Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Ultras (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=216159)

Emcess 03-08-2009 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2615178)
Nic nie dzieje się bez przyczyny. Btw, ja rozumiem że lubicie swoje kluby itd., ale jak widzę jakieś "bunty", "protesty", bo nie możecie jakichś flag przynosić, a na świecie umierają ludzie, to po prostu robi mi się was żal. Chyba że to całe wasze życie, to przepraszam. I współczuję.

chociaz nie wiem czego bym nie robil, to i tak tych ludzi nie uratuje ; / a Ty czemu ludzi nie ratujesz, tylko piszesz posty na forum? straszne. ; \\\\

CytrynowySorbet 03-08-2009 23:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2615188)
Nie kumam Twojego toku myślenia, najwidoczniej próbujesz się przyczepić do czego tylko się da w tym temacie. Nie wiem czy to przez brak wyobraźni, czy z zazdrości bo ktoś ma pasję której potrafi się poświęcić?

No baa :D Allllleż ja wam zazdroszczę, ah, uh, straszne krzywdzą mój zespół który i tak nie ma pojęcia o moim istnieniu, ale muszę wieszać psy na władzach, jestem cool, ale bym im przywalił! Taki jest stereotyp kibiców. Podoba ci się to? Pewnie nie. Władzom też, i próbują to zmienić. Tyle że wy nie widzicie, co was zaślepia, tego nie wiem.

Ja nie próbuję się przyczepiać. Ja się przyczepiam! Do czego tylko się da! A teraz wybacz, idę organizować protest przed siedzibą Algidy, bo mój Big Milk był o 4% mniej słodki niż rok temu. Ale muszę protestować!

Btw. zauważyłem, że jeśli ktoś napisze coś, co ci się nie podoba, to ty z kolei piszesz, że ten ktoś nie ma wyobraźni / jest zazdrosny. Czyżby kompleksy? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, pomyśl o tym, albo dasz ludziom powód do błędnego ocenienia cię. Koniec offtopa.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2615198)
chociaz nie wiem czego bym nie robil, to i tak tych ludzi nie uratuje ; / a Ty czemu ludzi nie ratujesz, tylko piszesz posty na forum? straszne. ; \\\\

Chodzi mi o to, że na świecie są większe problemy, a wy przeżywacie te ustawy jak jakiś kataklizm. Trochę ogarnięcia.

Gierubesoen 04-08-2009 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2615197)
Co do żużla, jeżeli Sparta spadnie(a tak będzie) to może być koniec jazdy na poważnie(doł tabeli 3 ligi, zwanej drugą)

Powiem tak- jeśli nie będzie awansu od razu po spadku, to na jakiś czas z żużlem koniec. I chcąc nie chcąc, uzależniony od stadionowej atmosfery zaangażuję się w Śląsk, jeśli Sparta upadnie.

A graf ładny, szkoda, że takie nie powstawały jeszcze ~5 lat temu...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2615202)
straszne krzywdzą mój zespół który i tak nie ma pojęcia o moim istnieniu

Nie musi, wystarczy, że wiedzą o istnieniu grupy osób bez której mecz piłkarski to nie to samo ;] Nie mam potrzeby zaistnienia, nie wiem jak Ty.

Cytuj:

Taki jest stereotyp kibiców. Podoba ci się to? Pewnie nie. Władzom też, i próbują to zmienić. Tyle że wy nie widzicie, co was zaślepia, tego nie wiem.

Co próbują zmienić? Nie potrafią sobie poradzić z wyłowieniem małych grupek ludzi którzy niszczą (świadomie bądź nie) to na co ultrasi poświęcają swój czas, pieniądze. Po co zgadzać się na efektowne racowiska i inne elementy oprawy

http://i516.photobucket.com/albums/u...nol/fz7urk.jpg

skoro można dać Murzynom trąbki (bez żadnych podtekstów rasistowskich, po prostu w krajach czarnej Afryki jeszcze nie wykształciły się uchy ultras)...

http://www.youtube.com/watch?v=KRd5bK1Us6Y

Cytuj:

Btw. zauważyłem, że jeśli ktoś napisze coś, co ci się nie podoba, to ty z kolei piszesz, że ten ktoś nie ma wyobraźni

Kiedy rozmawiam z kimś o odmiennych poglądach staram się wyobrazić sobie jego sytuację, w przeciwieństwie do niektórych ludzi którzy pieprzą farmazony o rzeczach o których nie mają zielonego pojęcia, próbują innym wmówić swoje racje bez użycia konkretnych argumentów, używając jedynie głupawych sarkastycznych wypowiedzi ;]

Cytuj:

Chodzi mi o to, że na świecie są większe problemy, a wy przeżywacie te ustawy jak jakiś kataklizm.

