Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

Sozemego 22-07-2008 13:47

ci hunterzy co wyciagali 3k dps maja juz sprzet z sunwella, i na walke dostaja conajmniej 2-3 heroismy/bloodlusty. nie mozna tez powiedziec, ze hunter jest bezuzyteczny w raidzie, zwlaszcza survival hunter ;P

Son_blessed 22-07-2008 14:31

Dziękuję bardzo za pomoc dziś spróbuję zresetować talenty i pójść w demo na affi wrócę kiedy wbije 70-80 lvl a na razie pobawię się felguardem. A co do zabijania ally na pve Ja jak moge zabić jakiegoś allucha to to robię ale i tak nie daje mi to tyle honoru co np. siedzenie na bg. wiem co mówię bo mam prawie wszystkie itemki z bg bo sobie pochodziłem kiedy mi się nudziło expienie. A co ci da jak raz na jakiś czas kogoś zabijesz jak będziesz padał jak mucha robiąc questy i zanim zabiję 15 żółwi zostanę zabity kilka razy a czasami zdarzają się tacy wariaci co siedzą kilka minut przy ciele i czekają aż ktoś się odrodzi. dlatego udało mi się w około 190 godzin wbić 50 lvl xD. Wiem że chyba troche żałosny rezultat ale to moja pierwsza postać i bardzo długo pomagałem low lvlowemu koledze w questach i siedziałem na bg.

eerion 22-07-2008 18:10

Cytuj:

ci hunterzy co wyciagali 3k dps maja juz sprzet z sunwella, i na walke dostaja conajmniej 2-3 heroismy/bloodlusty. nie mozna tez powiedziec, ze hunter jest bezuzyteczny w raidzie, zwlaszcza survival hunter ;P
A inni to nie mają?
Tutaj wykres jednego rajdu na bruta

raid statistics

Sozemego 22-07-2008 18:25

oczywiscie, ze maja. mowie tylko, ze potrzeba do tego 'specjalnych' warunkow. dobra grupa, wrzucanie tam shamanow na heroismy i sprzet z sunwella. moze to zle zabrzmialo, ale po prostu niech nikt nie marzy o 3+k dps bez takiego czegos :P
chociaz takie rozmowy sa troche bez sensu - moze tyle wyciagnac i tyle.

maki98 22-07-2008 19:11

@Sajrus : pvp 20/0/41 (mniejszy lvl to odrazu w sub)
pve (leveling,grindinng,raidy,instance) 20/41/0 (w combat tylko i wyłącznie przed 60)
btw. doczekać się nie mogę WoTLK i żeby pvnować naxxramas moim rogulcem ;].

@Edit Khazid da się zmienić serv ale kosztuje to 15 funtów lub 20 euro ale jak już to zapraszamy do LightDefenders na Anachronosie zapraszamy od 30 poziomu :). Sporo raidów, kara,ZA,gruul,magda wszyscy farm 5/6 ssc, 3/4 tk, 1/4 MH ;] zapraszamy!

Relosu 23-07-2008 20:15

ok ludziska dzisiaj wbijampewnie w nocy lvl ilesie da wiec teraz problem. http://www.wowhead.com/?talent=IV0bZ0gczIizceszxx0z w tym buildzie warlockowym ktore drzewko najpierw?

Grue 23-07-2008 20:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Relosu (Post 2195633)
ok ludziska dzisiaj wbijampewnie w nocy lvl ilesie da wiec teraz problem. http://www.wowhead.com/?talent=IV0bZ0gczIizceszxx0z w tym buildzie warlockowym ktore drzewko najpierw?

Jak demo to wal w demo najpierw, na koncu destro. Chociaz podpowiem Tobie, ze (niewiem czy grasz od nowa czy jak) od 1 lvla do 50 (pref. 60) idzie sie w affli i potem respec na demo. Niby łatwiej, przynajmniej w moim odczuciu i wg. tego co pisali na warlock den. Ja sobie ejstem (byłem? XD) affli caly czas i nie narzekam. Zawsze lepiej na instanty (moje love xD) byc w affli i wyciagac potezny dmg xD

A tu stan postaci na koniec prepaida (niewiem kiedy next kupie, brak czasu zabija ;( ). Mozesz sobie zobaczyc moj build xD
http://eu.wowarmory.com/character-sh...nos&n=Darkgrue

Relosu 24-07-2008 00:06

zaczynam od nowa ud walockiem.

