polecam luk z takimi skilami bedziesz lepiej trafiac.
Napisz jakie masz itemy a ci powiem czy ci sie kala tam isc:)

Katanas 21-08-2004 19:59

Misterxx hmmmmm gdzie expic nieznam sie zbydnio na knightach mimo isz mialem 1. Ja do 10 lvl walilem trole w carlinskiej crypcie
Potem dowiedzialem sie o foldzie gdzie odrazu poplynolem :) napoczetak walilem frost trole i rotwormy ale potem poszle na mino powiem ci tak nieplyn na folde mimo isz fajowo sie expi ale roi sie od PK'erow hmm ja bym ci polecil kopalnie kolo kazo ale nieschoc zanisko bo mozesz spotkac soldiery i gaurdy a w 6 nawet geoancery a wiec wiesz jesli dasz rade dwarfowi soldierowi ti bez zadnych zastanowien naginaj do kopalni jesli nieznasz drogi to badnij mape tibia (na glownej stronie tibia.pl jest interfejs) no i to wszystko

KamilAires 21-08-2004 19:59

Mam Steel Helmet P-armor (juz niedlugo uzbiore na crown :tongue: ) Plate Legs Szalik ^^ łuk kusze. Istnieje możliwość ze jak bede sobie uciekał strzelajac w cycka to wyskoczy jakiś noob i bedzie mnie chcial blokowac. Co do miejsca to myslałem o górach niedaleko thais. Gram na pacerze non pvp.

Katanas 21-08-2004 20:11

Odp

OK.Kolo thais niepolecam wiesz jak sie wychodzi z kazo to idz w gore tam respuja sie cycki pojedynczo albo po 2 to i tak nieduze zagrozenia tam jest pekno drzew a wiec biegaj naookolo nich i wal w cyca z LUKU lepiej bedziesz trawiac mozesz jednego zabic z kuszy ale polecam miec zapas 200 boltow :) a co do drogi do tego miejsa to trak wychodzisz z kazo idziesz w gore ^ widzisz wejsci na skale niewchodzisz idziesz dalej wydzisz nastepne wejscie wchodzisz potem wchodzisz o na nastepne idziesz w dol (pod zadnym pozozrem niewchoc na nastepne wejscie w goree bo szybko zobaczysz napis You are dead. tam czi sie Hunter :)) idziesz w dol potemw lewo wybijasz wolfy i misie mozena zebrac food jesli cycek cie dogoni i walnie z piesci to food sie przyda i to bardzo niezapomnija atakowac cyca ze zwyklych strzal a nie burst badz piosion piosion mozesz walnac tylko raz zeby sie gnojek potrul a burt to lepsze dla magow i druidow bo jak walniesz zalezy od mlvl jak maly to walisz slabo ale dobra jesli chcesz walic z kuyszy no to polecam najpierw rening (pisalem jak trenowac??) jak bedziesz miec skile (to jush podawalem ) 60/50 to wal z kuszy a najlepiej kup sobie ppower bolyty ale na cycki ich niemarnuj :) jeslli chcesz wiedziec cos jeshcze to pisz postaram sie pomuc (jesli ci pomoglm to plz maly + do reputacji :))

KamilAires 21-08-2004 20:24

Byłem na tej górce wcześniej. Jest fajnie ale kręci się sporo ludzi, jednak spróboje tam expic dalej. Znasz jeszcze jakieś inne miejsca? Co do huntera to ubijałem go po drodze ale raz złapalem laga i zobaczyłem bardzo niemiły napis X( Thx za wszystko :) Niepisałeś jak trenowac ^^

Heliwurab 21-08-2004 20:33

Podajcie takie ''normalne'' skille a nie ze na 10 lvl knight 50/50....ja mam po 9 lvl prawie 8 tys exp. i 30/29.Powiedzcie normalnie.gdzie trenować skille ale nie expic?mam soldier helmet scale armor rbass legs leather boots longsword(dagger)battle axe(wooden shield).więc jak?powiedzcie.carlin, facc.moze sie odezwe niedlugo znow. :miecz:

