Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Filmy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=30)
-   -   Uwaga! Wirusy w Rec (To nie żart)! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=22023)

Celoz 22-01-2006 10:40

no pliiiska pomużcie

sorki za post pod postem ale nikt tego nie ogląda, więc musi być na wierzchu :)

PiXik 22-01-2006 10:44

rec nie otwiera sie w windows media player...tylko w tibicam
lol

Sakis 22-01-2006 10:45

Windows Media Player nie otworzy ci pliku .rec, musisz miec tibicam...taki program wlasnie do przegladania takich filmow.

Tu masz link do poradnika jak go uzyc i skad sciagnac:
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=3116

A nastepnym razem szukaj, bo ktos nie musi byc tak mily jak ja, a pozatym niedziela dzisiaj;P.

PiXik 22-01-2006 11:00

sory winetu 3 lata ściągania rec i żadnego haka.nie wierze

Celoz 26-01-2006 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik
rec nie otwiera sie w windows media player...tylko w tibicam
lol

co kcesz? wybrałem otwórz za pomocą: Domyślny

^Mathius^ 26-01-2006 21:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celoz

...... jak mowil wczeniej filmy w rec da sie tylko otworzyc w TIBIACAM.... wez se przeczytaj jakies poradniki bo tylko forum zasmiecasz... X(

Mikelp 26-01-2006 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ^Mathius^
...... jak mowil wczeniej filmy w rec da sie tylko otworzyc w TIBIACAM.... wez se przeczytaj jakies poradniki bo tylko forum zasmiecasz... X(

Tibiacam? A co to? Bo wiesz ja odtwarzam filmy programem TibiCam ale może ty znasz jakąś Tibiacam pLxPlX?

Arthevariel 05-02-2006 05:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ketibro
Tak da sie. Po wybraniu filmu z listy odrazu masz juz wira. Najciekawsze jest to ze tego vira zrobil Polak i jeszcze film dziala. To mnie zastanawia...

dziwne przeciez pliku nie otwieramy wlasnorecznie tylko poprzez TibiCam wiec w czym problem? Chyba az tak jeszcze keyloggery nie sa rozbudowane...

Stevson 09-02-2006 19:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Celoz

Jesyk poska bycz tródna -.- Wez przeczytaj najpierw co piszesz -.- Poczytaj najpierw przyklejone tematy w tym dziale, a pozniej po szukaj jak to nie przyniesie rezultatow to sie zapytaj -.-

Kula29 09-02-2006 20:03

Yyyyyyy Co To Za Miasto????:D
Ale Nierozumiem Ludzi KtÓrzy RobiĄ Wirusyx(

Kula29 09-02-2006 20:16

Kliknij tutaj i dostaniesz free items! :D

ChachaŁ 19-02-2006 01:20

potwierdzam

dzis zrobilem skanowanie dysku antyvirem i natknalem sie na dwa trwojanny w plikach rec :/ a najlepsze jest to ze sa to filmiki z hackow :P

157rphacked.rec.hucked*****

filmiki sciagnalem z tibicams.tibianetwork.net :/

Kafes 19-02-2006 01:22

ja potrafie wsadzic keyloga we wszystkie rozszerzenia jakie istnieja eloelo

binek1986 20-02-2006 13:43

@Kafes:

Ale nie kazdy uruchomisz. To tak jakbys zmienil rozszerzenie ****** na *.rec. Widzialem takie przypadki, tez na tibicams.tibianetwork.net. Az dziw ze sa idioci ktorzy nie wiedza jak co dziala, i mysla ze po zmienieniu rozszerzenia to bedzie chodzic.

Ja bym takim odcial internet, zabral komputer i dal w to miejsce klocki lego...

