Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Usunąć rook stayerów? Co Wy na to? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205152)

Vandeta 03-02-2009 10:10

A może poprostu zrobić osobny świat dla tych którzy chcą zostać na roku i nie wychodzić.Mi się wydaje że to dobry pomysł:)

Rapek 03-02-2009 10:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vandeta (Post 2449049)
A może poprostu zrobić osobny świat dla tych którzy chcą zostać na roku i nie wychodzić.Mi się wydaje że to dobry pomysł:)

Mnie się wydaję, że jebnięty. Sam sobie odpowiedz dlaczego. ;)

Pawerlus 03-02-2009 10:28

Osobiście jest za :D Oni tylko przeszkadzają nie uważacie? Chodzą i wbijają Ci sie na expowisko i jak tu potem nabić jakiś levl i wyjść z maina?

Wertyk 03-02-2009 13:33

W tych czasach to najlepsze rozwiązanie.Top5 bottuję,połowa Rookstayerów bottuje,kiedyś na serwerach było max 2-3 botterów,a teraz cała zgraja 20 rookstayerów to zwykłe boty.Usunąc,czas Rookstayerów,prawdziwych się skończył.

Z.Y.G.A 03-02-2009 13:37

Napewno nie usuną rookslayerów, dlaczego? bo oni też kupuja pacce wiec po co pozbywac sie klijentów ?

piratix12 03-02-2009 13:41

J nigdy nie gram rokstajrelami wien mnie to nie obchodzi ale powino bo jak bendzie wiencej osub na majnie to jusz bedzie kicha a i tak main jest za maly na tyle osub co gra .

Barbar 03-02-2009 17:48

Zauważyłem, że większość która chce usunięcia Rookstayerow nie osiągnęła nic jeśli chodzi o lvl, oczywiście nie lvl ukazuje jaki człowiek jest, ale popatrzcie co taką osobę obchodzi że usuną jego 9-20 Rookstayera :P

@down
Tak ale jak mu go usuną to żadna tragedia się nie stanie ;d

RookeR 03-02-2009 19:07

@up

Nawet gracz z 9 levelem na rookgaardzie może uchodzić za rookstaylera o ile nim się uważa.

@topic:

Cipsoft nie jest na tyle głupi by "strzelać sobie w kolano" i usówać rookstaylerów. Dlaczego? Ponieważ wielu z nich posiada PACC co automatycznie równa się KASA. Tylko głupiec by niszczył coś co może mu przynieść dochód.

Cytuj:

W tych czasach to najlepsze rozwiązanie.Top5 bottuję,połowa Rookstayerów bottuje,kiedyś na serwerach było max 2-3 botterów,a teraz cała zgraja 20 rookstayerów to zwykłe boty.Usunąc,czas Rookstayerów,prawdziwych się skończył.
Tak zwany wyścig szczurów. Tylko jedno mnie dziwi, dlaczego oni bocą? By wbić XXX level który na rookgaardzie się i tak nie przyda? A może po to by się pochwalić kolegą słuchajcie bot za mnie wycisnoł 70 level na rooku, jestem 1-szy na moim świcie super nie?".

Moim zdaniem rookstayerzy są wynikiem ubocznym rookgaardu i nie są potrzebni. Sam odłączyłem od "wyścigu szczurów i od pół roku nie wbiłęm nawet 1 pkt expa... Dla mnie gra na rooku sens kiedyś miała (znajomi, wspólne trapy itp.) ale teraz jakoś mnie nic nie trzyma na tej wyspie (ani w tej grze).

