![]() |
W takim razie 50% kobiet to dziwki, bo nie noszą koszulek do ziemi?
Pokazują to co mają, jeżeli mają. Nie mówie o laskach które biegają prawie nago, ale jeżeli kobiety chodziły by w dresach to facet wolałby faceta bo wydawałby mu się bardziej atrakcyjny. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
I ja prosze was, przeczytajcie wkoncu to od poczatku do konca. http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,34...5,0,forum.html Szczegolnie dziewczyny. |
Przeczytałem cały temat. Pełen jest bezsensownych postów, o czym wiecie sami, ale znalazło się też kilka ciekawych wypowiedzi. Może nazwę tematu powinno się zmienić na 'równouprawnienie w Polsce' czy też 'kiedy kur*a, a kiedy imprezowiczka'? Pomijam..
Bardzo wiele osób tutaj piszących stara się wg. mnie opisać się jako kogoś innego od wszystkich. Tak, wszyscy jesteście wyjątkowi! Liczy się oczywiście jedynie charakter, wygląd to przecież coś na no zupełnie nie zwracacie uwagi. Jakikolwiek pociąg seksualny? A gdzie tam! Mi się nie śpieszy, nie jestem taki co sie prześpi z pierwszą lepszą.. No kurde, trudno jest mi to opisać, ale po prostu nie przesadzajcie. Nie znam was, owszem, to wasz argument, no ale który normalny facet nie obejrzy się za ładną dziewczyną na ulicy? Który nie pomyśli sobie ''mmm, ale ma śliczne długi nogi, ciekawe czy jest sama''? Nie chcę mówić za wszystkich, ale nalitość, ja sam jestem tylko facetem i mimo pewnych cech, które są tylko i wyłącznie moje nie uważam się za kogoś tak NAD WYBITNIE szczególnego.. Po prostu nie przesadzajcie. Ba, większość ludzi tu piszących to osoby no, powiedzmy 15-18. Jak mozna w takim wieku nie odczuwać jakiegoś popędu? Nie mówię tu o namiocie przy każdej zgrabnej brunetce, no ale coś w stylu 'łeee, mnie to zupełnie nie kręci' nie jest w zupełności zdrowe. Proszę bardzo, jedźmy dalej, jesteście barrrdzo wybredni, większość szuka ideału, dziewczyny bez skazy, najlepiej cnotki do czasu, kiedy was nie spotkała. Nie mówię tu o tym, że popieram seks z pierwszą lepszą dziewczyną, ale ja sam jestem tylko facetem ;) Idąc troszkę dalej, szukacie ideałów, tak? Blondynki/brunetki o zgrrrabnych nogach i pociągających kształtach 90/60/90. Stereotyp. Na własnym przykładzie mogę powiedzieć tyle, że kocham, po prostu kocham piwne oczy. Natomiast dziewczyna, która zawładnęła moim serduszkiem ma oczy zielone z żółtymi obwódkami i wydają mi się one najśliczniejsze. Gdzie tu logika? : l Większość mówi ''chciałbym przelecieć fajną blondyne, taką z niebieskimi oczami i dużymi cyckami. no i fajnym tyłkiem, taka turystka fajna ogólnie''. Ale pozna dziewczynę normalną, zwyczajną. I to właśnie ona staje się dla niego najpiękniejsza. stereotypowe ideały zanikają kiedy kogoś poznajemy. Właściwie nie kogoś, a Kogoś. @edit: zapomniałem dodać: Cytuj:
|
Cytuj:
Dobra, ja się poddaję. "Dyskutujcie" tu sobie sami, ja wolę iść spać i zająć się czymś innym. A potem się dziwię, że jest, jak jest... Ciekawa jestem, co na to wasze dziewczyny. Dobranoc szanownym panom. Nie jest to brak argumentów, po prostu mam ciekawsze zajęcia. Jeśli ktoś chce dalej dyskutować to zapraszam na gadu. Dodam jeszcze tylko jedno... =eQQ=, zgadzasz się z tymi tekstami? I wybacz, lecz przytaczanie tu takich cytatów jest ciosem po niżej pasa. Ja rezygnuje. |
Cytuj:
Tak poza tym od razu odpowiem na Twoją następną prowokacje :D Tak, tak jestem prorokiem :> Otóż rzeczywiście zrobiłem 90 sorca w 4 lata gry ;> jestem no-lifem, a u mnie fajne dresiki po 30-40zl. Pozdrawiam :D |
Cytuj:
Ej ej, mi tu cos nie pasuje. Mialy byc jakies naukowe potwierdzenia tej tezy, a nie na szybko wymyslone argumenty, ktore mozna w 3 sekundy obrocic na twoja niekorzysc. Jednoczesnie moge powiedziec, ze 'mezczyzna samotnie wychowujacy dzieci ma lepsza podzielnosc uwagi, niz niejedna kobieta, potrafi dokładniej i wydajniej zorganizować sobie pracę, poza tym, częściej bardziej mu zależy na pracy - w końcu musi utrzymać dzieci'. To odnosi sie do obu plci. Ty wspominalas o jakichs cechach kobiet, ktorych nie mozna znalezc u facetow. Cytuj:
Cytuj:
Kolejna sprawa, mowilas cos o zachodzie. A wiec: Kobiety skarżą się, że są wynagradzane gorzej niż mężczyźni (w USA zarabiają o 24 proc. mniej, w Polsce - o ponad 30 proc.), jednak z danych Departamentu Pracy USA wynika, że powodem jest głównie to, iż mężczyźni pracują ciężej. W USA mężczyźni spędzają w pracy przeciętnie 22 godziny miesięcznie więcej niż kobiety. To pracownicy płci męskiej w 90 proc. biorą nadgodziny. To mężczyźni wykonują 87 proc. prac w szkodliwych warunkach, to oni w 93 proc. padają ofiarami wypadków w pracy. I dalej: Dorośli mężczyźni mają już tylko gorzej. Ponieważ ciężej pracują i mają mniej czasu na dbanie o własne zdrowie (kobiety chodzą do lekarza dwa razy częściej niż mężczyźni), trzykrotnie częściej zapadają na choroby serca i układu krążenia, prawie dwukrotnie częściej padają ofiarami raka płuc. W krajach rozwiniętych panie żyją przeciętnie o 6-7 lat dłużej niż mężczyźni (w Polsce - o osiem lat dłużej). Jeszcze w 1920 r. ta różnica wynosiła rok na korzyść kobiet. I tu jeszcze trafna uwaga nt. tego waszego wygodnego pseudo-rownouprawnienia. - Już widzę krzyk, jaki by się podniósł, gdyby ktoś publicznie ogłosił dofinansowanie z publicznych pieniędzy programów przedłużenia życia mężczyzn do wieku osiąganego przez kobiety. A przecież bez żadnych protestów przechodzą programy terapii hormonalnej dla kobiet po menopauzie czy programy zwalczania raka piersi - mówi Warren Farrell. Dane amerykańskiego Narodowego Instytutu Zdrowia wskazują, że na typowo kobiece choroby przeznacza się średnio dwukrotnie więcej środków publicznych niż na zwalczanie schorzeń będących męską domeną. (dr Zbigniew Izdebski, seksuolog.) |
Cytuj:
Ok, ale mozna tez sobie policzyc jaki jest procent przyznawania dziecka kobiecie przez sąd. W czasie rozwodu wynosi to 99% a jesli zas chodzi o takie procesy kiedy nie ma slubu to wedlug mnie takie cos nie istnieje, no i czy wyobrazacie sobie jaka to by byla ofera w mediach gdyby mlodociany ojciec chcial odebrac mlodocianej matce prawo do dziecka (prosty przyklad, ale wiadomo o co chodzi). Co do tematu: Rozdziewiczone 14-stolatki to na dzien dzisiejszy raczej zaden problem. W tv pokazuja tylko przypadki wpadek takich dziewczyn i wnioskuja z tego, ze mamy wielki problem w kraju, bo dzieci sa teraz madrzejsze i "wiedza" co i jak w takich rzeczach. Zas sam temat troche zahacza o edukacje seksualna w szkolach w braku przekazania takiej wiedzi przez rodzicow no i tego ze sama kultura dzieci upada a tego sa juz inne przyczyny o ktorych mozna sie duzo rozpisywac. |
Ten temat to jedna wielka wojna płci. Slythia mi powie, że 2+2 = 4, a ja powiem że nie, bo 4 = 3+1, a jeszcze ktoś inny powie nam, że jesteśmy debilami, bo 4 = 5-1.