Amperodruid 08-03-2006 07:49

Ja Wale!!

po 1 po ch** ludzie to robia??
acha wiem dla checi zysku :-P
keylogger czy jakikolwiek inny wirus moze byc wsadzony do kazdego pliku czy to bedzie *.rec czy to bedzie ****** czy inne wystarczy dobry binder ,,, bindujesz 2 pliki i juz maz gdzie chcesz. mam dosc pokazna kolekcje binderow...
ale ich nie uzywam bo moga byc uzyte przeciwko mnie :-P
a ci co beda chcieli jakis binder niech sie zglosza pod: LOL!! nima hahaha :-P :cygaro: spadovka :fuck off:

Matiz666 08-03-2006 14:25

Na tibicams.network jest od za***... wirusow w *.rec :/ Juz nie raz musialem sie kurde meczyc zeby usunac go... Radze w ogole z tamtad nie sciagac!

Kwadratowe Koło 11-03-2006 11:30

A ja polecam w ogóle nie ściągać, tylko samemu tego doświadczyć xP

Dan3k 14-03-2006 11:33

A co z Tibia.pl?

Sciagalem filmiki cichego z tibia.pl, ale czy one sa bezpieczne?
Skanowaliscie je juz?

Matiz666 15-03-2006 16:16

remon.sys i nvidGUIv2

Ale mam ciezki orzech do rozgryzienia na kompie - Keylogger "remon.sys" i plik ktory go tworzy "nvidGUIv2". Gdy usune nvidGUIv2 to nie na dobre lecz na jakis czas lub do ponownego uruchomienia komputera. Regedit caly spladrowalem i usunalem wrzystko oprocz jednego klucza ktorego nie moge usunac. Fix.reg rowniez probowalem i tez nie dal. W services.msc wylaczalem ten proces a potem w HiJackThis usuwalem z rejestru "nvidGUIv2". W trybie awaryjnym probowalem wyczyscic kompa z tego syfu i nie dalo sie. Moze jest jeszcze jeden plik ktory pobiera z sieci plik "nvidGUIv2" i przebija wrzystkie firewalle. Moze to ktos z mojej sieci mi caly czas wrzuca ten syf na kompa w koncu mamy wspolne IP. Avast! co jakis czas mi pokazuje ze zatrzymal atak z "IP" i nazwa "exploit lass" cos w tym stylu. No i jakie wy macie pomysly na rozwiazanie tego problemu (wylaczajac Format C: :))? Bylbym wdzieczny jezeli ktos wie jak go wywalic.

@UP
Cichego sie w ogole nie boj. To rowny gosc

pocokomunick 25-03-2006 23:15

ja mam pytanie czy wam na tym forum nie pozostaje nic innego tylko sie wysmiewac ze ktos koslawo pisze???:dance: - moze komus trza pomoc a nie nasmiewac sie... moze ma problemy jakies np ktos sie zranil w reke powaznie to sie smiejesz??? moze wydawac sie smieszne ze ktos napisze "Ja Jestem polak i wlasnie Ja Chciec od Ciebie Fri Itans PLX bo ja byc biedny"... tak propos czasem tez walicie byki i nie zaprzeczajcie B) wezmy Toxaner_bezel walnal( em ) byka z "Chackerem" ale wiecie napisalem zle jesli chodzi o pisowonie ale nie o znaczenie bo slowo "Hack - Praktykowac piractwo komputerowe" a "Hacker - Pirat komputerowy" ale tez moze zanczyc wlamywanie czy wlamywacz albo cos w tym stylu mi na kompie szkolnym ( bo szkola angielskie oprogramowanie ) pisalo cos takiego "...Probability you are HACKED..." - poniewaz mamy wlasne haslo i nazwe uzytkowanika... wiec mi sie nie wydaje ze Hacker to osoba co szuka dziury w programie czy czyms nie do konca... tak jak to jedna osoba na tym forum pisal ze Hacker ten co szuka dziury... a "Craker" jezeli dobrze pisane.... :P to ten co sie wlamuje raczej "Craker" to ten co broni... :] mialem pewna ksiazke Internet Agresja I Ochrona i byl taki temat "Roznice miedzy Hackerem a Cra(c)kerem" i bylo napisane ze "Cracker to ten co strzeze(nie pisze doslowanie jak napisane) a Hacker ten co szuka dziury w programie i probuje sie wlamac do cudzego systemu najczesciej dla kozysci mojatkowych a i tak propos ten co napisal ksiazke to sie wlamal do najbardziej strzezonego banku na swiecie(przez kompa swojego) ale po to zeby pokazac ze ich system ma dziury wlamal sie kilka razy a potem zostawil wiadomosc ze mogl wyniesc caly hajs ii by nie zauwazyli :D:D no a teraz siedzi w najbardziej strzezony wiezieniu na swiecie xDDD i bez kompa... biedaczek... :D:D

