Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Druga zapowiedź update'u. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=197951)

Xr3 16-11-2008 08:37

@up
To już był by krok w kierunku zdezoryginalizowania gry. Tibia jechała wiele lat na tym samym systemie i póki co, sprawdza się nie najgorzej. Jest on tak jak by... cechą rozpoznawczą. Również kiedyś myślałem nad tym co by się stało, gdyby wprowadzono atrybuty takie jak Siła, Zręczność, Inteligencja i ew. Witalność. Owszem, ma to sens, aczkolwiek zmienienie gry w taki sposób, jest zwyczajnie nie na miejscu.

Przemek_2142 16-11-2008 09:39

lol

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xevo123 (Post 2335641)
"pomorze ci uciec z opresji" ? chyba pomoże :)

Nie podoba mi się , że dodadzą runki dla paladynów... Wkurzyło mnie to nieźle.

Raczej paladin powinien robić runki, miał kiedyś hmm ale mu je odebrali :P

Piio 16-11-2008 09:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2337731)
@up
To już był by krok w kierunku zdezoryginalizowania gry. Tibia jechała wiele lat na tym samym systemie i póki co, sprawdza się nie najgorzej. Jest on tak jak by... cechą rozpoznawczą. Również kiedyś myślałem nad tym co by się stało, gdyby wprowadzono atrybuty takie jak Siła, Zręczność, Inteligencja i ew. Witalność. Owszem, ma to sens, aczkolwiek zmienienie gry w taki sposób, jest zwyczajnie nie na miejscu.

Tylko dlatego w to kiedyś grałem - Tibia urzekała swoją prostotą :)

Mogliby chociaż 1 server postawić na tibi 7.4, kasy by im z tego nie ubyło a sami by zobaczyli jak szybko by stawiali kolejny bo byłoby tylu chetnych, którym nie zależy na "unowocześnianiu". Reszta by grała na tych co są teraz.

@edit. Czyli teraz bedzie wystarczyło skillować shielding do 50-60 bo potem pallek Ci wrzuci buffa i masz 100-120 do bloczenia co całkowicie wystarcza. lol. Raj dla 2-handowych boterów.

Przemek_2142 16-11-2008 09:43

Racja

Xr3 masz racje powinni zrobić kilka poprawek związanych z leczeniem i hitami które zadajemy, a nie wprowadzac ciągle to nowe rzeczy i czary które nie poprawiają gry lecz ja psuja. Jak dla mnie Up'date 8.0 był najlpeszy :P

--Cienius-- 16-11-2008 09:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piio (Post 2337775)
Tylko dlatego w to kiedyś grałem - Tibia urzekała swoją prostotą :)

Mogliby chociaż 1 server postawić na tibi 7.4, kasy by im z tego nie ubyło a sami by zobaczyli jak szybko by stawiali kolejny bo byłoby tylu chetnych, którym nie zależy na "unowocześnianiu". Reszta by grała na tych co są teraz.

@edit. Czyli teraz bedzie wystarczyło skillować shielding do 50-60 bo potem pallek Ci wrzuci buffa i masz 100-120 do bloczenia co całkowicie wystarcza. lol. Raj dla 2-handowych boterów.

Pamietaj ze taki buff dziala tylko jakis czas a wysoko levelowy knight ma skille powyzej 85 wiec 170 shielda to wysokie troszku jest :D

Piio 16-11-2008 09:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 2337785)
Pamietaj ze taki buff dziala tylko jakis czas a wysoko levelowy knight ma skille powyzej 85 wiec 170 shielda to wysokie troszku jest :D

Działa przez jakiś czas, po czym wrzuca mu go ponownie.

Przemek_2142 16-11-2008 10:00

I tak wolał bym tibie z update 8.0 lub te wcześniejsze uh system RoX

Xr3 16-11-2008 10:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Przemek_2142 (Post 2337776)
Jak dla mnie Up'date 8.0 był najlpeszy :P

Jestem przekonany, że gdybyś grał postacią magiczną (zwłaszcza MS), to wyklinał byś 8.0.