Pozdrawiam =]

KrEmAs KAc 03-02-2009 19:36

Mi to lotto bo nie gram w Tibia ale gdybym grał to zostawił bym ich w spokoju.
Często trapują ( uczą czego nie wypada robić już na kontynencie)
Pomagają ( znam takie przypadki)
Organizują fajne Eventy. (mecz piłki nożnej tam gdzie łososie itp.)
Odkrywają zagadki wyspy nowych.

wojo1310 03-02-2009 19:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kawalerzysta (Post 2441667)
Niestety wbrew moim oczekiwaniom wielu ludzi poparło tę ideę posuwając się nawet do stwierdzeń że rookstayerzy to banda botterów bojących się wyjść na maina a Ci, którzy nie popierają pomysłu botują na Rookgardzie.

yyy pomysl przez chwile.czy normalny gracz chcialby bic 100 lvl na waspach i potworkach jego pokroju?NIE!tak wiec po co sie wysilac jak mozna bota postawic bo i tak sie bana nie dostanie -.- tak wiec popieram stwierdzenie ze rookstayerzy to banda botterow ale jak maja mi botowac na moich respach na main to juz wole zeby sie na tym rooku ksili.to tyle possdro

Kawalerzysta 03-02-2009 20:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wojo1310 (Post 2449674)
yyy pomysl przez chwile.czy normalny gracz chcialby bic 100 lvl na waspach i potworkach jego pokroju?NIE!tak wiec po co sie wysilac jak mozna bota postawic bo i tak sie bana nie dostanie -.- tak wiec popieram stwierdzenie ze rookstayerzy to banda botterow ale jak maja mi botowac na moich respach na main to juz wole zeby sie na tym rooku ksili.to tyle possdro

Otóż to co Tobie się nie podoba, nie oznacza że innym też nie. Jak już dorośniesz i będziesz miał swoje lata (minimum 12-13) może zauważysz że świat nie kręci się wokół Ciebie i ludzie mają swoje cele, pragnienia i marzenia. I że istnieją tacy co wolą grać na mainie i tacy co wolą grać na Rooku. Przy czym nie obchodzi mnie ile naprawdę masz lat. Myślisz jak dziecko 9 letnie.

Po co się wysilać jak można bota postawić? O to chodzi w grze.. o uczciwą rywalizację. Nie każdy gracz to botter bo nie każdemu graczowi to wszystko jedno. Nie każdy jest tępakiem, który nie rozumie idei współzawodnictwa czy po prostu przygody.

Możesz mieć swoje zdanie o botterach ale ono jest błędne. Jak KAŻDE uogólnienie, nieważne na jaki temat uogólniamy. Twojego zdania pewnie nie zmienię, chciałem po prostu obśmiać Twoje poglądy. Rozumiem mądre argumenty ale Twoje takie niestety nie są. Przeczytanie Twojego posta zajęło mi kilka sekund. Nie musiałem nawet myśleć nad odpowiedzią. Zapomnienie o Twoim poście zajmie mi jakieś pół sekundy. "possdro"

PS: Jeżeli czyimś argumentem jest że WSZYSCY Rookstayerzy to botterzy, to nie piszcie nawet do mnie w swoich wypocinach. Bo !UOGÓLNIAJĄC! każdy z nas jest debilem i idiotą nie umiejącym zdobyć się na sensowny argument. Dlatego do uogólniaczy nie będę już nawet odpisywał.

sazqq 03-02-2009 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Prezydent_czuwa (Post 2449036)
popieram, rookstayerzy śmierdzą czadem i bocą!!! ;<<

Czad jest bezwonny ;o... Fail? xD

_Ryzy_ 03-02-2009 21:20

Jakiemuś pajacowi nie podobają się boterzy na rooku bo nie pozwalają mu wbić 8 levela i z tego powodu setki graczy ma stracic lata swojej gry na rooku.. no bez przesady

bakus1088 03-02-2009 21:32

Ja jestem przeciw glownie dlatego ze niektorzy cale lata meczyli sie nad tym high levelem a teraz maja je tak usuwac ?:o sam nie gram rookstayerem ale ja bym poprostu zrobil cos z botami

Herbi_Oxyna 03-02-2009 23:21

Ale CipSoft ma problemy...
Wystarczą kratki sprawdzające level w niektórych ważnych miejscach Rooka, które wysyłają RS'ów na isle of destiny i już. Obejdzie się bez usuwania. Taki RS by w tym momencie miał po postaci, bo na mainie nic nią by nie zdziałał. xD

Osobiście jestem za, bo większość RS'ów to botterzy

Virtus360 03-02-2009 23:32

Większosc... mozliwe ale co z pozostalymi? Moze lepszym pomyslem byloby zrobienie jakiegos programu wyszukujacego boty i automatyczne kasowanie konta :) Moze kiedys tak bedzie.