Rabanbar 05-04-2006 13:15

Poniedzialek: Otwieram tibia.com a tam keyloggery
Wtorek: Otwieram tibia.org.pl a tam keyloggery
Środa: Otwieram tibia.pl a tam keyloggery
Czwartek: Boje sie otworzyć puszke sardynek

malyjanek 05-04-2006 13:25

do dnia dzisiejszego nie ma dowodu ze keyloggery mozna wsadzic w rec.

Keylogger aby zadzialal musi zostac uruchomiony (exe)

takze temat jest klamstwem bo w rec nie ma keyloggerow bo po prostu jest to nie realne to tak jakbys chcial sie napic chlebem -.-

kołbaś 05-04-2006 20:30

up a ciebuie poje***** wlasnie prawie dostalem zawalu na mysl o tym, jak zobaczylem skaning jednego pliku res gdzie wszystkie anty viry pisaly ze keylogger i trojan i na dodatek modek nawet dal warna dla kogos kto twierdzil ze to jednak keylogger ale no tak big thx dla naszych kochanych modkow -.-

mistill 06-04-2006 18:42

napic sie chlebem ...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez malyjanek
do dnia dzisiejszego nie ma dowodu ze keyloggery mozna wsadzic w rec
takze temat jest klamstwem bo w rec nie ma keyloggerow bo po prostu jest to nie realne to tak jakbys chcial sie napic chlebem -.-

po czesci masz racje, ale czy gwarantujesz ze nie ma NA PEWNO zadnych keyloggerow?
czy gwarantujesz ze w kodzie zrodlowym programow takich jak TibiCam, Tibia Black Ice, Tibia nie ma "dziur", błędów? Jest bardzo duze prarwdopodobienstwo, ze zalozyciel tematu mial racje i chcial Ciebie przed tym uchronic - ty jednak wolisz upijac sie chlebem ... :p

Matiz666 06-04-2006 20:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez malyjanek
do dnia dzisiejszego nie ma dowodu ze keyloggery mozna wsadzic w rec.

Nie ma nic niemozliwego jezeli chodzi o komputer -.- Juz sie pojawil taki film...

Aversin 07-04-2006 12:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matiz666
Nie ma nic niemozliwego jezeli chodzi o komputer -.- Juz sie pojawil taki film...

Też o tym słyszałem. Plik byl .rec ale poprzez zastosowanie w nim jakichś ramek czy czegoś w tym stylu, po jego odpaleniu był ściągany inny plik wykonywalny .src. Było o tym dość głośno na forum tutorów.

malyjanek 19-04-2006 16:34

Cytuj:

up a ciebuie poje***** wlasnie prawie dostalem zawalu na mysl o tym, jak zobaczylem skaning jednego pliku res gdzie wszystkie anty viry pisaly ze keylogger i trojan i na dodatek modek nawet dal warna dla kogos kto twierdzil ze to jednak keylogger ale no tak big thx dla naszych kochanych modkow -.-
nieobrazaj mnie bo ja Cie nie obrazam a teraz wyjdz prosze...