Jakie problemy masz na myśli?
Kibice przeżywają ustawy o zakazie wnoszenia rac, biznesmeni płaczą bo jest kryzys, ekolodzy latają nago bo gatunek jakiejś dżdżownicy jest zagrożony... Każdy ma pier***ca na jakimś punkcie poświęcając temu swe życie, ale Twój zamarynowany móżdżek tego nie pojmie ;]

Gordorczyk 04-08-2009 00:30

kolega na gorze ma racje - kazdy ma swojego pierdolca
doping dla kibicow to caly swiat i najwazniejsza rzecz
jak ktos nie nalezy do srodowiska ultras tego nie zrozumie...

niemamnogi 04-08-2009 11:29

I ja potwierdzę to, co powiedzieli panowie wyżej. Jeśli ktoś od dziecka nie jest wychowany z pasją do swojej drużyny i nie uczestniczy w ruchu kibicowskim naprawdę nie może tego zrozumieć. Zobaczcie, jeden poświęca swój czas i pieniądze na Tibie, drugi na dziewczynę, a trzeci woli iść na mecz, poświęcić te dwie godziny tygodniowo (przypadek zwykłego kibica), bądź kilka dni/nocy (przypadek Ultrasa przygotowującego oprawę) na swoją ukochaną drużynę.

CytrynowySorbet 04-08-2009 11:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2615223)
Nie mam potrzeby zaistnienia, nie wiem jak Ty.

I znów na mój temat. Potrafisz napisać choć jednego posta bez sugerowania czegoś o jakiejś osobie?

Cytuj:

Co próbują zmienić? Nie potrafią sobie poradzić z wyłowieniem małych grupek ludzi którzy niszczą (świadomie bądź nie) to na co ultrasi poświęcają swój czas, pieniądze.
Odpowiedzialność zbiorowa, mówi ci to coś? I jakoś nie widzę działań Ultrasów przeciw tym małym grupkom ludzi.

Cytuj:

Kiedy rozmawiam z kimś o odmiennych poglądach staram się wyobrazić sobie jego sytuację, w przeciwieństwie do niektórych ludzi którzy pieprzą farmazony o rzeczach o których nie mają zielonego pojęcia, próbują innym wmówić swoje racje bez użycia konkretnych argumentów, używając jedynie głupawych sarkastycznych wypowiedzi ;]
No taaak, próbuję wmówić. Jakbyś nie zauważył, jesteśmy w INTERNECIE, więc po kiego uja ma mi zależeć na wmówieniu czegoś tobie i innym?

Cytuj:

Jakie problemy masz na myśli?
Nie ma sensu się rozpisywać.

Cytuj:

Kibice przeżywają ustawy o zakazie wnoszenia rac, biznesmeni płaczą bo jest kryzys, ekolodzy latają nago bo gatunek jakiejś dżdżownicy jest zagrożony... Każdy ma pier***ca na jakimś punkcie poświęcając temu swe życie
No tak, jakie to mądre porównywać biznesmenów czy ekologów do kibiców. Toż to wasza praca widzę. Dobrze płacą? A oczywiście kto by tam patrzył na kryzys, kogo on obchodzi, mój zespół ważniejszy. Ciekawe tylko czy was wykarmią jak nie będzie was stać na jedzenie.
Cytuj:

ale Twój zamarynowany móżdżek tego nie pojmie ;]
I znowu wjeżdżasz. Chociaż... wolę mieć zamarynowany móżdżek ale otwarte oczy na pewne sprawy, niż drzeć się wniebogłosy podczas gry jakichś amatorskich drużynek, jak buszmeni w lasach Afrykańskich. Tak, teraz wjeżdżam na wasze zainteresowanie, skoro wjeżdża się na mnie.

Nadal chcesz offtopa? Czy może jednak napisz na priv? Albo po prostu skończ? Bo, "nie wiem jak Ty", ale mnie to za bardzo nie rusza.