Katanas 21-08-2004 20:53

Racja niepisalem jak tenowac palkiem ale pisalem jak trenowac rycerzykiem a wiec heliwurab badnij pierwszego posta na stronie nr 36 a palkiem trenuje sie tak
Jesli trenujesh z kolega to : jak najlepsze armory (czyli to co daje obrone) i przede wszystkim speary nie trenuj z lukiem albo z kusza bo to strata strzal badz boltow i niezapomnij miec full shielding bo na dobrych skilach latwo zabijesh kolege :)
Z potworami tak samo : speary najlepsze armory jakie sie ma (.....obrona) full shielding jak zapomnish to kicha potwor zginie i nara szukaj nastepnego jak trenowalem na securze to trenowalem z 5 trolami full shielding i speary nabilem skile 40/30 (cos kolo tego niepamietam dokladnie) na 8 lvl potem oczywiscie poszedlem na moje stale miejsce expowania czyli kopalnie ko,lo kazo :) zawsze tam mnie znajdziecie (jesli ktos gra na isarze imie udostepniam tylko znajomym :P) no to napisalem jak trnowac palkiem i mam czyste sumienie mam nadzieje ze jakos pomoglem aha zemnie tesh zklerotyk moim zdaniem fajne miejsce do huntowania to kopalnie kolo kazo albo folda ale na foldzie duzo PK sie kreci :)

Mercetor 21-08-2004 21:03

Siemka mam pytanie

Siemanko wszystkim :miecz: mam zajefajne pytanie mam 21 lvl i skille 45/40 i oto moje pytanie gdzie moge expic na takiech skillach ( oprócz foldy żecz jasna ;] ) a teraz moje drugie pytanie na jakim lvl i na jakich skillach moge iść na dragi ?? jeżeli możecie to odpowiedzie na moje 2 skromne pytania aha i proesz przesylac widomości na mojego meila a oto on : [email protected] :tongue: wielkie thx z góry yoyo :P

Katanas 21-08-2004 21:09

Pomoc (tak mysle)

[quote=heliwurab]Podajcie takie ''normalne'' skille a nie ze na 10 lvl knight 50/50....
hmmm moim zdaniem to ty jush masz dobre skile a ja na 10 lvl mialem skile 20/20 (oczywiscie plus ale nieduzo) moim zdaniem dobra skile knighta to 50/50 ale OGOLNIE a jezeli ktos ma zamiar pobic Bubble i miec najlepszy lvl na calej tibi to zycze powodzenia poniewasz moim zdaniem skile 50/50 sa dobra na lvl 12 no moze 11. Jak trenowac nie expiac hmmm to zalezy na jakikm grasz servie jesli grasz na servie Non-PvP to jedyne trenowanie to trenowanie a podrodze expienie niema innego sposobu.Po co ci long sword i battle axe?? :| walisz albo swordami albo axami a wiec sie zdedzyduj czym chcesz atakowac bo walenie w stylu zmiennym jest niemadre poniewasz musisz bardzo dluzej trenowac bo raz trenujesh axem a raz swordem a wiec wiesz polecalbym ci poprosic kogo ze znajo,mych niech ida na ghule i zalatwia ci knife ja jak poszedlem to przynioslem caly bp dla kolegi :P jak mu jeden wypadl albo zgubil to mial jeshcze 19 :) a jesli walisz axami to mowie ci idz sobie do carlinskiej crypty napeno zdabedziesz hand axe :) Aha polecalbym zarobic troche kasy i kupic sobie serpent sworda niemoge powiedziec ile kosztuje bo np na isarze kupisz za 2 k a na antice za 100 gp :) a wiec wiesz(ceny wymyslilem a wiec niemusza sie zgadzac i nielicytujcie sie ze drozej niezaplavcicie :P) zczai sobie tesh lepsza tarcze bo z tego co napisales wnioskuje ze masz tylko wooden :P (zartuje wez napisz jaka masz tarcze) polecam dwarfen shielda niejest drogi (ale podkreslam ceny ruznia sie od ssrevera) jesli ci pomoglem to prosilbymn o maly + do reputacji a jesli chcesz sie jeshcze czegos dowiedziec pisz postaram sie dopowiedziec :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:47.