Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Propzycje dotyczące przyszłych Update'ów :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=182122)

Marecki666 16-01-2009 08:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pudiknight (Post 2416801)

po nacisnieciu na 100 gp zeby sie zmienialo w 1 plytnke

Czakoje - 30 ludzi, małpy - 50 ludzi, frosty - 50 ludzi, dworki i inne syfy - podobnie.

ZapodajMuze 16-01-2009 11:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2423599)
Próbowałeś kiedyś ubić tym czarem uciekającego Elfa Arcanista?

Nie ale jest milion innych potworow na ktorych mozna by bylo to uzyc .

Tharion 16-01-2009 20:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marecki666 (Post 2423659)
Czakoje - 30 ludzi, małpy - 50 ludzi, frosty - 50 ludzi, dworki i inne syfy - podobnie.

20 linijek skryptu na depositera i co za różnica? taki 70 ek ma 1k capa , to daje wycieczke do dp co 2-3h , i to jak się jest samemu na respie....

Sasukekeuhn 16-01-2009 23:38

1) Kosmos:
*Możliwość latanie rakieta w kosmos Tibii ^^ na Marsa czy cos, co oznacza miasto i nowe potworki.
2) Arena gdzie można walczyć jak na na PvP i Non-Pvp
3) Tibia Music Players:
*Możliwość dodawania muzyki do Tibii bez włączania Winamp czy Window Movie Player ... mniejsze Lagi.
4) Więcej Expowis dla Facc ... czas pomyśleć o naszych graczach którzy nie maja pacc, zrobić jakieś miasto czy coś.
5) Bronie na "Fist Fighting" czyli jakieś rękawiczki czy coś w tym stylu.
6) Cien:
*Cien który rzuca dom/drzewa dało by to więcej koloru dla tibii.
7) Polski Server :D tylko dla Polaków.
8) War Npc:
*Jeżeli są Wojny nawet na Non-PvP mozna by było iść do NPC który się np. znajduje w Venore i zapisujesz własna Gildie na Wojne ... pomysł do dopracowania.
9) Guild Mission:
*Misje dla calej Gildi tak samo jak up ... npc zapisujesz gildie która chce iść i te osoby muszą tez iść do NPC i podać nick.

Albertus 17-01-2009 11:21

no pomysly masz nieglupie , kosmos to napewno ironia

niezgodze sie tylko z dawaniem czegos dla facc , to sa darmozjady i powinny dostawac bardzo malo , powiedzmy tereny dla facc powinny byc tylko upiekszane (nowe graficzki skalek , drzewek miast itp.) no i czasem mozna dodac jakiegos pojedynczego viverna zeby kolejki na niego byly

Vil 17-01-2009 11:31

areny na non-pvp to wymysl jakiegos dzieciaka, ktory na codzien boi sie o wlasna dupe za bardzo zeby grac na pvp, a chcialby okazyjnie skopac tylek komus o 30 leveli nizszemu, najlepiej jeszcze z mozliwoscia ucieczki w trakcie walki na wypadek gdyby okazalo sie, ze przeciwnik jest o 2 klasy lepszy.

Zrozumcie wreszcie, ze npvp jest po to, zeby nie dalo sie walczyc z innymi graczami. Od walki jest pvp - gdyby wprowadzono sterowane wojny nie dosc, ze polowa z i tak skromnej ilosci graczy pvp zaczelaby sie pchac na npvp ( z powodu opisanego wyzej ), to jeszcze wojen na nonpvp w koncu i tak by nie bylo - bo nie daloby sie nikogo do nich zmusic, a chetnych wbrew pozorom nie jest tak duzo.

A polski serwer to juz wogole kuriozum - i zaloze sie ze przynajmniej 1/3 normalnych graczy z Polski bylaby temu przeciwna.

Fagaro 17-01-2009 12:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2424880)
A polski serwer to juz wogole kuriozum - i zaloze sie ze przynajmniej 1/3 normalnych graczy z Polski bylaby temu przeciwna.