Slivi 16-11-2008 11:17

No i super kolejny update na ktory wszyscy klna :D

Za 2-3 lata tylko garstka graczy bedzie grala i dzieci..

Ale z checia zobacze jak ten nowy update bedzie wygladal w praniu ;]

Levi 16-11-2008 12:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slivi (Post 2337891)

Będą grać, a może będzie grać więcej ludzi. Polacy już tak mają że jak nie ponarzekają to są chorzy. Według nich nigdy nie będzie dobrze, zawsze jest coś złe coś nie tak, tu pixel wystaje zza krzaka, a ten kamień leży w złym miejscu...
Co zrobią jak wygrają szóstkę w totka...będą narzekać że nie wygrali siódemki albo że kumulacja jest za mała.

Po za tym będą grać bo ludzie lubią to co stare...ile razy słychać że kiedyś to było a nie to co teraz...dlatego będą grać w gierkę 2d i narzekać na nią.

Btw... (nie na temat)
Muszę upgrade sobie zrobić aby móc pograć w "PoP- Next generation"
Na zapowiedziach wygląda miodne ;)

Maelion 16-11-2008 12:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slivi (Post 2337891)

Boże widzisz i nie grzmisz. Chłopie w każdym zdaniu, które napisałeś jest jakiś błąd nie mówiąc już o ortografii.

Zdanie 1 i 3 - Brak ogonków
Zdanie 2 - Kto będzie grał, dzieci czy gracze -,-
Zdanie 3 - Będzie wyglądał w praniu? Chyba powinieneś napisa, że wszystko wyjdzie w praniu.

P.S - czy ty w ogóle rozumiesz ten cytat Einstein'a? :evul:

Michnik of Celesta 16-11-2008 13:05

Pff , zamiast zająć się balansem , szczególnie w kwestii leczenia , to znowu pierdoły dają...

Party chat - 6/10 , już se knighci nie zarobią na huntach
Party buff - cienka kopia pomysłów z innych MMO
Runy holy missile i wild growth - chociaż tyle dobrego

Cytuj:

Rycerze będą mogli zwiększać tymczasowo skille, palladyni shielding
Po co palkowi tymczasowy przyrost shielda ?? A dist to co ??

Od 3 lat każdy zimowy update to katastrofa , tak pewnie będzie i teraz -.-

druidek123 16-11-2008 13:38

fajne będzie 1 i 2 część zobaczmy następne :cup:

Piotrek Marycha 16-11-2008 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maelion (Post 2337953)
Zdanie 1 i 3 - Brak ogonków

to nie jest błąd

Ulrikk 16-11-2008 15:13

@Maelion
Nie każdy używa znaków diakrytycznych pisząc na forach itp.

Każdy mówi, że Polak musi narzekać na wszystko. Zauważcie, że sami narzekacie na to, że inni narzekają :P

Update zapowiada się nieźle, udu**ą facc i to mi się podoba.

kolo-kolo 16-11-2008 15:44

Mage 4ever !

Update jak update, każdy ma swoje zdanie. Jednak te porównania do WOW'a i innych MMO nie maja większego sensu, To że nie sa to nowatorskie pomysły (nowe czary) nie jest istotne, liczy się to jak te zmiany będą działać.
Niektórzy z was mają zbyt duże wymagania.

Co do zmian.

*party channel - powinnien pojawić sie dużo wcześniej, wreszcie sprawiedliwość

*buffy- ciekawy pomysł , ale jeśli ich cena (ilość many) będzie duża , wątpie aby coś zmieniły

*wild growth- jeśli będą mogli go używaać jedynie druidzi będzie to kolejna zmiana dyksryminująca sorca. (przez zarośla mozna strzelac i dluzje sie trzymaja) , raczej nie bedzie dotyczyć knight'ow gdyz bedzie prawdopodobnie potrzebny wyzszy mlvl do runy