Grue 24-07-2008 14:13

Do 50, a nawet 60lvla w Affli jedziesz, potem mozesz respeca na Demo robic. Chociaz affli i tak pwnuje xD

Affli:
http://www.wowhead.com/?talent=IqMriRbkqtbobxZxx0z
Demo:
http://www.wowhead.com/?talent=IV0bZ0gczIizceszxx0z

Build ktorego ja ciagne wyglada mniej wiecej tak (z pamieci eobiony xD):
http://www.wowhead.com/?talent=IVMriRfzVtboZxx0tr

A tak w ogole to polecam Tobie stronke Warlocks Den: http://wowmb.net/
Skarbnica wiedzy o lockach :)

Relosu 24-07-2008 15:42

dzieki grue

grasan 27-07-2008 14:29

Na pewno to wiecie, ale chciałem napisać że zamawiając karte pre-paid w sklepie gram.pl płacimy 100zł(+ przesyłka :/)za 2 miesiące ciekawej,interesującej,pełnej wrażeń i naprawdę fajnej gry czyli - WoW;)
To dla tych co pacc'a do tibii chcą kupić, jeżeli już coś kupić typu premium account, lepiej wydać tą kasę na 2 miesiące dobrej zabawy, a nie na 3 miesiące "zabawy" z noobami, pk'rami, PA'kami i tym podobne, nie wspomnę że po śmierci bez AoL'a znikają dowolne itemy na które mogliśmy wydać sporo kasy, no i o tym że za śmierć w tibii tracimy statystyki:baby:, w WoW takiego czegoś nie ma :)

Zatem jak już coś kupujesz - to się zastanów :D

CytrynowySorbet 29-07-2008 07:41

@up: A nie lepiej na allegro - 89,99 zł i brak kosztów przesyłki?

Dziś właśnie zamawiam prepaida i zamierzam zrobić BE Paladyna. Co myślicie o tym drzewku?

Ziemniax 29-07-2008 08:10

@up i @2up

A nie lepiej zmienić na dolary w kantorze i grać na amerykańskich servach?
14,99$ za miesiąc = 30zł na miesiąc
x2

= 60 złociszy za 2 miesiące B)

eerion 29-07-2008 09:35

@up:
I rajdować do 6 (od 1-2) nad ranem, bo wtedy u nich dobija północ?
Nie dziękuję :P

Ziemniax 29-07-2008 13:33

@up
Nie :p
Raidować w weekendy od 17:30 (u nas),a w pozostałe dni naparzać altami :D

Grue 29-07-2008 13:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2203536)
@up: A nie lepiej na allegro - 89,99 zł i brak kosztów przesyłki?

Dziś właśnie zamawiam prepaida i zamierzam zrobić BE Paladyna. Co myślicie o tym drzewku?

Dobre, retri palek do lvlowania naj naj ;)
Ja sie zastanawiam czy teraz dobic 70lvl lockiem w koncu, czy rogala jechac (30lvl) :|

CytrynowySorbet 29-07-2008 13:50

@up: No wiesz, według mnie każdy dodatkowy 70 lev to satysfakcja. A to byłby Twój pierwszy 70 lev?

Grue 29-07-2008 15:20

Niestety pierwszy xD Grałem kazda klasa do 40lvla (oprocz priesta i warriora) i tylko locka mam na 64lvlu. Niech sie to lato konczy i wracam do gry ;d

A to jeszcze global, niezle sie usmialem z tego impa
http://i299.photobucket.com/albums/m...408_131238.jpg

Bluray 30-07-2008 12:06

Grue, ja już Cię z lvl'em gonie, 63 huhuhu

P0nury 30-07-2008 16:56

Okej, kłeszczyn. 43 rogue, zmieniłem ostatnio swojego 25-47dmg 1.70 green daggera na widowmakera 42-78dmg 2.00, blue. Ogółem o wiele wypaśniejszy, oczywiście na mainhand. No i zonk, bo nawet z cold bloodem hity z widowmakera są o wiele słabsze, niż tym gównianym green daggerem. Rozumiem, że co chwile nie może łupać dużo hp, ale cholera cold blood + ambush + widowmaker powinno robić chyba trochę więcej zamieszania, niż siekać o 200 słabiej od tego gównianego greena. What the hell?