Strach byłoby wejść na facc arene, jak się pojawiam w thais czy venore to do razu się nooby zbierają, podziwiają level, składają życzenia po czym przechodzą do proszenia o free items. A jak coś przypadkiem powiem po polsku na def to słyszę ze nie mam życia, jestem maniak (bo 200+ level), i złamas bo nie dałem noobowi nawet plate armora i ze dla mnie to nic nie warte a dla niego to szczyt marzeń (i to ja nie mam rl życia, a on który nocami śni o plate armorze ma)

Kojotes 17-01-2009 13:41

Cytuj:

areny na non-pvp to wymysl jakiegos dzieciaka, ktory na codzien boi sie o wlasna dupe za bardzo zeby grac na pvp, a chcialby okazyjnie skopac tylek komus o 30 leveli nizszemu, najlepiej jeszcze z mozliwoscia ucieczki w trakcie walki na wypadek gdyby okazalo sie, ze przeciwnik jest o 2 klasy lepszy.

Dodajmy jeszcze że żadna profesja nie jest w stanie zabić innej, na podobnym levelu, w walce 1 vs 1 (jeśli ktoś twierdzi że np. 100 knight jest w stanie zagrozić w realny sposób 100 sorcowi to niech wyjaśni w jaki sposób).

1 vs 1 praktykują tylko noobki z Carlin na low lev, normalnie coś takiego nie występuje. Jeśli już dojdzie do spotkania przeciwnych stron to albo są wzywani kumple, albo jedna strona ucieka, albo jednej stronie kończą się zasoby i dopiero wtedy ucieka (jeśli ktoś postanowi że jednak chce zmarnować co tam ma w bp).

Cytuj:

Nom, wystarczy zobaczyć co się dzieje na takiej Celeście, gdzie ogromna część graczy pochodzi z Polski. A serwer PL-dedicated? Strach pomyśleć...

Ghard Lage 17-01-2009 18:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kojotes (Post 2425062)
Nom, wystarczy zobaczyć co się dzieje na takiej Celeście, gdzie ogromna część graczy pochodzi z Polski. A serwer PL-dedicated? Strach pomyśleć...

No ale wiesz tibia nie jest wyjątkiem dzieci neo z polski biją wszelkie rekordy oczywiście te negatywne czy to winnych grach (na polskie districty w guild wars lepiej nie chodzić przynajmniej w tych pierwszych miastach) czy to w całym internecie (forum.tibia.pl bardzo dobry przykład). A szczerze mówiąc czasami są mniejsze lagi/pingi na amerykańskich serwerach niż na polskich (jakość polskich technologii->częste konserwacje).

Co do propozycji nie ma sensu się wysilać w tym temacie i tak nie zostaną one wprowadzone.

Dragonit 17-01-2009 21:15

UP: Najlepiej jest zwracać uwagę tylko na złe strony, co tam że Polacy tacy dobrzy są we wszelakie gry internetowe, najlepiej tylko mówić o dzieciach Neo >.< Swoją drogą, ciekawe skąd wiesz jak jest na forach za granicą.

Cytuj:

niezgodze sie tylko z dawaniem czegos dla facc , to sa darmozjady i powinny dostawac bardzo malo , powiedzmy tereny dla facc powinny byc tylko upiekszane (nowe graficzki skalek , drzewek miast itp.) no i czasem mozna dodac jakiegos pojedynczego viverna zeby kolejki na niego byly
Ile można takim jak ty tłumaczyć, że nie ma pojęcia darmozjadów? Tak bardzo boli i tak trudno zrozumieć, że tibia to darmowa gra i możemy w nią grać ile chcemy i kiedy chcemy, a obrażać to możesz swoich kolegów na Twoim poziomie? I jeszcze ta złośliwość, skąd się w ludziach tyle zawiści bierze ...