*nowe miasto/expowiska/questy - miasto sie przyda, zawsze to jakies nowe expowiska(niestety też dla bot'a), byłoby fantastycznie gdyby dodano powiększono okolnir, (odkąd frosty to najpopularniejsze expowisko 100+ dla all vokacji), moze jakis pojdynczy resp dema czy innego mocniejszego potwora gdzie nizsze lvl moga sprawdzić swoja siłę (świetnym przykłame jest helheim)

*nowy czar dla ek , podwajający shilda(hunty) meele'a(pk) , będzie bardzo przydante na inq, czy poi.
co do palków , też cos charakterystycznego dla nich ( szybka ucieczka) 'swift foot'
czary przyśpieszające dla innych wokacji , moze i sprawiedliwe , lecz utracona zostanie unikalnosc sorc,druida pod tym wzgledem,

*holy missile- to jest najlepszy jak dotąd pomysł , lecz jedynie pod warunkiem ze bedzie mogł być uzywany przez all vokacje, byłaby to świetna bron dla magów, jednak wylacznosc na jej tworzenie mialby nadal jedynie palladyn <zarobek,oraz wreszcie doznali by uciazliwego klepania run dla kasy> ( powinnien byc dla facc, zeby tych palkow czyms zajac,poza expieniem)

ktoś tak napisał:
'' "Dla sorca znowu nic", a pewnie sorc tyle dostanie że zrobią o nim cały teaser bo w tym by sie nie zmieściło'' ''

Mam nadzieje że tak będzie, bo w tym momencie druid jest vokacja dużo mocniejsza i pozyteczniejsza niz sorc, i prosze nie patrzmy na ilosc czarow ofensywynych na facc, bo ta roznica na + dla sorca jest widoczna tylko tam, jednak w wiekszości pacc, to druid jest wszedzie chetnie zabierany, ma UE od lodu ktory chyba jest najuzyteczniejszym zywilem teraz.
Sd to ostatnia rzecz ktora wyróżnia maga, i low lvl sorcom daje dobry dochód.

Już najwyższy czas zająć pokoik nad Zoltanem w Edron, i dodać MS'owi Armaggedon Spell dostępny powiedzmy od 130 lvl i ewentualnie dodatkowo 70mlvl ? To tak jak knight dostaje swoje Uhp.

To tylko moja opinia.
Lekko rozżalonego zbanowanego Ms'a , który widzi ze najlepsze zmiany na + znów go ominął.
Lecz to dopiero początek teaserów, czekam na więcej.

Ghost419 16-11-2008 16:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2338247)
@Maelion
Każdy mówi, że Polak musi narzekać na wszystko. Zauważcie, że sami narzekacie na to, że inni narzekają :P

Update zapowiada się nieźle, udu**ą facc i to mi się podoba.

No bo Polak musi, bo to jest wpisane w nasz naród. ;)

Zgadzam się, że up zapowiada się nieźle.

Xr3 16-11-2008 16:24

Wcale się nie dziwię, dlaczego MSów jest najmniej.

Askaral 16-11-2008 18:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghost419 (Post 2338345)
No bo Polak musi, bo to jest wpisane w nasz naród. ;)

Cale szczescie, dzieki temu mozna poczytac sobie pelno placzow kiedy sie robi runy.

Gawus 16-11-2008 18:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SirAravras (Post 2336256)
@up - Dokładnie :)

-Zgadzam się i WoWem też capi na kilometr ale jendak ten party chat się przyda.

-Palkowie i rycki będą teraz biegać równie szybko jak magowie ?? Wiem że nie będą mogli atakowac ale jendak dogonić.

-Troszkę bez sensu że rycerze będą ulepszać skille fightingu, magowie sobie m lvl a palkowie shielding który im prawie nic daje w porównaniu do pozostałych.