Gierubesoen 04-08-2009 13:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2615499)

Toż to wasza praca widzę.

Pasja synu, pasja ;]

Nie chce mi się dalej ciągnąć tej bezsensownej dyskusji

I na koniec coś z Turcji:
http://img443.imageshack.us/img443/8853/carsi5we2.jpg

Ulrikk 04-08-2009 14:52

Cytuj:

Nic nie dzieje się bez przyczyny. Btw, ja rozumiem że lubicie swoje kluby itd., ale jak widzę jakieś "bunty", "protesty", bo nie możecie jakichś flag przynosić, a na świecie umierają ludzie, to po prostu robi mi się was żal. Chyba że to całe wasze życie, to przepraszam. I współczuję.
Lepiej jest mieć jakąś pasje, której można poświęcać wolne chwile, niż te wolne chwile poświęcać obronie praw gejów na forum.tibia.pl, nieprawdaż?

Niektórzy w tym temacie wolą ubrać się na różowo i wyjść na ulice z jakimiś debilnymi transparentami i naprawdę nie rozumiem, po co z nimi dyskutujecie ;s

CytrynowySorbet 04-08-2009 16:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2615660)
Lepiej jest mieć jakąś pasje, której można poświęcać wolne chwile, niż te wolne chwile poświęcać obronie praw gejów na forum.tibia.pl, nieprawdaż?

Wolne chwile - tak. Życie - nie. I nie, nie-nieprawdam.

Cytuj:

Niektórzy w tym temacie wolą ubrać się na różowo i wyjść na ulice z jakimiś debilnymi transparentami i naprawdę nie rozumiem, po co z nimi dyskutujecie ;s
Niektórzy czyli kto? Jeśli masz na myśli mnie - proponuję wrócić do podstawówki, kiedy to uczono się czytania ze zrozumieniem , a potem przeczytać jeszcze raz, co piszę na tamten temat.

Ale... macie rację, nie zrozumiem tego, bo nie jestem ultrasem. Ale skoro niektórzy nie rozumieją homoseksualizmu, a jednak wypowiadają się na ten temat (pomińmy flamewary), to ja chyba też mogę?

Ulrikk 04-08-2009 18:56

Pewnie, że możesz. Chciałem tylko pokazać jakie to jest głupie.

Gordorczyk 04-08-2009 20:53

@CytrynowySorbet
nie porównuj ultrasow do pedalow ;]
a tak propo ktora ekipe oprocz swoich uznajecie za najlepsza?
dla mnie Delije z Crvenej Zvezdy Belgrad sa the best

Gierubesoen 04-08-2009 21:02

Carsi z Besiktasu _/ Może opraw nie mają najlepszych, ale ich decybele zabijają. Do tego kilka ekip z Ameryki Południowej (River Plate, Estudiantes la Plata)

A z polskich poza zgodami Śląska najbardziej szanuję Legię ;]

Lotress 04-08-2009 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gordorczyk (Post 2615908)
@CytrynowySorbet

Cytrynowy ma w tej kwestii rację.

Wiślaczek 04-08-2009 21:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gordorczyk (Post 2615908)
@CytrynowySorbet
a tak propo ktora ekipe oprucz swoich uznajecie za najlepsza?
dla mnie Delije z Crvenej Zvezdy Belgrad sa the best

1. oprOcz
2. PAO i bodajze gate13. Chyba zaczne zbierac akse na lot i udzial w derbach z olympiakosem.

Cytuj:

@CytrynowySorbet
Cytrynowy ma w tej kwestii rację.
Widze ze kolejny spec. Nie musisz bronic swego chlopaka :)

Gierubesoen 04-08-2009 21:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiślaczek (Post 2615935)
2. PAO i bodajze gate13. Chyba zaczne zbierac akse na lot i udzial w derbach z olympiakosem.

Mówisz o derbach futbolowych czy koszykarskich? Bo jedne i drugie niezłe ;d

Mi się marzą derby Buenos Aires, Boca- River Plate na jakimś 80-tysięczniku pełnym rac i rozwrzeszczanych Argentyńczyków ;d

Wiślaczek 04-08-2009 21:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2615945)
Mówisz o derbach futbolowych czy koszykarskich? Bo jedne i drugie niezłe ;d

Mi się marzą derby Buenos Aires, Boca- River Plate na jakimś 80-tysięczniku pełnym rac i rozwrzeszczanych Argentyńczyków ;d

Bardziej koszykarskie, bo robia jeszcze wieksze wrazenie.