Albertus 17-01-2009 21:25

zawiść sie bierze z tad ze takie dzieci z facc proszą o więcej... rozumiem ze tibia to darmowa gra i nie mam nic przeciwko , ale dla graczy co grają za darmo powinni dodawać minimum takie jak opisałem , bo jaka była by sprawiedliwość ze jeden płaci a drugi nie a obaj dostają +/- to samo??

i dziwnym zbiegiem okoliczności jest tez może to ze to na facc większość to nooby? (jest kilku pozadnych graczy facc)

Xr3 17-01-2009 21:31

Cytuj:

Ile można takim jak ty tłumaczyć, że nie ma pojęcia darmozjadów?
Owszem, jest. Twój post w zasadzie to udowadnia.

Cytuj:

Tak bardzo boli i tak trudno zrozumieć, że tibia to darmowa gra
Na szczęście Tibia jest grą płatną. To o czym mówisz, to tak na prawdę Demo gry właściwej, którego korzystanie faktycznie jest bezpłatne.

Cytuj:

możemy w nią grać ile chcemy i kiedy chcemy,
Niestety to prawda. Nie powinno tak być. Gdybyś chociaż raz wyłożył na to kasę (co mimo wszystko odradzam), to gadał byś inaczej. Parszywy dzieciak-darmozjad...

Rocket Slayer 17-01-2009 21:41

Znowu Dragonit vs Xr3....

Cytuj:

Na szczęście Tibia jest grą płatną. To o czym mówisz, to tak na prawdę Demo gry właściwej, którego korzystanie faktycznie jest bezpłatne.
Nigdzie nie ma tego określonego jako demo, więc nie pisz, że tak jest. Zapłata jest tylko opcją. (Patrz tibia.com)
Cytuj:

Niestety to prawda. Nie powinno tak być.
Sądzę, że gdyby były zmienione między mapą jaką ma facc a premium to by coś się w tym narzekaniu zmieniło.
Cytuj:

Gdybyś chociaż raz wyłożył na to kasę (co mimo wszystko odradzam)
Za 90zł~ można mieć ciekawsze rzeczy -.^ Ja już nigdy nie wydam pieniędzy na tą gierkę widząc dokąd zmierza.

piramjida 17-01-2009 22:00

Cytuj:

Dodajmy jeszcze że żadna profesja nie jest w stanie zabić innej, na podobnym levelu, w walce 1 vs 1 (jeśli ktoś twierdzi że np. 100 knight jest w stanie zagrozić w realny sposób 100 sorcowi to niech wyjaśni w jaki sposób).
27 sorc/dru ubije maga na 27. 2 zerkami. Pewnie powiesz, ze to noobki z Carlin, ale na takim lvlu pvp 1 vs 1 ma najwiekszy sens bo kazda profesji juz wyksztalca zdolnosci charakterystyczne dla swojej profesji, ze tak powiem. :^)

Poza tym w przypadku powstania polskiego serwera - nikt wam tam nie kaze grac.

Vil 17-01-2009 22:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2425809)
Nigdzie nie ma tego określonego jako demo, więc nie pisz, że tak jest. Zapłata jest tylko opcją. (Patrz tibia.com)

Na tym wlasnie polega demo, ze dostajesz darmowa, okrojona wersje. Pare osob powinno sie cieszyc, ze demotibia nie ma tak jak niektore gry okreslonego czasu uzytkowania ( dajmy na to maksymalny level na faccu nie moze przekroczyc 50 - co w wielu przypadkach jest calkowicie normalne i akceptowane ).

Cytuj:

Najlepiej jest zwracać uwagę tylko na złe strony, co tam że Polacy tacy dobrzy są we wszelakie gry internetowe, najlepiej tylko mówić o dzieciach Neo >.<
Polacy sa swietni w gry internetowe, caly myk w tym ze Tibia nie jest pierwsza lepsza gra internetowa, tylko wylegarnia debili, i wlasnie z tym jest w srodowisku internetowym kojarzona. A sukcesy w normalnych grach sa akurat powszechnie doceniane, vide nasze reprezentacje progamingowe.