Tracenie dziewictwa w wieku ~12-13 lat podchodzi mi bardziej pod "Czesć, tu Wojtek, też mam 12 lat". Jesli chodzi o resztę pytań zawartych w temacie - myślę, że odpowiedzi sa oczywiste. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Dziś w "Rozmowach w Toku" temat w sam raz dla dziewczyn, które "przygodami" nie gardzą.
|
Rozmowy w Toku są reżyserowane, więc wiarygodność równa Sędzi Annie Marii Wesołowskiej XD
|
Cytuj:
To znaczy, że on jej nie zostawi bo tym jak się o tym dowie? To że on ją dobrze zna nie znaczy ze ja tez chce po prostu zaliczyc... Jesli zrobi to po 5 dniach lub po (co tam chcecie) nie znaczy ze on ja opuści lub nie. Kwestia jest czy oni chca byc naprawde razem czy nie. Inna sprawa to juz malzenstwo, chociaz nie tak bardzo |
Cytuj:
Moim zdaniem jest to indywidualna sprawa każdego człowieka. Jeżeli dla kogoś seks to tylko przyjemność, to może nawet go uprawiać z osobą, którą zna 2h. To jego indywidualna sprawa tej osoby. Ewentualne konsekwencje będzie ponosić ona. Natomiast jeżeli ktoś jest nieco bardziej wrażliwy i potrzebuje do seksu więzi emocjonalnej, będzie go uprawiał z osobą, którą dobrze zna, z którą jest w związku jakiś czas... Wszystko zależy od charakteru człowieka i nie ma reguły z kim "powinno" się uprawiać seks, a z kim nie... |
Cytuj:
/znaki |
Cytuj:
bflablfabla |
I tak myślę, że orbit w paskach się nie opłaca.
|
Są grane w filmach SF.
|
Cytuj:
Właśnie przez takich ludzi ten naród jest taki, jaki jest... I, Slythio, nie masz co mówić o jakimś postępie cywilizacyjnym w stronę zachodu, bo takie coś nigdy nie nastąpi... |
Cytuj:
Widzicie, znudziliście Slythię i temat zszedł już niżej niż na psy. :P |
Cytuj:
Wracając do tematu dziewic... Prison Break na polsacie. |
dziewic jush nie ma, wszystkie laski sie puszczajom na prawo i lewo, weście to zrozumcie whodze raz na dyskoteke u nas w miescie i podchodzi do mnie dupa i mowi ze chce sie ruhac. nie chcialem bo mogla miec jakiegos sufa plz:baby:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Dajcie sobie spokój, w ogóle ta rozmowa jest bez sensu. Jak to ktoś powiedział, dziewice są, ale co raz młodsze, i tak będzie i koniec. Zresztą, zawsze tak było, tylko że nie na taką skale ;) |
Przeczytałem cały temat... I wypowiem tylko jedno zdanie:
Edukacja seksualna w Polsce ja ZBYT okrojona, lub nauczają jej stare panny w wieku 45 lat, co to nigdy chłopa nie miały. Kto miał zrozumieć, ten zrozumie, kto nie, ten debil. :* |
Wiecie, przeczytałem prawie wszystkie strony tematu i nie powiem - nie miałem nigdy większego ubawu z 14-15-16latków.
Obrońcy moralności i katolicy zarazem się znaleźli ; ) Nikt nic nie chce, nikomu się nie śpieszy, nikt nic nie wie -a większość jak zobaczy chociaż skrawek biustu irl zacznie się ślinić, nie mówiąc już co by było jakby jakaś ładna dziewoja zaczęła takiego delikwenta adorować i zachęcać do odbycia stosunku seksualnego. Ciekawe czy wtedy też taka liczna grupa ludzi z forum powiedziałaby "sory, mi się nie śpieszy" : D |
@Up
Lepiej tego ująć nie mogłeś. ; D |
Cytuj:
|
Huh, 10 stron, w których znalazło się wiele mądrych, i (niestety) długich postów.