Vasth 04-02-2009 12:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Virtus360 (Post 2450165)
Większosc... mozliwe ale co z pozostalymi? Moze lepszym pomyslem byloby zrobienie jakiegos programu wyszukujacego boty i automatyczne kasowanie konta :) Moze kiedys tak bedzie.

Nigdy tak nie bedzie. Tibia idzie do przodu tak samo jak i boty.

Kawalerzysta 04-02-2009 13:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez _Ryzy_ (Post 2449847)
Jakiemuś pajacowi nie podobają się boterzy na rooku bo nie pozwalają mu wbić 8 levela i z tego powodu setki graczy ma stracic lata swojej gry na rooku.. no bez przesady

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bakus1088 (Post 2449873)
Ja jestem przeciw glownie dlatego ze niektorzy cale lata meczyli sie nad tym high levelem a teraz maja je tak usuwac ?

No i generalnie tutaj się zgadzamy. Fakt że gość nie chce usunięcia kompletnego Rookstayerów ale możliwości zablokowania im dalszej kariery. Też to nie jest fair.

Shantirell 04-02-2009 16:46

@up
Co to tlenek czadu? Jeśli chodzi Ci o tlenek węgla to (pomijając już to, że to jest właśnie czad) on też jest bezwonny. "Epic fail"?

Co do tego tematu... może przestaniecie wreszcie paplać o tym samym? Pomysł i tak nie zostanie wprowadzony w życie. Nie warto już marnować więcej czasu na dalszą dyskusję. To nie ma sensu. Temat został już całkowicie wyczerpany, a Instynkt go idealnie podsumował.

gracz1892 04-02-2009 18:36

Jestem Rookstayerem (tym prawdziwym, który pomaga innym) i jestem z tego dumny!!

Każdy niech mówi co chce
Ale...
Kiedy zlikwidujemy Rookstayerów kto:
-będzie czyścił questy???
-będzie dawał darmowe EQ na początek???
-będzie bloczył potworki pomagając expić???

Gdyby na każdym świecie na Rookgaardzie było ze 3-4 takich prawdziwych rookstayerów pomagających początkującym było by tam LEPIEJ.

PS.Jeśli ktoś potrzebuje pomocy na rokgardzie na Honerze pisać do mnie (Ambassador of War);)

Satanik 04-02-2009 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gracz1892 (Post 2451156)
Jestem Rookstayerem (tym prawdziwym, który pomaga innym) i jestem z tego dumny!!

Każdy niech mówi co chce
Ale...

Gdyby na każdym świecie na Rookgaardzie było ze 3-4 takich prawdziwych rookstayerów pomagających początkującym było by tam LEPIEJ.

PS.Jeśli ktoś potrzebuje pomocy na rokgardzie na Honerze pisać do mnie (Ambassador of War);)

tacy rookstaylerzy już nie istnieją... szczeże to sam nigdy nawet takiego nie spotkałem... za to nie raz sie wkur...załem jak widziałem bocących "rookstaylerów".

A mówiąc szczeże nie wiem co to za przyjemność siedzieć na wyspie nowych po 8 lvlu... ale spoko, zdążyłem się przyzwyczaić że na tym świecie są "dziwni" ludzie B)

Nunino 04-02-2009 20:19

@up
szczerze
@topic
Tez byłbym za .
Ostatnio zaczalem trapowac ludzi ktorzy botuja na candii,refugii,furorze i infernie i praktycznie pierwsza 20 kazdego servera siedzi na botach :/
moze 1-2 gosci ze wszystkich jakich spotkalem 30lvl + na kazdym servie nie botowal :/
To przechodzi wszelkie mysli. Mysla ze to wyczyn wbic 100lvl na bocie?

Rocket Slayer 04-02-2009 20:29

@topic

Jestem za, a nawet przeciw.