CytrynowySorbet 30-07-2008 17:20

@up: A jakie bonusy daje green/blue? Jakieś dodatkowe "Equip:..."?

Edit: Jesteś pewny że to dagger? :P

P0nury 30-07-2008 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2206308)
@up: A jakie bonusy daje green/blue? Jakieś dodatkowe "Equip:..."?

Edit: Jesteś pewny że to dagger? :P

Jestem pewny, że to dagger. Bez przesady, aż takim noobem nie jestem ;p

Relosu 30-07-2008 18:14

moze stwierdzil ze ciebie nie lubi =P btw podaj dokladne staty oraz bonusy obu daggerow bo my omnibusy nie jestesmy i wszystkiego na pamiec ni8e znamy =P

P0nury 30-07-2008 18:24

Stary miał afaik +4 do staminy i +5 do agi, dmg 25-47, widowmaker ma +8 do agi i +7 do str, 42-78

Relosu 30-07-2008 18:51

to ja nie mam pojecia

Grue 30-07-2008 22:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bluray (Post 2205689)
Grue, ja już Cię z lvl'em gonie, 63 huhuhu

Kochany, ja od miesiaca nie gram, bo mi sie niechce xD Moze jak sie ochlodzi to wroce do gry i jak mnie kobita nie bedzie bic walkiem po glowie xD

Ponury zwróc uwage na dps to raz. A dwa jak masz 2 daggery to wolny do MH a szybki do OH i powinno byc si. Chociaz zdaje mi sie ze to od dps zalezy glownie.

P0nury 31-07-2008 04:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grue (Post 2206845)
Ponury zwróc uwage na dps to raz. A dwa jak masz 2 daggery to wolny do MH a szybki do OH i powinno byc si. Chociaz zdaje mi sie ze to od dps zalezy glownie.

Zwracam uwagę na dps, ofc Widowmaker z racji swojego speeda jest w MH. Mimo wsjo Widow ma dużo większy dps niż ten poprzedni i dalej jest kicha. Weszły mi ze 2 hity 700+ na cold bloodzie, ale jaskółki wiosny nie czynią. Nie takie marne dwie. Spodziewałem się, prawdę powiedziawszy, czegoś więcej. Cóż, szkoda ;p

Grue 31-07-2008 10:22

Dlatego mojego rogala lvluje w swordach w buildzie typowo pve (combat + troche assasin~~) i hity mam ladne, nie narzekalem mimo 30lvlu (full blue itemki praktycznie :d). Daggery to na 70lvlu w sublety i pvp = ownz! :*

Shiray 31-07-2008 17:42

@up
Może bg, areny na pewno nie, głównie dzięki wspaniałemu czynnikowi resi.
Mam na myśli daggery.

Relosu 01-08-2008 11:02

erm a wiesz jak dziala tal;ent shadowstep ? jak nie to ci powiem. Teleportujesz sie za plecami wroga i masz 100% na crita z ambusha. Cos jeszcze ?

malkolm 01-08-2008 12:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Relosu (Post 2208941)
erm a wiesz jak dziala tal;ent shadowstep ? jak nie to ci powiem. Teleportujesz sie za plecami wroga i masz 100% na crita z ambusha. Cos jeszcze ?

Topic o private servers jest tam ---->

Relosu 01-08-2008 13:21

Oj sie zdziwisz. Aktualnie jestem pelnoprawnym graczem globca. Zobacz sobie nawet moje armory a co! Pozatym jak mialem mu wytlumaczyc jak dziala shadowstep ? wiec tlumaczylem jak na chlopski rozum. Bo jak sie gra na shadowstep to sie tak maxuje crit rating ze w sumie wychodzi tak ze MUSiSZ miec tego crita. Inaczej jak 100% sie tego nei nazwie =P
http://eu.wowarmory.com/character-sh...e&n=Archimondz

Shiray 02-08-2008 02:51

@up
Co to jest, to armory?