Poruszę kilka spraw, które mnie 'ruszyły': 1. Od 1 do 10 strony co jakiś czas przewija się, że "większość 15-latek już się 'sprzedała'. " albo "90 % dziewczyn to szmaty", czy "moja 12-letnia koleżanka była w ciązy". Ludzie, w jakim wy się obracacie środowisku? Ja w tym roku idę do liceum, a przez 3 lata byłem w gimnazjum o średniej (żeby nie powiedzieć beznadziejnej) opinii. 'Dziewczyn' takich jak opisujecie spotkałem może kilka. Nie potraficie ludzie znaleźć normalnych rówieśników/rówieśniczek? 2. Może jestem niedzisiejszy, ale nie wierzę w tak nadminne tracienie dziewictwa przez kilkunastoletnie dziewczyny. 3. Rozwaliła mnie wypowiedz jakiegoś niezbyt mądrego usera, który stwierdził, że "kto w wieku 17lat nie przeleciał żadnej laski, jest albo kimśtam (wrzut xD), aalbo pedałem". Człowieku, to że nie chce przyśpieszać tego co naturalne, pewnie po to żeby popisać się przed kumplami, nie znaczy, że jestem nienormalny. Wkurza mnie ogólnie cała afera zrobiona wokół seksu. Jest to o tyle męczące, że stało się postrzegane jako określenie, naszej 'ziomalskości' (mam nadzieję, że zrozumiecie co piszę). I jeszcze moja opinia co do sprawy równouprawnienia: Staram się być obiektywny, ale wiadomo, skoro jestem facetem, to dobro szeroko rozumianej płci męskiej będzie mi bliższe niż dobro kobiet. Uważam, że ćźle się dzieje, i kobiety powinny mieć większe prawa. Ale zrozumcie, równouprawnienia (jako całkowitego wyrówniania praw i obowiązków) nie będzie NIGDY. Ponieważ kobiety i mężczyźni się różnią, różnią się ich prawa. Efekty dominacji męskiej widać np. w języku, gdzie wystarczy, że wśród miliona kobiet znajdzie się 1 facet, i już powiemy oni, zamiast one. Nie podoba mi się to, ale takich rzeczy się już nie zmieni... I jeszcze ostatnie słowa co do 'walki o prawa kobiet'. Niestety tu muszę zgodzić się z panami i zauważyć, że kobiety (w tym wypadku feministki), używają nierównouprawnienia, tylko kiedy chcą. Ja moge zgodzić się, że dziewczyny nie powinny być jedynymi 'winnymi ciąży', ale skoro tak, to dlaczego ja mam ustąpić kobiecie w drzwiach? Albo otworzyć jej drzwi w samochodzie? Sama se otwórz, jak równouprawnienie, to równouprawnienie! Jeśli dotrwałeś/dotrwałaś do końca, to gratuluję i dziękuję. @down Cytuj:
@2down Eeee, mylę się? ^^ |
Cytuj:
Widze ze jednak nie chcialo Ci sie niektorych postow przeczytac do konca. Hejka o/ |
Cytuj:
|
Teraz ja dojdę do głosu.
Apropo ubioru: Co ma ubiór do seksu? Jeżeli dziewczyna jest szczupła, zgrabna to dlaczeho ma nie chodzić w obcisłych bluzkach? W taki sposób eksponuje swoje kształty. Tak.. większości chłopców to nie dotyczy bo co drugi chłopak ubiera się w stylu hiphopowym. Ale popatrzcie też na płeć męską w takim wieku, a nie się niedziewic czepiacie... Ilu jest zboczonych chłopaków? W sumie kogo to interesuje czy dana dziewczyna jest dziewicą, czy nie? [Nie żebym broniła niedziewic, bo dziewicą jestem.] |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
jakie wy macie pojecie jak wiekszosc na tym forum to dzieciaki 12 >
|
ona nie jest dziewicą, ukrzyżować, ukamieniować, spalić ją na stosie!!!!!!1111
No dajcie spokój, nie zachowujmy jak w jakimś średniowiecznym ciemnogrodzie... Taka natura ludzka, zamiast patrzeć na siebie, każdy wytyka błędy wszystkim dookoła. Straciła dziewictwo na początku gimnazjum? Trudno, nikt nie każe Ci się z nią zadawać. |
Cytuj:
#Slythia Obojętne, czy lubi się tak ubierać, czy też rodzice jej kazali - skutek będzie taki ^ |
Cytuj:
|
Slythia, żądasz równouprawnienia? Uważasz, że kobiety są poszkodowane? Jako, iż ten temat jest powiązany z seksem, pozwolę sobie przytoczyć taki przykład.
Homoseksualizm - nie oszukujmy się, większości ludzi homoseksualizm kojarzy się z seksem. Dlaczego na lesbijki patrzy się łaskawszym okiem, niż na gejów (ba, niektórych mężczyzn lesbijki bardziej pociągają, nie wiem czemu). Lesbijka praktycznie żyje normalnie, za to gej jest od początku skazany na potępienie, nie ma żadnych szans osiągnąć czegokolwiek (do tego geje często kojarzą się z pedofilami). Równouprawnienie to temat, który można rozpatrywać na wiele sposobów i zawsze "moja" płeć będzie tą poszkodowaną. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:41. |