Gordorczyk 04-08-2009 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiślaczek (Post 2615935)

tez bym bardzo chcial byc na tych derbach tylko wole w pilce nozej i po stronie Olympiakosu

Gierubesoen 04-08-2009 21:45

Przed chwilą znalazłem, derby regionu Apulia we Włoszech, bodajże 4. liga włoska (kibice gości):

http://www.youtube.com/watch?v=YwmG8MVvkGQ

Xevez 04-08-2009 22:01

http://www.youtube.com/watch?v=S7Inv49Ghr8
uwielbiam to

Gordorczyk 04-08-2009 22:04

Czas letniego leniuchowania już za nami. Ekstraklasa ruszyła z kopyta, czas zdać relację z najciekawszych spotkań polskiej ligi.

Śląsk Wrocław - Cracovia Kraków

Cracovii we Wrocławiu 213 osób w tym 7 GKS Tychy. Goście mają ze sobą 7 flag + jedna Tyskich.

Jagiellonia - Odra Wodzisław

Na sektorze Jagi zasiada 24 fanów z Wodzisławia ( w tym dwóch kibiców Unii ). Do Białegostoku przyjechali także kibice Siarki Tarnobrzeg by zobaczyć doping kibiców Jagi.

Piast Gliwice - Lech Poznań

Na stadionie komplet widzów. Goście meldują się w liczbie ok. 250 osób z kilkoma flagami. W drodze na mecz kibice Lecha trafiają na busa Falubazu i "pożyczają" sobie ich barwy ( było ich trochę ).

Pogoń Szczecin - GKS Katowice

Gości 500 osób w tym 150 KSG i 10 FCB. Na tym spotkaniu faktem stała się zgoda pomiędzy GKS a KSG. Goście zaprezentowali również nową fanę zgodową.

Górnik Łęczna - Widzew Łódź

Gości ok. 800 osób. Gospodarzy wspiera na tym meczu Chełmianka w liczbie ok. 150 osób oraz Motor L. Z powodu fatalnej organizacji przy wejściu na stadion Górnik wyłamuję bramę wejściową i dymi z ochroną ( ta oczywiście daje dyla ).

Sandecja Nowy Sącz - Podbeskidzie BB

Gości 217 osób z jedną flagą. Sandecja na tym spotkaniu ultrasuje.

Stomil Olsztyn - Olimpia Elbląg

Gości ok. 220 osób. Na tym spotkaniu dochodzi do śmiesznego incydentu. Gospodarze wywiesili w drugiej połowie dywan składający się z barw Legii i ich przyjaciół. Nie myśleli jednak, że ich zdobycze odbiją piłkarze Olimpii. Udało im się odzyskać dość spory kawałek. Po odbiciu udali się pędem do szatni z której nie chcieli wyjść. W obronie łupu stanął "staruszek" jednak w pojedynkę nie dał rady :)

Raków Cz. - Elana T.

Na sektorze gości melduje się 46 kibiców z Torunia + 100-120 kibiców z Chorzowa + ok. 80-90 kibiców z Myszkowa, 12 z Łodzi oraz 5 z Iławy. Łącznie goście określają się na ok. 270 fanatyków. Przed meczem mała pokazówka ze strony Rakowa. Podczas wchodzenia gości na sektor dochodzi do małego sparingu z gospodarzami. Na meczu obustronny festiwal bluzgów. Raków prezentuje jedną oprawę.

źródło: szalikowcy.com

niemamnogi 04-08-2009 23:53

Ulubione ekipy? Ekipa Besiktasu i ekipa Olympiakosa (koszykówka). Filmy na Youtube miażdzą, aż mnie ciarki przechodzą.

Gordorczyk 06-08-2009 12:55

Vademecum kibica

- Wśród kibiców swojej drużyny rób nieustanną selekcję. Goń z towarzystwa tych, których grupa z racji swych przekonań nie akceptuje. Nie lubi się przecież mazgajów, tchórzy. Niebezpieczni są dla ciebie policyjni konfidenci.