Gadzixor 04-02-2009 20:37

Po co usuwac Rookstayerów? Mi np. nieraz pomogli, jeden nawet dał Plate Shield i Chain Armor xD
A jak botuja to na pewno nie na expowiskach dla początkujących (trolle, bugi, wolfy).

Marcin24 04-02-2009 20:56

Cytuj:

Po co usuwac Rookstayerów? Mi np. nieraz pomogli, jeden nawet dał Plate Shield i Chain Armor xD
Jeżeli jedynym argumentem przeciw jest to, że dają wam free items, to się nie wypowiadajcie.

Gadzixor 04-02-2009 21:28

@up: a co ci kur*a przeszkadza Rookstayer który boci gdzies daleko od twoich expowisk? Niech se boci... ważne, że czasami pomaga i daje te "fri itanz".

Robmen 04-02-2009 21:30

Skoro chcą grać tak jak grają to niech grają , da sie z nimi żyć przecież...

Marcin24 04-02-2009 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gadzixor (Post 2451537)
@up: a co ci kur*a przeszkadza Rookstayer który boci gdzies daleko od twoich expowisk? Niech se boci... ważne, że czasami pomaga i daje te "fri itanz".

Problem pojawia się kiedy tych Rookstayerów, którzy bocą jest troszkę więcej.

Undeadzik 04-02-2009 23:16

USUNAC!!!

chocby dlatego, ze zrobilem new chara i na 6lvl chcialem poexpic na wolf cave
i "mile" zaskoczenie 19lvl kookstayer bot lata tam i all wybija no ok trudno ide na wasp tower chcialem dobic 7lvl a tam co ? 45lvl se expi tyle ze "recznie" nawet na maina po prostu sie nie da wyjsc jedynym rozwiazaniem dla tych rooknooberow byloby wprowadzenie jakiejs wysy z expowiskiem facc z bramka np od 10 czy 15lvl :cup::cup::cup:

Maax'ior 05-02-2009 07:45

I tak i tak nie usuną rook stayerów.

Inferno3031 05-02-2009 07:58

Nie usuną bo nie mają prawa ;) Postać na rooku to wciąż normalny char nieważne jakiego by nie miał lvlu...Kasacja tych postaci to nic tylko najzwyklejsze wyrzucenie zwyłego gracza bez żadnych podstaw. A fakt, że większość jedzie na bocie nie jest żadnym argumentem bo jeśli zostaną złapani to otrzymają bana i tyle, tak jak każdy normalny gracz...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Z.Y.G.A (Post 2449209)
Napewno nie usuną rookslayerów, dlaczego? bo oni też kupuja pacce wiec po co pozbywac sie klijentów ?

Kolejny argument kretyna...

Luker's 05-02-2009 12:32

Tak oczywiście... Oni kupują Pacca więc się im nie opłaca usuwać...

Czy część z nich ma tylko postać na rooku? Chyba na Mainie też mają prawda...
A pomyśleliście tych kochanych botkach co nie mają pacca?

RookeR 05-02-2009 15:29

@up
Tak, to prawda teraz zbyt duża część graczy używa nie legalnego softu. Prawdą jest także to że wielu z nich nie ma PACC. Ale prawdą jest też to że Cipsoft nie akceptuje botterów zarówno na mainie jak i na rookgaardzie. (Wystarczy zobaczyć ich ostanie masowe "banowanie")

@
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gracz1892 (Post 2451156)
(...)Każdy niech mówi co chce
Ale...

1. Nikt, bo i po co? Teraz 4 level spokojnie sam zrobi Bear Room Quest, wystarczą mu do tego potiony i np. spear.
2. Chociaż by Santiago lub Zirella. Po za tym jeśli twoja gra ma polegać na "free item's plax" to życze powodzenia.
3. Sam gracz będzie je bloczyć bez pomocy rookstayera. Teraz nawet npc mówią gdzie możesz expić na jakim levelu.
Cytuj:

Gdyby 90% ludzi z tego forum używało poprawnie ortografi/pisało z sensem/umiało bronić swoich arumentów (nie potrzebne wykreślić) to było by tu LEPIEJ.