Cytuj:

takie hasla tez moge rzucac "z wody wina nie bedzie,no chyba ze macgaywer czy chuck norris zadziala (chuck norris jako jedyny przeszedl tibie)" itp itd, moze jakies dowody,suche fakty tylko blagam nie rzeczy typu "ooo rapidshare rec." a jak najedziesz to widac exe ;p

Cytuj:

Też o tym słyszałem. Plik byl .rec ale poprzez zastosowanie w nim jakichś ramek czy czegoś w tym stylu, po jego odpaleniu był ściągany inny plik wykonywalny .src. Było o tym dość głośno na forum tutorów.
to nadal dowodzi ze sam plik .rec wirusem nie jest,nie byl a czy bedzie who knows (narazie nie ma 100 % dowodow).Jesli to prawda co pisze pebe83 to sam plik po sciagnieciu i przeskanowaniu nie wykazywalby wirusa

polcam madra wypowiedz szanowanego gracza ze strony 2 Kiperra

"Wyimaginowaliscie sobie wirusa.
Szukacie dziury w całym.
Mam ponad 1 gb (słownie Jeden Gigabajta> reców.
Zbieram od ponad roku.
Filmik z tegoż anihilatora oglądałem pare razy Kiperra nadal mam....
A MKSVir ssie.
On we wszytskich plikach widzi wirusy
Pamietam swego czasu jak zrobilem tuż po formacie skana dysku.
Wykrył mi pare trojanów w katalogu Windowsa
Oczywiście Norton milczał.

Edit:
Swego czasu nazywano mnie hackerem bo dawałem pliki w formacie "rar".
Ludzie znajdzcie sobie jakies inne twórcze zajęcie , a nie szukacie problemu gdzie go nie ma.
Idźcie na łąke kwiatki powąchajcie czy coś.
Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy :
Oho jakiś kretyn siedział na gołych babach łapiąc wirusa i teraz za wszelka cena chce zwalic to na tych , którzy robią filmy :S

Edit II
Ja jestem tylko i wyłącznie graczem.
Nie zagłebiam się jak co działa, gdzie sie łaczy co wysyla itp.
Być może racji nie mam .
"

I ja go popieram z calym szacunkiem ale wielu z was nawet nie wie ze ma keyloggery czy wirusy a potem wszystko zwala na tibicam no bo tak latwiej

a tak pozatym moze ktos wrzuci link do zawirusowanego pliku .rec(ofcourse wrzucic w taki sposob by noobki/newbie nie mialy mozliwosci sciagniecia kliknieciem na link ale zabezpieczony w jakis sposob) no ale pewnie.......nikt nie ma

Grundos'clubbaser 30-07-2006 18:01

Nie wiem, czy prawdziwych "binderów" tutaj znajdziesz, ale jeśli ktoś gra w tibie i na dodatek umie dobrze bindować, to spokojnie by Ci powiedział, że da się keyloger czy inne świństwo wsadzić do .rec .
Wszystko jest możliwe, w świecie 'backdoorów' młodzi ludzie (no nawet starsi) obejdą nawet najtrudniejsze i niby "niemożliwe" rzeczy.

Skoro da się zbindować do .jpg .bmp .mp3 ***** czy innych tak znanych rozszerzeń, to dlaczego nie dało by się do śmiesznego ".rec"? Trochę wyobraźni

Arrot Hozi 21-08-2006 16:37

Help!!!