- Reklamuj się jak możesz. Im robisz to natarczywiej, tym bardziej widać ciebie i grupę, w której egzystujesz. Jeśli możesz, wydawaj fanziny, takie wewnętrzne gazetki. Weź do ręki spray i maluj na murach. Jeśli piszesz coś na murze, pamiętaj, że największy skutek odniosą duże litery w widocznych, uczęszczanych miejscach i kontrastowych kolorach. Nie pisz o tym, że inny klub to chuje. To jest oznaka twojej słabości, a dla wielu niezorientowanych w temacie takie napisy są niezrozumiałe. Inaczej będą oceniać twój wysiłek jeśli napiszesz po prostu "RKS Motor", a inaczej "AVIA huj"

- Nie współpracuj z policją, pamiętaj, że może to obrócić się przeciwko tobie.

- Lokalnych rywali eliminuj w zarodku. Nie lekceważ drobnych grupek fanów innego klubu w twoim mieście. Pamiętaj o tym, że dwadzieścia-kilka lat temu Widzew, Bałtyk ani Katowice nie miały ani jednego kibica.

- Nawiązuj jak najbliższe kontakty z zawodnikami twojego klubu. To działa jak sprzężenie zwrotne. Sportowcy kochają swoich fanów, a kibice są na dobre i złe z drużyną.

- Dopinguj zespół zawsze, nawet wtedy, gdy przegrywa i nie ma najmniejszych szans na zwycięstwo. Wolisz być chyba członkiem grupy, w której twierdzi się, że nie ma futbolu, jest tylko twój klub, niż kiedy po porażce jeden z ziomków pali oficjalnie szalik w najważniejszych dla ciebie barwach.

- Działaj, działaj i jeszcze raz działaj. Jeśli nie możesz inaczej, spotykaj się codziennie z grupą takich jak ty. Rozmawiaj ze znajomymi, których uważasz za wartościowych, a którzy na mecze nie chodzą. Przekonaj ich do swoich racji.

- Jeśli robisz coś, co rozmija się z prawem, pomyśl o odpowiednim zabezpieczeniu. Nie jest sztuką narozrabiać. Sztuką jest nabroić tak, by nie ponosić za to odpowiedzialności.

- Na wyjazdach trzymaj się grupy. Bezpieczniej.

źródło: szalikowcy.com

co o tym myslicie? /\

sphinx123 06-08-2009 20:07

Nienawiść jest dobra w uzasadnionych przypadkach.

Gordorczyk 07-08-2009 00:14

dla odświeżenia tematu:
Jaga w latach 90
http://i676.photobucket.com/albums/v...JaGa/alc13.jpg
Jaga dziś
http://i676.photobucket.com/albums/v...JaGa/szale.jpg

Albertus 07-08-2009 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gordorczyk (Post 2617145)
- Wśród kibiców swojej drużyny rób nieustanną selekcję. Goń z towarzystwa tych, których grupa z racji swych przekonań nie akceptuje. Nie lubi się przecież mazgajów, tchórzy. Niebezpieczni są dla ciebie policyjni konfidenci.

u nas zazwyczaj starsi wyganiają tych co sie nie nadaja.

Cytuj:

- Reklamuj się jak możesz. Im robisz to natarczywiej, tym bardziej widać ciebie i grupę, w której egzystujesz. Jeśli możesz, wydawaj fanziny, takie wewnętrzne gazetki. Weź do ręki spray i maluj na murach. Jeśli piszesz coś na murze, pamiętaj, że największy skutek odniosą duże litery w widocznych, uczęszczanych miejscach i kontrastowych kolorach. Nie pisz o tym, że inny klub to chuje. To jest oznaka twojej słabości, a dla wielu niezorientowanych w temacie takie napisy są niezrozumiałe. Inaczej będą oceniać twój wysiłek jeśli napiszesz po prostu "RKS Motor", a inaczej "AVIA huj"

kiedys sie bawilem sprayem , i raczej obraziliwych nie pisalem (no moze poza jednym ;D)

Cytuj:

- Nie współpracuj z policją, pamiętaj, że może to obrócić się przeciwko tobie.

zgadzam sie , i ja nigdy nie sprzedalem kolegow ani nic w tym stylu , nie zawsze kolega sie odwdzieczy i "strzeli z ucha" ale to juz zle swiadczy o nim , ja staram sie zachowac w porzadku nawet do wroga (jak zlapie policja z kolesiem z ktorym sie bije)