@topic:

Inferno3031 ma racje, rookstaylerów nie mogą usunąć. Postać pozostawiona na rookgaardzie jest taką samą postacią jak postać na mainie.
Ja już "swoje" powedziałem. Dla mnie rookstaylerzy to efek uboczny rookgaardu który innych inspiruje a innych drażni.

Pozdrawiam =]

Brecht 05-02-2009 15:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RookeR (Post 2452326)
@up
.... używa nie legalnego softu....

Gdyby 90% ludzi z tego forum używało poprawnie ortografi/pisało z sensem/umiało bronić swoich arumentów (nie potrzebne wykreślić) to było by tu LEPIEJ.

Te pogrubione to błędy stylistyczne czy ortograficzne? ;) Przyganiał kocioł garnkowi ;)

Skończcie już tą niepotrzebną dyskusję, ponieważ i tak nas nie usuną/nie ograniczą w jakikolwiek sposób.

DK-LOG.911 05-02-2009 17:37

czy ten temat jest w ogole potrzebny? moj rookstayer i tak bedzie expic i expic, zaden cipsoft mu nie przeszkodzi. kto jest ze mna niech napisze:

:topic:

i zamknijmy ten durny temat

<hmm> 05-02-2009 17:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Inferno3031 (Post 2451926)
.Kasacja tych postaci to nic tylko najzwyklejsze wyrzucenie zwyłego gracza bez żadnych podstaw.

W kwestii formalnej:
jeśli CipSoft miał by w jakikolwiek sposób graniczyć/usunąć 'rookstayerstwo' to podstawą do tego będzie Umowa jaką zawarł każdy, który pobrał klienta gry.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibia Service Agreement
We are not liable for any lost profits or special, incidental or consequential damages arising out of or in connection with the game, including, but not limited to, loss of data, items, accounts, or characters from errors, system downtime, or adjustments of the gameplay.

While you are playing "Tibia", you must abide by some rules ("Tibia Rules") that are stated on this homepage. If you break any of these rules, your account may be removed and all other services terminated immediately.

Luker's 05-02-2009 18:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DK-LOG.911 (Post 2452543)
czy ten temat jest w ogole potrzebny? moj rookstayer i tak bedzie expic i expic, zaden cipsoft mu nie przeszkodzi. kto jest ze mna niech napisze:

i zamknijmy ten durny temat

Mamy kolejny post od kochanego Boterka...:baby:

gracz1892 05-02-2009 18:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Satanik (Post 2451315)
tacy rookstaylerzy już nie istnieją... szczeże to sam nigdy nawet takiego nie spotkałem... za to nie raz sie wkur...załem jak widziałem bocących "rookstaylerów".

A mówiąc szczeże nie wiem co to za przyjemność siedzieć na wyspie nowych po 8 lvlu... ale spoko, zdążyłem się przyzwyczaić że na tym świecie są "dziwni" ludzie B)

Istnieją, istnieją. Kiedyś mi taki pomógł i ja też staram się taki być...

Nie wszyscy to boty niektórzy grają normalnie

A co do przyjemności z gry? - nie wiesz bo pewnie nie próbowałeś...:baby:

a takie zwykłe Thx od początkującego gracza, któremu się pomogło - to jest warte więcej niż gp.

Crunsher 05-02-2009 18:47

ja myslę (JA!!!!) żeby usunąć tylko botterów. . . ja mam 11 rookstayera i pomagam np w mino hell czy bear room queście bo nie wiem czy taki 1 lvl dałby rade 10 minosom. . .
POPIERAM POMYSŁ ŻEBY ZNISZCZYĆ BOTOWANIE NA ROOKU tylko jak?:baby::baby::baby: tak wogóle to zrobiłem rookstayera poto zeby moim 1 lvlom dawal hain armor i katane a jak ten "1lvl" stanie sie 8lvlem to znowu daje na mojego gościa na rooku ;);)

gracz1892 05-02-2009 19:07

a tak wogóle skończmy temat

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:04.