Wybaczcie, ale to gra MMORPG i Tibia z czasem będzie brała pomysły z innych gier.. Jest w tyle faktycznie ale to chyba dobrze. Kazda inna gra MMORPG jest taka sama, sa identyczne wiec nie placczcie ze dodaja to do tibii, bo dodaja to DOPIERO TERAZ. Zanim to bedzie wow to jeszcze kilkanascie lat :p

jakby nie bylo to paladyn powinien byc najszybsza profesja - logicznie biorac jest wysportowany, lekki i duzo ze soba nie nosi. Magowie sa najmniej rozwiniecie fizicznie - najwolniejsze profesje. Knight sredniawo. wg mnie to cos z wiatrem metafora, czyzby naucza go skakac? :P

I co do tych Buff.. Chodzilo im o to, zeby zaczac expic w Party czesciej niz do tej pory, bo to wkonu gra Online..

ShosVern 16-11-2008 18:58

Mnie się podoba to.. i być może planuję come back do tibii.

PabloMage 16-11-2008 18:59

a co z Sorcem??? zapomnieli o nim czy co?

Kubaland 16-11-2008 19:12

Mi się podoba, ale na pewno coś zepsują :/ Fajny party chat, bez reszty by się przeżyło :D

Xr3 16-11-2008 19:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PabloMage (Post 2338609)
a co z Sorcem??? zapomnieli o nim czy co?

Oni doskonale o nim pamiętają... Sęk w tym, że nie potrafią ogarnąć gry, którą sami zrobili i nie dostrzegają faktu, że MS wymaga poprawek, zwłaszcza biorąc pod uwagę sytuację, która będzie miała miejsce po update.

KiciaDruid 16-11-2008 20:50

update

no narescie siocher bedzie mial wglad do loota BRAVO dla cipsoft chociaz 1 update pozadnie zrobia

Przemek_2142 16-11-2008 21:00

Spójrzcie na to też od strony knighta kiedys były uhy i knight mogł odleczyc sie pożądanie a nie jak teraz poty wolałem stara tibie nowe rzeczy ja tylko psuja. Co do tego że ms jest teraz bez użyteczny to prawda ponieważ teraz tylko ed jest jedna z rozchwytywanych profesji do huntów. Jak dla mnie powinni jednak przywrócić uhy bo knight na pvp to teraz najgorsza profa lapie combo takie ze nie jest wstanie się od leczyć ;(

kubaboo 16-11-2008 21:23

odp

ogolnie oceniajac update bedzie dobry ale ms/s oni maja gleboko w swoich rowach marjanskich/marsjanskich czy czyms i przypuszcam ze ten update potwierdzi moje zalozenia ze apll bedzie bił najwięcej ... wogle teraz pallek jest za mocny to co bedzie po tym update jak dojdzie skill na dista... masakra i jeszcze palkiem 85 dista sie wbija tydzien nawet krócej a najtem zeby wbic 80 shielda to uuuuu z miech a i tak palek z 75 dista cie z assasinow zjezdzac bedzie na pustym terenie i gdzie tu sprawiedliwosc ;/ czekam na letni update (moze oslabia pallka albo wogle ue mu dadza pozyjemy zobaczymy)

Firyon 16-11-2008 21:33

no wow , czary a'la wow...

Levi 16-11-2008 21:50

Zawsze było tak że ktoś miał zawsze więcej. Kiedyś sork miał najlepiej, później odrypali palka i polepszyli knightów a druidom dali to co im się dawno należało.
Obecnie palek jest maszynką, drut esencja magi w tibi a mag robi tylko sd. kina to bot :P

Zawsze było tak że polepszali/udupiali jakąś profesje lub na odwrót. Tak było, jest i będzie.