A crit ile będzie wynosił jeżeli ktoś ma 400 resi? A po cricie co? O wiele lepiej zacząć po stealthu/shadowstepie z KS.
No i oczywiście shadowstep nie daje 100% szansy na crita, więc tak jak powiedział kolega wyżej, zapraszam do tematu o privach.
Jeśli masz 70 rogue i drużynę na jakiejś arenie, to powiedz jaki macie rating i daj link do armory (bo mi tu o areny chodzi). Jeśli masz to po co mi 20 locka pokazujesz (zapewnie na trialu)? A jeśli nie masz to po co się wypowiadasz w tym temacie?

@edit
Przeczytałem jeszcze Twoją wcześniejszą wypowiedź odnośnie locków. Pisałeś, że demo jest najlepszy do lvlingu. Jako, że sam jestem lockiem muszę powiedzieć, że o ile w demo podczas lvlingu jest mały downtime, to affli w ogóle go nie ma.

Relosu 02-08-2008 07:32

hahaha jak ty nie wiesz co to armory to lepiej sie nie odzywaj i nie podskakuj. Co by nie bylo ale opisy i talentow w drzewkach talentow sie nie zmieniaja czy to priv czy global. Poprostu jak sie gra na shadowstep to sie crita wyciaga na maxa ze to jest poprostu mus zeby wbic tego crita. Pozatym ty poznajesz poziom wiedzy gracza po poziomie jego postaci ? hahahha pure noob wiec pochwal sie swoja postacia.
co do lvlingu. Do lvl 50 sie idzie wlasnie w affi wczesniej w demo nie ma sensu bo ani nie masz felguarda a nawet jak juz go masz to on nic pozadnego nie zrobi. Ale potem tylko build cookiecutter i lecisz do 70 na loozie.

Son_blessed 02-08-2008 11:04

Locka nie ma w lvlingu affi? Po 1 taki voidwalker (którego myśle używa większość locków affi w lvlingu) ma więcej hp i arma od felguarda hita o wiele mniej to prawda ale można to sobie nadrobić siphon lifem corruption insant castem i Unstable Affiction. A mane straconą można pozyskać przez darc pact albo darc pact razy X a potem deadh coil siphon life i spamować drain life .^^ ale i tak przeniosłem się na demo bo troche mi się to znudziło a wolałem samemu sprawdzić siłę felguarda.

Grue 02-08-2008 11:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Son_blessed (Post 2210339)
Locka nie ma w lvlingu affi? Po 1 taki voidwalker (którego myśle używa większość locków affi w lvlingu) ma więcej hp i arma od felguarda hita o wiele mniej to prawda ale można to sobie nadrobić siphon lifem corruption insant castem i Unstable Affiction. A mane straconą można pozyskać przez darc pact albo darc pact razy X a potem deadh coil siphon life i spamować drain life .^^ ale i tak przeniosłem się na demo bo troche mi się to znudziło a wolałem samemu sprawdzić siłę felguarda.

Felguard jest lipny, Void zawsze i na zawsze. Unstable Affli uzywam moze czasem na bossach w instach. Tak to CoA, Corr instant, Immolate, SL i SB az mobek nie padnie (mniej wiecej 2-3 SB). Mana? Jakos nie narzekam, siadam do picia bardzo zadko. Dark Pact lub Life tap + Drain life (co jescze daje plus w postaci czestszego instant SB) i sie leci przez mobki jak kombajn do czereśni.