Cytuj:

- Lokalnych rywali eliminuj w zarodku. Nie lekceważ drobnych grupek fanów innego klubu w twoim mieście. Pamiętaj o tym, że dwadzieścia-kilka lat temu Widzew, Bałtyk ani Katowice nie miały ani jednego kibica.

no u nas jest z tym problem , ale to przekracza moje mozliwosci. Kiedys zawsze nasi kibice lubili 3 kluby ale wiekszych starc na tym tle nie bylo bo laczyla nas Cresovia (miejscowy klub) lecz gdy pewien klub mial jakis sukces 1/2 miasta zaczela mu kibicowac , teraz jest ich tak duzo ze my kibice starych klubow poprostu nie mozemy tego zlikwidowac bo na miejsce 1 wskakuje 2 , wiemy ze sa to ludzie bez honoru i czekamy az ten klub upadnie , wtedy pewnie wruca do nas z podkulonymi ogonami , i od nas bedzie zalezalo czy dac im szanse. PS. stadion jest nasz , oni raczej na mlyn nie chodza.

Cytuj:

- Nawiązuj jak najbliższe kontakty z zawodnikami twojego klubu. To działa jak sprzężenie zwrotne. Sportowcy kochają swoich fanów, a kibice są na dobre i złe z drużyną.

znam paru zawodnikow z mego klubu i nawiazuje z nimi kontakty (glownie w moim wieku co graja w seniorach) zycze im powodzenia i mowie ze kibice sa z wami , czesto dopinguje ich mlodych pilakrzy zeby nabrali skrzydel i zaczeli ladnie grac.

Cytuj:

- Dopinguj zespół zawsze, nawet wtedy, gdy przegrywa i nie ma najmniejszych szans na zwycięstwo. Wolisz być chyba członkiem grupy, w której twierdzi się, że nie ma futbolu, jest tylko twój klub, niż kiedy po porażce jeden z ziomków pali oficjalnie szalik w najważniejszych dla ciebie barwach.

no u nas z tym slabo , w tym sezonie byl chyba najgorszy mlyn od poczatku powstania ULTRAS w naszym miescie , naprawde mlyn 3-15 osobowy na 18 tysieczne miasto to jest wstyd , lecz kazdy klub ma swoj kryzys. Najwierniejszymi kibicami klubu okazalem sie ja i 2 starszych gosci , jak bylismy we 3 to tylko zaspiewalismy 2/3 piosenki typu "jestesmy z wami" , "Dziekujemy" , "Nic sie nie stalo" jak bylo nas 10+ to juz troszke spiewalismy , lecz nie bylo to to co pare lat temu gdy przychodzilo po 100+

Cytuj:

- Działaj, działaj i jeszcze raz działaj. Jeśli nie możesz inaczej, spotykaj się codziennie z grupą takich jak ty. Rozmawiaj ze znajomymi, których uważasz za wartościowych, a którzy na mecze nie chodzą. Przekonaj ich do swoich racji.

ja na mecze przekonalem juz bardzo duzo kolegow , i nadal to robie , kiedys nawet w przeddzien meczu wpadlem nawalony na dyskloteke i gadalem do kazdego kolesia pokolej zeby przyszedl na mecz jutro , niektorym nie spodobalo sie jak gadalem to do nich poraz x i pare razy po zebach dostalem ;D ale czego sie nie robi dla klubu

Cytuj:

- Jeśli robisz coś, co rozmija się z prawem, pomyśl o odpowiednim zabezpieczeniu. Nie jest sztuką narozrabiać. Sztuką jest nabroić tak, by nie ponosić za to odpowiedzialności.

U nas miasto jest male , a policja zna moja rodzine , wiec to troszke trudno zrealizowac bo oni i tak wiedza kto to jest , skad jest i jak sie nazywa... nawet jak zaloze kominiare ;D kiedys mialem taka akcje , idziemy z kolega w nocy ja w kominiarce on w szaliku i policja podjezdza i nie sprawdzajac kto mowi ; "albercik podejdz i dmuchaj w alkomat" ;D smielismy sie wtedy chyba pare dni z tego

Cytuj:

- Na wyjazdach trzymaj się grupy. Bezpieczniej.

na wyjazdach trzymam sie grupy , bo niby gdzie mialbym isc i po co? do sklepu mnie nie wysla bo nie mam 18 wiec po co mam odchodzic?

pozdrawiam ;D

Lasooch 07-08-2009 17:02

@Sphinx: nienawiść nie jest dobra, ale nietolerancja - w odpowiednich przypadkach - owszem. Btw, widziałem we Wrocławiu gościa w bluzie z podobnym obrazkiem, jeno 'Good night left side'.