A mi sie wgra keylogger bo pobraem z jakiegoś tematu tibia Move jak włączyłem program to się wgrało ;( ;( ;( POMOCY!
Ps.Programa nazywa sie perfect keylogger :(

Fodif 26-08-2006 00:17

no,No A ja chciałem pooglondać se filmiki xD to teraz se pooglondałem dzięki dobry temat :)B)

Songo-Men 04-09-2006 21:34

Porada

Sorki ze niejestem w temacie Ale jestem Knighem Z dobrym wq Bright SWord i Crown armor takie tal ale na czym skilowan ze skilami 30/30:baby:

Stitl 24-09-2006 13:38

mam do was prosbe jesli mozecie mi pomoc to pomozcie. Sciagnalme film i okazalo sie iz jhest keylogerem po 2 krotnym skanowaniu wsyzstkich dyskow skanerem online mks_vir nie wykrylo mi ani jednego kyea/troja/dialera itd. Ponadto 2 dni temu sciagnalem ten plik i logowalem sie wielokrotnie na moje konta i okazuje sie ze hacka nie ma. Oczywiscie passy sa dawno zmienione i hacker nie ma szans na hackniecie mojego konta boteraz juz nie loguje sie na tym kompie ale nie wiem co zrobic bo cale zycie nie bede chodzil do kuzyna/ przyajciol itd. poradzcie mi cos prosze bo juz mnie "chuj strzela".

Metoxis 13-10-2006 19:13

@up www.haker.com.pl/forum d3vil lub inny modek napewno ci pomogą

Ludziom aż tak się nudzi...Ja wolałbym [ nie mówię że tak robię ] poznać gostka a potem metodą Brute Force złamać hasło jego maila...
Co do keyloggerów jest o wiele więcej łatwiejszych sposobów wpuszczenia keyloggera na kompa...

Metoxis 13-10-2006 19:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez malyjanek (Post 754835)

Poczytałeś trochę i myślisz że już wszystko wiesz??

www.ra-v*********/foto.src - przykład wirusa [ znalazłem kiedyś na pewnym forum] jak włączysz to wyświetla ci się fotka a w tle instaluje keylogger...

nie włączać!!!

Spec_Haker 05-11-2006 14:14

Ten link widząc po rozszeżeniu jest plikiem wykonalnym.
Został użyty binder.Zbindowano fotke.jpg+keylogger***** na rozszezenie wygaszacza ekranu .src .
To nie wirus tylko Dropper (łącznik)

Przykłądowych binderów jest bardzo dużo na necie:
Przygłąd z mojej web site project :)
[IMG]http://www.smark*********/pbi1.jpg[/IMG]

1)Zaznaczamy ze chcemy polaczyc plik 1 z plikiem 2 (mozna polaczyc do 3 plikow razem)
2)Wybieramy ktore pliki chcemy polaczyc.
3)Po uruchomieniu pliku gdzie maja sie skopiowac i z tamtad uruchomic badz tez nie.
4)Czy plik ma sie uruchomic czy tez nie.

Spec_Haker 05-11-2006 14:17

NIEDA SIĘ KEYLOGGERA POŁĄCZYĆ DO .REC bo to plik niewykonywalny...
Binderami da się do:
*exe
*bat
*src
*pif
*cmd
*com

CHyba że odnajdziecie exploita (dawno temu za czasów windowsa 98 najbardziej podatnego systemu na ataki istnial exploit co da sie bindowac do .jpg)
ahh stare czasy ta luka juz daaaaaaawno zostala naprawiona...-

Lenrock 05-11-2006 14:21

można równiez do .jpg i .bmp

paladynek1979 26-12-2006 17:02

Nowy key do kasperskego 5

Witam oto nowy key do kasperskego 5.Cięzko znależć dobry bo wszystkie juz blacklisted udstepniam tego gdyż ten mi zadzialal i chodzi mi juz 2 dni.:-D
http://rapidshare.com/files/9021339/...ky_reg_key*****

Metoxis 26-12-2006 22:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lenrock (Post 1064475)
można równiez do .jpg i .bmp

MUAHAHAHAHAHAHA OWN3D

:D :D :D

Daj linka gdzie jest o tym napisane...

XIII 26-12-2006 23:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Metoxis (Post 1153013)
MUAHAHAHAHAHAHA OWN3D

:D :D :D

Daj linka gdzie jest o tym napisane...

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...j+w+Google&lr=

nie da sie, nie ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:35.