Shiray 02-08-2008 14:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Relosu (Post 2210177)
hahaha jak ty nie wiesz co to armory to lepiej sie nie odzywaj i nie podskakuj. Co by nie bylo ale opisy i talentow w drzewkach talentow sie nie zmieniaja czy to priv czy global. Poprostu jak sie gra na shadowstep to sie crita wyciaga na maxa ze to jest poprostu mus zeby wbic tego crita. Pozatym ty poznajesz poziom wiedzy gracza po poziomie jego postaci ? hahahha pure noob wiec pochwal sie swoja postacia.
co do lvlingu. Do lvl 50 sie idzie wlasnie w affi wczesniej w demo nie ma sensu bo ani nie masz felguarda a nawet jak juz go masz to on nic pozadnego nie zrobi. Ale potem tylko build cookiecutter i lecisz do 70 na loozie.

Widzisz poziom wiedzy gracza czasami poznajemy po jego poziomie. 20 lock raczej nie ma większego pojęcia o graniu rogue'm, widzę to zwłaszcza jeżeli jego wypowiedzi są stekiem bzdur. Jeżeli mam Cię oceniać nie po levelu a po poziomie wiedzy to jeszcze bardziej się tylko kompromitujesz. Shadowstep 100% na crita? Jakie ip serva?
Co do tematu z buildem locka, to chyba nie czytasz ze zrozumieniem. Mi raczej chodziło o to, że affli na lvling jest najlepsze, imho od 60 do 70 także.
A teraz, proszę Cię, w imieniu swoim i chyba wszystkich grających w tą grę - nie wypowiadaj się już w tym temacie.
A z tym armory, miałem na myśli jak się ma link do armory twojego locka na trailu do tematu z daggerami rogue'a. W każdym razie miałem niezłą zwałę z tego:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Relosu (Post 2210177)
hahaha jak ty nie wiesz co to armory to lepiej sie nie odzywaj i nie podskakuj.

Albo masz 10 - 12 lat, albo coraz więcej kretynów sie rodzi poprostu ;x
Btw. fajny podpis.

@Grue i Son_blessed
Używanie Voida w affli lvlingu jest imo błędem. O wiele lepiej jest wystawić impa na phase shift i passive, aby nikt nie mógł go zaatakować. Dzięki temu, że ma najwięcej spirit, staje się baterią many (dark pact), która prawie nigdy się nie kończy. Co więcej Blood Pact daje całkiem spory bonus do staminy. Raidowanie affli tak samo, raid raczej i tak będzie od Ciebie wymagał impa, ale to jest już inny build affli niż na lvling.

Relosu 02-08-2008 15:12

imho czytac ze zrozumieniem nie umiesz a rogalami gralem kiedy ty miales jeszcze pieluchy na sobie. Co do podpisu, mam go od poczatku bycia tutaj wiec 3 latka do tylu kiedy bylem zwyklym dzieciakiem. A to ze mam postac na globie na 20, niby co oznacza? Tylko to ze to nowa postac. Imho lepiej sie nie odzywaj wiecej bez czytania z zrozumieniem.
Pozdro

Shiray 02-08-2008 15:33

To, że uważasz, że masz wiedzę a piszesz kompletne głupoty, oznacza, że jesteś kretynem.
To, że piszesz, że nie potrafię czytać ze zrozumieniem, oznacza, że jesteś kretynem.
To, że rogue'm nigdy nie grałeś (imho dopiero zacząłeś, zresztą sam pisałeś w środku tematu, że zaczynasz grać), a mówisz, że grałeś, oznacza, że jesteś kretynem.
To, że przez tyle postów nadal upierasz się, że shadowstep daje 100% na crita także oznacza, że jesteś kretynem.

Odkąd ponad rok temu przestałem grać w Tibię, bardzo rzadko wchodziłem na to forum. Wcześniej też roiło się tu od debili, ale teraz widzę, że ta liczba z roku na rok się potęguje. Chociaż w sumie, czasami dobrze poczytać sobie takie głupoty i się pośmiać. Pisz dalej ;-)

Relosu 02-08-2008 15:35

Tak pisalem ze zaczynam grac. TYle ze chodzilo o locka ktorym jeszcze "na powaznie nie gralem". Nigdy nie upieralem sie ze shadowstep daje 100% crita. Mowilem ze grajac na buildzie shadowstep starasz sie wyciagnac tyle crita z ambusha ilke sie da zeby tego crita wcisnac i w sumie to MA BYC 100% a nie daje na to 100%.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:04.