@Albertus: jeej, wróciłeś!

Articuno 07-08-2009 17:29

Kibice NAC Breda przygotowali okolicznościową oprawę na mecz z Polonią Warszawa. W 1944 roku ich miasto zostało wyzwolone przez polskie oddziały Gen. Maczka.
http://www.youtube.com/watch?v=Ya2eYVasBeI

Gordorczyk 07-08-2009 18:17

@Albertus
elegancko
tylko nie moge ogarnac 3 osobowego mlynu xD
u nas na Jadze na mlyn chodzi ok. 1,5 tys. osob :cup:

LoluU$ 07-08-2009 19:15

tez nie moge rozkminic mlyna 3/15 osobowego ; o malo was tam. Baaaaaaardzo ;s

26/27 Wrzesnia

DERBY !
Tylko Stal : ) Narazie u nas niic sie nie dzieje. 1st II-ligowy wyjazd 168 osob. W meczu u siebie z Iławą 0 gosci

Albertus 07-08-2009 22:51

u nas zawsze bylo 60-150 tylko w tym sezonie zaczelo sie cos takiego jak opisalem , to naprawde wielka tragedia dla kibica ;( mam nadzieje ze w tym sezonie bedzie lepiej

nemalaz2 07-08-2009 23:13

Ultrasy to głuptasy, pobili raz mojego kolege po glowie i byl 2,5 tygodnia w szpitalu :/ niektorzy maja noze i kastety ;[ zal mi ultras

Gordorczyk 07-08-2009 23:57

@up
inteligencja nie grzeszysz...

nemalaz2 08-08-2009 00:05

pewnie sam bejzbolem i kastetem niewinych kibicow bijesz po glowie, a teraz swietego udajesz, zal mi cie

niemamnogi 08-08-2009 00:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nemalaz2 (Post 2618462)
Ultrasy to głuptasy, pobili raz mojego kolege po glowie i byl 2,5 tygodnia w szpitalu :/ niektorzy maja noze i kastety ;[ zal mi ultras

Marna prowokacja / jesteś debilem.

nemalaz2 08-08-2009 00:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez niemamnogi (Post 2618522)
Marna prowokacja / jesteś debilem.

sam jestes debilem
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/20248/zdj_550.jpeg tu masz zdjecie mojego kolege jak go pobili ultrasi! ultrasi bija na meczach taka jest prawda, szczegolnie legia z vetra wilno i cracovia z wisla

Gierubesoen 08-08-2009 00:18

Szkoda że tobie ryja nie obili, może byś zmądrzał.

nemalaz2 08-08-2009 00:20

http://www.youtube.com/watch?v=sONwA8LCeEE
http://www.youtube.com/watch?v=sONwA8LCeEE dalej masz watpliwosci?

Gierubesoen 08-08-2009 00:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nemalaz2 (Post 2618532)
dalej masz watpliwosci?

Tylko mnie utwierdziłeś w moim przekonaniu. Zastanawia mnie jedno- czy jesteś aż tak głupi, czy twoja prowokacja jest tak żałosna?

@down

I jak tu nie być za aborcją???

nemalaz2 08-08-2009 00:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2618545)
Tylko mnie utwierdziłeś w moim przekonaniu. Zastanawia mnie jedno- czy jesteś aż tak głupi, czy twoja prowokacja jest tak żałosna?

Ty jestes zalosny, ja udowodnilem, ze huligani ultras bija, a Ty nie potrafisz zaprzeczyc ;]

Gordorczyk 08-08-2009 00:46

huligani ultras?
jakas nowa grupa ;o i ja nic nie wiem?!
moze powstala na skutek zjednoczenia sie CHuliganow i ultrasow??
i byc moze "huligani ultras" pobili twojego kolege :) ale zdycydowanie lepiej by zrobili jakby ciebie przekopali, moze twoj mozg by nabral objetosci ktora obecnie nie jest zbyt duza

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:40.