ZapodajMuze 17-01-2009 23:08

150 mag jest w stanie ubic 150 maga sam 2 ue i spi . Tylko niech nie gada pierdol ze kazdy normalny 150 mag by sie wyleczyl bo istnieje cos takiego jak elemont zaskoczenia .

Tharion 18-01-2009 00:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZapodajMuze (Post 2425966)
150 mag jest w stanie ubic 150 maga sam 2 ue i spi . Tylko niech nie gada pierdol ze kazdy normalny 150 mag by sie wyleczyl bo istnieje cos takiego jak elemont zaskoczenia .

Uleczyłby się, uleczył.

Sasukekeuhn 18-01-2009 00:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2424873)
no pomysly masz nieglupie , kosmos to napewno ironia

Odezwało się zdzierstwo ...mogę sie założyć o WSZYSTKO!! ze sam jak byleś kiedyś FACC to mazyles o więcej wiec nie sraj ... bo żałosny jesteś.

Następny High lvl który myśli ze jest pępkiem świata ...
... żałosne

Xr3 18-01-2009 10:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sasukekeuhn (Post 2426044)
Odezwało się zdzierstwo ...mogę sie założyć o WSZYSTKO!! ze sam jak byleś kiedyś FACC to mazyles o więcej wiec nie sraj ... bo żałosny jesteś.

Następny High lvl który myśli ze jest pępkiem świata ...
... żałosne

Jeśli o mnie chodzi, to będąc darmozjadem nigdy nie narzekałem na ograniczenia związane z demem gry. Tym bardziej nie przeszło mi przez myśl, ośmielić się mówić jacy to Facce są biedni i że rzekomo więcej im się należy.

Następny Low lvl, który wyszedł z założenia, że skoro dobił 60 poziom "doświadczenia", to znaczy ma Tibię w jednym palcu (tak przypuszczam).

Askaral 18-01-2009 10:54

Cytuj:

Pseudo honorowe naparzanie sie to wymysl jakiegos nou lajfa, ktory na codzien musi liczyc sie z tym ze ktos go napadnie w 30 osob i bedzie odbijac swoj mozolny i bezsensowny lewel.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragonit (Post 2425756)
Ile można takim jak ty tłumaczyć, że nie ma pojęcia darmozjadów? Tak bardzo boli i tak trudno zrozumieć, że tibia to darmowa gra i możemy w nią grać ile chcemy i kiedy chcemy, a obrażać to możesz swoich kolegów na Twoim poziomie? I jeszcze ta złośliwość, skąd się w ludziach tyle zawiści bierze ...

Ta zawisc bierze sie glownie dzieki jednej kascie facca, ktora zajmuje sie tylko i wylacznie spamowaniem na msg plz itenz kiedy ktos majacy 100+ lev wejdzie do depo.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZapodajMuze (Post 2425966)

Jest takie cos jak bot, ktory by go uleczyl nawet jeslisam by w tym momencie spadl z krzesla z zawalem.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2425809)
Sądzę, że gdyby były zmienione między mapą jaką ma facc a premium to by coś się w tym narzekaniu zmieniło.

Nie, nic by sie nie zmienilo bo polaczki maja to do siebie ze zawsze narzekaja.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2426206)
Następny Low lvl, który wyszedł z założenia, że skoro dobił 60 poziom "doświadczenia", to znaczy ma Tibię w jednym palcu (tak przypuszczam).

Nie jeden 60 facc level wie wiecej o tej grze niz jakis bezmozgi, wybocony w czelusciach laguny 200 ek.

Xr3 18-01-2009 12:38

Cytuj:

Nie jeden 60 facc level wie wiecej o tej grze niz jakis bezmozgi, wybocony w czelusciach laguny 200 ek.
Absolutnie nie uważam levelu za wyznacznik wiedzy na temat gry. Ja, mierzę to w stopniu ogarnięcia i tego, od jakiej wersji ktoś jest z grą na bieżąco.