Piotrek Marycha 16-11-2008 22:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gawus (Post 2338560)
Magowie sa najmniej rozwiniecie fizicznie - najwolniejsze profesje.

ale mają miec z założenia najpotezniejsze czary do cholery... wiec czemu niby paladyn który półtora roku temu przestał być adeptem magii, nagle dostaje prawdopodobnie potezniejsze zaklecie od czarodzieja? wtf ?

clenluzir 16-11-2008 22:38

Elo Wiecie moze cos o nowych serverach pvp? zeby podczas update byly? plx fast odpowiedz

Levi 16-11-2008 22:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez clenluzir (Post 2339001)
Elo Wiecie moze cos o nowych serverach pvp? zeby podczas update byly? plx fast odpowiedz

o serwerach nikt nic nie wie, absolutnie nikt oprócz cipsoftu

Aevolana 16-11-2008 23:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vardell (Post 2337572)
Średnio mi sie podoba ten update... :evul: Dużo ludzi chce urozmaicania gry tak jak ja no ale nie zabardzo Cipsoft trafia w cel. Moim zdaniem powinni robić ankiety i wpisywać w nich kilka rzeczy które mogą dojść w dajnych update i aby ludzie wybierali te które im się podobają wtedy łatwiej byłoby trafić w "serca tibijczyków". Nie mówie oczywiście o takich dzieciach update'u co narzekaja za wprowadzeniem każdych zmian dot. profesji...
Ale podsumowując kto chciałby pograć sobie w jakaś gre z buffami napewno by pograł bo jest ich mnóstwo, a nasza skromna tibia nie powinna się upodabniać do takich gier, tylko iść w całkiem innym kierunku, bo może własie tego ludzie chcą aby było więcej gier nie nasyconych buffami czy czarami zabijającymi na strzał. Nie powiem tu oczywiscie ze tibia jest teraz ścierwem ze sie w nia grać nie da, bo tak nie jest ale cipsoft powinien pomyslec o innych stronach zmian w grze. :)

Wszyscy ktorzy narzekacie na cipsoft, nie moglibyscie tego robic tak jak kolega wyżej? W sposób kulturalny, nie kopiując tego że cipsoft niszczy klimat gry, który był w tibii -3,5 oraz (ostatnia moda!) że t się upodabnia do wowa... jak widać można wyrazić swoje zdanie, nie koniecznie nawet wychwalające update w sposób kulturalny i nie wrzeszczący...

matixov 17-11-2008 13:06

hAh....

kubaboo - Twoja wypowiedz jest na granicy amatora.

Fakt paladyn wbije skile 70 w tydzień Ale lev w tydzień 80 nie wbijesz aby moc nosić arbalesta czy tam assasin stary..... A co do tego wyobraź sobie ze paladyn trafia raz co 2 Hity...Wiec nie jest powiedziane ze palek wali mocno...Co do tego dodam jeszcze ze palaldyn jest najlatwiejsza profesja ty zapewne grasz w tibie i nawet tego nie zauwazyles.... A Knight? Zobacz sobie meisiace trenienia... A hity? 2 razy mocniejsze praktycznie od palka... A na dodatek.. Jaki shield ma a jaki palaldyn ? Jak masz skile 110 sworda to masz shielda z 90 a palek moze miec 100 dysta ale shield max 80 czy większy. Weic nie gadaj tu ze palaldyn ma lepeij .. bo knight trafia z miecza praktycznie za kazdym razem jak ma dobre skile. A palek nie zawsze. A knightem lev szybko wbijesz palkiem niz knightem.... Palkiem gra sie zaczyna od 40 lev do 100 ... a knightem od 80 w góre..... Wiec wg nmie jest to dobry pomysl i nie narzekaz ze palek ma buff dysta a knight co ma shielda ma wiec w czym jest problem ?

Edit: co do nowych serverow to ty chyba kpisz... polowa srverow pvp jest pusta i chcesz server pvp ? hahaha dobry ziomek jestes chyba predzej zrobia non pvp ^^^

Xr3 17-11-2008 13:11

Nowe serwery - dodatkowe koszty.

Medivh Shady 17-11-2008 13:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2338352)
Wcale się nie dziwię, dlaczego MSów jest najmniej.