Dragonit 18-01-2009 15:43

Cytuj:

zawiść sie bierze z tad ze takie dzieci z facc proszą o więcej... rozumiem ze tibia to darmowa gra i nie mam nic przeciwko , ale dla graczy co grają za darmo powinni dodawać minimum takie jak opisałem , bo jaka była by sprawiedliwość ze jeden płaci a drugi nie a obaj dostają +/- to samo??

i dziwnym zbiegiem okoliczności jest tez może to ze to na facc większość to nooby? (jest kilku pozadnych graczy facc)
Ja rzadko widzę proszące posty, i to głównie małe dzieci które jeszcze nie wiele nie rozumieją. Mówisz że mają dodawać minimum i tak jest, więc nie wiem co narzekasz.
I to nie zbieg okoliczności, tylko logika - facc jest dla wszystkich, więc nic dziwnego że jest tam więcej noobów. Tym bardziej, że na płatnym koncie szkoda czasu na siedzenie w depo i krzyczenie "free pacc!".

Cytuj:

Owszem, jest. Twój post w zasadzie to udowadnia.
Kiedy zdasz sobie sprawę z tego jakie głupoty piszesz? Twoich teorii nie da się po prostu słuchać. Nie wiem czy próbujesz być śmieszny, czy piszesz na poważnie.

Cytuj:

Tak ja RocketSlayer powiedział, nie jest tak mimo że ten fakt jest dla Ciebie bolesny.

Cytuj:

Niestety to prawda. Nie powinno tak być. Gdybyś chociaż raz wyłożył na to kasę (co mimo wszystko odradzam), to gadał byś inaczej. Parszywy dzieciak-darmozjad...
Taa, nie powinno tak być. Gratuluje braku podstawowej wiedzy z dziedziny ekonomi. A obrażać to możesz swoich kolegów nie mnie, wypraszam sobie. Widzisz, wyłożyłeś kasę ale nadal jesteś prostakiem bez kultury.

Cytuj:

Jeśli o mnie chodzi, to będąc darmozjadem nigdy nie narzekałem na ograniczenia związane z demem gry
Ja też, i co?

Zego 18-01-2009 20:23

Przydaly by sie jakies nowe czary i tereny dla facc bo te juz nudne sa a coraz wiecej ludzi gra

Tharion 18-01-2009 22:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zego (Post 2427058)
Przydaly by sie jakies nowe czary i tereny dla facc bo te juz nudne sa a coraz wiecej ludzi gra

mam genialny pomysł - KUP PACC

Albertus 19-01-2009 05:55

ja tez nigdy nie nazekalem ; cieszyłem sie z gry neewbiego a pacc kupiłem niedługo po tym jak zaczelem grac , bo mi kumple powiedzieli ze warto. i dziękuje im za to bo sie naprawdę opłacało

kolejny 15 level z carlin co narzeka ze za mało vivern na facc i są kolejki

Sasukekeuhn 19-01-2009 22:40

@up
Niestety się mylisz ....

Mohammed 22-01-2009 07:11

Nie popadajmy w paranoję, nie możemy myśleć że każdy FACC to n00b..
Może niektórych niestać na pacc i se grają na faccu i powinni się cieszyć że CipSoft zrobił darmową grę a nie jak WoW, nie starcza mi pieniędzy na pacc więc gram knightem na facc i nie narzekam...

Albertus 22-01-2009 07:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mohammed (Post 2431543)
Nie popadajmy w paranoję, nie możemy myśleć że każdy FACC to n00b..
Może niektórych niestać na pacc i se grają na faccu i powinni się cieszyć że CipSoft zrobił darmową grę a nie jak WoW, nie starcza mi pieniędzy na pacc więc gram knightem na facc i nie narzekam...

no i do takich ludzi co nie nazekaja nic nie mam. Bo sie i tak cieszysz ze jest ten facc co jest za darmo.