Bo wiekszosc ludzi sie zawsze przestawia na postacie ktorymi sie latwo gra. Ms jest wymagajacy i juz to ludzia nie odpowiada , widac ze robiles maga jak byle era wandow i duzej sily magow

Cytuj:

Oni doskonale o nim pamiętają... Sęk w tym, że nie potrafią ogarnąć gry, którą sami zrobili i nie dostrzegają faktu, że MS wymaga poprawek, zwłaszcza biorąc pod uwagę sytuację, która będzie miała miejsce po update.
a wiesz jak to bedzie wygladac po upie ?? czy tylko wnioskujesz z tego co napisali w zapowiedzi ?? . Jak wiesz cipy nie ujawniaja wszystkiego co bedzie , tylko dana czesc.

Tak wiec przestan spamowac jaki to mag jest slaby itp i jaki slaby bedzie

Xr3 17-11-2008 13:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Medivh Shady (Post 2339289)
Bo wiekszosc ludzi sie zawsze przestawia na postacie ktorymi sie latwo gra. Ms jest wymagajacy i juz to ludzia nie odpowiada , widac ze robiles maga jak byle era wandow i duzej sily magow

a wiesz jak to bedzie wygladac po upie ?? czy tylko wnioskujesz z tego co napisali w zapowiedzi ?? . Jak wiesz cipy nie ujawniaja wszystkiego co bedzie , tylko dana czesc.

Właśnie dlatego gram (grałem) MSem - dużo wymaga od gracza.

Cytuj:

widac ze robiles maga jak byle era wandow i duzej sily magow
Dużo wcześniej grałem Knightami i Palami, ale mimo to z wiedzą na temat maga, byłem na bieżąco. Nawet w starej Tibii miałem do niego dwa podejścia, ale zrezygnowałem, kiedy uświadomiłem sobie, że Sorcerer expiący na rotach z WH, to "lekkie" nie porozumienie.

Cytuj:

Zaczynam powoli tracić w to nadzieję... Przyznaj szczerze - nie klaskałeś uszami w 8.0. Spodziewaj się, że Cipsoft może zrobić powtórkę tego błędu...

clenluzir 17-11-2008 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2339287)
Nowe serwery - dodatkowe koszty.

Koszty są ale wielu graczy czeka na nowy servery i do tego pvp ( Mam na myśli Wary)

clenluzir 17-11-2008 14:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez matixov (Post 2339285)
kubaboo - Twoja wypowiedz jest na granicy amatora.

Fakt paladyn wbije skile 70 w tydzień Ale lev w tydzień 80 nie wbijesz aby moc nosić arbalesta czy tam assasin stary..... A co do tego wyobraź sobie ze paladyn trafia raz co 2 Hity...Wiec nie jest powiedziane ze palek wali mocno...Co do tego dodam jeszcze ze palaldyn jest najlatwiejsza profesja ty zapewne grasz w tibie i nawet tego nie zauwazyles.... A Knight? Zobacz sobie meisiace trenienia... A hity? 2 razy mocniejsze praktycznie od palka... A na dodatek.. Jaki shield ma a jaki palaldyn ? Jak masz skile 110 sworda to masz shielda z 90 a palek moze miec 100 dysta ale shield max 80 czy większy. Weic nie gadaj tu ze palaldyn ma lepeij .. bo knight trafia z miecza praktycznie za kazdym razem jak ma dobre skile. A palek nie zawsze. A knightem lev szybko wbijesz palkiem niz knightem.... Palkiem gra sie zaczyna od 40 lev do 100 ... a knightem od 80 w góre..... Wiec wg nmie jest to dobry pomysl i nie narzekaz ze palek ma buff dysta a knight co ma shielda ma wiec w czym jest problem ?

Edit: co do nowych serverow to ty chyba kpisz... polowa srverow pvp jest pusta i chcesz server pvp ? hahaha dobry ziomek jestes chyba predzej zrobia non pvp ^^^

Co Do ciebie poco sie napinasz i smiejesz ? zadałem ci proste pytanie. wystarczy odpowiedziec nie nie wiem tak a nie gada ogarnij sie plx...

Wylansowany 17-11-2008 14:30

Knighci, którzy doganiają cel jak wiatr? Buuuu, w PvP knight będzie nie do pokonania...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:37.