BRAWO

a co do tego ze na facc same nooby , znajdziesz troche pozadnych ludzi ale takich to naprawdę ze swieczka szukac. co nie oznacza ze na pacc nie ma noobow

Mohammed 22-01-2009 09:04

Naprzykład mój kolega ma 107 knighta a do 95 lvl miał Facc bo poprostu nie miał pieniędzy, i nie narzekał.

refresher 23-01-2009 20:14

Monety powinny być lżejsze, bo czasem denerwuje myślenie "Item czy loot". Dla Knighta więcej hp, dla Palla więcej mp, dla Sorca i Druta więcej cap(wartości po 5 punktów wzwyż). Przydatniejsze rzeczy z niektórych monsterów(rzadkie itemy, np z trolli, goblinów, orców[zwykłe, warrior i spearman] ).

Albertus 23-01-2009 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez refresher (Post 2433830)
Monety powinny być lżejsze, bo czasem denerwuje myślenie "Item czy loot". Dla Knighta więcej hp, dla Palla więcej mp, dla Sorca i Druta więcej cap(wartości po 5 punktów wzwyż). Przydatniejsze rzeczy z niektórych monsterów(rzadkie itemy, np z trolli, goblinów, orców[zwykłe, warrior i spearman] ).

a moze wyrownac wszystkie profesje zeby byla jedna? knajt ma duzo hp , palek na mp chyba nie nazeka a sorc i druid to nie knajt zeby miec duzo cap

Pirate Cutthroats 23-01-2009 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez refresher (Post 2433830)

No pomysł z mniejszą wagą monet to całkiem przyzwoity. Mógłby zaistnieć w Tibii.

Więcej hp dla knighta? Nie, jest w sam raz, tak samo jak z maną i życiem dla innych profesji. Co może wypaść przydatnego z trolla, skoro to potwór dający 20 exp? To co leci to aż nadto. W ogóle to dziwne, że troll nie daje np. 500 expa i nie jest bardzo silny...przecież w innych grach RPG tak zawsze było.

kopacz1 25-01-2009 16:45

Mogli by zrobic wyspy dla oddzielne dla kazdej prof. wtedy to by najlepiej byloby grac knightem bo nawet jak przyjdzie 5 ekow to problem zabic eka xd
dac dla eka lepsza moc by mogl tak jak ms z zyskiem zabijac dobre potwory
i leczenie dla knighta i paladyna

I zlikwidowac "change gold" aby bylo jak na ots dzieki temu by bylo wiecej capa. (+ dla magow)

Virtus360 26-01-2009 18:49

Mogli by zrobic system pvp na rooku od 9 lvlu :) Tak zeby mogli sie bic ze soba tylko rookstayerzy a normalni gracze do 8 poziomu mieli ochrone. :)

Albertus 27-01-2009 12:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kopacz1 (Post 2436148)
Mogli by zrobic wyspy dla oddzielne dla kazdej prof. wtedy to by najlepiej byloby grac knightem bo nawet jak przyjdzie 5 ekow to problem zabic eka xd
dac dla eka lepsza moc by mogl tak jak ms z zyskiem zabijac dobre potwory
i leczenie dla knighta i paladyna

I zlikwidowac "change gold" aby bylo jak na ots dzieki temu by bylo wiecej capa. (+ dla magow)

debilne pomysły... może wogle dać knajtowi 50000000 hp i czar za 10 many który leczy 100% , z takimi pomysłami to panu już podziękujemy

UP. pomysł z pvp dla rookstayerow nie jest zły , ale nie od 9 , powiedzmy od 20

Tharion 27-01-2009 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virtus360 (Post 2437541)
Mogli by zrobic system pvp na rooku od 9 lvlu :) Tak zeby mogli sie bic ze soba tylko rookstayerzy a normalni gracze do 8 poziomu mieli ochrone. :)

Powinni rookstayerów zlikwidować ogólnie (auto tp na IoD na 8 lvlu)

Pirate Cutthroats 27-01-2009 22:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tharion (Post 2438421)
Powinni rookstayerów zlikwidować ogólnie (auto tp na IoD na 8 lvlu)

bez przesady, w innych MMORPGach, w których występuje taki "rook" ma ograniczony dostęp lvlowy ale nie przenosi od razu. Może ktoś w końcu chciałby zrobić SS questa?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:08.